נסעתי לפורטו אסקונדידו באוטובוס premium עם מזגן ואוזניות ובקבוקי מים חינם. מה כבר יכול להשתבש? ובכן, מה שיכול להשתבש זה ששעתיים מהיעד ישפכו מכליות דלק על הכביש והוא יחסם. בהתחלה כשנחסמנו היה שבע בבוקר, אף אחד לא שם לב והמשכנו לישון. בשמונה וחצי בערך התחלנו לשים לב שמשהו לא בסקר, בעשר כשאמרו לנו כשהחסימות ימשכו עד 7 בערב התחלנו לחפש פתרונות. ב"התחלנו" אני מתכוונת כמובן לאנשים יעילים יותר ופחות חסרי אונים, שאיכשהו מצאו איש ע"פ רכב ועגלה, שאני יכולה רק לשער שמיועדת להעביר תרנגולות, שהסכים לקחת אותנו ולעקוף את המחסום. בשנים האחרונה נדחפתי לנסיעה וכך נסענו, 2 תיירים מלפנים, 10 דחוסים בעגלת העופות. האווירה הכללית הייתה כעס שקט, אף אחד לא רצה במיוחד לתקשר, וכך נסענו שעתיים כשחלקי מתכת נעוצים באיברים גוף שונים.
כשהגענו לפורטו אסקונדידו נפרדנו בלי סנטימנטים מיוחדים, וכך הגעתי סוף סוף לחלק בפוסט שאולי יעזור למישהו. אחרי וואחקה האוויר בפורטו אסקונדידו בוער ממש, יש בערך 100% לחות ובגלל עננים מטעים קל מאוד להשרף בלי לשים לב (כפי שאכן עשיתי). יש בה המון מסעדות טעימות מאוד פזורות על החוף ועל הרחוב הראשי, הוסטלים עם מרפסות עם ערסלים והמון כלבים יפים ונקיים במשחקים על החוף. רק מכות הגשם מזכירות את וואחקה. בעיקר- זאת עיירת גולשים עם גלים מטורפים שממש לא מומלץ לכם לנסות, בטח לא אם ניסיון הגלישה שלכם הוא מישראל (במהלך שהותי הקצרה פגשתי בחור אוסטרלי אחד ששבר את הצלעות וגרמני שהזדקק לתפרים בפנים).
ישנתי בהוסטל קצת מגעיל, עם מצעים חומים, מים חמים במקלחת לסירוגין ובלי מזגן (טעות שממש אסור לכם לעשות). בסך הכל, ולא רק בגלל ההוסטל המגעיל, לא הייתי ממליצה לתרמילאי בודד, בטח לא בשנות ה20 המאוחרות ומעלה, לבקר שם. כל האנשים ברחוב מדברים עברית, וההוסטלים מותאמים למטיילים צעירים בקבוצות גדולות שלא ממש מחפשים חברים חדשים. השמועה אומרת שמזונטה (שעה נסיעה במורד החוף) נחמדה הרבה יותר, אותו ים עם אותם גלים אבל עם אווירה טובה יותר והיפיות כללית.