חזרנו מחופשה משגעת בטנריף , ביקרנו בשבוע האחרון של אוגוסט זוג עם תינוק בן שנה וחצי – זאת לא הטיסה הראשונה שלו אבל בהחלט הכי ארוכה שהוא חווה.. , טסנו טיסות ישירות עם חברת סמארט ווינגס המטוסים סבירים , אין מסכים אישים , יש שקעי USB לטעינה מתחת למושב ,
לא מגישים ארוחה ולא ניתן לעשות צ'ק אין מראש.. הדבר היחידי שניתן ללא עלות זה מים , כריכים וכו' ניתן לרכוש – מחירים סבירים. הטיסה סה”כ עברה בצורה טובה הילד השתעשע עם דפי יצירה שהבאתי לו מראש ועם הטאבלט .
פיצלנו את השהייה שלנו ל2 מלונות פירוט בהמשך.
נחתנו בשבת בשדה בדרום בערב שכרנו רכב מחברת CICAR אין צורך ברישיון בינלאומי לטענתם , אך הצטיידנו בכל מקרה (סה”כ 20 ש”ח בממסי ) לקחנו רכב אוטומט סיאט לאון – התור לאיסוף הרכב היה קצת ארוך אבל זה בעיקר בגלל האנשים שמשכירים ששואלים המון שאלות ולא בגלל האיטיות שלהם.. הרכב חדש ממוזג אוטומט במחיר מגוחך של 130 אירו לשבוע. תדלקנו לכל השבוע ב40 אירו סה”כ . נסיעה מהשדה לפוארטו דה לה קרוז למלון SOL COSTA ATLANTIS
לקחנו חדר עם נוף לים (שווה כל שקל) מרווח , מיטות נוחות לקחנו חצי פנסיון מה שהקל מאוד עם התינוק. מבחר לא רע של אוכל , קינוחים טעימים , בערב שתייה בתוספת תשלום .
חנייה – במלון יש חניה יומית בעלות של 12 אירו (יקר מאוד) יש קניון במרחק של 3 דקות נסיעה (5 דקות הליכה ברגל) שבו ניתן לקחת חניה למספר ימים לחקנו חניה ל4 ימים ב20 אירו – צריך להכנס בחניון הכחול (הצהוב הוא לחנייה של כמה שעות)
שם הקניון + מיקום
Centro Comercial Pirámides de Martianez
כעיקרון כל מקום שמסומן באפור ניתן להחנות ללא עלות , כחול זה בתשלום צהוב אסור להחנות. משימה לא פשוטה למצוא חניה באיזור המלון לכן הפתרון של החניה בקניון ליד היא אידיאלית .
יום ראשון יצאנו לכיוון שמורת אנגה ,עברנו במרכז המבקרים בכרמן דה לה קרוז
כתובת
Barrio Cruz Carmen, 2, 38294 San Cristóbal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife, ספרד
שם נתנו לנו המלצה למסלול שהוא נגיש ומתאים עם עגלה – המסלול קליל 800 מטר , הרבה מקומיים .. הילד התרוצץ חופשי ונהנה מהנופים ..
משם המשכנו לטייל בשמורה וירדנו לחוף Playa De Las Teresitas שהחול שלו יובא מהסהרה. חוף נחמד דומה לחופים שיש לנו בארץ, לא הצטיידנו בבגדי ים כך שלא נכנסנו למים ..
ארוחת צהריים מסעדת דגים מומלצת מרחק הליכה מהחוף-La Pandorga השירות שלהם קצת איטי כי הספרדים לא ממהרים לשום מקום אבל הדגים טעימים מאוד, טריים והמנה גדולה.
חזרנו לפוארטו למלון ונהננו מקצת זמן בריכה (השמש שוקעת ב21:00) , א.ערב במלון וטיילנו בטיילת , הרבה אנשים חנויות מוזיקה והרבה שמח..
יום שני נסענו לסנטה קרוז דה טנריף ביקרנו בפארק Parque García Sanabria מתאים מאוד עם ילדים , מוצל ונעים להסתובב יש גם גן שעשועים נחמד.. משם המשכנו לקצת קניות קניון האינגליש קורט -בעיקר קנינו קפסולות של נספרסו (16 ש”ח לעומת מינימום 22 בארץ) ולקניון ליד לפריימרק , צהריים קליל בסאב ויי וחזרנו לפוארט קצת זמן בריכה ומנוחה.
יום שלישי-לורו פארק , קנינו כרטיסים מראש חנינו בחניון של הפארק 4 אירו – סה”כ גן חיות חמוד מאוד ראינו את המופע של הלוויתנים שהיה מקסים וקצת טיילנו היה מאוד חם והילד כבר נרדם אז היינו שם בסה”כ כשעתיים שלוש.. חביב לא בטוחה שהוא מאסט… חזרנו לפוארטו צהריים בCompostelana Avenida איטלקיה טעימה ליד המלון , סיבוב בלאגו מרטינז , שכשוך קל בחוף השחור שצמוד למלון חזרה למלון ומנוחה.
יום רביעי – עזבנו את המלון בפוארטו התחלנו בביקור באוטרבה – עיירה חביבה לא משהו מיוחד ממנה עלינו להר טיידה – הנוף הכי יפה מיוחד ומשגע שראיתי בחיים שלי! עליות קשות לא יודעת איך מישהו מעז לעשות את זה עם גיר ידני… טיול ברכב באיזור כולל עצירות בנקודות תצפית יפות , לא עלינו לרכבל עצמו -פחות מתאים לתינוק והריונית. משם המשכנו לכיוון עץ הדרקון – האמת שויתרנו על הכניסה אליו מביקורות שקראנו שאמרו שזה די מיותר. נסענו גראצ'יקו Garachico
חלפנו עליה נראתה מקסימה ושווה עצירה אבל היינו כבר עייפים ורצינו נורא להגיע למלון שלנו . עלייה מפותלת עם נוף מהמם לכיוון הדרום , עצרנו במסעדת Ristorante Pizzeria Paganini
פיצה בתנור עץ כמו פעם – טעימה ממש! שווה ביקור.. המשכנו לאדחה למלון HARD TOCK CAFE
המלון אינו מרכזי הוא נמצא כרבע שעה נסיעה מלאס אמריקס , המלון גדול ומפנק יש בו מלא מסעות 4 בריכות והופעות בכל ערב. לקחנו סוויטת סטודיו עם ג'קוזי חדר גדול ומפנק , חניה בשירות וולה 24 שעות ביממה – גם פה לקחנו חצי פנסיון , אוכל מעולה מגוון מאוד .
יום חמישי-יום של מנוחה ופינוק בבריכה
יום שישי-טיילנו בקטנה בעיקר הגענו לקניון סיאם – לא להיט גדול , ביקור בלוס גיאנטוס – יפה ממש , יש חוף חמוד ילד.. לא לקחנו הפלגה כי אני גם ככה סבלתי מבחילות הריון..
בערב בחרנו לשבת המסעדה האסיאתית של המלון (אם לוקחים חצי פנסיון מקבלים זיכוי של 30 אירו לאדם במסעדות נבחרות שלהם) את הילד שמנו בשירות הבייביסטר של מועדון הילדים (שעתיים ללא עלות רק לתאם מראש) ויצאנו לדייט קטן , אוכל טעים מאוד , שירות נהדר ויש שם אפילו ארוחה עם מופע מדליקה ממש חבל שלא ידענו עליה.
יום שבת – יום אחרון מנוחה בבריכה , התבאסנו שלא הספקנו לראות קצת את החופים בדרום – ממה שראינו החופים לא היו מיוחדים כל כך – לא צבע מים מיוחד כמו במקסיקו או תאילנד בכל אופן.
לסיכום – טיול משגע , יעד נהדר מומלץ בחום אני חושבת ששבוע לא ממצה וכדאי 10 ימים אם לא יותר ואז לבקר גם באיים שכנים.. נשאר לנו טעם של עוד .. מאמינה שזה יעד שנשוב אליו…