טיפים לנוסעים עצמאית לגאוטמלה
(אנטיגואה , לנקין ,טיקאל , פלורס, ריו דולסה , פינקה טטין , אגם אטיטלן : סן מרקוס , סן פדרו , Casa del mundo , פנחצ'ל , צ'יצ'יקסטננגו ,סולולה , אנטיגואה)
אנחנו זוג בני חמישים + יצאנו לטיול בגאוטמלה מ- 21/11/12 עד 11/12/12 ,
הפעם עם שתי מזוודות ולא תרמילים .
טסנו עם Iberia דרך מדריד ופנמה . הטיסה לרוע מזלנו היתה מקפיאה -; בעיה עם המיזוג במטוס. נחתנו בשמונה בערב ומיד לקחנו מונית משדה התעופה לאנטיגואה . פגשנו זוג ישראלים שחלקו איתנו את המונית שעלתה 35 $ לארבעתנו.כשעה נסיעה.
שני לילות ראשונים הזמנו מהארץ - casa cristina , מאוד קרוב לכנסית La Merced , החדרים המומלצים הם 12 ן 14 בזכות הנוף הנשקף מהחלון -; הר הגעש פקאיה ( עלות לילה 39$)
22/11
החלפנו לכסף מקומי ,קנינו sim מקומי (60Q , יש תמיד מבצעים שמקבלים פי 3 בימים מסויימים) , הלכנו לשוק (קנינו מגבת שיהיה לנו לסמוק שמפיי ). כל יום ב 15:00 יש הסעה לגבעת הצלב ,ע"י רכב משטרתי ,לתצפית על אנטיגואה רצוי לשבת בתוך הרכב (נק' האיסוף -; (Police Turisem בערב היינו במסעדה הודית רומנטית מומלצת poshekar .
ב- casa luna הצמודה לקאסה קרסטינה נכנסנו לסוכן נסיעות.שמו מריו - מאוד אמין ומומלץ! ( טל' 57818670 Mario)הזמנו אצלו שאטל ללנקין ( 23$) ומלנקין לפלורס ( 25$) וגם לילה במלון בתוך Tikal(55$) .
23/11
לקחנו איתנו טבלט שאיפשר לנו לדבר עם הבית דרך הסקייפ לאורך כל הטיול ואף להראות את המקומות המדהימים . יש wifi בכל מקום ובחינם!
השאטל ללנקין אסף אותנו בשמונה והיה אמור להגיע בארבע אחה"צ , אך הגענו בשש . בהפסקה בCoban אכלנו גלידה המקומית -;sarita .לא היה לנו מקום לינה מראש . המלצה להזמין מראש היות והשאטל מוריד כל אחד במלון. מאחר והגענו בחושך היה קשה להתמצא ,בסופו של דבר ,לנו שני לילות באל- פורטל לנקין (עלות לילה 150Q). מאוד חשוך ,לכן פנסי ראש -; חובה!
בלילה הראשון התקלחנו במים קרים , לא ידענו שכדי להתקלח במים חמים צריך זרם חלש -; רק כך יש מים חמים .
24/11
לטיול לסמוק שמפיי (150Q) יצאנו ממלון El Retiro , למרות שהיה לילה גשום. הזמנו סנדביצ'ים+בננה+חטיף, במסעדה של אל-רטירו שאותם לקחנו לטיול -; מומלץ!
הנסיעה היא חוויה , נוסעים בטנדר גדול בעמידה מאחור כשעה .לא לפספס את הטיול במערה לאור נרות ושייט אבובים . את החפצים ( כסף , שעון , מצלמה , מגבת ...) משאירים בלוקר קבוצתי נעול. חוזרים ב- 17:00
25/11
השאטל לפלורס כמובן יצא באיחור , הגענו לסנטה הלנה ב-17:00 , הזמנו מלון בתוך Tikal לכן לקחנו מונית ספיישל מסנטה הלנה לטיקאל (40$) . בכניסה למתחם צריך לשלם כניסה 150Q . הגענו ב -; 18:00 ל -; hotel tikal inn ( מומלץ) . חשבנו לעשות טיול זריחה ( 18$) +100 Q כניסה לפארק, לטיול יוצאים ב - 3:30 לפנות בוקר. הפארק נפתח רשמית ב- 6:00 .
26/11
ויתרנו על השכמה ויצאנו עצמאית קצת לפני 6:00 .(מסתבר שאם משחדים את השומר בכניסה אפשר להכנס לפני שש). ב11:00 חזרנו לחדר , אפשרו לנו לעזוב ב- 13:00 . שאטל לפלורס 50Q שעה ורבע.הגענו להוסטל -; los amigos (150Q) הלכנו לתחנת האוטובוס ב- santa helena לקנות כרטיסים למחר לריו דולסה (130Q) .
האוכל המקומי : החביתה הספרדית וגאוקמולי עם נאצ'וס.
27/11
נסענו באוטובוס (Linea Dorada) לריו דולסה שלוש וחצי שעות . סירה של המלון
Catamaran Hotel אספה אותנו ( 10 דקות שייט) לביקתה בתוך המים מאוד מומלץ!!! (91$ כולל ארוחת בוקר על המים ) . ארוחת ערב מאוד טעימה , קיבלנו כוס יין על חשבון הבית .
28/11
ב- 12:00 מטעם המלון שטנו חזרה לריו רולסה ומשם ב -; 13:00 עלינו על סירה למלון אקולוגי Finka Tatin עשרים דקות לפני ליווינגסטון(90Q ,45 דקות שייט) . Cris (איטלקי) אחד מבעלי המקום ציפה לנו בכניסה , הסביר לנו על המקום המטריף ! פשוט לחיות בג'ונגל
השהות מבוססת על אמון : רושמים במחברת כל מה שלוקחים -; קולה,בירה , ארוחת ערב/בוקר ...) ,בביקתות מיטה עם כילה , אין מים חמים בביקתות, יש מקלחת אחת עם מים חמים בתשלום , ב- 22:00 כבה האור , ארוחת ערב משותפת לכל האורחים . חוויה נפלאה !
לנו לא היה מזל עם מזג האוויר , ירד גשם שהחל בערב שלא הפסיק ... ולמרות התכנון להשאר שני לילות שיננו את התוכנית המקורית והמשכנו למחרת .
לילה-; 240Q (לקחנו את הביקתה הכי יקרה ) ארוחת ערב55Q ,ארוחת בוקר 30Q
29/11
שייט ללוינגסון 40Q כעשרים דק' משם החלפנו סירה ל -; Puerto Barrios 50Q כשלושים דק'.
מ - Puerto Barrios לגאוטמלה סיטי עלינו על אוטובוס ( Litigua) חמש וחצי שעות 100Q .
חזרנו לאנטיגואה לנו ב-casa luna אצל סוכן הנסיעות מריו ( 25$) חדר עם שירותים צמודים.
אכלנו ארוחת ערב במסעדה תאילנדית -;flor מומלצת .
30/11
טיילנו בשוק אנטיגואה ( חשוב לציין שהוא יחסית למקומות אחרים -; זול!) קנינו שני פירות חדשים ולא מוכרים : ספוטה וצ'יקו . אהבנו יותר את הצ'יקו .
מצאנו בית מאפה ispon עם לחם מלא וטעים . הזמנו אצל מריו שאטל לאגם אטיטלן , סן מרקוס (10$) שיצא בשעה 14:00 . השאטל הוריד אותנו ב-jineva מלון על האגם , אך עד מהרה התברר שהמיקום שלו לא מתאים לנו -; המון מדרגות ולא התארחו בו אנשים ( לא רצינו להיות לבד . עברנו למלון אחר Aaculaax (65$ + ארוחת בוקר)-; מצוין ! , התברר שבעלת המלון יהודיה .
1/12
החלטנו להשאר לילה נוסף.שכחתי לציין,את האבוקדו המעולה בגאוטמלה (אכלנו כל יום ).
כביסה עשינו במלון Aaculaax (50Q ).
2/12
הוזמנו ע"י בחור מקומי , סטודנט למשפטים , לבוא לביקור בביתו בסן פבלו ( כפר סמוך לא מגיעים אליו תיירים) . נסענו אליו עם טוקטוק והבאנו פרחים כמחווה לאירוח -; זו היתה טעות! בבית לא היה אגרטל ואין לנו מושג מה עשו עם הפרחים . המלצה , אם אתם מוזמנים כדאי להביא פירות : אננס, בננות , אבטית ... אירחו אותנו מאוד יפה,האם הכינה לנו פפיאן -; מאכל גאוטמלי : אורז ו ירקות ברוטב מבושלים בד"כ עם בשר ( אנחנו צמחוניים לכן אכלנו בלי).
מומלץ לטעום במסעדות פפיאן , מכיל ירק בשם ןיסקיל שגדל שם .
חזרנו לסן מרקוס ומשם שטנו בסירה לסן פדרו (10Q).
נכנסנו לבית חב"ד לקבל המלצות על מקום לינה סביר ללילה ולהרשם לטיול זריחה ל"אף האינדיאני " ( 100Q) . מקומות הלינה לא משהו , בחרנו ב -; casa elena (100Q) הוקסמנו מהחדר עם מרפסת וערסל על האגם . ארוחת ערב ישראלית אכלנו בבית חב"ד חומוס , שקשוקה -; הטעמים המוכרים.
3/12
ישנו קצת וב-3:30 לפנות בוקר יצאנו מבית חב"ד לטיול זריחה , עליה תלולה של עשרים דקות לא קלה, אך שווה את המאמץ. בפיסגה מכינים תה מצלמים ואח"כ יורדים לארוחת בוקר "תימנית", מלווח , רסק עגבניות ,ביצה קשה, סלט וקצת זחוג. חזרנו בסביבות תשע.
משם שטנו ל -; casa del mundo ( 20Q). בטעות , ביקשנו לרדת בחווליטוס ( כפר ליד) לא ידענו שיש מזח פרטי למלון שלנו . לנו בחדר 13 ( חדר שעד לא מזמן שימש כחדרו של בעל המלון ) . חדר מדהים ומומלץ!!! ( 75$ללילה)המקום פשוט גן עדן . כל ערב ב -; 6:30 ישנה ארוחת ערב של כל האורחים ( 90Q ). ארוחה נהדרת , אווירה נעימה , מפגש עם אנשים ממקומות שונים בעולם -; חוויה!
4/12
החלטנו להשאר עוד לילה
בגאוטמלה הולכים לישון יחסית מוקדם וקמים מוקדם , התעוררנו עם הזריחה וצילמנו.
לקחנו קייק ושטנו כשעה ( חשוב לשוט עד 12:00 אחר כך מתחילים גלים ) , רחצנו באגם למרות המים הקרים . בערב אכלנו עם האורחים שהיו שונים מערב קודם . היכרנו עוד אנשים החלפנו חוויות , היה מעניין . מאוד ממליצים על המקום !
5/12
ארוחת הבוקר הגאוטמלית ב-casa del mundo מאוד טעימה . מחית שועית שחורה (פרחולס) , אבוקדו , גבינה , בננה מטוגנת , ביצה ברוטב סלסה וטורטיות מתירס .( הכי יקר עד עתה 16Q( . הפלגנו לפנחצ'ל ( 20 דקות 20 (Qלנו ב-; dos mundos (50$+ארוחת בוקר).
יצאנו לטייל בפנה , הלכנו לשוק , הזמנו שאטל לצ'יצ'קסטננגו (75Q ) . ארוחת ערב אכלנו ב- bomby מסעדה צמחונית טעימה.
6/12
השאטל לצ'יצ'יקסטננגו בא לאסוף אותנו ב -; 8:00 , נסיעה של שעה וחצי . היה לנו זמן חופשי עד 13:50 . שוק ענק שמומלץ להגיע אליו בראשון או חמישי . חזרנו לפנה ב-15:30. קצת לפני חמש הלכנו לראות שקיעה מהמרפסת החיצונית ב -; sunset café , רח' Santander con lago . אח"כ הלכנו להזמין שאטל לאנטיגואה למחר 12:00 בצהרים .
7/12
נסענו ב -; chikenbus לשוק סולולה , חוויה מאוד מעניינת . אנחנו מאוד אהבנו את השוק , צילמנו הרבה מאוד תמונות .הנסיעה בשאטל לאנטיגואה ערכה כשעתיים וחצי . הזמנו מקום ב -; brukhard חדר 10( 150Q ) -; לא מומלץ! , המלון על כביש בכניסה ורעש במכוניות מפריע ... החדר לא מואר ... מאחר והמיקום שלו קרוב למלון santo domingo ניצלנו זאת והלכנו לראות את המלון . מומלץ ללכת לראות את המלון ביום ובלילה וכן לנסוע בהסעה חינם ( בתדירות של 20 דקות ), במכונית ספארי , מהמלון לפארק santo domingo del cerro המשקיף על אנטיגואה
התברר לנו שבמלון יש גם חנות לשוקולדים , כשחזרנו מהפארק נכנסנו שוב למלון וקנינו שוקולד עם אגוזי מקדמיה , החנות נסגרת ב -; 18:00 .
8/12
עזבנו את המלון ועברנו למלון מעולה posada la merced ( 45$ ) ללילה האחרון . הלכנו למריו ,הסוכן האמין שלנו , להזמין מונית לשדה התעופה (25$).
ארוחת ערב אכלנו ב -; Luna De miel ave.6 north , על מרפסת המקום היה שוקק . קרפים מלוחים ומתוקים ושייקים טעימים -; מומלץ!
9/12
קניות אחרונות של מזכרות , ערסל ישיבה (150Q ) חזרנו להתקלח ולפני המונית לשדה התעופה רצנו לאכול קרפים במסעדה של אתמול ... כך נפרדנו מגאוטמלה המקסימה .