סרי לנקה והאיים המלדיביים בשבועיים וחצי

תמונה ראשית עבור: סרי לנקה והאיים המלדיביים בשבועיים וחצי

לאחר מספר התלבטויות ,החלטנו לחגוג את הירח דבש השלישי שלנו בסרי לנקה ובאיים המלדיביים.
למעשה אנחנו זוג בני 30 שטייל קצת בעולם...ומאוד רצינו לשלב טבע פראי עם אתנחתא טרופית ואקזוטית.מומלץ מאוד ל"תפוס טרמפ" על החגים..פחות חופש מהעבודה.אנחנו נסענו בספטמבר 2015.
 לפני כן אציין מספר טיפים חשובים:

1. כרטיסי טיסה.
דרך בחריין,דוחה ואבו דאבי מאוד אטרקטיבים,למעשה הן כמעט חצי מחיר.מאוד התלבטנו אם לנסוע דרכם,מאוד מפתה,ושמענו על הרבה ישראלים שטסו והכל היה בסדר.לבסוף..מטעמי מצפון ובעיקר מטעמי פחד,החלטנו לנסוע עם אליטליה,קונקשיין ברומא עם סרילנקן איירליינס.
עלות: 917 דולר לכרטיס,מומלץ להזמין חודשיים מראש,רכישה מטרווליסט.
דבר חשוב נוסף שלא לקחנו בחשבון.במידה ואתם טסים למלדיביים( מקווה בשבילכם) ,ניתן להתחיל את הגלגול ארצה דרך המלדיביים.
תל אביב, קונקשיין ,קולומבו
מאלה ,קונקשיין, תל אביב .
 אנחנו טעינו שקנינו כרטיxים בנפרד,כרטיסי טיסה לקולומבו ועוד כרטיסים למאלה וחזרה.העניין חוסך זמן וכסף,אם היינו יודעים כנראה שזה מה שהיינו עושים.

2. חיסונים,על פי דרישת משרד הבריאות.

3. חברים שלנו המליצו לקחת נהג שיסיע אותנו לאורכה ורוחבה של סרי לנקה,ולאחר חיטוטים באתרים ,הבנו שזה מה שרובם עושים וזה יחסית משתלם..
נמליץ לכם על נהג בשם jagath.אדם אמין הגון מלא אנרגיה ,נחמד ובעל ידע רב,נוהג בזהירות ובאמת באמת איכפתי
 מייל [email protected]
הוא מאוד עמוס לכן כדאי לשריינו מראש.
עלות: 40 דולר ליום שזה כולל דלק,אוכל,לינה .סימכו עליו ,הוא ייקח אתכם לאן שתחפצו,וימליץ לכם על מקומות..אנחנו גם סגרנו בתי מלון דרכו.
 שימו לב: כאשר הנהג סוגר לכם את המלון הוא גם גוזר קופון,אל תתרגשו,זה מאוד מקובל.(הסתכלו בבוקינג בבתי מלון וראינו שזול יותר במידה והבית מלון שהוא לקח אתכם לא מוצא חן בעינכם,אל תתביישו,תאמרו לו והוא ייקח אתכם למקום אחר.(בקשו לראות את החדר תחילה(

4. תקשורת לכולנו סמרטפונים.בכל הבתי מלון wifi חינם.

5. מטבע: רופיה סרי לנקית.
 המרות נכון לספטמבר 15
1 רופי =34 שח
1 דולר= 135 רופי

6. ביטוח נסיעה עשינו דרך הקופות חולים,בנוסף עשינו מויזה ( חינם למחזיקי הכרטיס)

7. המרת כספים עשינו בשדה בקולומבו הכי בטוח.אין בעיה להסתובב עם מזומן.

8. לא לוותר- פניסטיל ג'ל,תרסיס נגד יתושים,אסלוניות,נייר טואלט כי לא בכל מקום יש ולהפוכי בוקר מבינינו להביא קפה מהבית,הנס קפה שלהם לא להיט.

9. אוכל
במסעדות בסרי לנקה ,גם של הבתי מלון נהוג להוסיף תשר.זאת אומרת מעבר למחיר שנקוב הם מוסיפים 10% ועל סכום זה מוסיפים עוד 10%
 רוב המסעדות מציעות אוכל מסורתי:אורז עם קארי,עוף עם קארי,דג עם קארי ביף עם קארי..בקיצור הכל מהכל עם קארי.ברוב המקומות אוכל מערבי אינו מוכר ואינו ידוע.

אז הנה המסלול:

9.9.15
הגעה לקולומבו לפנות בוקר,ומשם במונית לנגומבו.את הבוקינג למלון ביצענו מבעוד מועד.מלון Binnacle
עלות 55 דולר כולל א.בוקר.
המלון היה מצויין ,נקי,בריכה יפה ושירות נהדר,למעשה הם ארגנו לנו מונית במחיר שפוי של 15 דולר מהשדה למלון.
 את היום העברנו בשיטוט בעיירה.אין יותר מידי..שוק דגים..הסתובבנו קצת..שתינו מי קוקוס ,בערב טיילנו קצת ובגדול לא יותר מידי.התאימה לנו המנוחה כי היינו אחרי טיסה .
10.9.15
התחלת המסלול עם הנהג jadath
סיגיריה,משך הנסיעה מקולומבו כ3 שעות.
אטרקציה מרכזית: טיול בג'ונגל עם עגלת שוורים,שייט באגם ואירוח כפרי .עלות: 6000 רופי לשנינו.
המסלול היה מאוד מהנה,נוף הג'ונגל מרהיב,טבע במלוא הדרו.שטנו באגם לצד בעלי כנף ייחודיים והגענו לכפר וקיבלנו אירוח סרי לנקי מסורתי.הציגו לנו את חיי הכפר ,מקסים מקסים.
אשת הבית הדגימה לנו כיצד מכינים ארוחה סרי חנקית מסורתית: לחם רוטי עם תערובת קוקוס עגבניות ובצל .טעים בטירוף,הגשה על עלה .
היה מהמם,מדהים לראות איך אנשים חיים מכל כך מעט.רצינו לטפס על הסיגיריה רוק ,אך הגשם התחיל וזה לא היה אפשרי,ביקשנו ללכת לספא באיזור.עלות לשעה וחצי:7000 רופי.
בערב: הגעה למלון grand resort
 עלות 45 דולר ללילה כולל א.בוקר.באופן כללי ובלי פירוט מיותר,לא מומלץ בעליל.

11.9.15
צוק הסיגריה ,פלא עולם 8
מומלץ מאוד לקרוא בויקיפדיה את סיפור הצוק( לא אפרט כאן)
המקום מהמםםםם,מטופח ומרהיב.העלייה במדרגות בהחלט מאתגרת אבל בסופו של דבר נגלה לעינינו נוף עצום ב 360 מעלות.מומלץ עד מאוד! כשלוש שעות הטיפוס והירידה.
עלות כניסה לאתר 30 דולר לאדם.
לאחר טיפוס הצוק,הגענו למוזיאון פולונווארה ,התרבות הסרי לנקית במיטבה פסלונים ,עתיקות וגנים מרהיבים.
 עלות כניסה 25 דולר לאדם.

לאחר מכן ביקשנו מהנהג לעבור למקום לינה אחר,הנהג לקח אוצנו למקום שנקרא rise villa ,ריסורט מדהים באמצע שדות אורז,מדהים.
 עלות ללילה כולל א.בוקר 45 דולר.

12.9.15
קנדי.אורך נסיעה כשלוש שעות.
בדרך,עצרנו בחוות תבלינים מקסימה,כל מי שמגיע לחווה זו מקבל מדריך צמוד שמעביר הדרכה קצרה על צמחי מרפא ובעיקר...משווק את המוצרים לחנות שתגיעו בסוף ההדרכה.בילינו שם כשעה וחצי ולאחר הסיור וההדרכה רכשנו מספר פריטים ,נתנו טיפ למדריך כי היה באמת חמוד והמשכנו לקנדי .
הדבר הראשון שרצינו לראות הוא הגן הבוטני.
הגנים מטופחים,מרשימים הצורה בלתי רגילה,ומתוירים מאוד.
עלות כניסה 1100 רופי לאדם.
בילינו שם כשלוש שעות.
לינה nathasiya holiday inn
עלות 7500 רופי ,סך הכל נחמד,הנוף היה מרהיב.( אגם קנדי)
 אגב,שירותי הכביסה לא היו להיט בכלל.

13.9.15

המשך קנדי
בבוקר שמורת טבע royal forest park
הליכה בגונגל של שעה וחצי במסלול מעגלי,מגוון של חיות בר.חשוב לשים נעליים סגורות וגרביים מכיוון שיש ביער זה עלוקות.במידה ועלוקה הצליחה לתפס,תתנו לה לשתות את דמכם עד שתתעייף ותיפול לבדה.בשום פנים ואופן לא להוציא אותה בעצמכם!
לאחר מכן הסתובבנו קצת בעיר..קניות ושטויות .
בערב ריקודים מסורתיים .מופע של שעה מאוד נחמד ואותנטי.עלות 1000 רופי לאדם.לאחר מכן ביקור במקדש השן.
חוויה נהדרת,הכל פרחוני ויפה .( המאמינים מביאים פרחים כמנחה )
שימו לב שישנם מקומות אסורים לצילום.
 היה זה בדיוק ערב ראש השנה..אז נכנסנו לסופר קנינו רימון דבש ותפוחים ועשינו ארוחת קטנה עם קידוש.

14.9.15
נאורה אליה כשלוש שעות נסיעה מקנדי.
עיירה נמצאת בגובה 2500 מטר מעל גובה הים.
בדרך..נופים עוצרי נשימה ,והרבה הרבה מטעי תה.שימו לב שעם הגובה..מגיעות הטמפרטורות הקרות.בדרך עצרנו במטעים קיבלנו הסבר על תהליך ייצור התה,התרשמנו מאוד,ראינו קצת הקוטפות תה קוטפות את העלים הצעירים והמובחרים...מומלץ מאוד.
כשהגענו לנאורה אלייה כבר קפאנו מקור.רצנו לקנות מעילים,כובעים ומחממי אוזניים.הסתובבנו בעיירה המקסימה שנראית כולה ככפר בריטי ( מבנה הדואר המרשים מחדד היטב את נקודה זו)
המבנים הקולוניאלים,מגרשי הגולף והסוסים..בקיצור ניכר היטב שהבריטים היו כאן.והרבה זמן.
בערב הגעה למלון sampath hotel נחמד,לא יותר מזה
 עלות 6500 רופי לילה כולל א.בוקר.

15.9.15
World's end trek hortin plains
יציאה מוקדמת 5.30 .
הגעה לכניסה של הפארק לאחר שעה נסיעה במעלה ההרים,הדרך תלולה ולא פשוטה.
עלות כניסה 6000 רופי לשנינו .
היום היה קר וגשום חשוב להתלבש היטב.לאחר כקילומטר התחלנו לקלף שכבות מעלינו ,השמש החליטה לבצבץ
 ההליכה נעימה מאוד בנופים מדהימים!!!לאחר כארבעה קמ הגעה לנקודת התצפית הקטנה .פשוט מעלף אין מילים לתאר.לאחר טיפוס נוסף של עוד קמ הגענו לתצפית המדוברת.נשמתינו נעתקה.זה השלב שאתה קולט כמה קטנים אנחנו מול הטבע.המשך מסלול מפלים עניינים וכו.מומלץ עד מאוד,שווה כל כאבי השרירים והקור חודר רקמות הזה.

אחרי הטרק הלכנו לנוח,וזה הכל.היה קשה.
 חובה חובה חובה.

16.9.15
אלה.
נסיעה מנוארה אלייה לאלה אורכת כ 2.5 .שעות.
עיר תיירותית מאוד.סיבוב בעיירה..א.צהריים במסעדה 98 אקרס מומלץ מאוד!מסעדה מדהימה יושבת על צוק עם נוף פסיכי,האוכל...עם נגיעות מערביות ..מעולה!
לינה gap panorama
 עלות 9000 ללילה.מלון נחמד מאוד נוף מהמם.

17.9.15
אלה רוק
טוב ,מספר דברים לגבי אלה רוק.
לאחר שקראנו כל מיני אזהרות כי בעייתי למצוא את דרך הטיפוס מכיוון שהדרך אינה מסומנת ,חשבנו לקחת מדריך מהעיר,אך הוא רצה 2000 רופי.גיבורים גדולים אמרנו שנלך לבד .
באופן מפתיע לחלוטין ,התברברנו בדרך .
 פתאום הגיח אדם מקומי,חוואי כבן 70 ושאל אם אנחנו זקוקים לעזרה.תחילה סרבנו מכיוון שקראנו על הרבה מקומיים שרוצים תשלום על דרך שאינם מכירים.המקומי שלנו אמר "אתם לא צריכים לשלם לי,אתם האורחים במדינה שלי אראה לכם את הדרך"

לא ברור מדוע,הלכנו אחריו.לקח אותנו בדרכים לא דרכים ,זקן,יחף,בכושר על חלל,עם מצ'טה.אנחנו צעירים בני 30..לא עמדנו בקצב שלו,והוא הזקן,מדלג כמו איילה קלילת רגליים.

הנוף בדרך עוצר נשימה,ולאחר עלייה תלולה מאוד ולא פשוטה ,נגלה לעינינו הצוק.זה בכלל לא ניתן לתאור הנוף משם.מתפרש מולנו שטיח של יערות ואגמים ,לקוח מסצינה של שר הטבעות.
צברנו כוחות ולאחר חצי שעה החלנו בירידה.שלא תטעו.הירידה לא פחות קשה מהעלייה..אבל המקומי הזקן שלנו ..ריחף לו מעל הקרקע.
תוך כדי הליכה הזקן שלנו הסביר לנו על החיות והצמחייה ,מפל נסתר ואפילו לקח אותנו לחלקת הכרובים שלו,"שהבית" שלו בסמוך.
הוא היה פשוט מקסים.אדם,בגיל של אבא שלי .חי בפשטות .מכלום.בסוכה.עם כרובים .ומצ'טה.
 כמובן ששילמנו לו.

18.9.15
תחילת הגלגול לקולומבו.8 שעות נסיעה.
הנהג החמוד שלנו לקח לביתו,אישתו הכינה לנו ארוחה מסורתית .היה ממש נחמד.
בערב הגעה לשדה תעופה לינה ב goodwood
 מלון בתוך השדה .עלות 7155 רופי.ללא א.בוקר כי יצאנו בארבע בבוקר.כולל שאטל לפתח ההמראות.

19.9.15
הגעה לאיים המלדיביים.
בחרנו מלון דרך אתר בוקינג kurumba maldives ,
4 לילות ,5 ימים,מלון 5 כוכבים,כעשר דקות ממאלה בסירת מנוע.הגענו קיבלו אותנו בצורה הכי מלכותית שיש.חייבת לציין שפינקו אותנו בצורה בלתי רגילה( זוגות צעירים,לציין שאתם בירח דבש גם אם אתם לא
עלות 1436 דולר כולל הסעה,עם א.בוקר בלבד.
בנוסף שילמנו אקסטרות 430 דולר על משקאות ואוכל בערב במסעדות באי.
אני לא אפרט הרבה,אני רק אכתוב שהמקומיים מאמינים שאלוהים ברא את המלדיביים ראשוניים,ואחרי שהתעייף המשיך לבנות את שאר העולם.
חברים, Heaven,it's a place on earth.
 המקום הכי יפה שהיינו בחיינו.

תהנו.

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים בלמטייל

אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני לאייטם המלא
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה לאייטם המלא
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה