כללי
אני התארגנתי לטיול זוגי בסתיו על בסיס פוסט של עדי ברוש מ - 2017 שמצאתי באתר למטייל, לטיול של 12 יום במונטנגרו.
קיצרתי את הטיול בצפון ובמרכז ל 4 ימים ואת השאר ביליתי במפרץ קוטור.
טסנו עם ישראייר שנוחתת בטיווט. אפשר גם לנוחת בפודגוריצה אבל אז כדאי את הלילה האחרון לעשות בפודגוריצה.
מזג האויר היה טוב , יום ראשון גשום והשאר ימים עם שמש, יום אחד היו טמפרטורות נמוכות מאוד בלילה אבל היה ביום נעים וחמים.
ככלל הכבישים בסדר לנסיעה בכל סוג של כלי רכב, יש סוג אחד של כביש שעדיף לא להיכנס אליו עקב היותו צר מאוד ומאפשר מעבר של רכב אחד והכביש עצמו מתוחזק ברמה נמוכה מאוד, את הרכב שכרתי בחברת GREENMOTION ( https://greenmotion.com/montenegro) בשדה התעופה בטיווט. היה שירות טוב ורכב במצב מעולה (סקודה קרוס)
לא לעשות בשום אופן חבילת גלישה לטלפון בארץ, לקנות SIM מקומי לתיירים בשדה התעופה, או בכל סופרמרקט, עולה כ- 10יורו בלבד למכשיר.
ביום הראשון
נוחתים בטוויט, בשעת בוקר מוקדמת יחסית, שדה תעופה קטן, ודיוטי פריי מאוד דל, לאוהבי הדיוטי לא לבנות עליו, יציאה מהירה מאזור קבלת המזוודות, קונים SIM לטלפון שלי בשדה התעופה, מקבלים מחברת ההשכרה הפניה למגרש המכוניות, לוקחים אוטו מחברת GREENMOTION מצלמים אותו מכל הכיוונים ויוצאים לנסיעה של כשלש שעות לזאבליאק Zabljac בה הזמנתי בבוקינג מלון ( HOTEL SOA ) לשתי לילות .
יוצאים לכיוון טוויט עוברים דרכה ומגיעים למעבורת קמינרי, המעבורת חוצה את מפרץ קוטור כל התהליך לוקח כ 20 דקות. ממשיכים ימינה בכביש לאורך מפרץ קוטור עד פניה ימינה לכביש שעולה לכיוון ניקוסיכ וזבליאק, כביש חדש יחסית וטוב, לאורך הכביש נקודות תצפית על מפרץ קוטור ואחר כך על הנוף המרשים,, נסיעה במהירות סבירה וללא ארועים מיוחדים עקב מיעוט תנועה על הכביש, עוברים ליד ניקוסיכ בה נמצא שדה התעופה שדרכו במלחמת העצמאות הבריחו את המטוסי קרב הראשונים של חיל האויר לארץ. משם ממשיכים בכביש נוף יפה לזבליאק.
מגיעים למלון סביב 13:00 בצהרים מתארגנים ואפשר לצאת להליכה מהמלון לאגם השחור, מרחק של כק"מ עד האגם וסיבוב של כ 3 ק"מ סביבו, בהחלט שווה , ממליץ לשמור על השביל ולא לחפש קיצורי דרך כי כאשר האגם נמוך בסוף הקיץ המטיילים מייצרים קיצורי דרך שרק מסבכים את ההולכים.
מלון SOA הינו מלון 4 כוכבים מצוין, הארוח בו למופת והמנכ"ל מקבל אתכם עם כוס מיץ וודקה , חדרים יפים ובמלון מסעדה מצוינת ששוה לאכול בה לפחות פעם אחת.
יום השני
טיול בשמורת דורטימור
ממומלץ לעשות טיול ג'פים מודרך בפארק דורטימור היפה , ישמחו לתאם לכם מהמלון את הטיול.
היום השלישי
יוצאים בנסיעה בכביש מפותל ויפה לכיוון הגשר על נהר הטרה.
באזור הגשר פרט לתצפית יפה על הקניון ניתן לעשות אומגה (ZIP LINE) של 841 מטר וכן רפטינג בנהר הטרה , שתי הפעילויות מומלצות ועדין ישאר זמן לפעילות נוספת.
מגשר נהר הטרה נוסעים לכיוון העירה קולושין (Kolašin ), בדרך עוברים ליד גורה פארק ( GORA PARK) , הכניסה עולה 3 יורו לאדם, נסיעה של כ 3 ק"מ ומגיעים לאגם נחמד שסביבו מסלול הליכה של כ 3 ק"מ, הליכה קלה ומהנה, לא לחפש קיצורי דרך.
נסיעה של 20 דקות תביא אתכם לקולושין,
אנחנו לנו במלון נהדר Bianca Resort & Spa שהזמנו דרך בוקינג ,
את היום סיימנו במסעדת Restaurant VODENICA , מסעדה עם מאכלים מקומיים היה טוב מאוד.
היום הרביעי
נועד בעיקרו לטיול בעיר הבירה פודגוריצה וקצת לקניות.
ממליץ לא לעלות על האוטוסטרדה שקיימת בין קולושין ופודגוריצה אלא לנסוע בכביש הישן שעובר דרך קניון נהדר עם נקודות עצירה שמאפשרות תצפית נהדרת על הקניון.
במידה ולא רוצים להסתובב בפודגוריצה אפשר לנסוע לאגם אסקדר או להר לובוצין,
אנחנו לנו ב Philia Hotel שהזמנתי דרך בוקינג, החדרים נהדרים, המיקום בפאתי העיר מצוין, ארוחת בוקר בסדר לא יותר.
היום הרביעי
יצאנו בבוקר לאגם אסקדר , האגם הגדול בבלקנים, יצאנו לשיט על האגם וצפינו בציפורים , שייט של בערך שעתים כ 35 יורו לאדם,
משם המשכנו לשמורת הר לובוצ'ן על פסגתו מונומנט, הסיבה לנסוע לשם היא התצפית הנהדרת שיש משם על מונטנגרו בימי ראות טובים ניתן לראות את חופי איטליה, הנסיעה מאגם אסקדר להר לובוצין חלקה הגדול היה בכביש צדדי ברוחב של מכונית וקצת, למזלנו כמעט לא נפגשנו במכוניות בדרך, נעצרנו לתצפיות נוף מפעם לפעם. בכניסה לפסגת ההר יש שומר שגובה 2 יורו עבור הכניסה,
עלינו עד החניה וחנינו קרוב יחסית לתחילת העליה ב 481 מדרגות לפסגה, יש ביציאה מרפסת נוף, והנוף נהדר,
התחלנו לעלות ואחרי 120 מדרגות חיכה לנו פקח נוסף שרצה להמשך העליה עוד 5 יורו מכל אחד מאיתנו, אנחנו לא אוהבים שמסדרים אותנואז ויתרתי על העליה עד למעלה וחזרנו למרפסת נוף 120 מדרגות למטה.
משם ניתן לרדת לקוטור או לבודוה , הירידה לקוטור על כביש צר עם 28 סיבובים חדים בערך 43 ק"מ , הירידה לבודוה ומשם לקוטור בכביש הרבה יותר נוח אבל מאריך את הדרך לכ- 80 ק"מ
נסענו דרך בודוה בדרך יש תצפית נהדרת על החוף האדריאטי ששווה לעצור בה .
המשכנו לקוטור ומשם למלון HUMA BAY , מלון נהדר על שפת הים כשבע דקות נסיעה מהעיר קוטור,
היום החמישי
ארוחת בוקר נהדרת במלון ,
יצאנו לטיול בעיר העתיקה של קוטור, חניה זה בעיה , המתנו קצת עד שהתפנה מקום במגרש חניה והחנינו לבערך שעתים וחצי עלה 1.3 יורו, העיר עצמה מאוד יפה, אפשר לעלות על החומה העליונה בעיקר לתצפית , בנמל של העיר חונות לפעמים אוניות ענק , עדיף למצוא זמן שהאוניות עוזבות או עדין לא הגיעו על מנת לטייל בעיר.
נסענו לטיווט , סיור קצר, והמשכנו לאורך חוף הים חזרה עד קוטור, כביש מאוד צר עובר למרגלות הבתים על קו החוף ממש, נסיעה איטית בכביש מאוד יפה.
חזרנו למלון חצי יום ים.
בערב יצאנו למסעדה מיוחדת (Stari Mlini ) שיושבת על נחל (כמו דג על הדן) אכלנו דגים היה מצוין
היום השישי
נסענו לאורך קו החוף לעירה הרצג נובי ( HERZAG NOVI ) , נסיעה מהנה לאורך קו החוף טיול קצר בטיילת של העיר, קפה וחזרה למלון באותה דרך.
היום השביעי
קמנו בבוקר , ארוחת בוקר ולמטוס,
אין צורך להגיע לשדה התעופה יותר משעה וחצי לפני הטיסה.
דובי שור
כפר ורדים