שמורת פליטביצה ”שמורת פליטביצה- מסקנות (2019)“
טיילנו בקרואטיה באוגוסט 2019 (המשך הטיפ- לחצו כאן) - אין אפשרות להכנס למים בשמורה.
חנייה-
- הגענו לכניסה 2 בשעה 7:30. החנייה הייתה עמוסה מאוד- כדאי לבוא מוקדם (החנייה בתשלום) .
- עדיף להחנות את הרכב קרוב ליציאה מהחנייה (אם יש אפשרות) ליד החנייה של האוטובוסים והקרוואנים. החנייה הרבה פחות צפופה.
- ראיתי טיפ בלמטייל על אפשרות חנייה במלון הקרוב לכניסה 2- הוא לא רלוונטי יותר. הם לא מאפשרים להכנס לחנייה.
כרטיסים-
- חשבנו שבשעה 7:30 לא יהיה תור גדול- טעינו. התור בקופות הראשיות- כשעתיים עמידה. כשסוף סוף הגענו לקופות- נשארו להם כרטיסים לכניסה לשמורה רק בשעה 13:00!
- חשוב מאוד לקנות כרטיסים באתר האינטרנט של השמורה ולא להסתמך על הגעה מוקדמת בשביל לקנות כרטיסים- לחצו כאן לאתר.
- אם בכל זאת לא קניתם כרטיסים מראש- תעקבו אחרי השילוט לעבר מסלול H- תחצו את הגשר, תרדו במדרגות, תפנו ימינה ותגיעו לדוכן פחות עמוס מהקופה הראשית (עדיין תור של ארבעים דקות-שעה) תקנו שם את הכרטיסים.
מסלולים-
ראיתי המון המלצות על מסלול H. זהו המסלול שאנחנו בחרנו (אל תסתמכו על הכוונה בשמורה- הם חוזרים בכל מקום על הסבר מאוד כללי לגבי המסלולים) .
ההמצלה שלי למשפחות עם ילדים ובכלל אנשים שלא רוצים ללכת קילומטרים בחום- אל תבחרו במסלול H! הלכנו שעות בחום ועשינו רק חצי ממסלול H- אפילו לא הגענו למפלים הראשיים. מסלול חלופי- לכו בכיוון של מסלול H, אך במקום לעלות לאוטובוסים שלוקחים לתחילת מסלול H (התור לעלייה לאוטובוסים היה כחצי שעה של המתנה בשמש) - פנו שמאלה לכיוון המעבורת של P3 (צריך לרדת מדרגות בשביל להגיע למעבורות) , קחו את המעבורת לP2 וישר לP3 תראו את המפלים הראשיים, תטיילו באיזור ותחזרו באוטובוס לכניסה 2.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל