לפי מקורות יודעי דבר, המסלול הזה (או חלקים ממנו) הוא הפופולארי ביותר בפיק דיסטריקט. אנחנו עשינו את הטיול בפסח ביום סגרירי והיה לנו קר נורא ולמרות זאת התלהבנו מהמסלול. קל להבין איך במזג אוויר יפה המסלול הזה יהיה יום בלתי נשכח.
Mam Tor and the Great Ridge
זהו מסלול מעגלי שמתחיל בעיירה Hope. החלק הראשון עובר בשטחי מרעה בעמק פסטורלי. באביב יש הרבה טלאים חמודים. חוצים את העיירה הציורית קסאלטון (הידעתם? יש 6 ישובים באנגליה שנקראים קס(ט)אלטון), ונכנסים לקניון המדהים שנקרא Cave Dale
ומתחבר לדרך ראשית בדרבישייר Limestone way ועולים עד לרמה מעל. הולכים צפונה ל-Mom Tor ואח"כ ממשיכים לאורך הרכס שנקרא Great Ridge בהליכה נוחה עם תצפיות מרהיבות.
מרחק: 14 ק"מ, זמן: 5.5 שעות. קושי: בינוני. נקודת התחלה: בעיירה Hope חנייה ברחוב (ליד צומת Edale Rd / bowden ln). פוסטקוד לגי-פי-אס (בערך) S33 6RD. תחבורה ציבורית: יש תחנת רכבת בהופ (עוצרת בה הרכבת ממנצסטר לשפילד). מהופ לקסטלטון יש אוטובוס (272?). כיסוי לסלולרי: יש.
קובץ gpx לניווט עם הסמרטפון.
ניתן כמובן להתחיל ולסיים את המסלול בקסאלטון. אפשר גם לעשות מסלול מקוצר שמתואר כאן.
ואפשר גם, אם אתם קצרים בזמן או עם ילדים, להגיע ברכב לחניון מתחת ל- Mom Tor ולעלות לרכס לשעתיים-שלוש.
הליכה נינוחה בעמק בין הופ לקאסלטון
חוצים את קאסלטון, עיירה ציורית ומוקד משיכה למטיילים באיזור.
הולכים לאורך Back street עד לקצה הדרומי של העיירה ומוצאים את הכניסה לקניון שנקרא Cave Dale או Secret Valley (במפה מופיע כ- Limestone way).s
מבט אחורה בקניון לכיוון ממנו באנו, מעל אפשר לראות את Pevrill Castle .
אחרי היציאה מהקניון (עליה של כ-400 מ) חוצים את הרמה לכיוון Mam Tor (ההר מימין).
עליה ל- Mom Tor . היו רוחות חזקות ( 40mph) ופחדתי שעוד מעט נעוף. למעלה (517m ) עף לי הכובע.
לאחר Mom Tor ממשיכים לאורך הרכס (great ridge) עם תצפיות נפלאות. מבט ל- Hope valley שאותו חצינו בתחילת המסלול. קסאלטון מימין. המסלול מסתיים בקצה הרכס משמאל, אז גולשים (ימינה) חזרה ל- Hope.
עוד עלייה אחרונה בהחלט ל- Back Tor
תצפית צפונה מ- Back Tor