חופשת סקי בבנסקו בהרכבה עצמית

תמונה ראשית עבור: חופשת סקי בבנסקו בהרכבה עצמית
נוף על בנסקו מאיזור הסקי

עיירת בנסקו בבולגריה מהווה אתר כמעט מושלם לסופ"ש של סקי במחיר סביר בלי יותר מדי כאב ראש של ארגון. כדי לחסוך את העמלה של מוכרי חבילות למיניהם, תוכלו די בקלות לארגן את החופשה בעצמכם.

למי מתאים האתר?

האתר מתאים לגולשים מתחילים או בעלי רמה בינונית, מפני שרוב המסלולים באתר הם כחולים ואדומים, כאשר יש רק שני מסלולים שחורים והם די קצרים. בנסקו הוא גם מקום טוב לקחת מורה פרטי לכמה שעות כדי לשפר את הרמה. המורה לא יעלה לכם כמו במערב אירופה, ומניסיון שלנו הרמה של המורה הייתה טובה - גם של הדרכת סקי וגם האנגלית שלו הייתה טובה.

מהו החיסכון בארגון עצמי?

נכון שהחבילות מאורגנות לבנסקו הן זולות יחסית בסופו של דבר, אך עדיין לפי החישוב שלנו, הגענו לחסכון של בערך 100 יורו לבן אדם לסופ”ש סקי קצר. לחופשה ארוכה יותר החסכון עשוי להיות יותר גדול. כמובן שזה יכול להיות שונה במקרה שלכם, בעיקר מכוון שמחירי טיסות משתנים באופן קבוע.

המלצות

את הטיסה לסופיה מחפשים בדרך רגילה, ואני מאמין שלא חסר טיפים בנושא כאן בפורומים.

את המלון אנחנו לרוב מחפשים בBooking.com. אנחנו עצרנו כאן , הלילה עלה לנו 25 יורו, ובתמורה קיבלנו חדר מחומם היטב עם כל הדברים הבסיסיים וארוחת בוקר. בעלת המקום מאוד נחמד ותמיד הייתה שמחה לעזור לנו עם הדברים שהיינו צריכים.

כדי להגיע לבנסקו מסופיה השתמשנו בשירותים של החברה הזאת. המחיר הינו 20 יורו לכיוון לבן אדם, יכולים לאסוף אותכם בכל שעה, והם לוקחים אותכם עד המלון.

את הציוד ניתן לשכור באתר הזה. האתר מציע חבילות של ציוד נעליים + סקי + מקלות + סקי פאס במחירים סבירים מאוד, והיתרון החשוב של המקום – מחסן של ציוד נמצא צמוד לגונדולה הראשית של האתר, וזה מאוד נוח. ביום של הגעה תפגשו את נציג החברה, ממנו ניתן לשכור בזול קסדות (כ-2.5 יורו לקסדה ליום).

מה אוכלים? כידוע האוכל הכי יקר והכי פחות איכותי הוא בבתי קפה / מסעדות למעלה, ליד המסלולים. יחד עם זאת, המחירים הרבה יותר נמוכים ממסעדות בארץ, כך שאין מנוס להכנס לשם להתחמם ושלתות משהו (בירה זולה וטעימה, שוקו ממש לא משהו). אני הייתי ממליץ פשוט לקנות סנדוויצ'ים בעיר יום לפני (יש סנדוויצ'ים מוכנים מושקעים בסופרים כמו Aldo בעיירה), לקחת תרמוס עם תה/קפה וזה יסגור לכם את הפינה לשעות של סקי.

אחרי יום סקי מפרך, תפנקו את עצמכם בארוחה טובה במסעדה. מומלץ להתרחק מאזור של גונדולה עם כל המלונות, עם מחירים גבוהים יותר ואיכות נמוכה יותר. במקום זאת, תוכלו לעשות סיבוב במדרחוב פירין לכיוון המרכז הישן של העיירה, ליד הכיכר הראשי עם כנסייה. באיזור תוכלו למצוא בעיקר מסעדות בולגריות מסורתיות. אנחנו ניסינו את המסעדות Chevermeto וKasapinova Mehana והיה פשוט מעולה. האוכל מאוד מגוון וטעים, מרקים מעולים, והמחירים נמוכים – ארוחה רצינית לשני אנשים עלתה לנו באיזור 80 שקל.

תמונת הפרופיל של IlyaF
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של IlyaF