”מקדש עוצמתי ביותר“
סיור במקדש וואט פו הבודהה השוכב הוא מרשים וחוויתי ומאוד מומלץ, מתחבר לביקור בארמון המלך שהוא בסמוך אליו.מחיר כניסה סביר של 100 באט בלבד, כולל שתייה ללא עלות.
מקדש Pho (או Wat Pho) הוא המקדש הגדול והעתיק ביותר בבנגקוק ובתוכו שוכב פסל בודהה ענק מצופה זהב ומשובץ פנינים. אורכו מגיע ל- 46 מטרים וגובהו ל- 15 מטרים. המקדש נחשב למרכז החינוך הציבורי הראשון בתאילנד ולכן לפעמים הוא מכונה האוניברסיטה הראשונה של תאילנד. ציורי הקיר הרבים במקדש לימדו אנשים על מגוון נושאים כמו ספרות, ארכיאולוגיה, אסטרונומיה, גיאולוגיה, מדיטציה ומסאז` תאילנדי.
סיור במקדש וואט פו הבודהה השוכב הוא מרשים וחוויתי ומאוד מומלץ, מתחבר לביקור בארמון המלך שהוא בסמוך אליו.מחיר כניסה סביר של 100 באט בלבד, כולל שתייה ללא עלות.
כדי להגיע למקדש יש לפנות דרומה מארמון המלוכה. אפשר להגיד לכל נהג טוקטוק (מבוטא wat po) ואפשר לקחת את אוטובוס מספר אחד שעובר בצ'יינה טאון ומוריד אתכם בכניסה. במקדש שני בודהות חשובות, כאשר הראשונה והידועה משתיהן היא הבודהה השוכב. בודהה באורך 46 מטר וגובה 15 מטר עם גוף לבנים מצופה זהב בתוך מבנה ענקי. יפה מאוד. הכניסה למתחם עולה 100 באט (3$, אין הנחת סטודנט) ומקבלים בקבוק מים קטן. בתרומה של 20 באט אפשר לקחת 108 מטבעות להטיל בכדים בתוך המקדש למזל טוב.
רוב קבוצות הטיולים מסתפקות בבודהה השוכב ויוצאות, אבל המתחם גדול ויש עוד מספיק דברים לראות בו. הפסלים המגוחכים עם המגבעות הן מתנות מסין מהמאה השמונה עשרה, ויש עוד 4 מגדלים מפורצלן בהמשך המתחם. מעבר למגדלים ישנו עוד היכל מסיבי ובו בודהה ענק מזהב גם כן, ושם אפשר לשבת ולהצטלם חופשי. זה הבודהה השני בחשיבותו, ולא מן הנמנע ששם תמצאו הרבה יותר נזירים והמקומות עם כל התיירים, למרות שזה רק כמה מטרים הבדל! בהמשך הדרומי ישנו בית ספר למסאג' שאפשר גם לקבל מסאג' וגם ללמוד לעסות.
זו הפעם השניה שאני מבקרת בבודהה השוכב וואט פו. גם בפעם הראשונה השארתי כאן טיפ, אבל הפעם יש לי תובנה חדשה על המקום. כדאי להשאיר לפחות שעתיים לביקור. הפעם לקחתי מדריך – יש בכניסה מישהו שמציע את עצמו, המחיר 300 באט ולבקש את הסיור הארוך (הבודהה השוכב הוא רק התחלתו של המתחם).
אבל כמובן שהוא מבקש שרק בסוף ישלמו ואז אפשר לתת יותר (היה שווה לתת טיפ). היה מאוד מוצלח שלקחנו מדריך, הוא לקח אותנו לכל מיני פינות והסביר על הבודהות השונות. והפסלים מסביב בגן קיבלו משמעות שונה והבנו שהם הדרכה להתעמלות בוקר. היה הרבה יותר מעניין הפעם (כמובן, לדוברי אנגלית).
יצא לנו לראות זוג יפניות שנעקצו לאחר שקנו כרטיסים בחוץ וכמובן לא קיבלו אותן. לקנות רק בקופה (מקבלים גם בקבוק מים).
מקדש ואט פה Wat Pho נמצא סמוך לארמון המלך בבנגקוק. זהו מקדש בודהיסטי גדול מאד שתחילת בניתו בשנה 1788. זהו המקדש הגדול והעתיק ביותר בבנגקוק 80,000 מ"ר ויש בו למעלה מ-1,000 פסלי בודהה. האטרקציה המרכזית במקדש הוא פסלו השוכב של בודהה שהוא הגדול מכולם. 43 מטר אורכו ו-15 מטר רוחבו. הפסל עשוי בטון ומצופה זהב. הפסל מרשים ביותר והמבקר מסתובב סביבו ומקיף אותו מכל הצדדים. בחוץ צומח עץ בודהי שלפי האמונה הוא חוטר מהעץ המקורי. הכניסה בתשלום.
מקדש וואט פו בבנגקוק מכיל את פסל הבודהה הכי ארוך בעולם ואחד מפורסמים. כל תאילנדי יידע לכוון אתכם לשם בהליכה מהקווסאן, 10 דקות לכל היותר. הכניסה למתחם עולה 100 בהאט לאדם, ומלבד המקדש הספציפי הזה, יש במתחם עוד עשרות מקדשים, דוכני אוכל ושתיה. אפשר להסתובב שם שעתיים בכיף.
אל הבודהה השוכב הגענו בשעות הצהריים. לאחר ביקור בארמון המלך תפס אותנו בחור עם הצעה מפתה של שיט בבנקוק של שעה עד לבודהה השוכב (היה חכם מאד בדיעבד-אבל זה לטיפ אחר). כשהגענו לרציף עברנו דרך שוק קטנטן ונחמד, בו ראינו קרמבולות (פרי כוכב) ענקיות כמו אבטיח. מתחם הבודהה השוכב נראה בתחילה כאתר בנייה אבל רק בהתחלה (מהצד שנכנסנו). מדובר על מתחם גדול, ממש מתחם בתוך מתחם ולידו עוד ועוד ולא רק בניין הבודהה השוכב. הציעו לנו הדרכה פרטית ולא לקחנו (בדיעבד, לדעתי טעינו), הזדמנות לראות פסלים עתיקים. גם קניתי שם משהו מאד מיוחד שלא ניפגשתי עימו אחר כך מאחת הרוכלות, מין גלילים שמתלבשים על האצבעות, ציפרניים ארוכות מזהב כמו של רקדניות תאילנדיות, אני מאד נהנית מהן עד עכשיו. הבודהה המוזהב מאד מרשים ויש מקומות אסטרטגיים במיוחד לצילומים, כעומדים ליד כפות הרגליים ניתן להצטלם עם כל הבודהה. יש טקס יפה ובו פורטים 20 באט להמון מטבעות קטנטנים ומטילים מטבע להמון קערות. במתחם הפנימי כשיוצאים מהבודהה יש מגדלים מצופי פרחי קרמיקה מרשימים ביותר, לא פחות מארמון המלך, לטעמי ומהצד השני - המון פסלים מקדש ועוד... קחו לכם לפחות שעתיים למקום וקחו מדריך שיסביר לכם, כי היו דברים שרצינו לדעת.
שתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל
כתבו בלוג