לטובת החברים בקבוצה ומאחר שנעזרתי פה בטיפים אני מפרסם רשמים מחופשת סקי בחנוכה 24-31.12.2019 בפאס דה לה קאסה.
יצאנו כמשפחה עם 6 ילדים בגילאים 4,5,9,14,15,18
כרטיסי טיסה הזמנו עוד בקיץ לטולוז בסביבות 160 דולר לכרטיס פלוס 4 מזוודות גדולות במחיר 70 דולר למזוודה.
הזמנו רכב גדול של 9 מקומות מעמי סקי. קבלנו הצעה של כ580 יורו לכל השבוע מחברת אויס כולל ביטול השתתפות עצמית קבלנו רנו טראפיק בסופו של דבר שלמנו עוד 45 יורו עבור דלק וכ12 יורו כבישי אגרה. ולמעט העובדה שהרכב לא נכנס לחנייה של המלון .בגלל שהיה גדול מדי הכל היה אחלה. בפאס דה לה קאסה החנייה ברחוב בתשלום של 8.6 יורו ליום. זה החליף לי את התשלום של 14 יורו ליום בחנייה של המלון. אבל כמובן הייתי מעדיף את החנייה במלון אם האוטו היה נכנס.
מלון. לאחר שהזמנו את כרטיסי הטיסה גילינו שהמלונות מאד יקרים בשל חופשת הכריסמס שיצאה בתאריכים שלנו. בשל היותנו שומרי שבת וכשרות חיפשנו מלון דירות מודרני שיעלה על דרישותיה הגבוהות של אשתי היקרה ושיהיה בעל גישה למסלולי הסקי (דרישה שלי) לבסוף החלטנו על מלון דירות פייר את ווקאנס פרינססה שענה על הדרישות שלה ושלי.
הזמנו את המלון זמן רב מראש עוד בקיץ ועלותו ההתחלתית הייתה גבוהה כ12000 שח עבור 2 דירות (אחת סטודיו ל5 ואחת עם חדר שינה וסלון ל4)עם אפשרות לביטול. מדי פעם בדקנו מחירים וכאשר המחיר ירד ביטלנו והזמנו שנית. לבסוף המלון עלה לנו כ7850 שח ל2 דירות לכל התקופה (24-31.12)
יתרונות וחסרונות של המלון
יתרונות - דירות חדשות יחסית, מלון נקי קרוב למסלולים. חדר סקי מסודר עם יציאה לשלג. מפתחות לחדרים (נוח לשומרי שבת)
חסרונות - קצת רחוק ממרכז העיירה. דירה עם חדר שינה בלי דלת לחדר שינה .כך שאולי עדיף הסטודיו הזול במקצת. הסקי טין אאוט הוא אולי בעיקר אאוט האין הוא רק למקצוענים לא נורא כל כך אבל קחו בחשבון כמה עשרות מטרים של צעידה בשלג עם הציוד.
סקי פאס - הזמנו מברברה מחברת SNOW EVOLUTION. שהוזכרה פה בפוסטים קודמים. יצא לנו זול בכ100 יורו לכל ה6 שהיו צריכים סקי פאס. שלמנו על 5 ימי גלישה עם הפסקה של שבת באמצע 1216 יורו.
התרשמות מברברה - סכמנו איתה על חצי מחיר מראש וחצי באתר. בכל זאת לא מכירים.... יום לפני שהגענו היא נסעה לכריסמס למשפחה שלה ושלחה לנו שובר לקחת סקי פאסים. הכל תקתק כמו שצריך. אחר כך קבענו איתה לגבי שאר התשלום ב9 בבוקר הבוס שלה הגיע רק בתשע וחצי. כעסנו נורא והוא הבטיח לנו שעת הדרכה כפיצוי. בערב הוא טען ששלמנו לו רק חצי מהכסף (עשינו טעות ולא ספרנו לידו) כמובן שלא ויתרנו והתעקשנו ששילמנו הכל ולבסוף הוא ויתר (מסקנה - ספרו לידו את הכסף). בסופו של דבר אף החזירו לנו 50 יורו על שעת ההדרכה האבודה
ברברה ניסתה לדחוף לנו גם ציוד אבל מצאנו זול יותר לבד.
ציוד סקי - יש חברה בשם SKIDISCOUNT ובה מכניסים את שם האתר התאריכים ומקבלים הצעות מהרבה חנויות באתר. בחרנו בחנות SKIPAS 83 ציוד לכל ה8 ל6 ימים כולל ביטול השתתפות עצמית במחיר 309 יורו לכולם.( 3 לקחנו סילבר 2 בייסיק ו3 ילדים) שווה ביותר. מקבלים שובר לאחר התשלום ומגיעים איתו לחנות הציוד שקבלנו היה מעולה ולא הגענו שוב לחנות עד לסיום החופשה.
הדרכה - חיפשנו הדרכה בעברית בעיקר לקטנה שלנו לה זו פעם ראשונה שהיא גולשת. ומצאנו את אלכס ספקטור. לקחנו אותו ל4 ימי הדרכה של 5 שעות (רצינו 5 ימים אבל הוא היה תפוס ביום הראשון). היה נהדר, אלכס מדריך מעולה עם יחס נהדר לילדים והקטנה שלנו התאהבה בו. לאחר 3 ימי הדרכה היא כבר ידעה לגלוש וביום הרביעי גלשנו כולם ביחד. ממליץ מאד על אלכס. הוא הדריך ושיפר מאד גם אותי ואת אשתי ואת שאר הילדים. עלות ההדרכה - אלכס עובד עם בית הספר להדרכה של האזור והכריסמס הוא שיא העונה כך שעלה לנו 1148 יורו ל4 ימים.
המקום - פאס דה לה קאסה היא עיירת סקי עם מלא חנויות פטורות ממכס כך שזה מקום גם לקניות. המון חנויות של בשמים אלכוהול וסיגריות במחירים זולים יותר מהדיוטי פרי בארץ. בנוסף יש המון סופרים חנויות כלבו וחנויות עם ציוד לאופנועים במחירים שלא תמצאו בארץ (לפחות 50% פחות). יש בארים ומועדונים למתעניינים ובסך הכל אוירה כיפית עם הרבה אנשים ברחובות.
עלות כוללת לכל החופשה (8 נפשות) - 6123 טיסות + 2546 רכב + 7850 מלון + 1216 יורו סקיפאס + 309 יורו ציוד + 1148 יורו הדרכה
(יש לציין שבדרך כלל המלון הטיסות וההדרכה זולים יותר בתקופות פחות עמוסות - חנוכה וכריסמס)
סך הכל כ27000 שח. לא כולל קניות פרטיות באתר ואוכל שהבאנו לרוב מהארץ בשל בעיות כשרות. מקווה שעזרתי למישהו ובהצלחה לכולם.