עמק פארווטי (Parvatti valley) בצפון הודו, מכותר בפסגות הרים גבוהות, ממערב לו נמצאים שדות השלג והקרחונים של ספיטי ובונטר (הממוקמת במרחק של 8 ק"מ מדרום לקולו) ובהמשך הוא נפגש עם נהר הביאס, הנהר הארוך ביותר בעמק קולו. בצדדיו של העמק ממוקמים כפרים ציוריים השוכנים בין טרסות עשירות בצמחייה ויערות אורנים. רק הכפרים שממוקמים לאורך הכביש הראשי זוכים לביקור של מבקרים רבים, שילוב לא הגיוני בין `היפים` מערביים ועולי לרגל סיקים. מניקראן, ממוקמת במרחק של 32 ק"מ צפון מזרחית לנקודת הזרימה המשותפת של נהר הביאס ונהר פארווטי. מניקראן היא אתר דתי עתיק שממוקם לרגליו של גיא המקודש להודים ולסיקים כאחד ומפורסם בזכות מעיינות הגופרית החמים שלו שמבעבעים לצד גדות הנהר. במניקראן יש חנויות מיוחדות לעולי רגל שבהן מוכרים אביזרים שונים הקשורים לדת.
על פי המיתולוגיה ההינדית נחש ענק גנב את עגילייה של פארווטי אשתו של שיווה, בזמן שהיא רחצה בנהר הסמוך למניקראן. לאחר מכן הוא פלט את העגילים מאפו ובמקום הזה נוצרו המעיינות החמים. המעיינות החמים מקודשים גם לסיקים שבנו במקום מקדש גדול ומרשים. מניקראן היא מקום לח וקלסטרופובי ומומלץ לא לשהות בה יותר מלילה אחד שיספיק בדיוק לרחצה במעיינות החמים ולשיחה עם ה`באבות` שמתקהלים על שפת הנהר. מעבר לדרך הראשית בצד הדרומי של עמק פארווטי במרחק של 15 ק"מ מבונטר נמצא הכפר ג`ארי שמשקיף מצפון אל מלאנה וממזרח אל רכס Baranagh. כמו בשאר כפרי ההרים הסמוכים גם אל ג`ארי מגיעים מטיילים מערביים שהגיעו אליהם השמועות על הג`ראס המופלא של האזור, וכך הם מבזבזים את כל היום ברביצה באחד מבתי הקפה ובעישון.
מצידו השני של הנהר הסמוך לג`ארי שוכן עמק מלאנה המעניין. ההליכה הקשה בצד הצפוני של העמק נמשכת יום אחד ומספקת דרך גישה אלטרנטיבית לכפר מלאנה ואל נתיב Chandrakani המוביל אל עמק קולו. ניתן להגיע אל מלאנה (הממוקמת בגובה של 2652 מטרים) גם בטרק של יום אחד מג`ארי (יום הלוך ויום חזור), ההליכה למלאנה היא די קשה אך הנופים בדרך שווים כל מאמץ. בכפר מלאנה מתגוררים כ- 500 תושבים והם מדברים בניב מיוחד המשלב אלמנטים טיבטיים. הכפר מבודד עם שלטון מקומי ומבנה מעמדות נוקשה האוסר על המבקרים בכפר לגעת בתושביו או ברכושם. במרכז הכפר עובר שביל מרכזי ואסור למבקרים לסטות ממנו, כל מי שיסטה מהשביל יאלץ לשלם כ- 1000 רופי קנס.
מעבר לג`ארי הדרך מובילה אל קאסול, כפר קטן נוסף לאורך עמק פארווטי, השוכן בין יערות אורנים, ופלגי מים עם דגי טרוטה. קאסול הוא כפר המחולק למעשה לשני חלקים: קאסול העתיקה בצד הקרוב יותר לבונטר וקאסול החדשה בצד הקרוב יותר למניקראן. הדרך הטובה ביותר להתוודע ליופיו של עמק פארווטי היא באמצעות הליכה ברגל. שני מסלולים פופולריים מתפרשים על פני העמק, האחד יוצא צפונה מג`ארי לכיווןChandrakani Pass ולבסוף לנגר. המסלול עובר דרך הכפר המבודד והמרתק מלאנה. המסלול השני עובר דרך נהר פארווטי לכיוון מעיינות חמים ומקודשים לא פחות מהמעיינות במניקראן, הנקראות קירגנגה, ואל הדרך שמובילה אל Pin Valley העמק המבודד ביותר של ספיטי. אין דבר מרנין יותר מאשר לשבת על גג אוטובוס הודי מקפץ כשמסביבך פרושים הנופים המרהיבים של עמק פארווטי, האזור יפהפה ופראי ומומלץ מאוד לבקר בו.
שימו לב- בעקבות העלמותו המסתורית של המטייל דניאל מאונטוויטן (אוגוסט 2005) ורצח דרור שק (יולי 2007), גולשינו ממליצים לנקוט משנה זהירות ולא לטייל לבד בכל סביבת קאסול והכפרים שבסביבה.
יוצאים לטיול תרמילאים בקאסול ועמק פרוואטי? כל מה שצריך לדעת באתר "עפתי" >>