טיול לרוקיז הקנדיים עם RV
יום ראשון לטיול
טיסה מנתב"ג לטורונטו- קנדה. הגענו אחה"צ ושכרנו רכב. יצאנו לכיוון מפלי הניאגרה : 130 ק"מ. לינה: מלון embassy suites בחדר פונה למפלים- הנוף מרהיב ושווה את הכסף.
יצאנו לטיול למפלים, ונהננו מכל רגע. המראות פשוט יפים ושווה לא לוותר על כך גם אם עייפים.
יום שני לטיול
לאחר ארוחת בוקר מצויינת במלון, יצאנו לסיבוב קצר במפלים. היה חם ולח מאוד. מיצינו את המפלים ויצאנו לטורונטו. נותרו מספר שעות עד לטיסה , אותן ניצלנו לביקור ב- CN Tower (Center North). הגובה מרשים מאוד וגם ההליכה על רצפת הזכוכית השקופה, כשמביטים למטה ורואים את הגובה האדיר אליו מתנשא המגדל.
טיפ 1: לחפש חניונים זולים באיזור ה- CN Tower ולא לשלם את התעריפים השערורייתיים שדורשים החניונים שעל הרחוב. אנחנו החננו בחניון תת קרקעי והלכנו למגדל (2 בלוקים).בדרך אכלנו את הנקניקיה הכי טובה שאכלנו בכל הטיול.
טיפ 2: אם אתם לחוצים בזמן (כמו שאנחנו היינו) אפשר לרכוש כרטיסי VIP שמקצרים את זמן ההמתנה משעה וחצי לחצי שעה וגם מקנים אפשרות לעלות לחלק העליון ביותר של המגדל. (הכרטיסים יקרים יותר, אבל אם אתם לא מתכננים להגיע שוב לחלק הזה של העולם- שווים את המחיר).
טיסה לקלגרי ונחיתה בלילה.
לינה במלון Days Inn Airport שהוזמן מהארץ. חדר נחמד עם שתי טלוויזיות, מקרר, מיני בר וקפה. נקי ומסודר.
טיפ 3: בדקו האם הטיסות שלכם מלוות באוכל. אם לא- כדאי להצטייד לפני הטיסה- זה בהחלט מקובל שכל אחד פותח את האוכל שלו בטיסה .
יום שלישי לטיול
ארוחת בוקר בסיסית במלון והאטרקציה של המלון- בריכה פנימית מחוממת עם מגלשת מים ממש כמו בתמונות של המלון באתר שלו. בילינו את הבוקר בהמתנה לזמן מסירת הקרוואן בבריכה. לאחר איסוף הקרוואן עצרנו בסופר ענק (safeways) ועשינו קניות לפני הכניסה לשמורת הרוקיז.
נסענו לעבר Banff והגענו מאוחר יחסית. בכניסה לפארק צריך לשלם -; אנחנו עשינו מנוי שנתי (134$) כי רצינו להשאר ללון 7 לילות בפארק והעלות הייתה זהה (20$ ללילה משפחה).
הגענו לאתר הלינה Two Jack Lakeside. מקום יפיפה, ללא שירותים רבים אבל בלב הטבע הפראי של הרוקיז. החננו את ה RV ביער היפה ליד אגם חמוד. היה גשום אך למרות הכל יצאנו לטיול קצר סביב האגם.
טיפ 4: שכירת הקרוואן- שכרנו את הקרוואן בארץ דרך סוכן- בנדנה קרוואנים. החברה המשכירה הייתה Cruise Canada.
אנחנו ממליצים לשכור את הקרוואן ישירות בחברה ולעמוד על כך שתקבלו רכב חדש יחסית. אנחנו קיבלנו RV עם המון קילומטראז', ישן, בלוי והרגשנו שלא קיבלנו תמורה נאותה לכסף ששילמנו. כשחזרנו לארץ ופנינו לבנדנה- הוא לא היה מוכן לטפל בכך, ואמר שהוא מודע לכך שמקבלים קרוואנים ישנים. אנחנו מאוד לא ממליצים לעשות את ההתחברות דרך בנדנה. יש סוכנים אחרים בארץ וניתן לשכור את הקרוואן ישירות דרך קרוז קנדה.
טיפ 4: בכניסה לפארק מקבלים חוברת עם כל אתרי הטיול ומקומות הלינה ברוקיז. חודשי הקיץ הם עונה עמוסה מאוד במטיילים ולעיתים קשה למצוא מקום לינה. אנחנו ממליצים להזמין מקומות לינה מראש באמצעות הטלפון במקומות פופולאריים (לייק לואיז ובאנף, למשל). בחלק מהמקרים זה אפשרי. העלות קצת יותר גבוהה אבל זה מפחית את הלחץ של מציאת מקום לינה טוב ללילה ומאפשר הגעה מאוחרת לאתר הלינה.
טיפ 5: ישנם אתרי לינה מסוגים שונים- (1) חיבור מלא של ה RV (מים, ביוב, חשמל)- החניונים האלה נראים כמו מגרשי חניה ואנחנו לא אהבנו אותם- אז נמנענו מהם. (2) חיבור לחשמל ושירותים נוספים באתר- מים, ריקון ביוב, שירותים (עם מים או ביולוגיים), מקלחות. (3) חניה ללא חיבורים בכלל, עם שירותים כלליים של מילוי מים, שירותים וריקון ביוב. אלה החניונים היפים ביותר . אנחנו מאוד נהננו בהם מהשקט ומסוג המטיילים שהגיעו לחניון.
טיפ 6: למרות שמדובר בחודשי קיץ- היה קר מאוד בלילה. רצוי להצטייד בשמיכות חמות.
יום רביעי לטיול
ארוחת בוקר משפחתית ב RV ויציאה לדרך. לאחר שראינו שישנה בעיה למצוא מקום לינה שינינו את התוכניות ועלינו צפונה ללייק לואיז, כדי לשריין מקום לינה. נשארנו 2 לילות.
לאחר שריון מקום לינה יצאנו לטייל סוף סוף. היעד הראשון היה - Moraine Lake : אגם יפיפה בצבע כחול עמוק. עלינו לתצפית על האגם ופגשנו סנאים לרוב. ירדנו לאגם והתפצלנו- הגדולים שכרו קאנו וחתרו באגם והצעירים יצאו להליכה סביב האגם. ירד גשם רך שלא הפריע לנו להנות.
יצאנו לכיוון Lake Louise. ירד גשם חזק מאוד והחלטנו לוותר על הטיול ולחזור למחרת השכם בבוקר. סיירנו מעט ליד האגם היפה הזה וחזרנו להתארגנות ללילה ולמשחקים שהבאנו איתנו מהארץ. התנסינו לראשונה בתפעול הקרוואן וראינו שהכל מאוד פשוט.
יום חמישי לטיול
יצאנו לכיוון Lake Louise במטרה לעלות למסלול שמגיע עד לTea House. מתחילים ללכת ליד האגם הכחלחל-ירקרק ולאחר הליכה של כמעט שעתיים בעלייה מגיעים ל- Miror Lake: זה אגם קטן יחסית במעלה ההר. בדרך פוגשים מטיילים רבים מכל הגילאים, מכל המדינות. כולם מנומסים ונחמדים- כייף.
המשכנו לעלות עד שהגענו לבית התה, שנמצא ליד Agnes Lake. היה קפואאאא!! שלג כיסה את מרגלות ההרים ממש עד לקו המים, רוחות חזקות נשבו ואנחנו נכנסנו לכוס תה מנחמת עם עוגה.
הירידה הייתה מהירה. כל המסלול מאוד יפה ושווה כל טיפת מאמץ שתשקיעו. אל תוותרו. חוויה טובה לכל המשפחה. אנחנו עלינו עם ילדה בת 9 והיא עמדה בזה בצורה יפה מאוד.
מלייק לואיז נסענו ל Yoho National Park. כל הפארקים מחוברים והרישיון שקונים בכניסה לפארק ביום הראשון תקף בכולם. אין עלויות נוספות על טיולים וכניסות. בדרך עצרנו ב Spiral Tunnels, והמשכנו ל Takakkaw Falls (בכניסה ראינו שאי אפשר להיכנס עם RVs ושהחנייה נמצאת 13 קילומטר מהמפלים אז וויתרנו). המשכנו ל- Emerald Lake, עצרנו ב- Natural Bridge שממוקם כמה מאות מטרים לפני האגם ועל נהר ה Kicking Horse. הגשר עצמו הוא בעצם שני סלעים ענקיים, מאוד קרובים אחד לשני, שחוסמים חלקית את זרם המים של הנהר ולכן נקראים גשר. שווה עצירה.
הגענו ל -Wapta Falls- הליכה של חצי שעה לתצפית על המפלים- הם אמנם לא היו גבוהים כמו מפלי הניאגרה אבל היו מרשימים מאוד.
בדרך אחד הילדים ראה דוב שחור לצד הדרך.
יום שישי לטיול
יצאנו מ Lake Louise ואכלנו ארוחת בוקר בתצפית על Crowfoot Glacier. הדרך מרשימה, הרים גבוהים, מושלגים, יערות עבותים והמון נהרות לצד הדרך. עברנו ליד Bow Lake, ועצרנו לטיול קצר לPeyto Lake. הצבע של האגם הזה מיוחד במינו והתצפית מהמרפסת הגבוהה- פשוט עוצרת נשימה. חזרנו בריצה בגשם שוטף ל RV.
המשכנו בנסיעה עד ל Mistaya Canyon. בקניון הזה ראינו איך המים שמגיעים מה Peyto Lake נדחסים לנקיק מאוד צר של אבן וזורמים בחוזקה.
משם המשכנו לכיוון מחנה הלילה שלנו- Wilcox Camp שהוא מחנה די פרימיטיבי- ללא חשמל, אבל המקום היפה ביותר שישננו בו בכל הרוקיז. החניון נמצא כמה קילומטרים מה- Columbia Icefield אליו נסענו מיד. ממליצים מאוד למרות העלות הגבוהה לעלות על ה- Athabasca Glacier. זו בהחלט חווייה יחידה במינה לכל המשפחה. היה מאוד קר על הקרחון אבל אהבנו כל רגע.
יום שביעי לטיול
קמנו לשלג רך שנפל מהשמיים ויצאנו החוצה להרגיש את הקור והשלג. חיות בר רבות מסביב (ארנבים, סנאים מסוגים שונים, דובים וכד') והטבע פראי מאוד.
יצאנו ל Jasper . בדרך עצרנו ב Athabasca Falls .
בJasper הסתובבנו בעיירה הקטנה והציורית וניצלנו את היום למנהלות: כביסה והתחברות לציביליזציה (facebook וכד').
יצאנו לקראת הערב לכיוון מחנה הלילה- Wabasso Camp. בדרך ראינו דוב שחור חוצה את הכביש. מיד עצרנו לידו, צילמנו והמשכנו כדי לא להפריע לו.
החניון ממוקם ליד נהר גדול ויצאנו לטייל באזור.
יום שמיני לטיול
נסענו ל Maligne Canyon. התצפית על הקניון נעשית על ידי הליכה ליד הקניון וחצייה שלו על מספר גשרים. טיול נחמד וקצר. אחר כך המשכנו בדרך ועלינו ל Maligne Lake. הנסיעה הייתה ארוכה, ולדעתינו לא שווה את המאמץ. בכל הטיול ראינו אגמים כל כך יפים שהאגם הזה היה מאוד מאכזב. למרות הסופרלטיבים שכתובים בחוברת של הפארקים- "the beaury of this lake is legendary". אנחנו לא התלהבנו. הדרך הייתה יפה וראינו קאריבו, עזי בר ודוב גריזלי !!!
ירדנו דרומה בנסיעה ארוכה עד לייק לואיז. החניון היה מלא והפנו אותנו ל Overflow. זה מעין חניון שמפנים אליו את מי שאין לו מקום באתר שמוסדר. לא כייף גדול- סתם מגרש חניה מוזנח עם שירותים (לא נקיים), אבל כשיש RV זו ממש לא בעיה.
יום תשיעי לטיול
יצאנו ל- Marble Canyon -; המקום יפה למרות שריפה ענקית שהתחוללה במקום לפני כמה שנים. טיילנו באזור והמשכנו ל- Johnston Canyon. המסלול מאוד מסודר (וגם עמוס בתיירים). למרות זאת נהנינו מהגשרים הרבים והמפלים הגבוהים שיש בקניון הזה.
המשכנו בנסיעה לכיוון Banff. טיילנו בעיירה הפסטוראלית הזו וישננו בחניון - Tunnel Mt. Village II. התחלנו לסכם את הטיול בRV ולהיפרד מהנופים המדהימים שראינו.
יום עשירי לטיול
נסיעה לכיוון קלגרי, החזרת הקרוואן, טיסה לארה"ב להמשך הטיול בארה"ב.
טיפ 7: נסו למכור את הרשיון לכניסה לפארק. אנחנו מכרנו אותו לאנשים בחברת ההשכרה של הקרוואן. כך חלקנו בעלות.