אני דניאל, אחרי השחרור 2011-2012 עשיתי טיול ארוך במזרח, ממנו כתבתי בלוגים על סין ומונגוליה. בקיץ 2014 הוספתי בלוג על טיול עם רכב ברומניה. לאחר מכן הוספתי בלוג על ניו זילינד לאחר טיול "אחרי צבא 2" שעשיתי בקריגיסטן נפאל וניו זילנד. אני חושב שהחוויות שצברתי יכולות לעזור לאחרים ולכן אני מנסה לכתוב כמה שיותר פרטים פרקטיים בפוסט שלי כמו מחירים, דרכי התניידות, דברים שימושיים וכמובן תמונות להמחשה. לשאלות תמיד אפשר לפנות אליי בפרטי. עדיפות למייל או מסנג'ר.

רשמים וחוויות ממונגוליה

מונגוליה-
מדינה מטורפת ! הכי יפה שיש!
קצת בכללי, מדינה בין ההכי גדולות בעולם, אבל עם אוכלוסיה של 3 מליון אנשים ומתוכם 2 מליון גרים בעיר בירה, זאת אומרת שאין הרבה אנשים ויש הרבה טבע. המונגולים מחוץ לעיר גרים בדרך כלל באוהלים שקוראים להם GER עם איזה עדר כבשים וסוסים, מארחי פנים חמים אבל קצת סובייטים.
קר שם ! בעיקר בצפון ובמערב, קחו ביגוד חם, אל תתעצלו, גטקעס, טרמית, פליז, כובע כפפות גרביים.
צריך שק"ש מעולה, ואוהל טוב עמידות לשלוש עונות .
מבחינת דרכי הגעה- אפשר לטוס ישירות לאולאן בטור (לפעמים קצת יקר) או לטוס לסיןרוסיה ומשם לקחת רכבת.
למי שמגיע דרך סין, הרכבת הטרנס מונגולית נורא מפורסמת אבל גם ממש לא זולה- דרך מדהימה לחיסכון: לקנות כרטיס רכבת עד לעיירת גבול (ארליאן) שם כולם יורדים מהרכבת למשך 3 שעות כי מחליפים את הגלגלים במסילה לגלגלים מונגולים, בזמן הזה הולכים וקונים כרטיס המשך לאולאן בטור, חוסך בערך חצי מעלות הכרטיס שהוא 260 דולר. הרכבת מבייגינג לאולאן בטור היא בערך 24 שעות.
ישראלים מקבלים אוטומטית ויזה בכניסה ל30 יום חינם. ניתן להאריך בתשלום בעיר בירה.
מה מונגוליה מציעה? במערב, הרים, ציידים ושלג וטרקים. בצפון נוף מדהים, אגם החופסגול שהוא אגם המים המתוקים השני הכי גדול בעולם, הרבה סוסים, איילי צפון ושאמאנים. במרכז יש אגמים, טרקים, מעיינות חמים, בדרום יש את מדבר הגובי, הדיונות חול שם מדהימות ביופי. במזרח-? לא יודע תעשו גוגל.
לחברה שמגיעים דרך סין, אפשר לקנות את כל הציוד (אוהל,שקש טרמיות תיקים הכל..) באיכות גבוהה מאוד במחירים מצחיקים, בערך 20% מהמחיר שלהם בארץ ב Dechtalon בבייג’ינג.
מהתחנת רכבת באולאן בטאר יש רכב של גסט האוס בשם "גולדן גובי" שעושה הסעות חינם לאזור התיירים, אפשר לעלות עליו ולהגיע לגסט האוס, אני ממליץ לכם בחום לא להשתמש בשירותים שלהם הם אנשים רעים מאוד אסור ליפול למלכודת של הנחמדות. אבל למרות הכל כדאי לתפוס איתם טרמפ חינם.
טיפ נוסף- באולאן באטאר אין הרבה מוניות, אבל מה שכן תופס זה טרמפים בתשלום- לוודא לפני שאתם יוצאים מהגסט האוס שכתוב לכם על דף לאן אתם רוצים לנסוע והכי חשוב לאן אתם חוזרים. פשוט לתפוס טרמפים להראות לנהג את הפתק לסגור איתו מחיר (2000-7000 טוגרוג בערך לנסיעה) ואתם בדרך לאן שאתם צריכים.
אני ממליץ על גסט האוס בשם מונגוליה סטפ, הוא מאחורי הסופר הגדול, מי שצריך מפת הגעה שידבר איתי.
ארגון הנסיעה- אני ממליץ ואחרי סקר שוק שעשינו זה גם יוצא הכי זול והכי נוח להתניידות- לשכור וואן !
צריך למצוא חברה טובים, החוויה היא אינטנסיבית וכדאי שיהיו איתכם חברה שאתם יכולים להתמודד איתם 24. כמובן שלא חייב לעשות את כל מונגוליה ברצף ואפשר לחלק למקטעים.
אנחנו שכרנו וואן ל-25 יום ברצף ויצאנו מהצפון דרך המרכז לדרום וחזרה לבירה. שכרנו דרך הגולדן גובי (טעות!) ויצא לנו בערך 110-115 דולר לוואן ליום, כולל נהג ודלק. (כולל ימים שאין בהם נסיעות גם עליהם משלמים).
מבחינת ההתארגנות- לנו הביאו איזה סיר ושתי כירות גז.
 לפני היציאה עוצרים בשוק האוכל וקונים את כל מה שאפשר להמשך הטיול (תעשו חישוב כמה פסטה לארוחה, כמה אורז, כמה מלח סוכר וכו' תכפילו בכמות הימים ותקנו מה שאפשר מראש כי מחוץ לבירה המחירים עולים. למצוא עוגיות עם עטיפה שחורסגול בשם מון אמור, זה הדבר הכי טעים באסיה נקודה. (!!) יש עוד שוק להתארגנויות, אפשר לקנות שם גז,סירים,מחבתות,סכינים,נייר טואלט, שקשים מזרונים וכו'..) לנו יצא לארוחה 2 בלוני גז. תקנו איזה 50 בלונים, אחרי זה תמיד אפשר למכור למונגולים בחזרה.

אחרי מקלחת בנהר

מסלול- אנחנו התחלנו באיזה 3 ימי נסיעה לכפר בשם צגנור (צגנור זה אגם לבן במונגולית אז יש הרבה מקומות כאלה לא להתבלבל) בכפר מצאנו איזה נחמדה שדוברת קצת אנגלית ושמה הוא TUME היא אירגנה לנו סוסים ומדריך, זה בערך סביבות ה15,000 טוגרוג לסוס (יש לכל אחד סוס, סוסי משא וסוסי מדריך)
 משם רכבנו לעבר איילי הצפון, בצגנור הם מחלקים את האיילים לצפוני (מזרחי אני חושב) ודרומי. עדיף לרכב אל הצפוני יותר, הוא קצת יותר רחוק ומצריך עוד יום רכיבה אבל הרכיבה לשם נוחה כי לדרומי רוכבים בתור יער והסוסים שם מסתבכים וזה סיוט. זה צריך להיות משהו כמו 5 ימים הלוך חזור. אנחנו רכבנו לדרומי במשך 3 ימים (יום של 6 שעות רכיבה, עוד יום של 6 שעות והגענו לאיילים בצהריים, ולמחרת 12 שעות רכיבה ברצף חזרה- לא כיף! בסוסים ובכלל בכל מונגוליה לקחת ימים ספייר, להנות ולא למהר!!)

עושים ארוחת ערב בצגנור

באיילי הצפון

מהאיילים המשכנו לחופסגול, יש איזה סוכן שמציע 3 ימי קיאקים משהו מגניב אבל שהגענו אליו הוא היה מלא. בכל זאת הוא ארגן לנו אחלה טיול סוסים והוא די נסיך,מי שמעוניין שישלח לי הודעה אני אשלח לכם כרטיס ביקור שלו. בחופסגול אפשר להתחפשן איזה 2 לילות, אנחנו עשינו שם יום אחד על סוסים לאורך האגם. יש טרק שאפשר לעשות מאזור צגנור בערך לאגם, לא חסרים שם דברים.
מחופסגול המשכנו דרומה, אני חושב שלאגם הלבן אבל אולי היה משהו בדרך שאני לא זוכר. האגם הלבן הוא פשוט אגם גדול, ישנו על החוף שלנו והמשכנו משם למעיינות החמים. המעיינות זה להיט! פשוט מים חמים ונעימים באמצע הכפור של מונגוליה, שווה מאוד שווה כל שקל, אם אפשר לתת שם עוד יום למנוחה זה מצויין, אנחנו ישנו שם גם בגרים (אוהלים מונגולים) ונחנו קצת מתלאות האוהלים שלנו.
 משם המשכנו דרומה לשמונת האגמים, זוהי בעצם שמורה של אגמים פרושים, עשינו שם טרק רגלי של יומיים, ראינו 2 אגמים בסך הכל וישנו ליד אחד מהם, אחלה של דבר ממליץ בחום לתת שם כמה ימים לטרק רגלי או על סוסים.

בשמורת שמונה האגמים

ועוד דרומה, המליצו לנו עד ה"צוקים הבוערים" (firing cliffs) אין שם שום דבר מעניין ומיוחד, המכתש הקטן יותר מעניין, אם זה על הדרך שלכם אז סבבה אבל לא הייתי מגיע לשם במיוחד.
 לבסוף הגענו לגובי, הדיונות שם (קנגורס אלס) זה משהו מדהים, איזה 120 ק"מ של דיונות, אחלה תמונות, כיף להתגלגל בחול.

בדיונות החול “קונגרס אלס”

וחזרה לאולאן באטאר.
כמובן שבין כל מקום למקום היו כמה ימי נסיעה. ממליץ לכם לקחת כמה ימים ספייר, לא כיף לנסוע כל יום משמונה עד שמונה, קחו את הזמן, שיהיה לכם זמן להגיע למקום לפני שמחשיך, שיהיה זמן להקים אוהל לבשל ארוחה...
 יאללה נראה לי שזה מספיק אם יש עוד שאלות או דברים לא ברורים תגידו לי אני אנסה לעזור.

תמונת הפרופיל של דניאל רוזליס

לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא