קניון שבעת הסולמות ( canionul sapte scari)רומניה: מסלול מעגלי יומי משגע / סוף ספטמבר 2019.

תמונה ראשית עבור: קניון שבעת הסולמות   ( canionul sapte scari)רומניה: מסלול מעגלי יומי משגע /  סוף ספטמבר 2019.

מכניסים לwaze את השם של המקום (canionul sapte scari) והוא מכוון אתכם לתוך עיירה קטנה ממנה מתחילים ללכת לקראת המסלול עצמו. השתדלו להגיע מוקדם. אנחנו הגענו ב0930 וכבר היו מכוניות לפנינו. חונים בצד בדרך ליד המטיילים האחרים. אין תשלום על חניה.

אנחנו לקחנו איתנו מים, קצת פירות וכריך לכל אחד. המסלול לא ארוך. לנו לקח כשלוש שעות, אבל אנחנו לא עושים הפסקות רבות וממושכות. אפשר לבלות במקום יום שלם בצורה נעימה.

עוזבים את המכונית ומתחילים ללכת לפי השילוט לקניון שבעת הסולמות או אחרי האנשים שלפניכם...אנחנו טיילנו ביום ראשון (במקרה) כך שהיו די הרבה מקומיים. זה ממש לא הפריע. הרומנים נחמדים מאוד ויש המון מקום ללכת במסלול עצמו ולאורך הנחל.

ההליכה מתחילה בדרך נעימה שנכנסת ליער. יש עליות וירידות- הליכה מגוונת. מאומצת בעליות, ומשחררת בירידות😊. אנחנו הלכנו לפי השילוט, שהיה מאוד ברור (לא נתקלנו במקומות מסוכנים כמו שקראנו בטיפים אחרים שקראנו בלמטייל לפני הנסיעה...). עד לקופות של תחילת המסלול הרשמי של הסולמות הלכנו כשעה. ליד הקופה יש שולחנות פיקניק לעצירה. מקבלים צמיד לאחר התשלום (לא זוכרת כמה שילמנו אבל כל הכניסות היו מאוד זולות ברומניה) וניגשים לסולמות.

טיפ קטן: אם אתם מגיעים אחרי קבוצה- אנחנו מציעים לכם להמתין כמה דקות טובות כך שהקבוצה תתקדם ולא תצטרכו להמתין בין סולם לסולם.

טיפ קטן שני: לקחת משהו חם ללבוש. טיילנו בסוף ספטמבר והיו חלקים של המסלול שהלכנו עם מיקרו פליז. בקניון של הסולמות עצמו היה קר, למרות הפעילות הגופנית המחממת של הטיפוס, והתלבשנו.

טיפ קטן אחרון למטיילים עם ילדים צעירים: חלק מהסולמות גבוהים מאוד ואין אבטוח כלשהו. זה רק ידיים אוחזות ורגליים מטפסות. וזה מה שכייף. לנו לא היה קשה למרות גילנו המופלג (בני חמישים וקצת). כהורים לילדים אנחנו ממליצים ללוות ילדים קטנים בעת הטיפוס.

החלק של הסולמות היה כייפי מאוד. אמנם היה קצר, אבל בהחלט שווה את ההליכה אליו וממנו, שהיא טיול בפני עצמו. הסולמות הם בגבהים שונים, הקניון עצמו והמפלים שליד היו תפאורה מהממת לטיפוס. כשמסיימים את הסולמות ממשיכים עוד קצת בעלייה עד שמגיעים ל"צומת" שבילים (ראו תמונה). יש המטפסים עוד למעלה (שמאלה בעליה חדה), אנחנו בחרנו במעגלי וירדנו למטה (ימינה לעלייה קצרה ואחריה ירידה) לכיוון הקופה.

החלק של הסולמות וההליכה חזרה למכונית ארכו כשעתיים, שכללו עצירה לארוחת בוקר קלה ועצירה נוספת לקפה בסוף המסלול.

אנחנו ממליצים בחום על המסלול לכל מי שאוהב לטייל. ממליצים על נעלי הליכה טובות, אנחנו נעזרנו בפעם הראשונה גם במקל הליכה לכל אחד מאיתנו- וזה היה נפלא.

הערה: היו ילדים שגלשו באומגות ליד תחילת מסלול הסולמות. זו יכולה להיות חווייה נחמדה. אנחנו לא ניסינו. תהנו.

תמונת הפרופיל של תמר וחגי
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של תמר וחגי