”טיולים יומיים באזור ווימות' (Weymouth)“
לפני כחודש חזרתי מטיול של שלושה שבועות באנגליה. הייתי באזורים שונים בדרום, מרכז וצפון אנגליה. בין השאר הייתי באזור האגמים וקוטסוולדס (כבר כתבו עליהם ב”למטייל” אז לא אחזור על הדברים) אבל מה שהשאיר עליי את הרושם הגדול ביותר היה באזור העיר ווימות' (Weymouth) שלוש שעות נסיעה ברכבת מלונדון.
העיר ויימות' היא נחמדה, על חופה של התעלה האנגלית (English Channel) ושם נערכו תחרויות השייט של המשחקים האולימפיים בלונדון 2012. שהיתי יומיים בעיר, כאשר היום הראשון הוקדש להיקף חצי האי פורטלנד (Isle Of Portland) , מסלול של כ-15-20 ק”מ. מסלול מדהים שהולכים על היקף של האי ורואים את הים בטורקיז ואת הסלעים לאורך החוף.
ביום השני הלכתי מהעיר ווימות' לעיירה Lulroth Cove (מסלול של 15-20 ק”מ), לאורך הדרך רואים כפרים אנגליים טיפוסיים, עם בתי האבן והעיזים הרועות באחו ומצד שני את הים והחוף המדהימים – מראות מלבבים, כמו בגלויות.
לפי דעתי הרבה ישראלים לא מכירים את המקום ,והוא מאוד מומלץ לפי דעתי למרות ההשקעה בנסיעה לשם. יש גם אתרי בילוי במקום אך לא הייתי בהם כך שקשה לי להעריך את רמתם. אשמח לענות על שאלותיכם אם יש. ניתן לקרוא יותר פרטים על מסלולים:
הקפת האי פורטלנד – http://www.southwestcoastpath.org.uk/walksdb/184/
הליכה מויימות' ללולרות' קוב – http://www.southwestcoastpath.org.uk/walksdb/185/
קרא עוד