שייט עם מנו ספנות גולדן איריס - חמישה ימים ליוון וקפריסין

תמונה ראשית עבור: שייט עם מנו ספנות גולדן איריס - חמישה ימים ליוון וקפריסין

נסעתי לשייט ליוון וקפריסין במשך 5 ימים ו4 לילות עם חברת מנו ספנות, עם ספינת הגולדן איריס.
היה לי מאוד חשוב כשאני חוזרת לכתוב ולהמליץ ולספר קצת יותר כי ממש היה חסר לי המלצות והסברים לפני שיצאתי לשייט ובנוסף הטיפים וההמלצות שישנם מאוד ישנים ולא עדכניים מלפני כמה שנים טובות..
 התאריך של השייט היה מיום שישי ה10.6.16 עד שלישי ה14.6.16

חדרים – נסענו זוג צעירים, אני וחבר שלי, לקחנו חדר בקומה 4. הבנו מאנשים שהיו בקומה 3 שיש רעש של המנועים,
הם אמרו שאפשר לישון עם הרעש ו”כשעייפים נרדמים בכל מצב” לא יודעת ממש מה זה אומר, אבל אם לדעתכם זה יפריע לכם אז לגמרי עדיף לקחת חדר בקומה 4. בנוסף גם החל מקומה 4 יש את הקבלה, וקזינו, ובקומה 5 החדר אוכל, וקומה 6 כבר יש את הסיפונים וכל הדברים המעניינים באוניה.
יש אופציה לקחת חדר עם חלון ואופציה לקחת חדר בלי חלון, לקחנו חדר בלי חלון כי העדפתי להיות יותר פנימה באוניה כדי פחות להרגיש את התנודות של הים. לא הרגשנו שום תנודות הים היה ממש אחלה! גם החלונות החל מקומה 4 ממש גדולים ויפים לעומת החדרים של קומות 2 ו3.
 החדר מאוד קטן אבל זה ממש בקטנה אין ממש מה לעשות בו בכל מקרה, גם יש סוויטות באוניה אז תוכלו לבדוק לגבי סוויטות אם עניין הגודל מפריע לכם.. אבל לנו זה בהחלט הספיק גם ככה בקושי נמצאים בחדר.

כשמגיעים לספינה חשוב מאוד להגיע גם עם סבלנות! אנחנו העם הישראלי קצת חסרי סבלנות.
כבר מהנמל בחיפה תגיעו לתורים ארוכים, אבל בסוף הכל עובר אין מה לעשות..
 גם בירידה מהספינה בחזור לישראל או כשמגיעים לאיים השונים יש תורים, פשוט צריך לחכות מעט לפני שמגיעים לקומה שממנה יורדים מהאונייה (קומה 2).

מים – אסור להכניס נוזלים לספינה, אז פשוט תגיעו עם בקבוקים ריקים זה מאוד שווה ויש קולר בספינה. כל פעם שחוזרים לספינה אחרי שירדתם לאי מסויים גם כן צריך לשפוך את הנוזלים. אבל שווה להגיע עם בקבוקים ריקים מראש ולחסוך את הקנייה של הבקבוקי מים שם.

הנמל בחיפה – אנחנו הגענו ברכבת לתחנת חיפה מרכז השמונה, היא ממש ממוקמת 100 מטרים מהשער של הנמל שצריך להגיע אליו מאוד נוח! יש דיוטי פרי בדרך למעוניינים (אותו הדיוטי פרי פחות או יותר נמצא גם באונייה.. בדיוטי פרי בנמל אמרו לנו שהמחירים באונייה לפי דולר תיירים ויותר יקרים אבל בדיעבד זה לא ממש נכון.. זה באמת דולר מעוגל קצת אבל הבנתי מהמוכרים באונייה שזה מעוגל ממש בקטנה ברמת האגורות).

WIFI – אין וייפי חופשי באוניה יש וייפי בתשלום של 4 יורו לשעה. קנינו פעם אחת וזה הספיק לנו, גם אפשר לפצל את השעה לפי איך שמתחשק לכם לאורך השייט.. זה היה קצת מסורבל וקשה להפעיל אותו אבל הסתדרנו וגם עזרנו לכמה מבוגרים שפנו אלינו מדי פעם :)

אוכל – החדר אוכל ממש בסדר, אני לא אומר שהאוכל היה מצויין וטעים מאוד כמו במסעדה, אבל הוא היה ממש בסדר גמור וטעים, לפעמים היה חסר לי גיוון וזה הרגיש שזה חוזר על עצמו. אבל מבחינת האוכל יש מלא אופציות של בשרים וסלטים וקינוחים ולחמים ולחמניות וחלה טעימה בשבת. פנקייקים בבוקר וחביתות ובהחלט טעים.
 האונייה שלנו הייתה אמורה לצאת לדרך ב12, ב9 כבר הגענו לנמל (צריך להגיע 3 שעות לפני לפחות), ובסביבות 10 ומשהו 11 כבר עלינו לספינה והחדר אוכל כבר היה פתוח באמת ממש יפה! תמיד הם מתחשבים ואם למשל האונייה עוגנת בשעה מסויימת אז הם מתאימים את החדר אוכל ומקדימים לפעמים או מאחרים וכו'.

צוות בידור – הצוות בידור היה ממש מקסים! באמת! שונה ממה שאני מכירה בארץ.. קיבלנו תוכנייה כל ערב לגבי היום שלמחרת.. היה לכל שעה פעילות, בפועל אני באמת לא יודעת אם כל זה קרה קצת קשה לעקוב, אבל הם לא הורגשו ממש.. בעיקר בערב המופע המרכזי הם הורגשו. היה ממש יפה ומושקע, החליפו עשרות תלבושות.. הצוות בידור בשונה מהבתי מלון בארץ מורכב חצי מישראלים וחצי מלא ישראלים בעיקר רקדנים. וככה נוצר מופע ממש יפה שחלקו שירים בעברית וחלקו שירים באנגלית וריקודים ברמה!
 לי זה היה מאוד מהנה ויפה אבל קצת מוזר סתם כי לא הייתי רגילה..

מנו קארד  – אז באוניה לא תשתמשו כלל בכסף! יש לזה המון יתרונות.. כשתגיעו לנמל תתנו להם את הדרכון שלכם ותקבלו את הכרטיס מנו. ניתן להטעין את הכרטיס בכסף או לחבר אותו לאשראי. מעתה כל פעם שתרצו לרכוש משהו בספינה תצטרכו לתת את המנו קארד שלכם ממש כמו כרטיס אשראי.. ככה לא צריך להסתובב עם כסף עליכם וזה ממש נוח. למשל אתם יושבים בסיפון ורוצים להזמין שתייה, או להזמין במשרד סיורי חוף סיור אז משלמים איתו, או להזמין מסאז' בקיצור הכל דרך הכרטיס.. גם הירידה מהאוניה והחזרה עם הכרטיס.. לכן אנחנו מראש צילמנו את הדרכון כדי שיהיה לנו איתנו.

מה עושים באוניה?
יש הכל מהכל! יש 2 סיפונים מקסימים בירכתי האונייה אפשר לשבת ברגוע ולהנות.. אחד מהם הוא גם מדי פעם חדר אוכל שאפשר לאכול בו במקום החדר אוכל הרגיל ויש אחלה נוף ובריזה. יש מגרש כדורסל, יש בקבלה המון משחקים וקלפים שאפשר לקחת כפיקדון, יש ספא וסלון יופי, יש 2 קזינו, אחד קטן ואחד גדול, יש בריכה וגקוזי קר, יש 2 אולמות ממוזגים ששם המופעים, בית כנסת ועוד.
 הרגשנו הרבה פעמים בעיה של מקום (הכוונה שאין מספיק כיסאות לשבת).. למשל אם תפסנו מקום בסיפון והלכנו, זה היה ממש סיפור למצוא מקום פעם נוספת.. או אם תרצו למצוא מקום בכיסאות בבריכה ממש קשה כי אנשים תופסים כבר מהבוקר כיסאות ואז אין בכלל..

סיורי חוף- יש משרד של סיורי חוף, ושם מזמינים את הסיורים ומקבלים פרטים.. כדאי להירשם כבר ביום הראשון שלכם באוניה כדי לשריין מקום למה שאתם מעוניינים בו.

ירידה מהאונייה – הירידה מהאונייה דרך קומה 2 לרוב, זה לא לוקח הרבה זמן הם מתקתקים את זה ממש יפה, לפעמים תחכו מעט אבל כמו שרשמתי למעלה, טיפה סבלנות חבל לרדת מהאונייה עצבניים:)

רודוס, יוון – עגנו ברודוס ביום שבת בשעה 17 בערך רק אחרי כמה זמן היה ניתן לרדת מהאונייה. חיפשנו מראש בבית באינטרנט לאן מגיעים או מה אפשר לעשות, אפילו מה הטיולים שמנו ספנות מציעים ללקוחות שלהם אבל לא היה בכלל מידע! אז הנה קצת הסברים!
המקום שעוגנים בו מאוד מאוד מאוד קרוב לעיר העתיקה. באמת שפחות מעשר דקות הליכה היינו כבר בעיר העתיקה בשוק מקסים! יש גם מלאאאאא מסעדות וברים נחמדים לשבת בערב, ויש WIFI חופשי בכל המסעדות האלו.. בגלל שלא באנו מוכנים מראש ולא מצאנו שום מידע באינטרנט פספסנו את זה שאם ממשיכים קצת ישר עם עוד הליכה מגיעים למרכז קניות (גם כן קרוב מרחק הליכה מאיפה שהאונייה עוגנת) ויש שם מלא מותגים כמו ברשקה, זארה ועוד!
יש גם את חנות גמבו אם שמעתם עליהם הבנו שיש שם מכל הבא ליד ובזול.. בתור זוג צעיר זה ממש לא עניין אותנו אבל היו הרבה שנסעו לשם וקנו לנכדים, לבית, ועוד.. יש שם מלא מוצרים לתינוקות ובגדים לילדים ולתינוקות.. תסתכלו באינטרנט מראש. ספציפית זה היה סגור בזמן שהיינו ברודוס .
אז כמו שאמרתי החברה מציעה סיורי חוף. החלטנו לוותר על הסיור של שבת בערב ברודוס.. זה סיור רגלי ותכלס היה לנו חבל על הזמן ועל הכסף. היה ממש מהנה להסתובב לבד בשוק, באמת שאין מה להסתבך תלכו אחרי כל הישראלים ותמצאו את עצמכם שם תוך דקות אחדות.
 למחרת בבוקר ב8 בבוקר יצאו 2 סיורים. אחד ל7 המעיינות ברודוס. והשני לא זוכרת ממש לאן. בחרנו בטיול של 7 המעיינות היה נחמד.. היו הרבה מבוגרים זה לא היה מסלול קשה. היינו 10 דקות בתוך מנהרה חשוכה (הביאו פנסים) והיו מים זורמים היה ממש מרענן. הספיק פשוט להביא כפכפים.. בסופו של דבר הגענו ל7 מעיינות זה היה קצת מאכזב וסתמי סתם 7 שפכים קטנטנים שכאלו.. לא ממש מלהיב. משם הלכנו לקליתאה שזה מקום שבו היו פעם מרחצאות מרפא והיום זה אולם אירועים יפהפה. היה שם ממש קצת זמן חופשי וחזרנו חזרה לאונייה. שימו לב שהם ממש מכסים את כל הזמן באמת שהסיור תאם בדיוק את הזמן שצריך לחזור לאונייה לפני שהיא שטה הלאה.. זאת אומרת שיצאנו ב8 בבוקר הגענו ב12 בערך וכבר לא היה זמן להמשיך להסתובב ברודוס, כי ב13 הספינה הפליגה. (היה צריך להגיע לכל המאוחר עד 12:30).

לרנקה, קפריסין – הגענו ללרנקה ביום שני ב12 בערך ויצאנו לדרך ב19:30. ללרנקה הציעו הרבה אופציות. את האמת שאני לא יודעת איך אפשר להסתדר בלי האופציות האלו הן בהחלט מאוד נוחות! היה טיול גיפים 4X4, שמעתי מישהי מדברת שהיא לא התלהבה ולא היה לגיפ גג פתוח
 היה עוד טיול שהם הציעו לא זוכרת מה הוא כלל. ובנוסף הציעו 2 הסעות שונות, אחת למרכז קניות (גם שם היה את חנות הגמבו שכולם התלהבו ממנה) וההסעה השנייה הייתה לאיה נאפה. אנחנו הלכנו לאיה נאפה נסיעה של 50 דקות. משם קיבלנו 3 שעות חופשיות במקום (הספיק לנו בהחלט) ועוד 50 דקות חזרה לאונייה. גם פה כל הזמן נגמר ולא נשאר זמן ללרנקה עצמה. בנסיעה עצמה לאיה נאפה זה הרגיש כאילו הנמל עצמו מאוד מרוחק מכל דבר כלשהו מעניין.. יכול להיות שאנחנו טועים אבל ההרגשה הייתה שטוב שלקחנו את ההסעה איתם. באיה נאפה ירדנו בחוף נחמד, היה גם טיילת ממש כמו אילת.. יחסית היינו בתקופה פחות תיירותית אני מניחה שבקיץ יותר שווה שם. כעבור 3 שעות יצאנו לדרך וחזרנו לאונייה.

טיפים – בסוף השייט נהוג להשאיר טיפים לסדרן, למלצרית וכו'. הם ממש ישאירו לכם דף שרשום תודה על הטיפים שלכם.. אנחנו הבאנו ופינקנו כי באמת הגיע להם והיינו מאוד מאוד מרוצים.

תמונות!

האונייה בנמל חיפה

האונייה ברודוס, יוון

עוזבים את הארץ, הנוף של חיפה

טיול ברודוס שבעת המעיינות.

קליתאה

קיפולי מגבות שהשאירו לנו בכל ערב, פשוט מקסים!

תמונת הפרופיל של YuvaliD
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של YuvaliD