שלושה חודשים עם רכב בניו זילנד

תמונה ראשית עבור: שלושה חודשים עם רכב בניו זילנד
מקלחת באגם טאופו

ברוכים הבאים לניו זילנד!! מדינה לא גדולה אבל מציעה אין ספור של אפשרויות וכל אחד יכול למצוא בה נקודת עניין- אפשר לצלול, אפשר לטפס בשלג, אפשר להתגלגל בדשא ואפשר ללכת ממוזיאון למוזיאון, אני ביליתי שם שלושה חודשים בין אוקטובר-נובמבר-דצמבר 2016, אנסה לעשות קצת סדר ולחלוק את המסלול שעברתי.

(למטה למטה בקצה הבלוג יש מפה של גוגל מפות עם סימון של כל נקודה שהוזכרה כאן, למי שרוצה לנסות לראות מסלול בעין)

עונות לטיול:

בגדול החודשים לטיול בניו זילנד זה הקיץ שלהם, כלומר חודשי החורף והאביב שלנו.

ה-עונה היא דצמבר פברואר,

כאשר נוח לטייל מאוקטובר עד סוף מרץ.

שימו לב, ב 14 לדצמבר מתחיל החופש הגדול בניו זילנד ויהיה קצת יותר צפוץ באתרי התיירות עקב התיירות המקומית.

שימו לב, האי הצפוני יותר נוח מבחינת המזג אוויר שלו, כך שמי שמתחיל לטייל בתחילת העונה (אוקטובר לדוגמא) עדיף לו להתחיל בצפוני ולהדרים, מי שמתחיל בשלהי העונה (ינואר) עדיף להתחיל באי הדרומי ולסיים באזור מרץ באי הצפוני.

כך או כך, המזג בניו זילנד הפכפך, מלא בגשם ומפתיע בקור שלו, גם באמצע הקיץ הניו זילנדי, תיהיו מוכנים לזה.

הכנות ציוד

קודם כל- להירגע ! מרגיש לי שיש סביב ההגעה למדינה הזאת הרבה לחץ, אנשים קונים ציוד בכמויות כאילו מינימום טסים לירח. צריך להתכונן בהתאם לרמת הטיול, אם אתם יודעים שאתם הולכים לישון אך ורק בבקתות- אין טעם להשקיע מאות-אלפי שקלים באוהל אולטרה לייט 4 עונות, אך גם בכיוון ההפוך, אם אתם יודעים שאתם הולכים לטייל הרבה עם אוהל על הגב ולישון בו מספר לא מבוטל של לילות, אז כדאי להשקיע באוהל ראוי ולא לצאת עם אוהל של תחנת דלק.

מבחינת ציוד: שוב, צריך להשקיע בציוד בהתאם לרמה שאתם צופים את הטיול שלכם, יש בניו זילנד אופציה לישון בבקתות (בטרקים), באוהלים, ברכב, באכסניות ובבתי מלון. ברוב הטיול שלי ישנתי ברכב שלי שהיה בו מזרון גדול לשינה, בטרקים לעיתים ישנתי בבקתות ולפעמים באוהל.

כדאי להשקיע בנעליים טובות, בציוד חם (ממליץ על מעיל פוך), בציוד נגד גשם כי יורד שם הרבה מאוד גשם. בנוסף יש המון זבובי חול, זבובי חול זה בעצם השטן ויש שני דרכים להתמודד מולו, להיות מכוסה כולך או להימרח כולך בחומר נגד יתושים, אז גם כדאי להביא בגדים עם שרוול ארוך שהם לא בהיכרח חמים כדי שיהיה דרך להתמגן מהשטן.

יש לא מעט חנויות ציוד טיולים בניו זילנד, המחירים כ -25% פחות מבארץ, השאלה אם אתם רוצים להתחיל לשרוף זמן על לחפש ציוד. כדאי אבל לזכור שאם תתקעו תמיד תוכלו לקנות או להשלים ציוד שם, המותגים המקומיים הם KATHMANDU ו MACPAC ויש להם ציוד אמין שאפשר לסמוך עליו, למרות שככל הנראה לא שמעתם עליו בארץ.

כדאי לדעת:

מבחינת חשמל, השקעים בניו זילנד שונים מבארץ, הפינים של התקעים שם שטוחים (כמו של ארה”ב) אבל בשונה מארה”ב הם לא ישרים אלא באלכסון, יכול להמליץ לכם לקנות כמה מתאמים באיביי שיהיה לכם נוח להטעין את כל המכשירים וכו' מתאם לחשמל, קטן וקל.
בניו זילנד יש בכל חור I SITE שנותן אינפורמציה על הכפר ועל מה יש לעשות בסביבה, בנוסף יש בכל עיר או אזור תיירותי את משרדי ה DOC, הדוק, שהוא משרד השימור הניו זילנדי עוזר ואחראי לכל ענייני הטרקים בסביבה, תמיד כדי להתייעץ איתם על מה יש לעשות בסביבה ולקבל מהם תחזית מזג אוויר מעודכנת שתעזור לכם להחליט לאן אתם רוצים לצאת ומתי.

בנוסף יש בניו זילנד שני ארגונים שמארחים ישראלים לישון בביתם, האחד קרוי HIT והשני חיבורים, ההיט יותר נפוץ אך עולה דמי הרשמה, אני ממליץ להירשם בכל מקרה, לכו תדעו מתי תיהיו באיזהשהוא מקום ופתאום תרצו מיטה ומקלחת נורמליים.

כמו שכבר אמרתי, העונה בניו זילנד היא בגדול דצמבר- מרץ. שהם חודשי הקיץ בניו זילנד, אני התחלתי לטייל לפני העונה לכן עוד הרבה מקומות היו מושלגים, מזג האוויר בניו זילנד מחורבן כל השנה וגם בקיץ יכול להיות חם-קר-וגשום ובאותו יום.

הטרקים בניו זילנד מתחלקים לכמה קטגוריות:

1. GREAT WALKS הטרקים היפים ביותר, בדרך כלל גם היקרים ביותר שלוקחים בין יומיים לחמישה (בין המפורסמים, KEPLER, MILFORD, ROUTBERN, ABEL TASMAN), לטרקים האלה יש צורך להירשם מראש באתר של הדוק ולהזמין לינה בבקתה או באוהל, יש טרקים כמו המילפורד שמוזמנים כבר חצי שנה מראש וקשה להשיג אליהם מקום.
  2. טרקים רגילים, בהם יש צורך להזמין מקום מראש בבקתה או באוהל, בדרך כלל יהיו של יומיים שלושה, למי שיודע שהוא הולך לישון הרבה בבקתות יש אופציה לקנות כרטיס HUT PASS ב 99 דולר שפוטר אותך מלשלם על הבקתות האלה (אך עדיין צריך להזמין מקום).
  3. טרקים שבהם לא צריך להזמין מקום, (אם יש בקתה, הראשונים שמגיעים יש להם מיטה)
  4. וטיולי יום, יכולים להיות בין 10 דקות ליום שלם של 8-9 שעות.

כדי לברר עם הדוק בטרם יציאה לטרק מה השירותים שניתנים בטרק (האם יש מטבח? מה מצב המים?)בדרך כלל יהיה מטבח עם כיריים וברז, ואתם צריכים להביא את הכלי בישול, חומרי גלם, כלי ניקוי. אחרי טרק או שניים תלמדו מה קצב ההליכה שלכם, אנחנו גילינו על עצמנו שהקצב שלנו הוא 2.5 קילומטר בשעה, כולל כל העצירות ואוכל ומנוחה. כך כבר ידענו אחרי כמה טרקים כמה זמן ייקח לנו בדיוק ללכת X ק”מ.

הבקתות עצמן בטרקים מציעות לכם דרגש עם מזרון, מבחינת לינה עצמה כל מה שצריך להביא זה שק שינה שיהיה לכם בתוך מה להיכנס.

את הטיול התחלתי לבד ומהר מאוד מצאתי אנשים ולבסוף כבר טיילתי בחבורה, לכן לפעמים יהיה כתוב בלשון יחיד ולפעמים בלשון רבים.

כתבתי פה את הדברים והמקומות המהותיים שעצרתי בהם, לא התחשבתי ולא רשמתי מקומות שבהם חיכיתי והמתנתי למזג אוויר להשתפר, או סתם מקומות שעצרתי בהם ללילה, חשוב לי להדגיש שהרבה תלוי במזג אוויר אבל למען הזרימה של הבלוג לא ציינתי כל פעם שחיכינו יומיים שיגמר הגשם.

דבר נוסף שחשוב לי לציין הוא שהדברים הכיפיים היו בין לבין, עם האנשים שפגשתי, ממליץ בחום לעצור בסופרים בדרך ולקנות כל פעם דברים מעניינים לארוחת ערב, לעשות סטייקים, טורטיות, חצילים בטחינה, קינוחים ועוד…. כמו כן גיטרה ויין יכולים לעשות פלאים בכל מקום, אם יש לכם- תביאו.

אז נחתתי באוקלנד, קיבלתי ויזה לשלושה חודשים ללא שאלות ומשם לאגף המכס וההסגר, יש לי המלצה אחת לאזור הזה, כל מה שהם מבקשים שתצהירו עליו- אז תצהירו, אם זה מזון, אם זה ציוד טיולים ואם זה טבק, הקנסות גבוהים ושום דבר לא שווה את הסיכון, אם אתם לא בטוחים במשהו, עדיף שתצהירו, או שתשאלו, אבל אל תנסו לברוח מהמכס. הרבה אנשים נלחצים מהשלב הזה, אם אתם מצהירים על כל מה שברשותכם ואתם לא מבריחים חיות בר אקזוטיות אז ממש ממש אין טעם להילחץ.

בדקו לי את הסוליות נעלי הרים שלי (שהיו על רגליי) ומכיוון שהצהרתי על אוהל לקחו אותו לבדיקה, הבדיקה לקחה כחצי שעה, לאחריה אמרו לי שהאוהל שלי נקי ואני משוחרר, לקחתי את חפצי והתקדמתי.

ביציאה מהשדה החלפתי 20 דולר אמריקאי בדולר ניו זילנדי, לא החלפתי יותר מכיוון שרציתי רק כסף לאוטובוס והשער החלפה בשדה הוא גרוע כרגיל.

לקחתי אוטובוס שיוצא מהשדה ונסעתי לתחנה הראשונה שלי בניו זילנד, בית חב”ד באוקלנד (האתר של בית חבד באוקלנד). טיילתי כבר הרבה בעולם, אני חייב לציין שבתי חב”ד אף פעם לא היו מקום אהוב עליי, אבל משהו בבית חב”ד בניו זילנד שונה, יש שם אחלה אווירה ושווה ביקור גם אם אתם לא ישנים שם. מבחינת עלות המקום עולה 20 דולר ללילה לאדם, בהתחשב בעובדה שהדורמס הכי זול באוקלנד עולה 25 דולר, זה יחסית זול. בהתחשב בכך שהמקום לא נמצא במרכז העיר וצריך לקחת אוטובוס הלוך חזור כל בוקר זה לא משתלם, אבל מצד שלישי המקום נותן לך תחושה של בית, החלפת ציוד וכלי עבודה ושטח לעבוד בו על הרכב שבדיוק קנית, כך שיש הרבה יתרונות וחסרונות, שכל אחד יחליט לפי ראות עיניו.

אחרי ששמתי את התיק בבית חב”ד לקחתי אוטובוס לרחוב הראשי באוקלנד, QUEEN STREET, זהו רחוב ארוך, שמסתיים בים וכדאי מאוד לבקר בו, הדבר הכי הכי הכי חשוב בו נמצא ב 267 QUEEN ST' וזוהי גלידריה מטורפת שזה פשוט חובה חובה להיות בה. בדרך כלל מזהים אותה לפי התור שמשתרך בחוץ, בואו נגיד שאתם יכולים להודות לי אחר כך.

גלידה GIAPO

הרחוב הזה הוא ממש מרכזי ואין בעיה למצוא בו סניפים של וודאפון ו SPARK, שתי החברות הסלולריות הגדולות ביחד עם 2 DEGREES, בדרך כלל החנויות של וודאפון וספארק נמצאים אחד מול השני ותמיד אפשר להיכנס לכל אחד מהסניפים להשוות את החבילות ולראות מה יותר משלם לכם.

אחרי שהוצאתי כסף בכספומט, קניתי סים ואכלתי גלידה כמובן, נסעתי ל Mount Eden לראות את השקיעה היפה מעל אוקלנד (נחמד מאוד, בטח אם אפשר להביא פק”ל קפה) וחזרה משם בירידה לבית חב”ד.

לאחר מכן התחלנו בחיפוש רכב. יש הרבה התלבטויות בנוגע לאם לשכור או לקנות- מי שבא לעד חודשיים לפי דעתי לא כדאי להשקיע אז הזמן בקניה ועדיף להשכיר. בין חודשיים לשלושה זה התלבטות אם להשכיר או לקנות, ומעל 3 חודשים פשוט לקנות.

להשכרה יש את היתרונות שזה לא לוקח לכן זמן לחפש רכב ולקנות ולחפש קונה ולמכור, כמו כן כל הבעיות המכניות ברכב על חשבון חברת ההשכרה- החיסרון הוא שכל יום עם רכב עולה לא מעט כסף!

שקונים אוטו, אפשר לשרוף שבוע-שבועיים מהטיול בלחפש רכב ולחפש קונה, כמו כן הוצאות הטיפול עליכם, מצד שני, מוכרים את האוטו בסוף ואפשר לכסות את מחיר הקניה, אני אישית מכרתי את האוטו ביותר ממה שקניתי, חברה שטיילה איתי הרכב שלה שבק חיים באמצע הטיול- כך שיש סיכון בקניית רכב.

בגדול יש 5 דרכים לרכוש רכב בניו זילנד:

1. אתר הרכב הגדול במדינה, ובעצם מוכרים שם הכל ולא רק רכבים- Trade me TRADE ME
  2. קבוצות פייסבוק של מכירת רכבים, קבוצות פייסבוק של מטיילים.
  3. שוק הרכב הגדול של יום ראשון שנמצא ב Ellerslie Racecourse
  4. סוכניות רכב.
  5. שוק ה Backpacers. שנמצא ב 15-19 East Street.

מכיוון שהיה יום חמישי, את יום שישי הקדשנו לחיפושים אינטרנטיים (טרייד מי ופייסבוק) ולא מצאנו משהו מעניין, בשבת נסענו לשוק ה בקפקרס, ההיצע היה דל והמחירים גבוהים, אולי מכיוון שעדיין היה טרום עונה.

בראשון נסענו לשוק רכב, השוק גדול נוח ומסודר לפי מחירים, חשבתי לעצמי שאני כבר מבזבז יותר מדי זמן על חיפוש רכב ושאני אצא מהשוק עם אוטו לא משנה כמה זה יעלה.

עברתי על לא מעט רכבים, בגלל שאני מטייל לבדי הבנתי שאני יכול להתפשר על רכב קטן יחסית ולא לשלם הרבה. לאחר מספר רכבים שעברו נסיעת מבחן, נתקלתי בסובארו LEGACY 1998, הקילומטרז' היה נמוך יחסית, 140 אלף ק”מ והמחיר המבוקש 2650 דולר ניו זילנדי, לקחתי את הרכב לנסיעת מבחן וזה ללא ספק היה הרכב הכי מוצלח שניסיתי באותו יום.

התמקחתי מעט עם בעל הרכב, לבסוף סיכמנו על 2400 דולר, קבענו שהוא יאריך את הWOF והREG וניפגש במוסך לבדיקה לפני קניה ביום למחרת.

כמה הסברים: ה REG, זהו אגרת הרישוי של הרכב, כדי לעשות REG כל מה שצריך לעשות זה לשלם 35 דולר ויש REG חדש לכמה חודשים קדימה, כך גם שאם אתם עומדים לקראת קנית רכב וה REG עומד להיגמר תדעו שזה בסך הכל יעלה לכם בקפיצה לסניף הדואר הקרוב ולשלם שם כמה עשרות דולרים וזה כל הסיפור. ה WOF לעומת זאת קרוב יותר לטסט שעושים בארץ, למרות שהוא פחות רציני, ה WOF עצמו אינו עולה הרבה (40 דולר) אך צריך לקוות שהרכב יעבור אותו.

נפגשנו יום למחרת במוסך שיעשה לרכב בדיקה לפני שאני קונה אותו, נפגשנו במקום רציני, עם מחירים ממש זולים, יחס אדיב ומקצועי ואני רק יכול להמליץ על המקום ועל מנהל המוסך NAZ, למוסך קוראים SUPER CHEAP TYRES והוא יושב ב GREAT SOUTH ROAD. האתר של המוסך .

לאחר שהבדיקה עברה בשלום (ביחס לרכב שנת 98, הייתה נזילת שמן קלה וחלודה- לא ציפיתי לרכב נקי מתקלות בכלל), נסעתי לבנק והוצאתי כסף מזומן, שימו לב! רובנו לא יכולים להוציא סכומים כאלה בבת אחת באשראי, אז להתכונן לכך מראש כדי למנוע אי נעימויות, אני לא הצלחתי להוציא יותר מ2000 ש”ח (800 דולר) במזומן ואת השאר הצלחתי להוציא בתוך הסניף בזכות טוב הלב של הפקידים בבנק, לא כדאי לבנות על זה, אם אתם יודעים שאתם עומדים לקנות רכב או להכין מראש כבר את הכמות בדולרים כמה ימים מלפני או לסגור על העברה בנקאית/PAYPAL.

אחרי שהרכב עבר, נסענו יחד לסניף דואר להעברת בעלות, הפעולה עצמה ממש ממש פשוטה, לוקחת דקה אחת ועולה 9 דולר. שימו לב שצריך להביא את הרשיון איתכם אחרת זה לא יעזור.

וזהו- הרכב שלי !

בגלל שלא רציתי לנסוע על רכב ללא ביטוח, התקשרתי מיד לחברת ביטוח לעשות ביטוח צד ג', זה ביטוח שהוא לא חובה בניו זילנד אבל אני ממליץ לכם לא לקחת סיכון ולעשות אותו. אני התקשרתי ל AA ועשיתי גם ביטוח צד ג' וגם ביטוח של חילוץ הרכב.

תדלוק ראשון, בתחנות דלק של CALTEX ו BP אפשר להשיג בחינם, ליד הקופה- כרטיס תדלוק, הכרטיס הזה עושה הנחה של בין 6 ל-16 סנט לליטר, אלה הנחות שנצברות החל מהתדלוק הראשון ומתאפסות בסוף כל חודש, זה שווה מאוד וחוסך לא מעט כסף, אז תקחו אותו.

למחרת קמתי במשימה של לאבזר ולהכין את האוטו ליציאה ולהתחיל לטייל כמה שיותר מהר. התחנה הראשונה באבזור האוטו היא רשת חנויות צדקה שנקראות SALVATION ARMY FAMILY STORE.

בחנויות האלה יש הכל, מגרביים משומשות עד מיטות. יש באוקלנד לא מעט סניפים וכדאי לעבור בכמה וכמה ולראות מה יש.

אני קניתי באחת החנויות מזרון ממש שווה ב-40 דולר, ממול הייתה חנות שכפול מפתחות אז כבר שיכפלתי את המפתח של האוטו ונתתי לחברים על כל צרה שלא תבוא ואת המשך אבזור האוטו עשיתי ברשת בשם THE WAREHOUSE, בוורהאוס יש הכל, בגדול ובזול. קניתי שם מצעים, כריות, שמיכה, מגבות, בלוני גז, שמן למנוע, נוזל לרדיאטור, כבלים להתנעה והרשימה עוד ארוכה. השלמתי את הציוד באגף ה”רק לקחת” בבית חב”ד (סכום, כלי בישול, כסאות וכל מה שמצאתי).

השתמשתי בחניה של ביד חב”ד ובעזרה ובכלים של הרב אהרון כדי להכין את האוטו (הכנתי מעיין שולחן קטן עם רגל מתקפלת שנמצא מתחת למזרון ונמשך בעזרת חבל ויוצא החוצה לשולחן. ממתקן תליה לנעליים עשיתי מדפים בתוך האוטו לבגדים. מגליל בד שקניתי ב סלווישן ארמי הכנתי וילונות והרגשתי שהרכב מוכן ומזומן.

אבזור הרכב

לאחר שהרכב היה מאובזר יש כמה אפליקציות חיוניות: הכי חשוב CAMPERMATE, האפליקציה שיש בה הכל, מקומות לינה, מקלחות ציבוריות,(יש לא מעט מקומות עם מקלחת ציבורית, בדרך כלל עולה 2 דולר למים חמים אז תמיד כדאי שיהיה בארנק 2 דולר במטבעות ספייר) איפה לעשות קניות ואיפה לתדלק – מושלם ! (וחובה)

כמו כן השתמשתי גם ב CAMP NZ, ישנה אפליקציה שאינה חינמית אך זולה וממש טובה WIKICAMP.

מי שאינו רוצה להשתמש בנתונים של הנייד, כדאי להוריד תכנת ניווט שאינה צריכה נתונים, אני ממליץ להוריד תוכנה כזאת בכל מקרה כי באזורים רבים בניו זילנד אין קליטה.

עצירה אחרונה לפני היציאה היא להתארגנות על מוצרי מזון, כאן כדאי לנסוע ל PACK N SAVE, רשת הסופרמרקטים הכי גדולה וזולה בניו זילנד (ברוב המקומות יש בדרך כלל COUNTDOWN או NEW WORLD שהם קטנים יותר ופחות זולים).

כמה דברים על הנהיגה וחניה:

לא לשכוח שנוהגים בצד שמאל, בעיקר לא לשכוח שאתם מסתכלים לצדדים כשאתם נותנים זכות קדימה (כי אנחנו רגילים להסתכל לצד ההפוך)
 חוץ מזה- מאותתים כאן עם “הווישרים” ומפעילים את המגבים עם האיתות…

כשאתם מחנים את הרכב ליד המדרכה בעיר, יש לחנות אותו עם כיוון התנועה! לא חסרים אנשים שקיבלו קנס כי הם חנו עם הרכב לכיוון הלא נכון…

ברוב מקומות החניה יהיה כתוב P120 והמספר אומר לכמה דקות אתם יכולים לחנות, אם יש סימן של דולר ליד ה P סימן שזה בתשלום (כמו כחול לבן בארץ).

פניות ימינה, בתוך הערים לרוב לא יהיה רמזור לפניה ימינה, אלא מותר לכם לפנות אם יש ירוק לכיוון קדימה, לצערכם לרוב זה אומר שיש ירוק גם למי שבא ממול ופניות ימינה יכולות להיות מסובכות- פשוט צריך להתקדם חצי דרך לתוך הצומת וכשאפשר לפנות אז לפנות.

ומאוקלנד צפונה!

התקשרתי לשמעון נגר מקיריקירי, קיריקירי זאת עיירת קיץ יפיפיה מלאה בפרדסים, ושמעון הוא בחור ישראלי שגר כבר 20 שנה בניו זילנד, יש לו בית יפה שעבר הסבה לזולה, סלון גדול עם מלא ספרים להחלפה וסרטים ומטבח וכדאי לקפוץ לשם ליום יומיים בדרך צפונה. האירוח אצלו בבית עולה כסף, 20 דולר ללילה, אך זהו לא בית מלון זה ממש אירוח בביתו הפרטי, אז לפני שאתם מגיעים, תצרו קשר דרך הטלפון או הפייסבוק שלו תודיעו לו שאתם מגיעים. (חפשו בפייסבוק הזולה של שמעון).

התחלתי לנסוע צפונה, לאחר כשעה של נסיעה התחיל להחשיך ועצרתי בחניון הלילה הקרוב ביותר ב SNELLS BEACH, הגאות והשפל במקום הזה מטורפים (אחר כך הסתבר לי שזה בכל ניו זילנד).

חוקי הלינה בניו זילנד: בניו זילנד אי אפשר פשוט לעצור את האוטו בכל מקום או פשוט לפתוח אוהל ולישון בצד הדרך (סכנה לקנס מהפקחים של הדוק), לרכב שאינו וואן מאובזר עם שירותים ומקלחת קוראים NON SELF CONTAINED , רכבים שהם לא מאובזרים ברמה כזאת עם שירותים וכו' אינם יכולים לישון בכל מקום ובדרך כלל יצתרכו חניון עם שירותים שעולה כסף, את כל ההבחנות האלה של איפה מותר לישון ואיפה לא וכמה זה עולה אפשר למצוא בקלות באפליקציה של הקמפרמייט, בגלל שלא הייתי מודע לחוקים- ישנתי במשך כל החודש הראשון במקומות שהם לרכבים סלף קונטיינד בלבד, עבירה קשה על החוקים של הניו זילנדים ופגשתי לא מעט אנשים שקיבלו דוחות, אז אל תקחו סיכון, תמצאו חניון בהתאם לסוג רכב שלכם.

מ SNELLS BEACH עליתי ל-פאנגריי WHANGAREY, עיר גדולה יחסית באזור, יש שם את המפלים של פאנגריי שהם מפורסמים, יש שם מערות בשם מערות אדי, שיש בהן תולעים זוהרות ועיר נחמדה להתארגנות, באותו ערב הגעתי לקירי קירי, לזולה של שמעון!

קירי קירי- כפר רגוע, מוקף בפרדסים- יחסית לניו זילנד חמים ונעים.

מקירי קירי יצאתי לכמה טיולי יום בסביבה לפי המלצות של שמעון.

ביום הראשון הייתי במה שקרוי בפי הישראלים “הסלע” שנמצא ב old hospital road, Whangaroa, northland. ההליכה מהחניה לפסגת הסלע לוקחת כ 20 דקות, היא לא קשה אך לשים לב שה 2-3 מטר האחרונים מצריכים למשוך בסולמות וחבל כדי להגיע לפסגת הסלע, הנוף ממנו הוא מרשים וכדי לשבת שם עם פקל קפה ולהנות מהנוף!

הנוף מפסגת “הסלע”

אחרי ישיבה שם נסעתי ל MATAURI BAY.

חוף מקסים ויפה, המים קרח, אבל שווה לקפוץ אם אתם באזור.

חזרתי לזולה ולמחרת יצאתי ל קייפ ריאנגה, הנקודה הכי צפונית בניו זילנד ובה אפשר לראות את ים טזמן והאוקיינוס נפגשים, שמעון מציע אצלו לקנות נסיעה באוטובוס תיירים שעוצר גם בדיונות חול ונוסע על חוף ה -90 מייל (חוף יפיפה שאפשר לנסוע עליו עם רכב) מי שיש לו רכב 4*4 יכול לוותר על האוטובוס, בכל מקרה אם אתם לא רוצים לטרוח אפשר לנסוע באוטובוס, אם אתם בעלי מוטיבציה תסעו בעצמכם.

ההבדל בצבע המים במפגש הימים בקייפ ריאנגה

עוד מקום שכדאי מאוד לעצור בו נמצא ב Signal station road, Omapere מקום יפה מאוד עם אופציה לכמה טיולי יום קצרצרים עם נוף לאוקיינוס- כדאי מאוד לעצור.

בלילה ישנתי ב TROUNSON PARK RD, חניון לא חינמי עם מטבח , של הדוק.

משם ירדתי הרבה דרומה ונסעתי ל TAURANGA לפגוש זוג חברים וישנו ביחד ב HIT ברמה הכי גבוהה שנתקלתי אצל קולין ורובין.

HIT, זה ראשי תיבות של HOST ISRAELI TRAVELLERS בגדול זה ארגון שמארח ישראלים בחינם מטעמי דת, רובים נוצרים פרוטסטנטים יש גם כמה יהודים שמארחים. בניו זילנד זה עולה כ 30 דולר לפי דעתי להירשם לארגון ואז אתה מקבל גישה לאתר שלהם שבו מסודרים השירותים והמארחים, כך הגענו במקרה לקולין ורובין, הבית שלהם סופר סופר מפנק עם נוף לים, אבל צריך להתאזר בסבלנות לחפירות על ישוע המשיח.

עצרנו בדרך במעיינות חמים שאני לא זוכר את שמם, אבל האזור ידוע במעיינות שלו ומשם ללילה באגם טאופו TAUPO. (התמונת שער של הבלוג).

השקיעה מהממת אגם כחול מושלם עם הרים מושלגים ברקע- התקלחנו באגם בישלנו שם ארוחת ערב והלכנו לישון.

בילינו את היום באגם ובלילה ישנו בחניון דרומי יותר בשפך הדרומי של אותו אגם.

באותו יום הזוג חברים ואני התפצלנו- הם נסעו להר TARANAKI, נחשב לאחד המקומות היפים באי הצפוני, מעטר את השער של הלונלי פלנט (נכון ל 2017 לפחות).

אני נסעתי משם לטונגרירו, זהו הר געש יפה ומושלג למי שמגיע בתחילת העונה. יש אופציה לעשות בו טיול סובב הר שלוקח 3 ימים ויש אופציה לטיול יום שלוקח יום שלם, נסעתי להתייעץ עם הדוק, הם אמרו שאפשר לצאת לטרק רק עם קרמפונס (דוקרני קרח לנעליים) וגרזני קרח, אמרתי להם שיש לי (שקר וכזב) והתחלתי להתקדם לאזור.

מבשל ארוחת ערב בדרך לטונגרירו.

בדרך עצרתי במקרה בסימון של שולחנות פיקניק ופגשתי שם זוג ישראלים שגם תכנן לעשות את הטרק וכך נפגשנו למחרת בבוקר בנקודת סיום של הטרק, השארנו שם רכב אחד ונסענו עם הרכב השני לנקודת ההתחלה של הטרק. נפגשנו ב 07:15 והתחלנו ללכת ב 08:45, הטרק היה יפה, ההר געש מושלם, הכל היה מושלג מסביב, אחד מהנקודות היפות בטרק נקראות אגמי האזמרלד, היו עוד חצי קפואים וזה היה מרשים, הלכנו בקצב רגוע וסיימנו למטה ב 17:30.

הטונגרירו המושלג

משם ישנתי בעיירה הכי קרובה שאני לא זוכר את שמה אצל היט בשם רוס, הבחור מאוד מאוד חביב ומצחיק ואוהב ישראל גדול (דגל ישראל בכניסה לבית, TEL AVIV זה הססמא לוויפי) הבית עצמו ברמה נמוכה ממש, אבל רוס עצמו חמוד וגם יודע לבשל אחלה אוכל !

מרוס החלטתי לעבור לאי הדרומי, הזמנתי מעבורת דרך BLUEBIRD ונסעתי לוולינגטון, ישנתי בוולינגטון בחניון חינמי על חוף הים ובבוקר נסעתי למעבורת.

(מבחינת זמנים, עברתי לאי הדרומי לאחר כ-3 שבועות, (מתוכם שבוע התארגנות על הרכב ועוד שבועיים טיול), מעכשיו עד סוף הבלוג זה פרק זמן של חודשיים)

המעבורת היא נוחה, אתה נכנס לתוכה עם הרכב ומשם עולה ברגל לספינה עצמה, שם יש מסעדה, שירותים, מקרינים סרטים על מסך טלוויזיה גדול, יש וויפי, סך הכל די נוח וזה לוקח כ-3 שעות.

הגעתי לפיקטון, באי הדרומי- בעיר עצמה יש כ-10 מקומות חניה חינמים לראשונים שמספיקים להגיע וביליתי שם לילה נוסף, העברתי עוד לילה בחניון חינמי ברובין הוד ביי.

משם לנלסון, העיר הגדולה של האזור, סגרתי לי היט מחוץ לנלסון אצל DENISE& JIM, הם זוג חביב מאוד מאוד מאוד והיה לי מאוד כיף אצלם.

בנלסון הלכתי לדוק לקבל המלצות על האזור, מסלולי יום ועצות בנוגע ל ABEL TASMAN, אייבל טזמן הוא בחור הולנדי, מכפר בשם זילנד, שלראשונה נתקל באיים הניו זילנדים אי שם במאה ה-17, חוץ מזה זה גם שם של טרק יפיפיה של כמה ימים שיוצא מאזור נלסון, הבעיה של הטרק שהוא מושפע מאוד מהגאות והשפל ולכן צריך לתכנן את יום היציאה, שעת היציאה ונקודות הלינה בהתאם לגאות והשפל- לכן מאוד מומלץ לעבור בדוק לפני היציאה. כמו כן צריך לקנות כרטיסים ללינה (גם אם ישנים באוהל), כרטיסים לסירה למי שרוצה לחזור בסירה, כרטיסים לקיאקים למי שרוצה לעשות את אחד הימים של הטרק בקיאקים ולא ברגל (קיאקים אפשר לעשות רק בזוג ולא ביחיד).

בהתאם לתנאי הגאות החלטנו לצאת ליומיים וחצי הליכה, שני לילות, וביום השלישי ללכת עד שנתקעים בגאות ומשם לקחנו TAXI BOAT חזרה לרכבים בתחילת המסלול, הגענו לנקודה מוקדם מהצפוי ועלינו על מקום פנוי בסירה הזאת בשעה מוקדמת משהזמנו- באופן כללי עדיף להזמין את הסירה האחרונה, מקסימום אם מגיעים מוקדם אפשר לעלות על בסיס מקום פנוי בשעות מוקדמות יותר או במקרה הכי גרוע לחכות, לעומת זאת אם מזמינים לשעה מוקדמת ומפספסים אף אחד לא יכול להבטיח שיהיה מקום פנוי בסירות מאוחרות יותר, בנוסף שאין טעם ללכת בלחץ של להגיע...

שימו לב שלא כל מקום בטרק יש בו מי שתיה, תתייעצו עם הדוק בדיוק איפה יש מים שלא תתקעו. כמו כן שימו לב שהטרק הוא טרק חופי, כדאי להביא גם סנדלים ובגד ים למקרה שתרצו להיכנס למים.

הטרק עצמו מומלץ מאוד מאוד, יפה, לא קשה, הסירה בחזור שווה כל דולר, ראינו דולפינים ופינגווינים והיה מוצלח מאוד!

טרק ה ABEL TASMAN

ישנתי עוד לילה אצל ההיט הנחמדים דניס וג'ים, ויצאתי למחרת לטיול יום ב CABLE BAY, זה היה המלצה של מישהי מהדוק, זה מסלול יום יפה ממש, עובר בין מלא כבשים וירוק עם נוף למים בצבע טורקיז, כדאי מאוד לעשות אותו, אפילו לא עשיתי את כולו הלכתי כיוון אחד עד שנמאס וחזרתי באותו כיוון.

CABLE BAY

משם נסענו כל מיני חברה שפגשנו בטיול לבקתה של הדוק שעולה 10 דולר בערך,באגם נלסון- במקום שנקרא KERR BAY, מקום קלאסי לעשות בו ארוחת שבת, עם מטבח גדול עם מחסה. יש שם נוף יפה לאגם, מקלחות חמות בתשלום של 2 דולר. למחרת גם שכרנו שם קיאקים ושטנו לנו באגם והיה אחלה ממש.

ישנו באותו מקום ובבוקר יצאנו לעשות מסלול יומי קצר של 3 שעות שיש ממנו נוף יפה לאגם.

אגם נלסון, חניון KERR BAY

משם נסעתי לעיירה בשם WESTPORT שידועה במצבור כלבי הים שרובץ לחופיה, עצרתי במפרץ כלבי הים והלכתי עם חברה שפגשתי שם, בדרך מסומנת עד למגדלור וחזרה לרכב.

נסענו בדרך דרומה על הכביש המערבי שנחשב לאחד היפים בעולם, עצרנו בחניון לילה OTTO/MACCDONALDS לילה לפני הפרנץ ג'וזף- זה אחד משני קרחונים שנמצאים במערב האי. בבוקר יצאנו לקרחון, ההליכה לא קשה, לבעלי התקציב אפשר גם לטוס במסוק או לקחת סיור מודרך, אנחנו פשוט הלכנו ברגל עד שיש מחסום, בערך 100 מטר מהקרחון, התחיל מבול ורצנו חזרה לרכבים. יש קרחון נוסף יחסית קרוב בשם FOX שהחלטנו לוותר עליו.

באזור יש אגם מראה ממש יפה, צריך לחפש בלונלי פלנט את השם המדוייק. עשינו לילה בחניון חינמי על חוף הים המערבי, השקיעה הייתה משוגעת.

בבוקר יצאנו 3 חברה לטרק הקופלנד, זה ללא ספק אחד הדברים הטובים שיש בניו זילנד, חובה! חובה ! חובה! וחובה גם לקחת לטרק בקבוק יין!

לטרק יש אופציה של לעשות אותו ביומיים או בשלושה/ארבעה (מי שעושה יותר מיומיים, צריך לישון בבקתה הראשונה ה”ארכיטקט” שיש בה רק 2 דרגשים) בכל מקרה אנחנו עשינו את הגרסה של היומיים, לילה אחד שצריך להזמין מקום מראש ולקנות דרגש בבקתה, שם הבקתה הוא WELCOME FLAT HUT ומשם חזרה למטה.

ההליכה מתחילה בחציית נהר, למי שאין כוח להסתבך שפשוט יחלוץ שניה נעליים ויחצה. ומשם הליכה במגמת עלייה מתמדת לאורך יום שלם, אך שמגיעים לבקתה, פשוט גן עדן, הרים עם שלג- ומעיינות חמים !!! מטורף!! זה הזמן להוציא את הבקבוק יין, בגד ים ולקפוץ למים.

הטרק הזה הוא חובה למי שבאזור! כמו כן, למרות שקר בחוץ, אתם תעשו לעצמכם טובה גדולה מאוד אם תיכנסו למים אחרי רדת החשיכה, יין, כוכבים ומעיין חם זה שילוב מנצח.

המעיינות ליד WELCOME FLAT HUT, טרק הקופלנד.

בסיום הטרק נסענו לעיירה בשם HASST כדי לראות את גמר אליפות העולם ברוגבי, רוגבי הוא הספורט הלאומי של הניו זילנדים והם לוקחים אותו ברצינות יתרה, למזלנו הגמר של ה”מונדיאל” יצא בדיוק על הזמן שהינו בניו זילנד, אוסטרליה נגד ניו זילנד, התקבצנו כל העיירה במסעדת ציידים ב-4:30 בבוקר כדי לראות את הגמר בטלוויזיה ולמזלנו הטובים נצחו, הנבחרת הניו זילנדית ידועה בכינוי ALL BLACKS, והם מככבים בפרסומות- סתם שתדעו על מה מדובר.

משם נסענו LAKE WANAKA, מומלץ לשים את השיר עם אותו השם של קרן פלס בירידות לאגם כדי להיכנס לאווירה… לייק וונאקה

העיירה כיפית ומגניבה, שווה לבלות שם כמה ימים, לרבוץ על האגם, לעשות קיאקים, לשתות בירה בצהריים כשיש ג'אם סשן בפאבים, ממש מקום נחמד.

מבחינת לינה, יש קמפסייט בעיר למי שמטייל עם אוטו, כשאני הגעתי בדיוק פתחו את ה”זולה לודג'”, בית הארחה שמנוהל ע”י HIT, ומוכן לארח ישראלים ל-3 לילות חינם!!! אחרי כל כך הרבה זמן שישנתי בבגאז' של הסובארו שלי ובכל מיני היט תמהוניים, פתאום אשכרה בית מלון אמיתי, עם מיטות, מקלחות, מכונת כביסה (בתשלום), סרטים, ספרים ומטבח ענק- ממש מקום מקסים, צריך להגיד תודה למי שמריץ שם את המקום, העניין הוא שאני הייתי קצת לפני העונה ועוד לפני שאנשים שמעו על המקום הזה, אני רק יכול לשאר שבעונה עצמה המקום מלא עד אפס מקום ושיש בעיה של למצוא מיטות.

האתר הרשמי של ZULA LODGE

בלילה הלכנו לראות סרט ב CINEMA PARADISO, בית קולנוע ממש מפורסם ומגניב שנמצא בעיירה, הכסאות באולמות שם בנויים מספות, כסאות מפלט של מטוסים, כסאות של רכבים ועוד מציאות, אחלה חוויה. (בטח יחפרו על זה הרבה, אבל יש שם אחלה עוגיות בהפסקה).

למחרת יצאנו לעשות טיול מעגלי קצר ב Diamond lake כחצי שעה נסיעה מוואנקה,מסלול קצר לא קשה במיוחד ומאוד יפה וכיפי, ממליץ בחום!! הוא נמצא בשמורת טבע ASPIRING. בכלל זאת שמורה ממש יפה עם הרבה טרקים, תמיד אפשר להתייעץ עם הדוק מה יש להם להציע, לצערנו הרבה מהטרקים היו סגורים עקב “עונת הרבייה של של הכבשים”.

בוואנקה הינו גם ב פאזל וורלד PAZZLE WORLD, מין משחקיה ענקית למבוגרים, חנונים כמוני יכולים לבלות שם בכיף חצי יום, אם יש לכם יום פנוי אז לכו בכיף, אם אתם קצרים בזמן אז זה ממש לא חובה.

מוואנקה תיכננו לעלות למיולר האט בהר קוק, הר קוק הוא ההר הגבוה בניו זילנד, כ 3760 מטר, ויש טרק שאפשר לעשות אותו ביום (הלוך חזור) או ביומיים (הלוך, לילה בבקתה, חזור) שמגיע עד לבקתה בשם מיולר בגובה 1800 מטר, התייעצות עם הדוק בוואנקה שוב אמרו את המשפט הקבוע של אי אפשר לצאת בלי קרמפונס וגרזני קרח, כרגיל זיזלנו בדוק והחלטנו לצאת לטרק בהר ללא הציוד המתאים, ההרשמה לבקתה פתוחה רק מה 17 בנובמבר וזה היה בערך שבוע לפני, יצאנו לטרק בלי יותר מדי תכנון מוקדם ולצערנו זה היה קשה מדי, המון קרח, בלתי עביר, מחליק וזווית טיפוס קשה, באיזה שהוא שלב החלקתי על הקרח ונפצעתי והחלטנו לחזור על עקבותינו-

חברים שלי שעשו את הטרק כמה ימים לפני עשו אותו ללא בעיות ועשו הלוך חזור באותו יום על שלג רך, כנראה שיש עניין של מזל אם יש לכם שלג או קרח, העצה שלי- פשוט לא לעשות אותו לפני פתיחת העונה וההרשמה לבקתה, עד סוף נובמבר ואולי לתוך דצמבר גם הייתי שוכר קרמפונס מחנות ההשכרת ציוד שנמצאת מול משרדי הדוק בכפר.

בדרך לקווינסטאון עצרנו באגם TEKAPO, ומהעיירה שילמנו על טיול כוכבים בלילה, הטיול עולה 90 דולר למי שיש לו תעודת סטודנט (120 לפי דעתי בלי תעודה), סגרנו סיור דרך EARTH&SKY, מי שאוהב כוכבים יאהב את הסיור הזה!!!

בדרך לקווינסטאון

משם נסענו לקווינסטאון, ישנו שם בחניון בתשלום של הדוק שנמצא בערך רבע שעה נסיעה מהעיר, ואחרי זה עברנו לחניון חינמי גם בערך רבע שעה מהעיר נמצא על גדות נהר מול GIBBSTON, הוא קצת נסתר מהאפליקציות השם זה Rum curries hut, יש שם נהר שאפשר להתקלח בו ולשטוף כלים ובקתה קטנה עם אח שאפשר להתנחל בה כשקריר ולהדליק מדורה.

העיר עצמה עם אווירה כיפית, אפשר להשאיר רכבים למשך היום בחניון חינם שנמצא צמוד לב BLACK SHEEP ומשם למרכז העיר זה 3 דקות ברגל בירידה.

קווינסטאון מציעה מלא, מבחינה קולינרית שני הדברים המפורסמים בעיר זה החנות של קוקי טיים, העוגיות עצמן נמכרות בכל ניו זילנד אבל שם הן חמות ופשוט אלוהיות, אחרי השעה 18:00 יש 1+1 אז לא לשכוח לקפוץ לשם, כולם לא מפסיקים לדבר על ה FERBURGER, אין ספק שיחסית לניו זילנד זה המבורגר טוב, אבל יש שם לא מעט מסעדות ומקומות לאכול ולהסתובב, באחד הימים התארגנו כמה ישראלים עם גיטרות ועוד כל מיני כלים ופשוט ניגנו ברחוב והרווחנו כסף לגלידה, יש בקווינסטאון משהו כיפי באוויר!

כמובן שבין האטרקציות הגדולות זה הבאנג'י, מקווינסטאון יוצא הבאנג'י הגבוה בניו זילנד, 146 מטר, NEVIS BUNJEE, יש שם גם סווינג, שזה כמו באנג'י רק שבמקום לקפוץ למטה אתה מתנדנד למרחק, למי שעושה את הסווינג אני ממש ממש ממליץ לעשות אותו הפוך (עם הראש למטה)

מקווינסטאון יצאנו לאזור שנקרא remarkble ski area, טיפסנו עם הרכבים כחצי שעה נסיעה עד שהגענו למלא שלג ופשוט התחלנו לעשות מלחמות שלג ולבנות אנשי שלג והעברנו את היום בצחוקים.

מקווינסטאון התקדמתי לפגוש חברים בכניסה לטרק הרוטברן ישנו בחניון SYLVAN LAKE , זה טרק ממש ידוע באזור והוא נמשך 3 ימים, לא היה לי כוח (וגם לא הזמנתי מקום) אז פשוט יצאנו יחד, הם יצאו לטיול של 3 ימים ואני ועוד זוג ישראלים הלכנו איתם עד לבקתה הראשונה, שיחקנו שם קלפים עשינו קפה וחזרנו חזרה וכך עשינו את זה הלוך חזור טיול יום.

מהרוטברן חזנו לקווינסטאון העברנו עוד יום בעיר עצמה ואז התחלנו להתקדם (שוב) לכיוון הר קוק כדי לעשות את המיולר האט.

הפעם עשינו את זה כמו שצריך, שכרנו קרמפונס, נרשמנו במשרדי הדוק והתחלנו ללכת.

השעתיים הראשונות של ההליכה הן פשוט עליה בלתי נגמרת במדרגות מדרגות ועוד מדרגות, אחרי כשעתיים של טיפוס מגיעים לנקודה בשם SEALLY TRANS, שם יש נוף יפה ושולחן גדול ומקום לנוח טיפה. משם זה הופך לעליה על ההר, לאנשים שמטפסים את זה מדצמבר והלאה אני מאמין שזה לא טיפוס קשה מדי, למי שעושה את זה עד אמצע דצמבר מצפה טיפוס שבחלקו כולל הליכה בשלג די עמוק, עוד כ-3 שעות לבקתה.

הנוף מהבקתה הוא מטורף, השקיעה יפה, האזור ידוע בכוכבים היפים שלו וזה פשוט גן עדן- ממליץ לטפס אל הבקתה בחום רב. (שלא לומר שזה חובה, השמיים הכי יפים בכל חצי הכדור הדרומי).

הבקתה- מיולר האט

הדרך למטה- מתגלשים על הטוסיק

בכפר שבו מחנים את האוטו יש DAY SHELTER שבו אפשר להתקלח אחרי הטרק.

אחרי עוד לילה בקווינסטאון נסענו ל CLIFDEN LIMESTONE CAVES, זה נמצא דרומית לטה אנאו וזה שרשרת של מחילות ומערות עם בריכות מים ותולעים זוהרות, הולכים וזוחלים בפנים זה חינם וזה כיף!

משם נסענו כל החברה ל אינברקגיל, שם גיליתי לראשונה חנות בשם COTTON ON, חברים זה המקום הכי טוב בעולם לקנות בו בגדים, בעיקר מי שחוזר משם לארץ ולא ממשיך לעוד כמה חודשים, גם בנים וגם בנות זה המקום לחדש את המלתחה בכלום כסף !
 אינברקגיל זאת העיר הכי גדולה בדרום, התארגנתי שם על כל מה שהייתי צריך וחזרתי טיפה אחורה גיאוגרפית כי הייתה לי הזמנה לטרק המילפורד.

הטרק הזה,הרבה אומרים שהוא הכי יפה בעולם, אין לי מה להגיד חוץ מזה שמי שאמר את זה לא עשה מספיק טרקים, אין ספק שהמקום יפה מאוד, הבעיה היא שעם ממוצע של 8 מטר גשם בשנה, הסיכוי שיהיה בו יום יפה שתעיז להוציא בו את המצלמה לצלם הוא נדיר. בנוסף זה טרק מאוד יקר- מצריך שיט בסירה כדי להגיע אליו וממנו.

אני לא אומר לא לעשות אותו, אני פשוט חושב שלא צריך להתאבד עליו, כי ראיתי הרבה אנשים בניו זילנד שתיכננו את כל הטיול שלהם סביב הטרק הזה, אין צורך להיסחף, בכל מקרה כנראה שלפחות ביומיים מתוך הארבע ימים תראו בעיקר גשם.

מבחינת התארגנות יש צורך להזמין מקום לבקתות באתר של ה DOC, הטרק לרוב מוזמן כבר כמה חודשים טובים מראש ולכן למי שלא הספיק להזמין חצי שנה מראש, אפשר לארוב על האתר של הדוק ולראות מתי התפנו מקומות, כמו כן היום כבר יש אתרים שמציעים לחפש בשבילכם מקומות פנויים (בתשלום).

הטרק עצמו הוא 53 ק”מ, לוקח 4 ימים, לבעלי הכושר הסביר זה לא טרק קשה במיוחד.

עמדת ייבוש בגדים בבקתה לאחר יום במילפורד

כהשמש יוצאת הטרק אכן יפיפה-, בדרך חזרה, בהפלגה בתוך המיצרים.

מסוף הטרק ביליתי לילה בטה אנאו, ומשם נפגשתי עם החברים שלי בכניסה לקייטלינז, הקייטלינז נמצא בדרום האי הדרומי ואפשר לעשות את האזור הזה ממזרח למערב או הפוך, זה אזור לא ארוך במיוחד, אך אפשר לעשות בו מלא עצירות לאורך הנסיעה, אם ל SLOPE POINT אחת הנקודות הדרומיות באי הדרומי (ובעולם), אם באזורים בהם רובצים מלא אריות ים.

מהקייטלינז חתכתי דוך לאזור קרייסטצ'רץ' כדי למכור את הרכב שלי לקראת סוף הטיול, צילמתי אותו יפה והעלתי לכמה קבוצות בפייסבוק, ממליץ בחום לפרסם גם בקבוצות מטיילים של גרמנים, מכיוון שהם נמצאים בכל מקום בניו זילנד !

זה עבד לי מהר מאוד וכבר למחרת קיבלתי פניה מצעיר גרמני שרצה לקנות ממני את הרכב, נסעתי לפגוש אותו במלון שלו במרכז העיר, הוא לקח את האוטו לסיבוב וביקש לקנות את הרכב, לאחר מיקוח קצר סגרנו על מחיר, נסענו לדואר ועשינו העברת בעלות.

והופ- פתאום אני ללא רכב, שוטטתי לי קצת בעיר במטרה לשכור רכב זול, לא מצאתי משהו ממש זול, אבל מצאתי בסוף רכב ב 50 דולר ליום כולל ביטוח וכך את השבוע האחרון שנשאר לי העברתי ברכב פרטי כשאני ישן באוהל.
 אחרי מכירת הרכב נשארנו עוד קצת באזור קרייסטצ'רץ', יצאנו מחוץ לעיר והינו באזור החצי אי AKAROA, יפה שם מאוד!

לאחר מכן, עלינו מעט צפונה מקרייסטצ'רץ' ונסענו ל KAIKOURA במרדף אחר עוד קצת כלבי ים, העיר ידועה בזה שאפשר לראות שם דולפינים לוייתנים וכו', כמובן שצריך לקחת לכל אלה צלילות והפלגות, אבל אם אתם בעניין אז זה המקום, אנחנו הסתפקנו בסלפים עם כלבי ים, יש שם לא מעט הם פשוט רובצים על החוף.

בנוסף יש שם סוכניות שמשכירות קיאקים (35 דולר לשעה, 70 ליום שלם), אבל היה תור עד סביבות 16:00 וגם היה קר אז ויתרנו על הקיאקים, נסענו לגסט האוס בשם DUSKY LODGE שנותן להשתמש במקלחות, ג'קוזי, סאונה, וכל מה שיש להם להציע ב-5 דולר לאדם, התפנקנו קצת והמשכנו לעבר חניון (שכבר נסגר אז אני לא מציין אותו) לקראת הבישולים והערב. ומשם חזרה לקרייסטצ'רץ.

למי שיש עוד זמן יש עוד מקומות לעצור בהם בצד המזרחי של האי הדרומי, שלא הספקתי להיום בהם כמו דנידין ו אמרואה, אמרואה הוא המקום המוצלח ביותר לראות פינגווינים, צריך לחכות להם בשקיעה וכל יום כשהשמש יורדת הם יוצאים מהים.

לילה אחרון לפני הטיסה רציתי להתארגן בנחת אז לקחתי חדר בגסט האוס, בדיוק בנו אותו בדצמבר 2015 והוא היה עוד כולו בניילונים, אז סך הכל המקום חדש אז אם אתם צריכים מקום לינה כדאי לבדוק ב all stars inn on bealey.

וזהו, שמתי את הרכב בחברת השכרה, משם יש להם הסעות חינם לשדה תעופה,

חופשת כריסמס 2024 - יעדים, שווקי חג מולד מומלצים ושופינג

מגזין החיים הטובים: לייפסטייל והשראה לחופשה

עפים על העולם: כל מה שצריך לטיול תרמילאים

ביטוח נסיעות
ונציה ב-120$: מצאנו טיסות משתלמות במיוחד ליעדים הכי שווים באיטליה עם ריינאייר לאייטם המלא
ונציה ב-120$: מצאנו טיסות משתלמות במיוחד ליעדים הכי שווים באיטליה עם ריינאייר
אירופה מחוץ למסלול: היעדים האלטרנטיביים שכובשים את 2025 לאייטם המלא
אירופה מחוץ למסלול: היעדים האלטרנטיביים שכובשים את 2025
תמיד ידענו שחברת הלואו-קוסט הזאת זולה, אבל מי ידע שהיא גם ירוקה? לאייטם המלא
תמיד ידענו שחברת הלואו-קוסט הזאת זולה, אבל מי ידע שהיא גם ירוקה?
הדירוג העולמי נחשף: זו חברת התעופה הטובה ביותר לשנת 2025! לאייטם המלא
הדירוג העולמי נחשף: זו חברת התעופה הטובה ביותר לשנת 2025!
30% הנחה ל-48 שעות: אייר חיפה יוצאת במבצע מיוחד לזמן מוגבל! לאייטם המלא
30% הנחה ל-48 שעות: אייר חיפה יוצאת במבצע מיוחד לזמן מוגבל!
אילתים, זה קורה! החל מהשבוע טיסות ישירות נון סטופ מאילת לאתונה לאייטם המלא
Bienvenido de nuevo: חברת הלואו קוסט הספרדית חוזרת לנתב"ג
בשורה נהדרת: חברת התעופה הוותיקה בעולם חוזרת לישראל לאייטם המלא
בשורה נהדרת: חברת התעופה הוותיקה בעולם חוזרת לישראל
מבצע מטורף: כרטיס טיסה לניו יורק במתנה למזמינים בחודש פברואר! לאייטם המלא
מבצע מטורף: כרטיס טיסה לניו יורק במתנה למזמינים בחודש פברואר!
החופשות מתייקרות: המדינות המובילות באירופה מכריזות על מסי תיירות חדשים ב-2025 לאייטם המלא
החופשות מתייקרות: המדינות המובילות באירופה מכריזות על מסי תיירות חדשים ב-2025
קבלו השראה לקרוז הבא שלכם! הפלגות נופש חלומיות
קבלו את המדריך האולטימטיבי לקרוזים והפלגות נופש לכתבה המלאה
יוקרה על המים: 7 קרוזים ששווה לכם להכיר לכתבה המלאה
הפלגה ליוון - כל מה שחשוב לדעת לכתבה המלאה
כל מה שצריך כדי לצאת לחופשה בסטייל מגזין לייף סטייל
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! חופשה באזרבייג'ן
חופשה באזרבייג'ן
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה
בדרך המשי אל השלווה: החיים הטובים של אזרבייג'ן לכתבה המלאה
מצאנו לכם את הטיסות הסודיות הכי זולות טיסות זולות ברגע האחרון
לאן טסים עכשיו?
קבלו השראה לחופשה הבאה שלכם לאן טסים עכשיו?
הריזורט המושלם שהילדים יעופו עליו בחו"ל לכתבה המלאה
יוצאים לקרוז משפחתי וחווייתי עם הילדים לכתבה המלאה