באוקטובר 2011 הלכתי שוב לחפש דובי קוטב. אחרי שבשנת 2004 הייתי בסבלברד על כיפת הקוטב הצפוני, והגעתי לקו רוחב 82, הפעם ניסיתי לצפות בדובים לבנים מזווית קצת אחרת- צ'רצ'יל, מניטובה, חור נידח ביותר בצפון קנדה, ממש ליד מדינת נונאבוט (ונראה אתכם מנסים להגיע לשם...!) לחופי מפרץ הדסון. קשה- קשה לתכן טיול ליעד כזה, וקשה לא פחות להבין איך להגיע לצ'רצ'יל בטיסה רגילה (אין דבר כזה) לישון בבית מלון רגיל (כנ"ל), ובכלל מדובר בטיול שונה מאד מכל מה שכולנו מכירים. לצורך התכנון נעזרתי בגוגל (הזדמנות להודות לסרגיי ברין ולארי פייג' על תרומתם הענקית לטיולים שלי... ). הגעתי לאתר אינטרנט שמתמחה בטיולים כאלה. כשניסיתי לבנות את הטיול לבד, הבנתי ששיקולי הלוגיסטיקה יכולים להוציא אותי מדעתי, והפרש של כמה מאות דולרים אינו שווה את הבירבור. בסוכות 2011 עליתי על מטוס בדרכי לוויניפג קנדה, ומשם למחרת השכם בבוקר עליתי על טיסה לצ'רצ'יל באמצעות טיסת שכר של calm air. טיסות לצ'רצ'יל עולות 800 דולר לפחות במטוסים קטנים למדיי ונוחים יחסית. צ'רצ'יל היא עיירה שיושבת על ציר הנדידה של דובי הקוטב המדהימים, ומדובר בנקודה הדרומית ביותר, והעיירה הדרומית ביותר אליה מגיעים דובי הקוטב. דובים יכולים להסתובב בעיירה בכל עת, הים שנמצא מרחק 3 דקות מהעיירה הינו מסוכן כיוון שדובים יכולים להגיע בשחייה בכל עת ליבשה, ולא רצוי להסתובב בעיירה בלילות, ויש נקודות בעיירה שגם לא רצוי להסתובב בהן ביום (כאמור, איזור הים ובכלל כל מה שאינו בעיירה עצמה). באחד הבקרים התעוררתי בחמש בבוקר לצליל יריות- דוב קוטב הסתובב ממש בכניסה למלון שלנו והוברח ע"י היריות. כל הדלתות של הבתים והמכוניות אינן נעולות כדי שיהיה פתח מילוט לכל מי שנתקל בדוב- מה שיכול לקרות פחות או יותר כל הזמן בעיירה. דובי הקוטב אינם ניצודים בקנדה לפי חוק. תושביה האינואיטים של קנדה שיושבים בטריטוריות הצפוניות ובנונאבוט זכאים לקבל רשיונות ציד מיוחדים, אותם הם יכולים למכור לציידים "הרפתקנים". מדובר בחווית קצה אמיתית להרפתקנים, טיול יקר להפליא, אולם מבחינתי, שווה כל דולר קנדי ששילמתי. מומלץ למחפשי חוויות קצה.

צ'רצ'יל מניטובה- אחד החורים הנידחים והשווים עלי אדמות.