קרא עוד
רומא מלאה באוכל טוב, האיטלקים לוקחים את האוכל שלהם מאוד ברצינות החל מהאנטי-פסטי (המנה הראשונה שלפני הפסטה), כמובן הפסטה, וכלה בגלידה והקפה האגדיים. אבל לא כל מקום הוא טוב, צריך לדעת מה ואיפה. מצער מאוד שהתייר הממוצע שמגיע לכמה ימים נשאב למלכודות התיירים, חווה אוכל גרוע, ואז חוזר לארץ תוך שהוא פספס חלק מהותי מהחוויה.
לכן אני רוצה להמליץ על סיור אוכל מודרך שעשינו באיזור הותיקן ברומא ביולי 2015, שנקרא Romaeat. המדריכה שלנו Selene, לקחה אותנו לכמה פנינים חבויים שתיירים לא מגיעים אליהם, לטעום מה זה קורנטו אמיתי (קרואסון איטלקי איכותי ולא מהסוג התעשייתי), מנות פסטה טריה אמיתיות. גלידה Gelato אמיתית שהיא טובה הרבה יותר מהגלידה התעשייתית שמלאה בצבעי מאכל ומנופחת באויר. הסיור כלל עצירה בכמה תחנות בשוק טריומפלה וטעימת גבינות איטלקיות, שמן זית כמהין, בשרים, ברוסקטה ועוד ועוד. הסיור גם כולל הליכה באיזור הותיקן וכמובן הסברים, ביקור בחנות שמייצרת פסטה טריה עבודת יד, ועוד ועוד.
מומלץ לקחת את הסיור באחד הימים הראשונים שאתם ברומא. סלני הסבירה לנו איך למצוא את המקומות של אוכל טוב, מה צריך לחפש, סיפרה לנו הרבה סיפורים מעניינים על ההיסטוריה וההווה ברומא, וגם הייתה מלאת טיפים חיוניים וטיפים לאן ללכת בהמשך הטיול.
שילמנו 90 יורו לאדם שזה לא הרבה יחסית לסיורים אחרים, וסלני השקיעה ונתנה מעל ומעבר. תוודאו שאתם בקבוצה קטנה.