”החזר מס“
הגענו לשדה תעופה בורונה, ממש מתיש לקבל את המס בחזרה, העמלה מאוד יקרה, הורידו לנו כמעט חצי ממה שהיינו אמורים לקבל.צריך להחתים בטרמינל ההמראות ולקבל את הכסף בטרמינל הנחיתות.היו נוסעים שויתרו.
קרא עודהגענו לשדה תעופה בורונה, ממש מתיש לקבל את המס בחזרה, העמלה מאוד יקרה, הורידו לנו כמעט חצי ממה שהיינו אמורים לקבל.צריך להחתים בטרמינל ההמראות ולקבל את הכסף בטרמינל הנחיתות.היו נוסעים שויתרו.
קרא עודהצגת תעודת נכה חוסכת כסף רב – החל מהנחה לבעל התעודה, עבור לכניסה חינם עבורו ובמקרים רבים – כניסה חינם גם לבן הזוג. החיסכון יכול להגיע (למבקרים במוזיאונים רבים) ל-300 יורו לזוג בטיול לשבועיים (יוצאים מן הכלל הזכורים לי שביקשו דמי כניסה מלאים – עלייה למגדל בכיכר בסיינה ובית הכנסת בפירנצה).
קרא עודעל המחיר המוצהר (בבוקינג קום לדוגמה) מתווספים מסים עירוניים המשתנים לפי הישוב ורמת האיכסון, ולעתים מגיעים לתוספת לא קטנה (על מלון 4 כוכבים בפירנצה שילמנו 9 יורו נוספים ללילה, ולעומת זאת, על אותה רמת מלון בסיינה שילמנו 3 ללילה).
קרא עודהטיול התבצע עם רכב שכור בסוף נובמבר תחילת דצמבר באומבריה, טוסקנה וצ'ינקווה טרה. סה”כ 14 לינות ו-13 ימי טיול.
סה”כ עלות הטיול לזוג (למעט טיסות ושכירות הרכב) – 1,917 יורו לפי הפירוט להלן:
לינות – 977 (לינה וארוחת בוקר בחדר זוגי עם שרותים צמודים, ציון ממוצע בבוקינג קום 8.8, מינימלי – 8.3, 7 לילות במלונות 4 כוכבים, 2 לילות במלון 3 כוכבים ו5 לילות בצימרים, רובם במיקום מצויין ויתרתם במיקום סביר).
מסעדות – 584 יורו (ארוחת ערב כל יום ולעתים בנוסף צהריים / פיצה / גלידה/ קפה וכד')
תחבורה – 265 יורו (דלק עבור 1,300 ק”מ ברכב דיזל אוטומטי מרווח - 121, חנייה – 96, אוטוסטרדות – 36, אוטובוס ורכבת - 12)
מצרכי מזון – 61 יורו (פירות, ירקות, גבינות וכד' לפיקניקים בדרך)
כניסות לאתרים – 30 (כנכה ובת זוגו כמעט לא שילמנו דמי כניסה. ללא פטור זה יש לקחת בחשבון כ-300 יורו).
קרא עודבאיטליה ניתן לקבל החזר מס לתיירים על כל רכישה שמעל 150 אירו. שימו לב, ניתן לאחד קבלות מאותה רשת על מנת להגיע לסכום המינימלי לטובת טפסי האישור.
כפי שתחוו בטיול, לא פשוט להתנסח מול האיטלקים באנגלית, מרביתם לא מבינים ולרוב גם לא מתאמצים לנסות. לכן אני ממליצה שתצלמו בנייד את הסמל של הגלובל-בלו שמסמל את ה-Tax Free ותציגו זאת בקופה.
שימו לב, לא לשכוח למלא בקופה את טופס החזר המס במלואו ולהחתים את החנות. מאוד חשוב בשדה התעופה לטפל בנושא הגשת הטפסים – לפני- הצ'ק אין ושליחת המזוודות! (זאת משום שלעיתים נדרשים להציג את הקניות והרכישות אל מול הקבלות).
התהליך עצמו דומה כבמדינות אחרות – יש למצוא בשדה התעופה את עמדת המכס, לקבל אישור חתום ולהגיש את טפסי ההחזר החתומים במלואם עם פרטי כרטיס אשראי שאליו תרצו את ההחזר.
שימו לב ותבררו את שעות הפתיחה של עמדות המכס – חבל לפספס את האפשרות לקבל את הכסף חזרה.
חזרנו משבוע בצפון איטליה. באופן כללי, מקבלים כרטיסי אשראי כמעט בכל מקום. בדרך כלל, נדרש גם להקיש את הקוד הסודי על מנת שזה יעבוד. לכל בעלי כרטיסי אשראי אמריקן אקספרס (ביניהם אני) – הכרטיס לא מתקבל כמעט האף מקום, גם במקומות גדולים לא קיבלו אותו .לכן, לכל בעלי אמריקן אקספרס, מומלץ בחום לקחת כרטיס אשראי נוסף על מנת להימנע מעוגמת נפש.
קרא עודנסענו ב 5.2015 לצפון איטליה, משמע אגמים ודולומיטים.
מחירי הלינה בחדרים מושכרים באגמים הם בסביבות 150-250 ש”ח. בדולומיטים 200 ש”ח ומעלה.
מחירי יחידות דיור פרטיות הם 200 ש”ח ומעלה. בדולומיטים 300 ש”ח ומעלה.
מחירי סופר מרקט – זולים ממרכז הארץ ב-20% לפחות.
מחיר מסעדות ממוצעות – פיצה 4-8 אירו, פסטה 6-12 אירו. שתיה קלה 6 אירו.
דלק – 1.5 אירו לליטר.
עלות כביש אגרה – לנסיעה של עשרות קילומטרים ברחב זול 2.2 אירו עד לנסיעה של 200 ק”מ עם רכב יוקרה ב-9.9 יורו.
טיסה לאיטליה סדירה ישירה עלתה לנו (בהזמנה של חודשיים מראש) 300 דולר.
קרא עוד
פירוט עלויות שוטפות ברומא (מעודכן לחודש אוקטובר 2014):
כוס קפה (קפוצ'ינו) 1.5 אירו, בקבוק מים במינימרקט כ-1 אירו , נסיעה חד פעמית (בתוקף 100 דקות מרגע החתמה) במטרו / אוטובוס 1.5 אירו, כרטיס יומי (12 שעות) במטרו/אוטובוס 6.5 אירו , עלות כניסה למוזיאון הוותיקן 16 אירו (מומלץ להזמין דרך האינטרנט מראש כדי לחסוך זמני המתנה. ביום ראשון האחרון בכל חודש הכניסה חינם, אבל רק עד השעה 12:30), ארוחה זוגית במסעדה כ-25-30 אירו (בממוצע, כולל שתייה), מנת גלידה איטלקית (2 כדורים) 3 אירו, ארוחת פיצה 7 אירו לסועד, עלות עוגה אישית 3-4 אירו.
כרטיס נסיעה ברכבת מהירה משדה”ת פיומיצ'נו לטרמיני (או בכיוון ההפוך) 14 אירו ,נסיעה בקו זה ברכבת רגילה 8 אירו ,נסיעה בקו זה באוטובוס (שאטל), היוצא כל שעה לערך 4 אירו (צריך לעלות לקומת טיסות יוצאות). כניסה לשירותים ציבוריים 0.5-1.5 אירו. ליטר דלק (אוקטן 95) 1.6-1.8 אירו.
באופן גס ניתן לחשב עלות לכל יום טיול כולל לינה, ארוחות, נסיעות מקומיות, כניסות לאתרים, שתייה ושאר פינוקים אישיים מלבד קניות ב-סך של כ-180 יורו לזוג (לא כולל עלות השכרת רכב/דלק או נסיעות בינעירוניות).
קרא עודלראשונה, החלטתי [קצת מחוסר ברירה, כי שכחתי לקנות בארץ] להשתמש בשרותי ויזה בחו”ל. שהינו באיטליה, ואז התברר לי שבכל מקום דורשים שאקיש את הקוד הסודי לכספומט. מכיון שכרטיס האשראי שלי כלל לא משמש אותי ככספומט, כלל לא ידעתי את הקוד. בחלק מהמקומות לא הסכימו לקבל את הכרטיס, ובחלק, זה 'עבד' בלי הקוד. בדיעבד, התברר, שעלות ההמרה בבנק, לא היתה כל כך גדולה, ויתכן שזה היה כדאי, מאשר 'להתקע' עם יורויים שקנית ולא השתמשת בהם.
קרא עודלמתכננים טיול בצפון איטליה ומעוניינים לחשב מחירי אוכל, מצורפת רשימת המאכלים הנפוצים (פיצה, פסטה, גלידה וקפה).
1. פיצה - החל מ-4 יורו למגש אישי (כן, כולל מסעדות). מחיר פיצה רגילה לטעם הישראלי (רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום) מתחיל ב-6 יורו במסעדות הזולות. הפיצה האיטלקית המקורית קצת שונה מהסגנון הישראלי (בצק דק והרבה גבינה), ולדעתי טעימה יותר.
2. פסטה - שימו לב שאתם קונים פסטה במסעדה שמכינה אותו ולא בבתי קפה שבחלקם מחממים פסטה קפואה (מול הקהל, זה נפוץ אך לא בכל בית קפה, בטח לא באלו היוקרתיים). לרוב מדובר במקומות שנראים כשילוב של בית קפה, קיוסק ופאב קטן. הבנו בדיעבד שזה סוג של חנויות נוחות שממוקמות בין המסעדות בערים. מחיר פסטה במסעדה מתחיל ב-8 יורו במקומות הזולים ועולה בהתאם לתוספות. מומלץ לשאול את המלצר מהו הסוג כי רבים מהם לא מוכרים בארץ ופעמים רבות התפריט באיטלקית/גרמנית.
3. גלידה - הגלידות באיטליה שונות מבישראל, בעיקר במרקם העשיר (שמנת, חלב מסוג אחר). מגוון הטעמים לאו דווקא גדול, אך הטעם שונה וכל גלידה שקנינו הייתה טעימה מאוד. מחיר לשני כדורים - החל מ-2 יורו. הגלידריות (Gelateria) נפוצות בערים יותר ממסעדות.
4. קפה - כוס אספרסו תעלה לפחות יורו וכוס קפוצ'ינו לפחות 1.5 יורו. מאחר והאיטלקים נוהגים לשתות את הקפה בטמפרטורה לשתייה, ואילו אצלנו רגילים לקפה רותח, ניתן לבקש את הקפה Bollente (רותח).
לאלו שמעוניינים, הסופרמרקטים מוזילים משמעותית את המחירים ומציעים שפע של ירקות, פירות, יינות, גבינות ובשר במחירים זולים מבארץ. שימו לב שרובם נסגרים בשעות הצהריים להפסקה (משתנה ממקום למקום, בערך בין 12:00-16:00) וחוזרים לעבוד עד הערב (ברשתות הגדולות עד 22:00).
קרא עודשתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל
כתבו בלוג