עלינו
טיילנו טיול זוגי עם רכב למשך שבוע בתחילת ספטמבר 2013.
העדפנו טיולי טבע וכמה שפחות לשהות בערים.
לכל מקום שהגענו השתדלנו להיות יומיים ולטייל בסביבה. הגישה שלנו היא שלא חייבים לראות הכל ולרוץ כל יום ממקום למקום.
מדוע לבקר בסלובניה
טבע טבע ועוד טבע. יש אין סוף שמורות טבע, הרים, אגמים, נהרות והכול ירוק
המדינה יפהפייה, קל מאוד לטייל וכל זאת במחירים נוחים הרבה יותר ממדינות מערב אירופה
כמה זמן לטייל
זמן הטיול נקבע למעשה ע"י טיסות השכר לליובליאנה ומגביל את השהייה לשבוע בלבד. אם היה תלוי בנו היינו מוסיפים מספר ימים. לאלו שרוצים חופשה ארוכה יותר, לעיתים ניתן לטוס דרך ורונה בצפון איטליה, מידי פעם ליעד זה יש גמישות רבה יותר בזמני הטיסות.
מתי לטייל
עדיף אם אפשר לא לטייל בשיא הקיץ. אנחנו טיילנו בספטמבר המזג אויר היה נעים. הטיסה ומקומות הלינה זולים יותר וקל יותר למצוא מקומות פנויים. בכל מקרה תזכרו שסלובניה נמצאת במרכז אירופה כך שמזג האוויר הפכפך.
עלות
לינה - ממוצע המחירים ששילמנו הוא סביב 50 אירו ללילה. המחירים גבוהים יותר בקיץ. חלק מהמקומות מחייבים שהיה של יומיים לפחות.
רכב – כלול מראש במחיר הטיסה (טיסה + רכב). שימו לב שלעיתים זול יותר לקנות את כרטיס הטיסה בלבד ואת הרכב לשכור בנפרד מראש באינטרנט. מחירי הדלק דומים למחירים בארץ.
אוכל – מצרכים לארוחות בוקר וצהרים קנינו בסופר המקומי (Marcator). המחירים זולים בהרבה מאשר בארץ. ארוחות ערב מלאות כולל שתייה המחיר הממוצע לזוג כ 35 ארו. השתייה זולה ביותר למשל כוס יין ב 2 יורו בממוצע... במידה ורוצים לחסוך ניתן בהחלט לבשל בדירות.
הוצאות נוספות – חניה בחלק מהמקומות וכניסה לשמורות טבע,
מקומות לינה
הכי נוח ולא יקר לשהות בדירות. המטבחון מאפשר להכין ארוחות בוקר ובנוסף סנדוויצ'ים לארוחות צהריים. כמובן במידה ומטיילים עם ילדים אופציה זו טובה הרבה יותר. ניתן גם למצוא דירות של 2 חדרים. ישנם מקומות יפהפיים שמספיק רק לשבת במרפסת ולהסתכל על הנוף.
מקומות לינה מומלצים
- באזור אגם בוהיני- Apartments Mencinger
דירה נקייה ובעלת בית מקסימה. נחל קטן זורם מאחורי הבית. הדירה ממוקמת 6 ק"מ מאגם בוהיני ו 25 ק"מ מבלד. תבקשו את הדירות מקומה שנייה עם המרפסת מול הנוף. הדירה ששהינו בה הייתה קצת קטנה. אנחנו שילמנו 40 ארו ללילה.
- בובץ – Apartmaji Tajcr
דירה גדולה בת 2 חדרים. הדירה נקייה, נוף מקסים מהמרפסת ובעלת בית מקסימה. הדירה ממוקמת 300 מטר ממרכז בובץ. אנחנו שילמנו 50 ארו ללילה
- בלוגרסקה דולינה – Lenar Farm
המקום עצמו הוא היפה ביותר שבו היינו. במקום זה שכרנו חדר ולא דירה. הנוף מהמרפסת מדהים ואפשר לא לעזוב בכלל את המרפסתJ . הבעלים מקסימים. יש במקום גם דירות. אנחנו שילמנו 60 אירו כולל ארוחת בוקר טרייה וטעימה.
מסלול טיול
מסלול הטיול שלנו עבור שבעה לילות. נקודות הטיול מסומנות במפה
- לילה ראשון – שינה בסמוך לשדה התעופה של ליובליאנה. הטיסה שלנו הגיעה מאוחר בערב. את שדה התעופה עם הרכב עזבנו ב 10 בערב. תזמינו כמובן מראש את מקום הלינה. במידה ויש לכם GPS תבדקו אם המקום נמצא. אנחנו הסתבכנו מעט. (היום הייתי קונה סים מקומי עם חבילת גלישה)
כמה המלצות לשדה התעופה
- קחו מפה מפורטת של סלובניה משדה התעופה מ Tourist information
- יציעו לכם בסוכנות רכב להחזיר את הרכב ללא דלק. אל תסכימו כי תמיד תפסידו כסף
- מסלול יום 1:
- נסיעה ל Skofja Loka נסיעה של כשעה. העיר עצמה חביבה. קיימים מבנים מימי הביניים. נחמד להסתובב ובעיקר הגשר יפה
- מ Skofja Loca נסיעה לעיירה Bohinsjska Bistrica. אנחנו בחרנו בדרך משנית יפיפייה דרך עיירות קטנות. הדרך תביא אתכם לאחר כשעתיים נסיעה ישירות למקום הלינה השני ל Apartmaji Tajcr (ראו מקומות לינה). תוכלו לנצל את שארית היום לטיול באגם בוהיני: הליכה סביב האגם מעל 10 ק"מ הנוף של האגם והשתקפות ההרים פשוט מקסים, עליה ברכבל לתצפית על האגם האגם (אנחנו ויתרנו). בערב מצאנו מסעדה איטלקית חביבה במרחק הליכה מהדירה.
- מסלול יום 2:
- טיול הליכה למספר שעות במפל מוסטניצה ((Mostniski Slapover. הדרך יפה מאוד בהחלט שווה להתאמץ המפל עצמו בסוף הדרך פחות מרשים.
- נסיעה מאגם בוהיני לבלד. נסיעה קצרה של פחות מחצי שעה. האגם עצמו יפה מאוד. שימו לב שחלקו המזרחי של האגם מתוייר מאוד. אנחנו העדפנו את צידו המערבי של האגם. שווה במיוחד טיפוס בצידו הדרום מערבי של האגם. הטיפוס לוקח כחצי שעה ודי תלול הנוף מהמם!!!!. אנחנו ויתרנו על שייט באגם
- מסלול יום 3:
- חזרה לבלד למסלול המתוייר ביותר קרוב מאוד לבלד הנקרא ערוץ וינטגאר ((Vintgar. מסלול ההליכה ,כשעתיים,יפה וקל מאוד. מומלץ גם למשפחות עם ילדים.
- נסיעה מבלד ל Kranjka Gora נסיעה של כשעה על כביש מהיר. העיירה עצמה היא עיירת סקי חביבה למדי. אפשר לוותר לא חייבים לעצור.
- Kranjka Gora ל Bovec. הדרך מדהימה, סעו לאט אין מה למהר. הדרך עוברת בפס הרים בגובה 1600 מטר. בבובץ מצאנו את מקום הלינה השלישי Apartmaji Tajcr. ראו מקומות לינה.
- מסלול יום 4:
- העיירה בובץ מלאה באופציות פעילויות ספורט שונות: רפטינג, אופניים, טיפוס ועוד. אנחנו בחרנו באופניים לפי המלצת ה Tourist Information במקום. שימו לב שדרגות הקושי מתאימות לאירופאים עם כושר רכיבה!! אנחנו בחרנו במסלול במורד נהר ה Soca וחזרה. נדמה לי מסלול מספר 1 מהאופציות המומלצות. המסלול מתחיל בטיפוס קשה יחסית. שימו לב שזרימה בנהר בספטמבר חלשה כך שהרפטינג אינו מלהיב (חוות דעת שקיבלנו)
- שילבנו את נסיעת האופניים בטיפוס למפל בוקה (Boka Slapover). אם תחליטו לטפס שימו לב שיש שני מסלולים. אנחנו הסתבכנו באחד המסלולים ולא הגענו למפל. הטיפוס גבוה והדרך בסוף קשה. חזרה לשינה בבובץ.
- מסלול יום 5:
- החלטנו לוותר על הנסיעה לערי החוף ולנסוע ישירות ל Logarska Dolina הנמצאת צפונית ללובליאנה קרוב לגבול עם אוסטריה. הנסיעה הקצרה ביותר שמצאנו ונסענו דרכה עוברת דרך צפון איטליה ודרום אוסטריה. אופציה זו בהחלט שווה נסיעה. המעבר לצפון איטליה והכניסה לסלובניה דרך אוסטריה יפה ביותר. אין שום עצירה במעברי הגבול. לא נכנסנו לכבישי אגרה באוסטריה. בידקו שביטוח הרכב מאפשר מעבר לארצות נוספות. הנסיעה מהעיירה האוסטרית Bad Eisenkappel דרך מעבר הגבול ל Logarska Dolina מדהימה!!!. סה"כ זמן הנסיעה כולל עצירות רבות הוא 5 שעות.
- בלוגרסקה דולינה מצאנו את מקום הלינה הרביעי Lenar Farm. ראו מקומות לינה. ארוחת ערב זולה וטעימה אכלנו בפנסיון צמוד (ארוחה מלאה מתפריט קבוע ב 9 ארו לאדם)
- מסלול יום 6:
- אנחנו נסענו לאחת מעיירות הספא, לדעתנו חבל, עדיף להישאר לילה נוסף בלוגרסקה דולינה. ניתן לטייל בסביבה או סתם לנוח לקרוא ופשוט להסתכל על הנוף המדהים.
- מסלול יום 7:
- חזרה ללובליאנה ומשם לשדה התעופה. לובליאנה עיר בירה קטנה וחביבה ביותר. ניתן בה סוף סוף לאכול אוכל שונה מהאוכל הסלובני לאורך הטיול...