פוז דה איגואסו - מפלי איגואסו (או איגואזו) בברזיל וארגנטינה
מספר הערות על מה שראינו ואחר כך הערות אופרטיביות:
א. העיירה יושבת על מפגש של ברזיל ארגנטינה ופראגוואי. המפלים הארנטינאים מרשימים הרבה יותר ודורשים הרבה יותר זמן. שריינו 5-6 נסיעות. יש שם 3 מסלולים, צהוב - קל יותר, כחול - שיוצא מנקודת הסיום של הצהוב לייד החנות של האוכל (אחת מהן).
למסלול הארוך והיפה מכולם ללוע השטן (3-3.5 ק"מ לכל כיוון) יוצאים מתחנת הרכבת שנוסעת לאותו יעד ועוצרת באמצע הדרך ומשם ממשיכים הנוסעים ברגל. הצעידה היא בשביל שמקביל לפסי הרכבת.
את המסלול האחרון שמרו לסוף. סך כל השבילים כ-15 ק"מ. בדרך חולפים על פני אנשי צוות רבים שעומדים בצמתי הדרכים. כולם אדיבים מאד ורובם לא דובר אנגלית. הכל מסודר בצורה מרשימה מאד. בדרך מהכניסה יש חנויות אוכל ומזכרות. שני השבילים הראשונים משקיפים על מפלים יפים מאד או מעליהם (יש סהכ 280 - 80% בצד הברזילאי ועל חלקם עוברים) אבל השיא הוא, ללא ספק, לוע השטן - מראה עוצמתי ומדהים.
ניתן לראות את המטיילים בצד הארגנטינאי.
מזג האויר כאן היה נמוך ב-20 מעלות ממה שהורגלנו אליו באמזונס ובפאנטאנאל.
ב. בצד הברזילאי יש אוטובוס דו-קומתי שמסיע למפלים לאחר התשלום בקופה (12 ק"מ). משם שביל יורד ועולה לנקודות שמשקיפות, בשלב ראשון, על מה שראינו בצד הארגנטינאי ובהמשך על מפלים שלא נראו בארגנטינה. המראה מרהיב אך פחות מרשים מבצד האחר. לקראת הסוף הולכים על גשר מול מפל מרשים מאד. הרסיסים מרטיבים הכל. זה לא נורא אך כדאי מעיל. משם חזרה למעלה ו-300 מ' משם נקודת איסוף חזרה.
אופרטיבית - הצד הברזילאי:
ד. שדה התעופה המקומי לא מרשים וחשוב מאד לשים לב להבדלי השעות בין איזורים שונים בברזיל. אתם עלולים לעלות על טיסה של שעתיים ב-23:00 ולגלות שנחתתם ב-00:00 או 02:00 ולא ב-01:00 כמצופה. מהסיבה הזו כשנחתנו היינו בבעיה: מוניות אובר היו עד עכשיו דרך התנועה המועדפת עלינו אך בגלל השעה לא היה שום נהג. הרבה נהגים מקומיים קוראים או מחזיקים בכניסה שלטי "אובר" אך כמובן שהם לא. בכל מקרה, לא היה כסף מקומי כי גמרנו אותו בתחנה הקודמת עד הריאל האחרון והכספומט במקום לא קיבל, משום מה, את כרטיס האשראי שלי ולכן נאלצנו לצעוד ברגל כמה קילומטרים באחת בלילה למקום בו ישנו...
ה. חיפשנו בבוקר דרך למפלים בארגנטינה. הבנו שצריך לשלם בפזוס ארגנטינאי ולכן חיפשנו צ'יינג. נמצא אחד (רשמו בגוגל מאפס gambio, bank) וההמרה נעשתה בשער מזעזע. בסוף הסתבר שניתן לשלם בכרטיס אשראי...
ו. בכל מלון מציעים הסעה למפלים בצד הארגנטינאי בטבלת מחירים זהה. נראה שכל נהגי המוניות יצרו מונופול. 400 ריאל נהג שלוקח לצד הארגנטינאי, מחכה כל היום ומסיע חזרה (בפועל, הוא הקפיץ אותנו וביקש שנודיע לו 40 דקות לפני שנסיים שיספיק להגיע מברזיל...). בנסיעה מילאנו טופס פשוט עם פרטי דרכונים, במחסום הוא הושיט, דקה ועברנו. שמענו על אחרים ששילמו מחירים מטורפים כדי "שיטפלו להם בניירת" בגבול. יתכן שהמחיר ששילמנו היה גבוה, אך היו לנו יום וחצי: יום לארגנטינאי וחצי יום לברזילאי.
אופציות נוספות היו 50 ריאל באוטובוס של ריו פראגוואי שעצר בדרך, אך לא ברור לי אם עבר את הגבול (היינו שלושה ולכן פחות השתלם ממונית).
לסיכום, לפחות באוגוסט חציית הגבול פשוטה יחסית ולא כרוכה במורכבות מיוחדת ונהג מונית שמושיט את הטופס עם הדרכונים כשאנחנו במונית, מקל במידה מסויימת.
מוניות אובר לא מסיעות נכון לשעת הכתיבה לגבול, מסיבה עלומה. יתכן שאילו ביקשתי נסיעה לנקודה סמוכה היו מסיעים, אך רק אולי. מעבר לזה, ההתניידות עם אובר נוחה מאד.
ז. הנסיעה מהעיירה פוז דה איגואזו עד למפלים הארגנטינאים נמשכה כ-40 דקות.
ח. הפארק מאד נחמדים ונמצאו גם דוברים אנגלית. המחיר 10,000 פזו למבוגר ו-5000 למי שמתחת גיל 18. כולם היו מסבירי פנים
ט. מכיוון שנהג המונית שלח אחרת, שהגיעה באיחור, לאסוף אותנו - קבענו במלון בו ישנו (375 ריאל לשלושה בחדר כולל ארוחת בוקר,(nasinal inn hotel) וצוות מאד נחמד שניסה לעזור בכל דרך). סוכם שאשלם באשראי. כשהגיע שלף מכשיר נייד בגודל קופסת סיגריות ובקש שאעביר את הכרטיס במכשיר. מכיוון שהכל היה בשפה לא מוכרת ומאחר שעקיצות לא זרות לי - דרשתי שיציג תעודה מזהה או רשיון נהיגה. . בהתחלה סרב. אחרי רבע שעה הלך והביא תעודה עם תמונה ופרטים. בקשתי לצלם אותה..מאותו שלב החלו התפתלויות שבסופן סרב לאפשר לי לעשות את זה. הבהרתי שבלי צילום תעודה מזהה שלו - לא אשלם באשראי. כעבור עוד כמה דקות של התלבטות - הוא פשוט העדיף לעזוב בלי לקבל תשלום. תסיקו מזה מה שאתם רוצים...
י. למחרת רצינו להגיע למפלים הברזילאים. הזמנו אובר למה שנראה כמו מפלי איגואזו. כשהנהג הגיע בקשתי לודא איתו (הכל עם גוגל טרנסלייט) שנוסעים למפלים והצגתי לו תמונה. הסתבר שמה שרשמתי מוביל למקום אחר, שצריך לרשום שם שקשור לפארק שנמצא סמוך לשדה התעופה ושזה בכיוון ההפוך...אז כדאי לשים לב.
י. אובר מגיע למפלים בצד הברזילאי.
יא. בכניסה ניתן לקנות כרטיסים באשראי ב-83 ובקופה זה עולה 86 ריאל או קרוב לזה. יש לוקרים ענקיים ב-20 ריאל. נכנס תיק של 70 ליטר ועוד 3 תיקי גב של 35 ליטרים. ניתן לנעול ולפתוח פעם אחת בלבד. אחר כך, יש לשלם על מטבע מחדש. מטבע ללוקר קונים בקופה.
יב. הסיור במפלים נמשך 1.5-2 שעות, תלוי בקצב שלכם.
פוז דו איגואסו - סיפור מסע טיפים ותובנות