מידע כללי על קניות בטין ”לקנות גבינות באלפים הצרפתיים“

אני לא איש של גבינות, אבל אמא שלי מתה עליהן, ולכן כשאני בחופשה באלפים, אני נוהג לקנות גבינות במקום מזכרות. לכן למדתי משהו על הגבינות המקומיות:

Chevrotin – הגבינה הזו מיוצרת ביד מחלב עזים בשיטה של המאה ה-17. הגבינה שוקלת 250-350 גר`, ולמרות טעמה המיוחד, אינה מסריחה.

Tomme De Savoie – מה שמיוחד בה זה שהיא עשויה מחלב רזה, ולכן היא פחות משמינה מגבינות אחרות. זה לא נובע מהאובססיה המודרנית לרזון, אלא מהעובדה שהמקומיים במשך מאות שנים השתמשו בשומן החלב ליצור חמאה, ולכן השתמשו בחלב רזה לדברים אחרים, כמו הגבינה הזו.

Reblochon – הגבינה הזו עשויה מחלב לא מעובד, בטכנולוגיה של המאה ה-13. היא רכה ונמסה בקלות, ולכן מתאימה לפונדו ולקדירת "Tartiflette" הידועה, שעשויה מבשל וירקות מוקרמים בגבינה.

לכל הגבינות יש סימון AOP או IGP, מה שמבטיח שהם נעשו במקום, על פי תו התקן המקומי, תוך שימוש בחומרי מקומיים.

לכל המידע על טין צרפת
הטיפ עזר לך?
שמור לעצמי

תגובות ושאלות