ההמבורגר חוזר

חומצות שומן עתירות אומגה 3 הן המזור היחיד, בימים אלה, כשזה מגיע להקלה על נפיחויות כואבות לאחר יום מפרך של סקי. אמנם הסלמון מאלסקה נחשב למקור המזון הטוב ביותר, אבל הללויה! מחקר חדש מראה כי נגיסות תאותניות תכופות בבורגר מבשר בקר, שפוטם בעשב, עשוי להיות הפתרון למניעת בעיית הברכיים הדואבות. כך, בדיוק כמו נאון, הבקר עושה קאמבק!

צלם צלם כבר אני חם על הקציצהצלם צלם כבר אני חם על הקציצה


 חוקרים באוניברסיטת קליפורניה (California State University), בעיר צ'יקו (Chico), העיר המאוכלסת ביותר במחוז בוטה (Butte County), דיווחו בכתב העת (Nutrition Journal) שכאשר משווים בין בקר שפוטם בעשב לבקר שפוטם בגרעינים (כגון, תירס), הבקר שפוטם במבחר עשב הניב בשר טוב בהרבה. ד"ר דיילי (Cynthia A. Daley, PhD) ועמיתיה ניתחו כמה מחקרים, שהוכיחו כי בקר שפוטם בעשב הראה בעקביות על היותו עתיר, ברמות גבוהות, בשתי חומצות שומן חשובות EPA (או Eicosapentaenoic acid) ו-DHA (או Docosahexaenoic acid). בעוד שבקר שפוטם בגרעינים הכיל מעט עד לרמה אפסית של שומנים מועילים אלו.

לתחילת הכתבה

מחקר הקציצה

בהשוואת אונקיה מול אונקיה של בשר, בקר מפוטם בעשב (או מרעה טבעי) ובקר מפוטם בגרעינים (גידול מסחרי) מכילים בערך את אותה כמות של שומן רווי. עדיין, המרעה הטבעי מכיל כמות גדולה יותר של חומצה סטירית (Stearic acid), אשר אינה משפיעה על רמות הכולסטרול, בזמן שבשר בקר קונבנציונלי מכיל אחוז גבוה יותר של חומצות מיריסטיות (Myristic או Tetradecanoic), שמעלות דווקא את רמות אלו. שלא להזכיר את השומן בעשב המרעה הטבעי, אשר מכיל יותר חומרים מזינים מהבשר בייצור מסחרי. באופן ספציפי, בשר פרי פיטום עשב בעל אחוז גבוה יותר של ויטמין אי (E), אשר מסייע בשמירה על עור בריא, על פיגמנט Beta-Carotene, המסייע לחומר נוגד חמצון, לפעילות המערכת החיסונית ולגלוטטיון, חלק חשוב ממערכות סילוק הרעלים בגוף (Detoxification).

 עד שנות החמישים של המאה העשרים, לפני שרשתות המבורגר גדולות החלו להגדיל לנו ארוחות (Super-Size), כמעט כל בשר הבקר הגיע מבקר מפוטם עשב. המרעה הטבעי רווי בחומצה אלפא לינולנית (Alpha-Linolenic), אשר ממירה בקלות את גוף הפרה ל-EPA ול-DHA. למרות שמאז בקר מואכל בגרעינים (תירס, סויה) באופן מואץ על מנת לקדם עלייה מהירה יותר במשקל הגוף, כמות השומן, אומגה 6 פרו-דלקתי, עלתה. כעת, התזונה האמריקאית הטיפוסית מספקת נפח גדול יותר של אומגה 6 ביחס לשומני אומגה 3, ומגמה זו נמצאת בקורלציה לשכיחות המוגברת של מחלות דלקתיות.

לתחילת הכתבה

יישום המסקנות

כמה מהמסעדות בעיירות הסקי החלו לקלוט לא רק את הערכים התזונתיים של בשר בקר מפוטם בעשב, אלא גם את היתרון הכלכלי בר הקיימא. בר-מסעדת קוטונווד (Cottonwood) בטרוקי (Truckee) מגישה צ'יזבורגר מבשר בקר מפוטם עשב (Meyer Ranch) לצד וופל פרייז (צ'יפס בצורת וופלים). מסעדת מנגי מוס (Mangy Moose) בבסיס אתר ג'קסון הול (Jackson Hole) מציגה בורגר (שנקרא, Mead Ranch Burger), חצי פאונד עם גיצי גבינת צ'דר, חסה, עגבניות, בצל, מלפפון חמוץ ופרנץ' פרייז חתוכים ידנית. במסעדת אייאקס (Ajax Tavern) בליטל נל (Little Nell), אספן (Aspen), אפשר להעלות את רמת האומגה 3 עם הצ'יזבורגר המקומי (Ajax Double Cheeseburger), העשוי מבשר בקר מפוטם מרעה טבעי, מחוות מילאגרו (Milagro Ranch), גבינה אמריקאית, בצל במיונז שום וצ'יפס.

לתחילת הכתבה

 נבחר ותורגם על ידי מערכת אתר למטייל מאתר www.skinet.com

רוצה לקרוא עוד על סקי? הנה כמה קישורים נוספים שיעניינו אותך:

יעדי הכתבה