פוסט סיכום טיול - זוג בירח דבש, 5 שבועות, 12.9-17.10.
חלק ראשון - סיכום כללי והמון טיפים, חלק שני - פירוט המסלול, מלונות ומסעדות.
חלק ראשון:
המסלול שלנו: טיסה מישראל ללוס אנג'לס דרך פרנקפורט עם לופטהנזה, לוס אנג'לס (לקיחת אוטו, 3 ימים), נסיעה מזרחה לכיוון גראנד קניון דרך כביש 66, קניון אנטילופ ופרסת הסוס, ברייס, זאיון, וגאס (3 ימים), יוסמיטי (יומיים), סאן פרנסיסקו (4 ימים), כביש 1 (יומיים) וחזרה ללוס אנג'לס (החזרת אוטו). טיסה מלוס אנג'לס לניו יורק עם יונייטד, פילדלפיה (3 ימים), לקיחת אוטו לבוסטון (יומיים) והחזרת אוטו בניו יורק (7 ימים). טיסה חזרה לארץ עם בריסל איירליינס דרך בריסל.
טיסות:
רכשנו את הטיסות מראש דרך איסתא, בגלל שקנינו הכל כחבילה אחת המזוודות הגדולות היו כלולות במחיר בכל הטיסות. בכולן טסנו עם מזוודה גדולה, טרולי ותיק גב לכל אחד, והמקום היחיד שבו עשו לנו בעיות לגבי זה היה דווקא בנתב"ג - הכריחו אותנו להכניס את התיקים לתוך הטרולי כי כביכול מותר רק פריט יד אחד לנוסע. בשאר המקומות אף אחד לא אמר כלום.
אוכל: לופטהנזה בסדר גמור, ארוחה אחת בטיסה לפרנקפורט (4 שעות) ו-2 ארוחות בטיסה ללוס אנג'לס (11 שעות). יונייטד לא נתנו אוכל, רק נשנושים (טיסה של 5 שעות). בריסל איירליינס: אוכל דוחה בטיסה מניו יורק לבריסל (7 שעות, 2 ארוחות), אין אוכל בכלל בטיסה מבריסל לארץ (קנינו סנדוויץ'). גם האוכל בשדות התעופה היה מגעיל, באמת שאין לי פתרון חוץ מלקנות חטיפים מראש (בשדות כמובן גם מאוד יקר).
זמנים: בטיסת הפנים אין צורך להגיע 3 שעות מראש כמו שנהוג בטיסות בינ"ל, שעה וחצי-שעתיים מספיקות בהחלט. אנחנו סיימנו עם הכל תוך 20 דקות...
מלונות:
פירוט לגבי המלונות הספציפיים - בפוסט הבא.
הזמנו מראש את כל המלונות עם אופציית ביטול, כך שיכולנו להשתמש ב-pruvo - אפליקציה שמזינים בה את ההזמנה, ומחפשת בשבילכם את אותו המלון במחיר זול יותר דרך אתרים אחרים. חסכה לנו לא מעט כסף, ממליצים בחום!
סים:
סים של 012 גלובל (לייקה מובייל)
הסים עבד מצוין בכל היעדים למעט אזורים נטולי קליטה סלולרית (מדבריות, כביש 1), אז עברנו להשתמש באפליקציית ניווט בשם sygic (לא חינמית, קנינו מזמן בטיול אחר). גם גוגל מאפס היה עובד. חשוב להוריד מפות מראש כדי להסתמך על GPS ללא אינטרנט.
קנינו חבילה לחודש שנגמרה ב-4 הימים האחרונים בניו יורק, אבל זה לא הפריע לנו כי העיר מרושתת בוייפיי בכל מקום כמעט, כולל בסאבוויי, במסעדות ובחנויות. אם נוסעים רק לניו יורק אפשר לחסוך על חבילת הגלישה 🙂
רכב:
כמו הטיסות, גם כן הזמנו מהארץ דרך איסתא, קיבלנו את שני הרכבים מחברת Dollar.
במערב: לקיחה והחזרה בשדה התעופה של לוס אנג'לס (יש שאטל חינם מהשדה לבניין של החברה). קיבלנו קיה פורטה 2018 ועשינו עליה מעל 2600 מייל ללא בעיות מיוחדות, אחלה אוטו!
במזרח: נסענו מפילדלפיה לבוסטון ומשם חזרה לניו יורק סיטי, אז לקחנו רכב וקיבלנו פורד פייאסטה 2019, מצויינת. שילמנו עמלה על החזרה במקום שונה ממקום הלקיחה, ושילמנו מראש עד הדלק כדי לא להתחיל לחפש תחנות תדלוק במנהטן (אין טעות גדולה יותר מאוטו במנהטן - רק סאבוויי והמון ברגל!)
כבישי אגרה: במערב לא נתקלנו בהם כמעט (וכשכן - לא השתמשנו), במזרח אין כ"כ ברירה אלא להשתמש בהם מרוב שהם נפוצים וחוסכים זמן יקר (ברמת ה-"5 שעות מפילדלפיה לבוסטון במקום 8"). שאלנו בחברת ההשכרה והפתרון שקיבלנו היה השכרה של מכשיר EZ-PASS, בעלות של 16 דולר ליום (גם לימים שלא משתמשים), ומחיר האגרה כלול במחיר ההשכרה. השכרנו ל-4 ימים ולכן שילמנו 64 דולר, כשבוודאות היינו משלמים יותר (ומסתבכים עם מזומן) ללא המכשיר. שימו לב שבאזור בוסטון אין בכלל אפשרות לשלם במזומן בכבישי האגרה, ואם לא לוקחים מכשיר נאלצים לשלם את החשבון כשמקבלים אותו אח"כ בדואר מחברת ההשכרה...
דלק: יש 3 סוגים, בדרך כלל מדובר ב-87, 89 ו-91 אוקטן. לדעתנו כדאי לא להתפשר על הסוג הזול ביותר אם רוצים שהאוטו לא יגמגם, אלא לשלם טיפה יותר על ה-89.
מחיר הדלק משתנה מאוד בין אזורים. בלוס אנג'לס תידלקנו בערך ב-3 דולר לגלון (שזה בערך 2.8 ש"ח לליטר), בסן פרנסיסקו המחיר היה כ-4.5, ובמזרח ראינו גם 2.5. כדאי להשוות דרך האפליקציות.
תשלום בתחנות דלק: אם כרטיס האשראי שלכם עובד על צ'יפ כמו שלנו, אתם לא יכולים לשלם על התדלוק בעמדה, אלא רק בחנות הנוחות שצמודה לתחנה. אומרים לפקיד/ה את מספר המשאבה וסכום להגבלת התשלום (בערך 30 דולר אמור להספיק, תלוי במחיר הדלק ובגודל הטנק כמובן), וכל מה שלא נוצל חוזר לכרטיס האשראי. אם שילמתם במזומן, חכו לסיום התדלוק והגיעו לקבל את העודף שלכם.
בחברת דולר אפשר להירשם מראש באינטרנט בחינם כלקוח VIP, ולקבל את האוטו ללא המתנה בתור (תור אקספרס) ולצבור נקודות להטבות בהמשך.
בהחזרת האוטו יש צורך לתדלק בתחנה שממוקמת עד 10 מייל מנק' ההחזרה, אבל אין צורך לשטוף את האוטו כמו שנהוג באירופה (אלא אם כן מדובר במשהו קיצוני). ניקינו אותו מבחוץ בזמן התדלוק עם המברשת שליד המשאבה והיה בסדר.
כסף:
לקחנו סכום מכובד במזומן, בפועל שילמנו הרבה (בעיקר סכומים גדולים) באשראי (שמחובר לחשבון דולרי, חוסך עמלות המרת מטבע). כרטיסי האשראי שלנו עם צ'יפ (חפשו על הכרטיס שלכם ריבוע מתכתי), מה שאומר שצריך להכניס את הכרטיס לתוך המכשיר ולא "לגהץ" אותו, ולהזין את הקוד הסודי בכל שימוש.
מיסים: כנראה שזה כבר ידוע לכולם, אבל בארה"ב המס לא כלול במחיר (בדרך כלל) ונוסף לחשבון בסוף, כי לכל סטייט יש מס משלה. כך סכומים עגולים ויפים הופכים פתאום לסכומים ממש לא עגולים, ו"נתקעים" עם הרבה מאוד מטבעות.
כסף קטן: תשמרו מטבעות של 25 סנט למכונות כביסה, תנסו להיפטר מכל השאר כי מהר מאוד הם מתחילים להכביד על הארנק. שימו לב שאף מכונה לא מכבדת מטבעות של 1 סנט, הפתרון היחיד הוא לתת אותם כשמשלמים בחנויות במזומן והסכום כולל סנטים בודדים.
אוכל:
בחוף המערבי קנינו צידנית בתחילת הטיול, כי בהרבה מלונות אין מקרר בחדר + כדי להעביר את האוכל איתנו ממקום למקום. בחלק מהמקומות הייתה ארוחת בוקר (בינונית, לא לצפות ליותר מדי), וכשלא הייתה קנינו מצרכים מהסופר ואכלנו בחדר. בצהריים אכלנו במסעדות (לא בהכרח משהו מפואר, הרבה פאסט פוד מסוגים שונים), ובערב לפעמים במסעדה ולפעמים מהצידנית. את הצידנית השארנו מאחורינו כשטסנו לחוף המזרחי, שם התארחנו אצל חברים ולא היה לנו צורך בה.
טיפים במסעדות: בתחתית החשבון מופיעות המלצות לטיפ, כולל חישוב הסכום לפי אחוזים. לדעתם טיפ סביר הוא 18-20%...
חשוב! כשמשלמים באשראי במסעדה מקבלים חשבונית עם שתי שורות, שורה של "טיפ" ושורה של "טוטאל". אם אתם רוצים להשאיר טיפ באשראי, אתם צריכים למלא את הסכומים בהתאם למה שבא לכם לשלם, והסכום שיורד מהאשראי הוא הסכום שכתבתם בטוטאל. אם אתם רוצים להשאיר טיפ במזומן, אל תמלאו את הסכומים! הם יכולים לחייב אתכם את הטיפ פעמיים (אלא אם כן הם יבינו שאתם תיירים מבולבלים ויחליטו להיות נחמדים אתכם).
הקפה בכל ארצות הברית בערך מגעיל, היה לנו קשה למצוא משהו בטעם נורמלי. בסופרים מוכרים בקבוקים של קפה קר של סטארבאקס, היה יותר מוצלח ממכונות הקפה במלונות 🙂
בגדים:
הבאנו מראש בגדים שגם ככה רצינו להיפטר מהם, מה שהקל עלינו מבחינת מקום במזוודה - קנינו בגדים חדשים וזרקנו את הישנים.
כביסה: אי אפשר לארוז בגדים לחודש+, ההמלצה שלנו היא להביא בגדים לשבוע וחצי-שבועיים, ומדי פעם לכבס. ברוב המלונות יש מכונת כביסה ומייבש (רצוי כמובן לבדוק מראש) שעובדים עם מטבעות של 25 סנט (quarter), לכן כדאי לשמור אותם לאורך הטיול. גם חומרי ניקוי אפשר לקנות במקום במטבעות כאלה. אם אתם מגיעים לאזור ברייס, ישנו ב-Blue Pine Motel ושם עשינו כביסה בחינם לגמרי, במלון השני שבו עשינו כביסה עלה לנו כ-6 דולר לכביסה+מייבש (פעמיים), ועוד כ-3 דולר לסבון ודפי ייבוש.
שופינג: חיכינו עם השופינג לאאוטלט הצפוני של לאס וגאס שהיה מצוין, היו הנחות מאוד גדולות (ברמת 40-50%). אח"כ קנינו עוד קצת בסן-פרנסיסקו (מייסיס יוניון סקוור קומה 8!) וקצת בניו יורק (שימו לב ששתי הערים, סן פרנסיסקו וניו יורק, מאוד יקרות). את האאוטלט בג'רזי ניסינו - והתאכזבנו, אולי כי היינו רוויים בקניות מוגאס, אבל לא מצאנו מציאות. בקושי הצדקנו את הקנייה של חוברת הקופונים (7 דולר)... זו דעה אישית כמובן, כל אחד ומה שהוא מתחבר אליו.
חלק שני:
Los Angeles
לא נכביר במילים, יש המון המלצות בקבוצה והשתמשנו בהן. לוס אנג'לס לא עיר יפה, אבל אפשר להנות בה מהמון מסעדות ואטרקציות שאין באף מקום אחר.
מלון: Comfort inn eagle rock. חדר נוח, מיקום טוב, נגיש עם אוטו לכל מה שחשוב.
אטרקציות: היינו בשלט של הוליווד, בשדרת הכוכבים, בוורלי הילס, רודאו דרייב ויוניברסל (יום שלם, אין צורך באקספרס אם באים מוקדם ביום לא עמוס). אטרקציה ממולצת – סיור באולפנים שלwarner bros , סיור מודרך באולפנים שבהם מצטלמות סדרות בימים אלו, וביקור בתערוכות וסטים ממגוון סדרות וסרטים, כמו חברים, בנות גילמור, המפץ הגדול, באטמן, וונדרוומן והארי פוטר. לא אהבנו את וניס ביץ' – יותר מדי הומלסים ומסוממים, סביבה מאוד לא נעימה בערב.
מסעדות מומלצות:
- Pie'n Burger – המבורגר מעולה עם פאי מושחת.
- California Pizza Kitchen – רשת פצריות לא רעה.
- Daikokuya – מרק ראמן מעולה!
הדרך מלוס אנג'לס לפייג':
מלוס אנג'לס נסענו מזרחה במטרה להגיע לגראנד קניון, ברייס וזאיון. עצרנו בדרך לטיול בג'ושוע טרי פארק (Joshua tree park), פארק ענק עם נוף מדברי מאוד מיוחד. בניגוד לשאר הפארקים, הוא דיי ריק ממבקרים והכניסה חינם, דבר שבכלל לא היה מובן מאליו בהמשך... אנחנו עשינו בו את ה-Hidden Valley Nature Trail ואת ה-Keys View.
בלילה ישנו בעיירה Kingman במלון La Quinta by Wyndham Kingman. מלון מעולה ביחס למחיר... העיירה הזו ממש חמודה. למרות שעושה רושם שהיא דיי חור היא מלאה במסעדות ובתי קפה וממש נחמד להעביר שם את הלילה.
בבוקר נסענו לכיוון פייג' דרך כביש 66 ההיסטורי. הכביש עצמו נחמד, אבל מה שיותר מגניב הן העיירות בצידי הדרך, שמכילות רכבים ישנים, דיינרים וחנויות מזכרות... מכניס קצת לאוירת המערב הפרוע, ממש מגניב ומומלץ: Hackberry General Store, Historic Seligman Sundries. לאחר מכן נסענו לגראנד קניון ועשינו שם את ה- Rim Trail עם נוף מטורף אל הקניון (פה קנינו את המנוי השנתי לפארקים הלאומיים, ששימש אותנו לכל אורך הטיול).
Page
לקראת שקיעה הגענו אל פייג' ומיד ביקרנו ב- Horseshoe Bend. כניסה עולה 10$ לרכב. לאחר הליכה דיי קצרה (כ-10-15 דקות בחול, לבוא בנעליים מתאימות) מגיעים לנוף שרואים רק בשומרי מסך 😊
בלילה ישנו ב- Motel 6 Page בפייג' - מוטל ממש לא ממולץ - ישן, מלוכלך, קירות בעובי של נייר. אם אפשר, מומלץ להתרחק משם (אבל כל שאר המלונות די יקרים).
בבוקר נסענו ל Lower Antelope Canyon Hiking Tour. מומלץ מאוד! נורא גם תלוי על איזה מדריך אתם נופלים. המדריך שלנו סיפק לנו המון מידע על הקניון וגם לימד אותנו דבר או שניים על יכולות הצילום עם פלאפון...
Bryce
לאחר מכן נסענו לכיוון ברייס. בדרך עצרנו בסכר קניון גלן לתצפית ועצרנו לצהריים בבית קפה Kanab Creek Bakery (מומלץ) בעיירה Kanab שנמצאת בדרך. בפראק ברייס עצמו – פארק שאסור לפספס בשום מצב - נוף שנראה כאילו הגעתם לכוכב אחר. אנחנו עשינו בו את Queens Garden Trail מה-Bryce Canyon National Park Sunrise Point עד ה-Sunset Point – מומלץ!
בלילה ישנו בעיירה Panguitch, עיירה מאוד חמודה וקטנה שנמצאת חצי שעה נסיעה מהפארק. המלון חמוד מאוד Blue Pine Motel. המארחות בו מאד נחמדות. איפשרו לנו לעשות כביסה בחינם.
Zion park
הבאסה היחידה בטיול שלנו - הגענו בשעות הבוקר היחסית מאוחרות (מסתבר), כלומר ב-10:00, אל הפארק. נכנסנו מהכניסה המזרחית אל פקק בכניסה למנהרה... אחרי שעמדנו חצי שעה בפקק עצרנו בצד ועשינו את ה-Canyon Overlook Trail, מסלול יחסית קצר (כשעה) עם נוף משגע... בהמשך חזרנו לאותו פקק וישבנו באוטו עוד חצי שעה. כשעברנו את המנהרה כבר לא היה מקום להחנות את הרכב. יצאנו מהפארק מהכניסה הדרומית וחיפשנו חניה בספרינגדייל במטרה לקחת שאטל חזרה אל הפארק, אבל גם שם היתה מצוקת חניה, מה שבסופו של דבר הכריע, במיוחד כשלפנינו היתה עוד נסיעה ללאס וגאס. המלצה שלנו – אם אתם מתכננים מסלול בציון – תגיעו מוקדם! מאוד מוקדם! תחנו בספרינגדייל ומשם קחו שאטל אל הפארק. התבאסנו ונסענו לוגאס.
Las Vegas
מלון: Excalibur, אין בו אטרקציות מיוחדות ולכן הוא זול יחסית למלונות על הסטריפ. הבריכה הייתה סבבה, החדר קצת מיושן אבל מספיק טוב בשבילנו – רוב היום לא היינו בו אלא טיילנו בסטריפ או באאוטלט. העיר הזו פחות מתאימה למי שלא אוהב המוניות וצפיפות.
המלצות למסעדות:
- SAKANA: מסעדת "אכול כפי יכולתך" של סושי ב- 25$. סושי באיכות מעולה! טעים בטירוף ומומלץ! (שימו לב, לתפריט יש שני צדדים ... :P)
- מסעדת Nacho Daddy אוכל מקסיקני מעולה!
- Gordon Ramsay Burger: שהיה מצוין מבחינת האיכות אבל פחות מבחינת המחיר... בכל זאת, צריך לשלם עבור המותג. מה שכן קצת אכזב – יש המבורגר צמחוני בתפריט, ובנוסף הם מאפשרים להזמין את כל ההמבורגרים הרגילים עם קציצה טבעונית (impossible meat) אבל בתוספת של 6$... מה שמוביל למחיר של המבורגר טבעוני ב-24$ בערך... קצת מוגזם לטעמנו...
האאוטלט הצפוני: מצוין, מותגים במחירים הוגנים לגמרי, שם עשינו את רוב השופינג שלנו.
Yosemite
בדרך אל הפארק עצרנו ללילה בעיירה Bishop, גם עיירה קטנה ומגניבה. בבוקר עצרנו במאפייה של העיר, Erick Schat's Bakery. מקום מהמם לאוהבי המאפים שביניכם... לקחנו משם סנדויצ'ים ועוגיות לצהריים בפארק. הגענו אל הפארק דרך מעבר טיוגה, ועצרנו למסלול ב-Lembert Dome ו-Dog Lake, שני מסלולים מחוברים עם נוף מדהים. בדרך עצרנו לתצפית גם ב-Tenaya Lake. לאחר מכן נסענו אל העמק עצמו. המסקנה שהמיידית שהגענו אליה - האיזור הצפוני של הפארק הרבה יותר עדיף, שכן האיזור של העמק מאוד עמוס במבקרים לעומת האיזור הצפוני. עשינו קצת מהתצפיות המפורסמות בעמק ונסענו ללינה במריפוסה. ישנו ב-Miner's Inn, מלון מאוד חמוד עם ארוחת בוקר מפנקת יחסית למלונות האחרים בהם היינו.
ביום השני חזרנו אל הפארק ועשינו את ה-Mist Trail Trailhead. בחודש ספטמבר לא היה כל כך Mist... אבל המסלול עדיין יפה ומומלץ. לאחר מכן נסענו לראות עצי סקויה במריפוסה גרוב וחזרנו אל המלון.
San Francisco
בבוקר יצאנו לדרך ממריפוסה לסן פרנסיסקו. קשה למצוא מקומות לעצור בדרך הזאת. אנחנו מצאנו מקום חמוד - מפעל לגבינות שנקרא Hilmar Cheese Co. Catering. אחלה מקום לארוחת בוקר/צהריים ולהצטיידות במגוון מוצרים שהם מכינים במקום. מומלץ.
לינה: ישנו במלון Coventry Motor Inn. מלון יחסית ישן במחיר דיי גבוה, אבל במיקום מעולה ועם חניה פרטית.
סן פרנסיסקו מהממת, אבל מאוד מאוד יקרה (כולל הדלק והסופר). אין מה להשתמש בה ברכב – לא פשוט למצוא חניה ואכן יש לא מעט פריצות לרכבים, אז השארנו אותו בחניה של המלון וטיילנו בה בעיקר ברגל ובאוטובוסים. אם הולכים ברגל צריך לקחת בחשבון שגם מסלול קצר יחסית יכול להתברר כמסלול מעייף, בגלל העליות והירידות המטורפות שהעיר עשירה בהן. יש אזורים שפחות נעים להסתובב בהם בגלל הומלסים, קחו בחשבון.
אטרקציות:
- הסיור לאלקטרז (הזמנו חודשיים מראש) – נחמד, מעט מלחיץ.
- תצפית מומלצת לגשר הזהב: Marshall's Beach, דורשת קצת הליכה וירידה אל החוף, אבל מומלצת וריקה מתיירים.
- פארק גשר הזהב: נכנסנו לגן התה היפני תמורת 9$ לאדם – בזבוז כסף מוחלט. הגן חמוד וקטן אבל לא שווה את המחיר.
מסעדות מומלצות:
- Pacific Catch: אוכל הוואיני מאוד טעים!
- Fog Harbor Fish House מרק צדפות מעולה! אין מנות לצמחונים, אילתרו פסטה חביבה אך יקרה.
- Good Mong Kok Bakery: מסעדת דים סאם בציינה טאון. מעולה! מחירים מצחיקים תמורת כמות האוכל. בעיקר מסעדת Take away.. שימו לב שרמת האנגלית של המוכרות שם היא לא גבוהה אז תהיו פתוחים להתנסות גם בדברים שלא בדיוק הזמנתם...
- Loló מסעדה מקסיקנית ובר.
Road No 1
נסענו בבוקר אל מונטריי, שם ביקרנו באקווריום. מקום מאוד חמוד... הרושם שלנו הוא שהוא מתאים יותר למשפחות ולילדים קטנים. לאחר מכן נסענו ל 17 Mile Dr, מסלול לאורך האוקינוס עם נקודות עצירה. מאוד נחמד עם נופים יפים, פרומו לא רע לכביש 1 עצמו (מדרום למונטריי). בערב הגענו לכרמל, עיירת חוף מאוד יפה... מומלץ לעשות שם טעימות יין. אנחנו עשינו ב-Scheid Vineyards Tasting Room, עלות של 12$ לטעימה של 4 סוגי יין. בערב אכלנו שם במסעדה איטלקית מומלצת Little Napoli, ובלילה ישנו ב-Arbor InnMonterey.
בבוקר יצאנו דרומה לכביש 1. עצרנו לאורכו במגוון נקודות עצירה (לא חסרות כאלו). כשנכנסים לפארקים לאורך הכביש משלמים מחיר של 10$ כניסה (לא כלול במנוי השנתי לפארקים הלאומיים, כי אלו State Parks ולא National Parks), ומדביקים לכם קבלה על החלון. עם הקבלה הזאת ניתן להכנס למרבית הפארקים לאורך החוף באותו היום ללא תשלום נוסף, למעט פארקים ספורים שדורשים זאת. שימו לב שיכולות להיות עבודות בכביש שיכולות לעכב מעט את הנסיעה. עשינו עצירה ללילה ב-San Simeon Lodge, מוטל נחמד על החוף. בבוקר המשכנו את הכביש כולל עצירה ב-Solvang , עיירה דנית מקסימה. נסענו עד לוס אנג'לס, שם החזרנו את הרכב, ובבוקר טסנו אל החוף המזרחי.
Philadelphia
בפילדלפיה ישנו אצל חברים. טיילנו בעיר בעיקר. העיר מאד יפה ומערבת הרבה היסטוריה אמריקאית עם מבנים חדשים. היינו במוזיאון האומנות (חמוד... לא יותר) ואכלנו פילי ציז סטייק אצל Jims...
Boston
לבוסטון הגענו בעיקר כדי לבקר חברים, כי הנסיעה אליה ארוכה מאוד (אחרת כנראה שהיינו משלבים את וושינגטון DC), אבל היא הייתה הפתעת הטיול – הזכירה לנו את לונדון, כולל מזג האוויר, האווירה והחנויות/מסעדות. טיילנו בעיר עצמה ובקמפוסים של האוניברסיטאות (אווירה מאוד צעירה וסטודנטיאלית בכל העיר). המלצה קולינרית: Quincy market, מגוון גדול של מסעדות ודוכנים מצוינים.
New York
נסענו מבוסטון אל העיר, בדרך עצרנו במיסטיק ואכלנו את הפיצה המפורסמת מהסרט (אחלה פיצה!).
בניו יורק עצמה היינו שבוע, ישנו בדירה של חברה של המשפחה במחיר סמלי, ב-upper east side. לגמרי ממליצים לישון במנהטן אם מתאפשר, בנסיעה של 10-15 דקות במטרו הגענו למרכז מנהטן.
אטרקציות:
- טיימס סקוור: מספיק לעבור שם פעם אחת בערב, אין מה לראות ואין מה לעשות, הומה אדם ומגעיל. הסיבה היחידה להגיע – מחזות זמר! ראינו את הארי פוטר (שני חלקים) ואת בוק אוף מורמון (הזמנו כרטיסים מראש מהארץ) – יקר אבל שווה כל רגע, פשוט מדהים.
- סיור לברוקלין – מומלץ מאוד, ברוקלין מגניבה ממש ופחות מתויירת ממנהטן.
- סנטרל פארק: אם אתם חובבי טבע, אפשר להסתובב שם גם יום שלם. אנחנו שילבנו עם ביקורים ב-Met ובמוזיאון ה-Natural History, שניהם חמודים.
- מוזיאון שפחות אהבנו – הגוגנהיים. הלכנו ביום של כניסה בתשלום ככל יכולתך, חיכינו 45 דקות בתור שהלך מסביב לבלוק, ואחרי חצי שעה מיצינו, הכל אומנות "מודרנית" ולא לטעמנו.
- סיור הליכה חינם עם חברת Sandeman ב-financial district – נחמד מאוד, מדריכה חמודה ואנרגטית שסיפרה לנו המון דברים שלא ידענו.
- מוזיאון ה-9/11 – ללא ספק גולת הכותרת של המוזיאונים בניו יורק, לצערנו היו לנו רק שעתיים להיות בו.
אוכל (רשימה חלקית מאוד מאוד):
- Milk Bar – עוגיות מהממות
- Bareburger – אכלנו ברשת דווקא בפילדלפיה, אבל יש הרבה סניפים בניו יורק. המבורגרים מדהימים עם המון אוכל טבעוני.
- Magnolia Bakery – פודינג בננה חובה!
- Jacques Torres Chocolate – קונדיטוריה ובית קפה
- Wasabi Sushi & Bento - מסעדת סושי לייד טיימס סקוור.
- צלסי מרקט! : Los Tacos No.1 – חובה. Big Mozz- אצבעות מוצרלה.
- by CHLOE : רשת מסעדות טבעוניות מעולה.
- Le Pain Quotidien רשת בתי קפה מעולה.
- Katz's Delicatesse – סנדויץ הפסטרמה המפורסם ובצדק.
- Vanessa's Dumpling House – כיסונים בצ'יינה טאון.
זהו! טיסה נעימה!