מסלול עד שבוע בזלצבורג ”מסלול 5 ימים באוסטריה עם ילדים“

קראתי באתר הרבה מאד טיפים טרם נסיעתנו לאוסטריה, ורציתי להוסיף כמה דברים כדי לחזק דברי אחרים או לחלוק עליהם.

ראשית, נסענו ברכב למחוז זלצבורג ל-5 ימים. יום שלם, עם עצירה בוינה, הוקדש לנהיגה, כך שסה``כ היו לנו 4 ימים. קיבלנו את עצת הגולשים על לינה אצל משפחת שמידט בפלאכאו, אך כיון שבסופו של דבר נסענו חמולה גדולה (8 מבוגרים, 8 ילדים ותינוק) ``נאלצנו`` לשכור חדרים במלון פנורמה ששייך גם הוא למשפחת שמידט. מסתבר שהיה עדיף. מתחת לבניין ממש היתה צרכניה קטנה, בתוך המלון מסעדה, ממול מאפיה שנפתחה ב-7 בבוקר, ממש ממול המלון גם Tourist Information שעזרו לנו ואף השכירו לנו מעילי גשם, 100 מטר משם היה גן שעשועים לילדים ומיני גולף שהכניסה אליו היא חינם (לפעם אחת) למחזיקי ה-Salzburg land Card. את הכרטיס קנינו על היום הראשון וניצלנו אותו רבות.

ביום הראשון- ירד גשם אז החלטנו לנסוע צפונה לעיר זלצבורג. מוזיאון ביתו הראשון של מוצארט לא עניין במיוחד את הילדים (בני 3-13) והאמת שגם אותנו לא. צמוד אליו נמצא מוזיאון שעווה חמוד. לשני הדברים הכניסה היתה חינם עם הכרטיס האמור, כך שנתנו לילדים לשוטט בפנים והם התלהבו. אגב, נכנסנו לדרום העיר וחנינו במגרש החניה ולקחנו אוטובוס העירה. מוזיאון המדע בעיר היה מקסים וגדול מאד. כדאי להגיע שבעים ועם בקבוקי מים כי מבלים שם המון זמן. חשוב מאד - הכל נסגר מוקדם מאד! אפילו אם יחסר לכם חלב, תצטרכו לתכנן עצירה לפני השעה 6 בערב כי הכל נסגר בשעה זו. מוזיאון הצעצועים בעיר זלצבורג נסגר כבר בחמש. אנחנו פיספסנו.

ביום השני- עשינו את מערת הקרח. לא קל. לא להסתפק בפליז - סוודר נוסף, כובע צעיף וכפפות. רצוי לקחת מים כי ההליכה בעליה עד למערה קשה. לסוחבים ילדים במנשאים - מדובר בשעתיים על הגב! אחרי מערת הקרח ירדנו ל- Werfen למצודה. היה מאד קר והתאכזבנו מאד לגלות שיש שתי הופעות בלבד ביום: ב-11 וב-3 אחה``צ. האתר נסגר ב-6. עשינו את הסיור המודרך שהיה נחמד בפני עצמו, אבל רצוי לתכנן כך שלא מפסידים את הופעת ציפורי הטרף. 

ביום השלישי- נסענו כשעתיים מפלאכאו למפלי הקרימל. השתמשנו בטיפ טוב מהאתר ולקחנו מונית עד למעלה מעל המפל העליון וירדנו הכל ברגל. באמצע הדרך עצרנו לגלידה. מה שכן! כשמגיעים ממזרח לאתר המפלים כתוב שישנם 4 חניונים למכוניות. אל תיכנסו! רק אם לא תהיה ברירה. אנחנו נפלנו בפח וחנינו בשלישי כי היה שם שלט למוניות. גילינו לאחר הירידה ברגל, שישנו חניון (כנראה חינם) ששייך לאתר עצמו ומשם יוצאות מוניות בחצי מחיר בדיוק ממה ששילמנו! ראו הוזהרתם. ההליכה אורכת הרבה יותר משעה אם מתחשבים בעצירות לצילומים, גלידות וילדים קטנים. אין ספק שלא היינו שורדים את העליה. קחו איתכם סנדוויצ`ים לסוף המסלול, עשינו פיקניק מצוין למטה. הצ`ופר היה בסוף - אמנם נסגר בשעה 5, אבל מוזיאון המים הצמוד למפלים (ממש מתחת לחניון ה``טוב`` היה מצוין והילדים יצאו רטובים לגמרי (היה חם באותו יום) וצוהלים. עוד טיפ מאתר זה נוצל לטובת מגלשת ההרים בBad Dorenberg קצת דרומית לזלצבורג.

ביום האחרון- קמנו מוקדם ונסענו לחווה של השמידטים לראות את החיות. היה מאד קשה לתקשר איתם כי הם לא מבינים מילה באנגלית (לעומת המלון שלהם בפלאכאו) ולמרות נחמדותם. הפרה כבר יצאה למרעה וסוסי הפוני ``פעילים`` רק מארבע אחה``צ. חזרנו למלון לארוז ובניתיים הילדים קיפצו בטרמפולינה ושיחקו מיני גולף. נסענו למגלשת ההרים המדהימה! (האמת שכבר העליה לשם עם הרכבל הלחיצה אותי) ובסוף הילדים התחננו לעשות שוב.

לכל המידע על זלצבורג אוסטריה
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לזלצבורג

אטרקציות בזלצבורג

מלונות ומקומות לינה בזלצבורג

מדריכים ונותני שירות בזלצבורג

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 11 שעות
איפה הכי כדאי לגור בעולם? המדינה האירופית הקטנטנה שכבשה את הפסגה לאייטם המלא
איפה הכי כדאי לגור בעולם? המדינה האירופית הקטנטנה שכבשה את הפסגה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
בלי המוני תיירים ועם נופים משגעים: היעד הכי אנדרייטד בעולם בשנת 2027 לאייטם המלא
בלי המוני תיירים ועם נופים משגעים: היעד הכי אנדרייטד בעולם בשנת 2027
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
6 ערים ו-320 קילומטרים: מסלול טיול חדש ומרהיב נפתח ביפן לאייטם המלא
6  ערים ו-320 קילומטרים: מסלול טיול חדש ומרהיב נפתח ביפן
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
אייר קנדה מתרחבת: 8 קווים חדשים מטורונטו ליעדים אטרקטיביים לאייטם המלא
אייר קנדה מתרחבת: 8 קווים חדשים מטורונטו ליעדים אטרקטיביים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
על גג העולם: מטייל ישראלי ניצח את הסרטן וטיפס לפסגת ההימלאיה לאייטם המלא
על גג העולם: מטייל ישראלי ניצח את הסרטן וטיפס לפסגת ההימלאיה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
עשרה ימים לפני ההשקה: ארקיע מבטלת את הטיסות הישירות לטוקיו לאייטם המלא
עשרה ימים לפני ההשקה: ארקיע מבטלת את הטיסות הישירות לטוקיו
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
סרטון הגניבה בתאילנד הצית סערה: הגולשים מיהרו להאשים את הישראלים לאייטם המלא
סרטון הגניבה בתאילנד הצית סערה: הגולשים מיהרו להאשים את הישראלים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
החל מ-99 דולר: ישראייר מטיסה אתכם לשווקי הכריסמס של אירופה לאייטם המלא
החל מ-99 דולר: ישראייר מטיסה אתכם לשווקי הכריסמס של אירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
ישראל מחמירה את הכללים: אנשי צוות של חברות תעופה זרות לא יורשו לטוס בשל אזרחותם לאייטם המלא
ישראל מחמירה את הכללים: אנשי צוות של חברות תעופה זרות לא יורשו לטוס בשל אזרחותם
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
טסים לאירופה? שביתה של 24 שעות ביעד הפופולרי עלולה לשבש לכם את התוכניות לאייטם המלא
טסים לאירופה? שביתה של 24 שעות ביעד הפופולרי עלולה לשבש לכם את התוכניות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
רק 3 שעות מישראל: זו העיר שנבחרה ליעד המוביל לחופשה קצרה באירופה ב-2027 לאייטם המלא
רק 3 שעות מישראל: זו העיר שנבחרה ליעד המוביל לחופשה קצרה באירופה ב-2027
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
מרומא לפורטופינו: רכבת היוקרה האיטלקית חושפת את מסלולי 2027 – כמה זה יעלה? לאייטם המלא
מרומא לפורטופינו: רכבת היוקרה האיטלקית חושפת את מסלולי 2027 – כמה זה יעלה?
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל