סקוטלנד – לב אמיץ
מאז שראיתי בפעם הראשונה את הסרט "לב אמיץ" באמצע שנות ה-90 ידעתי שאסע לבקר בסקוטלנד. במרץ 2003 התפרסם ב"מסע אחר" גיליון שיוחד לסקוטלנד, והוא הצטרף אחר כבוד לערימת הכתבות על מקומות שאליהם אני מתכנן לנסוע (כיום ניתן למצוא את הכתבה באינטרנט http://www.masa.co.il/בריטניה/סקוטלנד/
ותודה לאהוד גבריאלי על תכנון מסלול מעורר עניין ומדוייק.
המסלול הוא מסלול סובב ס סקוטלנד – לב אמיץ
ותודה לאהוד גבריאלי על תכנון מסלול מעורר עניין ומדוייק.
המסלול הוא מסלול סובב סקוטלנד ונמשך כ-7 ימים, ותלוי בכושר הנהיגה. ראוי לציין כי הנהיגה בסקוטלנד היא בהחלט אתגרית, ולא רק בגלל הנהיגה בצד שמאל. הכבישים מפותלים וצרים, וככל שמצפינים הם הופכים להיות צרים יותר, עד למסלול של נתיב אחד, שבו צריך להמתין בצד לרכב שבה ממול שיחלוף (אבל התנועה בצפון דלילה..) וכמובן הכבשים שמטיילות על הכביש....
יום 1 - המסלול מתחיל מאדינבורו לסטרלינג ומשם לקלנדר ולוך קטרין. אגם מקסים ומטופח. מלוך קטרין, דרך יער המלכה לכיוון לוך למונד, ומשם מתחילים לחצות את ההרים לכיוון אינבררי, כאן בילינו את הלילה ראשון.
הלינה המקובלת היא באירוח ביתי B&B. הסקוטים מסבירי פנים והאירוח נעים ולבבי.
יום 2 – נסיעה מאינבררי לאובן החביבה על שפת הים, ומשם צפונה לפורט ויליאם, ומערבה בדרך נוף מדהימה עד למאליג. ממאליג במעבורת לאי סקיי, ועלייה צפונה לפורטרי.
יום 3 – יציאה צפונה להקפה של חלקו הצפוני של האי. הנוף מדהים, וכולל מצוקים ומפרצים, וכפרי דייגים קטנים. חוזרים דרומה, וחוצים את הגשר לכיוון היבשה (במסלול של אהוד הגשר עדיין היה בתשלום, אבל כיום המעבר בחינם), ויוצאים מזרחה וצפונה. מומלץ לעצור בגני אינבריו, ולהמשיך עד לאולפול, שהיא העיירה "הגדולה" לפני הצפון (כדאי לתדלק כאן..)
יום 4 – יציאה צפונה לכיוון הנקודה הצפון מערבית ביותר בממלכה הבריטית. אהוד ממליץ לקחת מעבורת לכף ראת', אולם לשמחתנו הפסדנו את המעבורת, ונסענו לדורנס. כפר קטן שכולל מושבת אומנים חביבה, חוף מדהים, וצוקים, שבאחד מהם מקננים פאפינים (תוכוני ים). שווה להתאמץ ולהגיע לצוק, לרדת בזהירות לנקודת תצפית ולראות את הפאפינים מקננים (בשאר הזמן הם חיים בים...)
ממשיכים לאורך החוף הצפוני, ודרומה עד לאינברנס – עד כאן המסלול של אהוד גבריאלי
יום 5 – חזרה קצרה צפונה למיצר פורט רוז, לתצפית על דולפינים שחיים במפרץ, ואם יתמזל מזלכם, הם יגיעו, ואולי אף יבצעו קפיצות. חזרה לאינברנס, ויציאה מזרחה בכביש A96 לכיוון Elgin
ומשם דרומה, לאורך שביל הויסקי למזקקת Glenfidich - רצ"ב המלצה למסלול של איילת אידלברג מ"מסע אחר"
אנחנו העדפנו להנות מהדרך והנוף וירדנו דרומה בדרכי נוף מדהימות עד Breamer -
אני משער לעצמי שכל דרך, וכל עיירה קטנה אחרת יהיו חווייתיים באותה מידה.
יום 6 – נסיעה קצרה יחסית לפיטלוכרי, עיירת נופש ציורית ותיירותית.
יום 7 – נסיעה מפיטלוכרי לסנט אנדיוס, עיירה אונברסיטאית מקסימה. מומלץ להכנס לספריה החדשה – כשאנחנו ביקרנו שם היתה תערוכה של צילומי גולף מעניינת. כמה רחובות משם, נמצאת הספריה הישנה, בת 400 שנה. שווה. המשך הנסיעה לאורך החוף, דרך עיירות חוף חביבות עד
Dunfermline
יום 8 – נסיעה לאדינבורו. לחובבי הטיול העירוני, מצורפת המלצה למסלול של איילת אילדברג
ונסיים בהרמת כוסית: סליינט (לחיים בסקוטית)