לונדון טיול משפחתי - חוויה בלתי נשכחת

Tower Bridge מבט מה - Sky Garden - אריאל קלפנר

“...בלונדון יש יותר סרטים
בלונדון יש מוסיקה טובה
בלונדון טלויזיה מצוינת
 בלונדון אנשים יותר אדיבים ...”

טוב אז אחרי התלבטות רבה החלטנו לנסוע השנה ללונדון , עבורי זו הפעם העשירית בעיר אבל מי סופר. נסענו משפחה בת 5 נפשות , אשתי , אני , וילדינו בגילאים 16 , 14 , 9.

טיסות : בהלוך טסנו עם חברת EasyJet לקחנו לכל אחד טרולי למטוס ומזוודה אחת גדולה שנשלחה לבטן המטוס. בחזור חזרנו עם Wizzair כל אחד עם טרולי למטוס וחזרנו עם שתי מזוודות.

קצת לגבי הטיסות : זו פעם ראשונה שבחרנו לטוס ב – low cost והטיסות היו נהדרות , מטוסים חדישים נוחים פשוט סבבה לגמרי. לאחר התלבטות רבה קניתי לכל כיוון את הכרטיסים בנפרד כי כך הצלחתי להשיג מחיר זול יותר. ידוע שהטיסות בחזרה יקרות יותר כשאתה קונה הלוך חזור לכן קניתי מכל חברה בנפרד את הכרטיסים לכל כיוון מה שהסתבר ממש כמשתלם. כמובן שכל מקרה לגופו ויש לבדוק היטב את שוק הטיסות לפני שמזמינים.

התניידות בלונדון התבצעה באמצעות ה – tube קניתי כרטיסי TravelCard לשבוע. מכיוון שהיינו כמעט שבועיים קניתי כרטיס לתאריכים 20.7 – 26.7 , ולתאריכים 27.7 – 3.8.קניית הכרטיסים התבצעה מראש מהארץ דרך האתר של ה – tube.

ילד מגיל 16 נחשב בלונדון במרבית המקומות למבוגר לכן רכשתי שלושה כרטיסי מבוגר לכל שבוע,

1 כרטיס ילד לכל שבוע בחצי מחיר עבור הילד בן ה – 14 , הילדה בת ה – 9 נסעה בחינם. עד גיל 11 נוסעים בחינם ב – tube של לונדון.

אתר רשמי לרכישת כרטיסים ל - tube

הכרטיסים לשבועיים עלו לי 243.75 פאונד נקנו מראש מהארץ והגיעו אליי תוך פחות משבוע בדואר.

אני זוכר שבמהלך הרכישה בצעתי טעות בתאריכים שלחתי להם אימייל והם טיפלו בזה במידית וקיבלתי הבייתה את הכרטיסים הנכונים.

יום חמישי 20.7.2017

היום המיוחל הגיע , מתרגשים , היום טסים ללונדון , קמים בבוקר מתארגנים , אורזים מזוודות הטיסה שלנו אמורה לצאת מטרמינל 1 בשעה 20:25 בערב. תוך כדי התארגנות אנו מגלים שיש עיכוב בטיסה. ל EasyJet יש אפליקציה נהדרת שמדווחת כל הזמן מה קורה. טוב יצאנו מהבית נסענו עם הרכב הפרטי לנתב”ג חונים בטרמינל 3 בחניון לטווח ארוך בעלות של 40 ש”ח ליום. מונית בקשה מאיתנו כ – 450 שקל לכל כיוון כך נשלם רק 520 שקל. חנינו בטרמינל 3 לוקחים את השאטל לטרמינל 3 ומשם שאטל לטרמינל 1 , עוברים ביקורת דרכונים מהירה , בידוק ביטחוני ומוסרים מזוודות. אף אחד לא בודק משקל לא של הטרולי (שמוגבל ל – 8 ק”ג) ואת המזוודה שמוגבלת במקרה שלנו ל – 23 ק”ג. כל טיסות ה – low cost יוצאות מטרמינל 1 וחוזרות מטרמינל 3. עלינו לדיוטי פרי של טרמינל 1 , אין שם מספיק עמדות לקניית שתייה ואוכל לכן בטרמינל הזה חוקי התעופה משתנים ומרשים לעלות עם אוכל מהבית למטוס. אוטובוס לוקח אותנו למטוס ועולים לטיסה , במהלך הטיסה אין כלום מלבד דיילות מקסימות שמציעות אוכל בתשלום נוסף , שתייה או מוצרי דיוטי פרי , האוכל והשתייה במחירים סבירים בהחלט.

אחרי 4 שעות ו 40 דקות של טיסה , נחתנו בשדה התעופה לוטון המרוחק כשעה ממרכז לונדון.

ירדנו מהמטוס ואוויר קר נשאף לראות שלנו , לונדון הנה אנחנו באים.

עלינו על האוטובוס שלקח אותנו לטרמינל ושם חשכו עינינו תור מטורף של ישראלים שממתינים בביקורת דרכונים. כדי להיכנס ללונדון יש למלא טופס מסוים אותו לוקחים בטרמינל וממלאים , אני לקחתי אותו במטוס ומילאתי אותו במטוס בחמישה עותקים אחד לכל בן משפחה. לקח לנו כשעה לעבור את ביקורת הדרכונים לאורך כל השעה הזאת הייתי בקשר עם הנהג שלנו מדרך המלך חברה שהסיעה אותנו לדירה ששכרנו בלונדון.

מכיוון שנחתנו בשעת לילה מאוחרת קרוב לחצות לפי שעון לונדון , החלטתי שאני לא מסתכן ולא מסתבך עם רכבות בלילה. יצרתי קשר עם דרך המלך מבעוד מועד מהארץ וסגרתי איתם שאטל שייקח אותי לדירה. המחיר לא זול 20 פאונד לאדם 5 אנשים 100 פאונד , אבל היה שווה כל שקל.

חיכו לנו בשדה עם שלט , בדקו מה מצבנו מרגע הנחיתה , ליוו אותנו לתשלום יתרת הכסף עבור הדירה ששכרנו במשרדי החברה. לאחר התשלום לקחו אותנו לדירה ווידאו שהתמקמנו ורק אז הניחו לנו לשלום. קיבלנו ממש יחס אישי ומחמם את הלב.

לקחנו דירה באזור whitechapel היה לי חשוב למצוא דירה מספיק גדולה , עם wifi טוב בגלל הילדים ומרחק סביר לתחנת ה – tube.

הדירה שלנו נקראה wyllen close apartments הוזמנה דרך booking ל – 12 לילות.

Wyllen close apartment – קישור לדירה.

המלצה אל תתקרבו לדירה הזאת. החברה שעוסקת בהשכרת הדירה פשוט לא נעימה. נתחיל מכך שהם חייבו לי את כרטיס האשראי ללא רשות במחצית מעלות ההשכרה למרות שבחוזה ההשכרה צוין במפורש שאני משלם ברגע ההגעה. לאחר מכן מכיוון ששעת ההגעה שלי הייתה באמצע הלילה הם סרבו לחכות לי עם מפתח לדירה למרות שהסכימו לכך בחוזה ההשכרה. בסופו של דבר לאחר התערבות של booking הם חיכו לי בלילה במשרדים שלהם , קיבלו את היתרה במזומן מסרו לי את המפתחות של הדירה ולקחו אותי לדירה. לאורך כל התהליך בלילה של תשלום היתרה וההובלה לדירה היה צמוד אליי הנהג של דרך המלך. הדירה עצמה נמצאת בבניין רכבת דו קומתי בקומה השנייה. הדירה הייתה מאוד מוזנחת ומיושנת בקומה הראשונה של הדירה מטבח קטן לא מספיק מאובזר בכלים להכנת אוכל , ואפילו לא נקי , סלון עם תאורה של נורה אחת במקום שלוש , שהוסב לחדר שינה , טלוויזיה שלא פעלה. , שתי מיטות אחת זוגית ואחת ספה שנפתחה למיטה ושירותים קטן שרק אנשים קטנים או ילדים יכולים להשתמש בו. בקומה השנייה שלושה חדרי שנה בכל אחד מיטה זוגית סטנדרטית , מקלחת שהייתה ממש לא נוחה עם זרם מים חלש ושירותים בתוך המקלחת. ה – wifi בדירה היה מעולה. כמו שאמרתי הדירה עצמה הייתה מיושנת מאוד ומאוד מוזנחת , לא נקייה , ארונות בגדים לא יציבים ולא נקיים שלא ניתן להשתמש בהם. אבל זה לא מה שישבור אותנו באנו להינות ואנחנו אכן מתכוונים לעשות כך הדירה תשמש אותנו רק לשינה ומקלחת. נוסף לכל זה הדירה מוקמה בליבה של שכונה של הודים ופקיסטנים. לקראת 4 בבוקר סיימנו עם כל ההתארגנות והופה קפצנו למיטות לישון. לילה טוב לונדון עייפים אך מרוצים.

דרך אגב אני דרגתי את הדירה בבוקינג בדירוג הנמוך ביותר 2.5 והאמינו לי נסעתי הרבה ושכרתי הרבה דירות היא לא שווה יותר מזה.

יום שישי 21.7.2017

התעוררתי מוקדם , יש לי נטייה לרדת מיד למטה להסתובב ולהכיר את הסביבה בה אני נמצא. ירדתי למטה פגשתי סנאי על הבוקר , גיליתי שליד הדירה יש סניף של subway , של costa (קפה לבוקר ) , שוק של המקומיים של בגדים , תכשיטים , תיקים , צעצועים , ואוכל , סניף סופרמקט מאוד גדול וכמובן את תחנת ה – tube הקרובה whitechapel.

חזרתי לדירה לאחר שקניתי ארוחת בוקר למשפחה ב – subway כריך עולה 5 פאונד , כריך גדול בגודל חצי בגט. הערתי את כולם בשעה 9:00 ויאללה יוצאים לקרוע את העיר.

ההתנהלות ב – tube מאוד פשוטה , מסתכלים לאיזו תחנה רוצים להגיע , ובהתאם עולים על הרכבות יש לשים לב שם הרכבת הוא התחנה האחרונה אליה היא מגיעה מאוד קל להתמצא. הילד ללא הכרטיס עובר בכרטיס של ההורה בדלת ה – tube שמיועדת לנכים ולבעלי מזוודות.

נקודת הביקור הראשונה שלנו היא ה – SkyGarden מגדל ממנו ניתן לבצע תצפית על כל לונדון.

הזמנתי מראש כרטיסים מאתר ה – SkyGarden לשעה 10:30 בבוקר הכרטיסים ניתנים בחינם. נסענו לתחנת Monument בקו הירוק שנקרא DistrictLine (לכל קו יש שם) ומשם צעדנו ל – SkyGarden בדיקה ביטחונית קפדנית כמו לפני שעולים למטוס והופ אנו במעלית שלוקחת אותנו לגובה 160 מטר תוך שניות ואנו רואים את הנוף המשגע של לונדון.

במגדל עצמו מסעדות , פאטיו ונוף שחבל על הזמן ברקע ניתן לראות את מגדל ה – shard.

ממליץ לקחת את הביקור ב – Sky Garden בתחילת היום או בסוף היום כדי שלא יהרוס לכם את כל התוכנית של יום הטיול.

סיירנו בתצפית כחצי שעה וממשיכים הלאה התחנה הבאה מוזיאון הטבע. כדי להגיע למוזיאון יש לקחת את ה – tube הירוק (DistrictLine) ולרדת בתחנת south kensington. מוזיאון הטבע , מוזיאון המדע , ומוזיאון אלברט וקטוריה נמצאים כולם באותו רחוב, כשיוצאים מהתחנה יש מנהרה שמובילה אותך למוזיאונים המתאימים. הגענו למוזיאון תור מטורף תוך כמה דקות בודדות היינו בפנים. המוזיאון מדהים ביופיו וכמובן הכניסה בחינם דרך אגב כל המוזיאונים בשדרת המוזיאונים הם בחינם מלבד תערוכות מסוימות בתוך המוזיאון. אותנו עניינה תערוכת הדינוזאורים.

ויש גם המון פוחלצים

ומבנה מרשים

לאחר ביקור של מעל שעתיים במוזיאון נסענו לכיכר פיקדלי עלינו על ה – tube הכחול (Piccadilli Line) ירדנו בכיכר וצעדנו לכיוון כיכר לייסטר הצמודה לכיכר פיקדילי. בכיכר פיקדילי היו כמה פסלים אנושיים והמון אנשים , החברה היו רעבים אז נכנסנו לדיינר בשם Fridays שלא היה מוצלח במיוחד אבל היה סביר.

כיכר פיקדילי

מיד אחרי ארוחת הצהריים נכנסו לחנות של m&m חנות מדהימה , ומשם עברנו לחנות של ניקולודיאון , וסיימנו בחנות של לגו בכל החנויות הילדים קנו דברים קטנים למזכרת.

החנות של m&m

החנות של ניקולודיאון

החנות של לגו

כיכר לייסטר

משם שמנו פעמינו לציינה טאון לאכול את הגלידה המפורסמת עם הוופל המפורסם. כשאתם מסתכלים על התמונה הצ׳יינה טאון נמצא מצד ימין.

צ'יינה טאון

לאחר הסיור בצ'יינה טאון עברנו לחנות המפורסמת sport direct לקנות לילדים נעלי ספורט , חנות מאוד מומלצת יש אחת גדולה יותר באוקספורד והמחירים מאוד מאוד זולים.

אחרי הקנייה בחנות עלינו למוזיאון ריפלי שנמצא בכיכר פיקדילי הילדים מאוד אהבו את המוזיאון , סיירנו במוזיאון כשעתיים ובסיום קנחנו בארוחת ערב ב – Planet Hollywood איזו אווירה.

תמונה מצנימים (לחם קלוי) מוזיאון ריפלי.

מוזיאון ריפלי כיכר פיקדילי

הכרטיסים למוזיאון ריפלי נקנו מבעוד מועד עוד בארץ. אתר לרכישת כרטיסים למוזיאון ריפלי

חזרנו לקראת השעה 22:00 לדירה , מקלחת ולילה טוב.

יום שבת 22.7.2017

היום מחכה לנו יום מיוחד , בערב אנחנו הולכים למיוזיקל הראשון בטיול זה , מלך האריות. בימים בהם אנחנו הולכים להצגה השתדלתי שהמסלול יהיה קצר , שנוכל לחזור לדירה להתקלח ולהתרענן לפני ההצגה.

קמנו בבוקר , התארגנו ונסענו מיד למוזיאון הבריטי – British Museum.

ירדנו בתחנת Russel Square שנמצאת על הקו הכחול Piccadilli Line חצינו את הפארק והגענו למוזיאון. המוזיאון הבריטי הוא מוזיאון עתיקות היסטורי , הוא כל כך גדול שאי אפשר לראות את כולו וצריך להתמקד בנושאים מסוימים. אנחנו בחרנו להתמקד בתרבות המצרית ובמומיות המצריות , בתקופת אשור ובבל ולקינוח קצת סין ויפן.

לאחר כסיור של שעתיים וחצי – שלוש במוזיאון נסענו לשכונת שורודיץ.

ירדנו בתחנת Shoreditch High Street Station באמצעות רכבת ה – Overground הקו הכתום.

יוצאים מהתחנה וגשם זלעפות , שלפנו את המטריות ונעמדנו מתחת לגגוני החנויות של ה – BoxPark. ה – BoxPark הוא מתחם מגניב של חנויות פופ ארט ומסעדות. הגשם פסק ושמנו פעמינו לכיוון רחוב השוק של שורודיץ. ביום שהגענו לא היה שוק אבל ניתן היה לצפות בגראפיטי השונים שפזורים בשכונה.

אחרי סיבוב של כשעה בשכונה חזרנו למתחם ה – Box Park לאכול ארוחת צהריים מה שהסתבר כבחירה מוצלחת ביותר.

לאחר ארוחת צהריים חזרנו לדירה נחנו , התקלחנו ויצאנו לכיוון התיאטרון לצפות בהצגה מלך האריות. הצגות בלונדון זהו עסק יקר , בפרט אם אתה מעוניין במקומות טובים. בכיכר לייסטר ישנו דוכן המוכר את הכרטיסים שנותרו בחצי מחיר , הדוכן נפתח בשעות הצהריים יש להמתין בתור ולרכוש. להצגה מלך האריות רכשתי את הכרטיסים מראש. מאחר ופחדתי להגיע עם משפחה של 5 נפשות ולא למצוא כרטיסים בכלל מה שקרה לי כבר בעבר. הפעם לא לקחתי סיכון והחלטתי לרכוש את הכרטיסים מראש.

בהמלצת גולשים רכשתי את הכרטיסים מסוכנות מאוד אמינה בלונדון אבל המחיר היה מאוד יקר.

שילמתי 105 פאונד לכרטיס , המיקום היה מעולה שורה t ב – stalls. קניתי חמישה כרטיסים בעלות של 525 פאונד לימים למדתי שעדיף לקנות דרך התיאטרון עצמו זה מוזיל משמעותית את מחיר הכרטיסים שכן התיאטראות גובים עמלה של 1 – 2.5 פאונד לכרטיס בעוד הסוכניות השונות גובות 20-25 פאונד לכרטיס. כך בעצם רכשתי כרטיסים שעולים 80 פאונד במחיר של 105 פאונד.

מטעויות לומדים את הכרטיסים הבאים הזמנתי ישירות מהתיאטראות השונים. הכרטיסים של מלך האריות הגיעו בדואר הביתה.

האתר ממנו רכשתי את הכרטיסים למלך האריות : אתר לרכישת כרטיסים להצגות

קצת על בחירת מיקום להצגה : המיקומים הטובים הם ה – stalls ו ה – grand circle מעבר לזה במקומות אחרים הכרטיסים יהיו זולים יותר ומאוד רחוקים עם ראות פחות טובה. המחירים במקומות הטובים בהתאם בין 60 ל – 80 פאונד לפני עמלה.

טוב אז נרגשים הגענו לתיאטרון Lyceum לצפות בהצגה מלך האריות , אחרי שכל כך הרבה דובר עליה בארץ על ידי מספר רב של גולשים גם אנחנו שמנו פעמינו לצפות במחזמר מלך האריות.

האמת היה מאוד מאוד מאכזב , בחלק ניכר בהצגה משחקים שני ילדים את התפקיד של סימבה ונלה והתפקידים פשוט גדולים עליהם , גם השחקנים שמשחקים את מופאסה סימבה ונלה בשלבים מתקדמים יותר בחייהם לא מצליחים להכנס לנעליים של הדמויות. מי שעושים את ההצגה הם : סקאר , טימון פומבה וזאזו. למי שזה מחזמר ראשון שראה אי פעם ההנאה מובטחת , למי שכמונו כבר ראה מחזות זמר בחו”ל עדיף לבחור משהו אחר. אני ובתי בת ה – 9 ממש השתעממנו בהצגה , היא אפילו נרדמה בשלב מסוים. אישתי , והבנים בני ה – 14 ו – 16 מאוד התלהבו ואמרו שהיה מאוד מוצלח , והלוואי שגם שאר ההצגות שנהיה בהם יהיו ברמה של מלך האריות. בהמשך הטיול דעתם עוד תשתנה. בכל אופן שלא תבינו אותי לא נכון , עדיין מדובר במחזמר מאוד מושקע בלונדון , עם תלבושות , רקדנים ושפע שחקנים ושואו גדול מאוד.

אחרי ההצגה מיהרנו לטיוב וחזרנו לדירה , צריך גם לישון מחר יום חדש וארוך לפנינו.

מלך האריות בכניסה לתיאטרון

המרחק מהמושב שלנו לבמה כמו שאמרתי ראינו מצוין.

יום ראשון 23.7.2017

את ימי ראשון הקדשתי לנסיעות ארוכות חלקן מחוץ ללונדון או בפרברי לונדון.

התעוררנו כרגיל בשעה 9:00 בבוקר והתחלנו את היום , הפעם אנחנו נוסעים לארמון המפטון קורט.

זהו ארמון המזוהה מאוד עם המלך הנרי השמיני שהעביר תקופה נכבדה ממלכותו בארמון זה.

נסענו לתחנת Waterloo זוהי אחת מהתחנות היותר גדולות בלונדון מהן יש קישור לרכבות אחרות שיוצאות מלונדון. בתחנה ניגשתי לקנות כרטיסים של South West Trains כדי להגיע להמפטון קורט. כאשר קונים את הכרטיסים יש להציג את כרטיסי ה – TravelCard התשלום הוא על החלק היחסי בנסיעה. ברכבות אלה גם הילדים שנוסעים בחינם משלמים.

נסענו בערך כשעה והגענו להמפטון קורט. קנינו בתחנה שוקו חם ויצאנו לכיוון הארמון. איך שהגענו לארמון גשם זלעפות. נכנסתי למבנה שבו קיבלתי את הכרטיסים אותם רכשתי מבעוד מועד.

האתר לרכישת כרטיסים לארמון המפטון קורט

ארמון המפטון קורט מבחוץ

אחד החדרים בארמון המפטון קורט

המפטון קורט – המלכה ויקטוריה היתה המלכה האחרונה שגרה בארמון זה לפני שעברה לבאקינגהם ופתחה את הארמון הזה לציבור הרחב.

ברוב האתרים רכשתי כרטיסי משפחה , הבעיה שבלונדון מרבית כרטיסי המשפחה הם לשני הורים פלוס שני ילדים מה שאילץ אותי לקנות כרטיס מבוגר נוסף לילד בן ה – 16 שאצלם נחשב למבוגר.

אני רכשתי כרטיסים לארמון , למבוך של הארמון ולגן הקסום.

המבוך נחמד , הגן הקסום (גן שעשועים) מתאים לילדים קטנים.

רכישת הכרטיסים מראש היא מעשה חכם משתי סיבות :

1. המחיר אכן זול יותר בצורה משמעותית
  2. לכל אתר שהגעתי לא עמדתי בתורים הארוכים ישר נכנסתי לאטרקציה מה שחוסך המון המון זמן.

הארמון עצמו מאוד מרהיב מבחוץ , פחות מבפנים , סיירנו בארמון ובחדרים השונים מספר שעות , לבסוף לקחנו סיור כרכרה בגנים של הארמון , לאחר הסיור בארמון ובגנים הבת הקטנה הבן האמצעי ואנוכי הלכנו למבוך של הארמון זהו מבוך מצמחיה מאוד נחמד ולאחריו אני ובתי הלכנו לגן הקסום. בגדול ראיתי כבר ארמונות מרשימים יותר ומפוארים יותר באירופה.

הגנים בהמפטון קורט

עוד גנים בהמפטון קורט

ועוד

המבוך בהמפטון קורט

הגן הקסום בארמון המפטון קורט

הגן הקסום בארמון המפטון קורט.

הדרקון בגן הקסום.

לקראת השעה 15:00 הלכנו לאכול צהריים ברשת המסעדות pizza express הייתה אחלה ארוחה מאוד מוצלחת וטעימה. כשחזרנו ללונדון נסענו ל – Covent Garden(תחנת Covent Garden ברכבת הכחולה Piccadilli Line). ב – Covent Garden ספגנו את האווירה , הסתובבנו בשוק המקומי , בחנויות ואת עיקר הזמן העברנו בצפייה במופעי הרחוב הנפלאים שיש שם.

מופע רחוב ב – Covent Garden

בסיומו של יום ארוך ומפרך חזרנו עייפים אך מרוצים לדירה.

יום שני 24.7.2017

אחרי יומיים בלונדון הרגיש לנו שאנחנו נמצאים כאן כבר שבוע שלם. אז אחרי ארבעה ימים זה נראה כמו חודש. היום יש לנו יום גדוש במיוחד החלטנו מראש לוותר על חילופי המשמרות בארמון באקינגהם כי זה דיי תקוע באמצע היום ומשבש את התוכניות.

החלטתי להתחיל את הבוקר מכנסיית Westminster Abbey הכנסייה בה נערך טקס האשכבה של הנסיכה דיאנה ולהבדיל טקס החתונה של קיית וויליאם. כדי להגיע לכנסיה יש לרדת בתחנת Westminster בקו הירוק District Line או בקו הצהוב Circle Line. הכנסייה מרהיבה ביופייה ממליץ בחום לקנות כרטיסים ולהיכנס לתוכה. משך הסיור בה כשעה עד שעה וחצי. כמובן שקנינו כרטיס משפחתי מראש ודילגנו על כל התור הארוך הישר לתוך הכנסייה.

אתר לרכישת כרטיסים לכנסיה

Westminster Abbey

Westminster Abbey

לאחר הכנסייה ניצב במלוא תפארתו אחד הסמלים של לונדון הלא הוא הביג בן. הכינוי של השעון ביג בן חובן בתוכו סיפור. הביג בן הוא בעצם הפעמון שנמצא בראש מגדל השעון..הפעמון הזה הוא לא הפעמון המקורי של השעון הפעמון המקורי נשבר כשהעלו אותו למעלה לראש המגדל של השעון , הפעמון הנוכחי נבנה מחדש והועלה לראש מגדל השעון אף בו יש סדק. אז למה ביג בן , על שמו של מנהל העבודה באתר שקראו לו בן או יותר נכון בן הגדול (Big Ben) כי הוא היא אדם גדול ורחב ממדים.

המקום הטוב ביותר להצטלם עם הביג בן הוא : מהפסל של צ'רצ'יל. מול הכנסייה יש מאין פארק קטן של פסלים של מנהיגים כדוגמת גאנדי וצ'רצ'יל מהפסל של צ'רצ'יל הראות של השעון מעולה.

הביג בן

חצינו את הכביש והלכנו לאורכו של בנין הפרלמנט לעבר הגינה בה נמצא הפסל של רודן שנקרא שועי העיר קאלה.

חלק מבנין הפרלמנט

לאחר הסיור במתחם זה שמנו פעמינו לכיוון כיכר טרפלגר. כדי להגיע לכיכר לקחנו את הטיוב וירדנו בתחנת Charing Cross שנמצאת על הקו השחור Northern Line בכיכר יש המון פסלים , המון אנשים , העמוד של נלסון ומופעי רחוב בקיצור חגיגה אמיתית.

כיכר טרפלגר

טוב אז אחרי שהילדים טיפסו על האריות והצטלמו איתם , ואחרי שהסתובבנו בכיכר נכנסנו לספוג קצת תרבות ב – National Gallery.

ה – National Gallery מבט מכיכר טרפלגר. הכניסה למוזיאון היא בחינם.

במוזיאון המדהים הזה יש המון ציורים אני בחרתי כ – 10 יצירות להראות לילדים.

אחת היצירות שבחרת להראות היא החמניות של ואן גוך. ההחלטה אילו יצירות לראות התבצעה באמצעות האתר והאפליקציה של המוזיאון.

עוד יצירה

לאחר הסיור במוזיאון קפצנו לאכול ארוחת צהריים בפיצה אקספרס. יש אחת קרוב ליציאה מתחנת הטיוב Charing Cross.

משם שמנו פעמינו לכיוון ארמון באקינגהם. עברנו דרך קשת האדמירליות

ברקע קשת האדמירליות Admirality Arch

דרך הכביש האדום חצינו לתוך פארק סנט ג'יימס המהמם ביופיו לכיוון אנדרטת המלכה ויקטוריה וארמון באקינגהם.

סנאים בפארק

אנדרטת המלכה ויקטוריה

היו לנו כרטיסים לחדרי ארמון באקינגהם. סיור מדהים , רואים את חדרי העבודה של המלכה , את כל המתנות שקיבלה כולל את המתנה שקיבלה מהנשיא שמעון פרס ז”ל. פשוט מדהים מדהים מדהים ומומלץ בחום לחובבי ארמונות. בתום הסיור יוצאים לאזור הגנים ובית קפה ומשם צועדים החוצה. זהו הסתיים לו עוד יום חוזרים יחסית מוקדם לדירה אל דאגה אפשר לצאת בערב לכיכר לייסטר ופיקדילי או סתם לשופינג באוקספורד החניות פתוחות עד השעה 21:00.

האתר ממנו רכשתי כרטיסים לחדרים בארמון באקינגהם

בסוף הסיור בארמון יש פינה בה ילדים יכולים להתלבש כשומר אנגלי , ולהצטלם.

יום שלישי 25.7.2017

כהרגלנו בקודש קמנו מוקדם ויצאנו את הדירה לעוד יום מרתק בלונדון. התחלנו את היום בכנסיית St.Paul הכנסייה בה התחתנו דיאנה וצ'ארלס זו בעצם קתדרלה בעלת הכיפה השנייה בגודלה בעולם , הגדולה ביותר שייכת לקתדרלה בוותיקן. כדי להגיע לקתדרלת St.Paul , יש לנסוע ברכבת האדומה בקו שנקרא Central Line ולרדת בתחנת St.Paul. יורדים בתחנה וצועדים לקתדרלה.

כמובן שכניסה עולה כסף קניתי מראש כרטיסים

האתר ממנו רכשתי כרטיסים לקתדרלה

נכנסנו מיד , קתדרלה מרהיבה מאוד , אסור לצלם , ירדנו למטה לקריפטה לחפש מספר קברים של מפורסמים דרך אגב עשינו זאת גם ב – Westminster Abbey וכעת לאתגר האמיתי לעלות לקומה למעלה לכיפה עצמה ולהתבונן על הקתדרלה מלמעלה. 200 מדרגות והגענו למעלה בתי בת ה – 9 והבן האמצעי בן ה – 14 , התבוננו סביב והבינו שאפשר להמשיך ולטפס ולגלות מלמעלה את הנוף הנשקף ואת לונדון , אז טיפסנו עוד 300 מדרגות וזה אכן היה שווה. לאחר כשעתיים בקתדרלה יצאנו החוצה הריחות בחוץ שגעו אותנו היה שם יריד אוכל משגע וטעים במיוחד אכלנו שם צהריים ומשם ממשיכים הלאה והפעם אל עבר מצודת לונדון.

קתדרלת St.Paul

כיפת הקדתרלה

רק 500 מדרגות כדי לקבל את הנוף הבא

ועוד קצת נוף

ריח האוכל המטריף

כדי להגיע למצודת לונדון Tower of London יש לקחת את הרכבת הצהובה – Circle Line או הירוקה District Line ולרדת בתחנת Tower Hill

המתחם של המצודה מאוד מרשים , ומאוד מושקע כמובן שכולם נוהרים לשם כדי לראות את תערוכת תכשיטי המלכה תערוכת תכשיטי הכתר. פשוט משהו שהוא חובה לכל מי שמבקר בלונדון. כמובן שגם לכאן רכשתי כרטיסים מראש.

האתר לרכישת כרטיסים למצודת לונדון

נכנסנו מיד למצודה , הקטנטונת הצטלמה עם אחד משומרי מפתחות המצודה , כמובן שמיד נגשנו לתערוכת תכשיטי המלכה , כרגיל יש שם תור מטורף אבל תוך 10 דקות אנחנו בפנים המומים ונפעמים מהפאר והעושר. במצודה יש עוד מספר תערוכות , ומופע שחקנים שמשחקים את אחד מסיפורי כיבוש המצודה וההגנה עליה , כשהם לבושים בבגדים מתקופת ימי הביניים. הילדים קפצו לבד לתערוכת לבוש המלחמה מהתקופה הקדומה ועד ימינו. לטענתם התערוכה הישנה בנושא הזה מלפני 8 שנים הייתה יפה יותר. בילינו כשעתיים שלוש במצודה והמשכנו הלאה.

מצודת לונדון

מצודת לונדון

הכניסה לתערוכת תכשיטי המלכה בגדר חובה

מקצת השחקנים שנמצאים במצודה.

מהמצודה הלכנו לכיוון גשר המצודה Tower Bridge , מה לא נאמר על הגשר המפורסם , ניתן ללכת על הגשר עצמו וכמובן להיכנס לתוכו , התערוכה בתוך הגשר משעממת למדי הדבר היחיד שמדהים הוא רצפת הזכוכית בגשר זה שווה כל שקל. פשוט חוויה מגניבה , אשתי מרוב פחד , פחדה לעמוד על רצפת הזכוכית אני והקטנה נסחפנו בצילומים.

כרטיסים לגשר המצודה קניתי מהאתר הבא :

האתר לרכישת כרטיסים לגשר המצודה

Tower Bridge

תמונה מרצפת הזכוכית

עוד תמונה מרצפת הזכוכית של גשר המצודה.

אחרי הסיור על רצפת הזכוכית בחרנו לא ללכת לחדר המכונות השעה הייתה כבר 16:40 והחלטנו ללכת לשוק בורו. השוק אמור להיות פתוח עד השעה 17:00. מרחק ההליכה מהגשר לשוק כ – 25 דקות עד 30 דקות. הגענו בדיוק ב – 17:00 רוב הדוכנים בשוק היו סגורים. הם מתקפלים בסביבות השעה – 16:00 מצאנו דוכן של המבורגרים למי שרצה , ומי שלא סיים את היום בארוחה במסעדה בשוק.

עוד יום הסתיים וחזרנו עייפים אך כרגיל מרוצים לדירה.

יום רביעי 26.7.2017

קמנו לעוד בוקר של הרפתקאות בלונדון בחוץ סגרירי וגשום , בכלל מזג האוויר פה רוב שעות היום סגרירי. לפעמים יורד גשם וקר מה שמצריך היערכות בהתאם. לכל אחד מאיתנו יש מטריה בתיק.

התחלנו את הבוקר ב – Marble Arch שנמצא על הרכבת האדומה Central Line יורדים כמובן בתחנת Marble Arch הרעיון ללכת דרך ההייד פארק לגני קנסינגטון ומשם לארמון קנסינגטון.

יורד גשם וממש לא נעים לטייל בפארק אבל אין ברירה , יש לנו כרטיסים לארמון , יש תוכנית ויש לנו גם הצגה בערב פאנטום האופרה אז ממשיכים כרגיל ואחרי הליכה לא קצרה מגיעים לגני קנסינגטון המרהיבים ביופיים.

גני קנסינגטון כל מילה מיותרת

מיד אחרי הגנים שמנו פעמינו לארמון קנסינגטון שהיה מעונה הרשמי של דיאנה גם לאחר גירושיה מהנסיך צ'ארלס.

האתר לרכישת כרטיסים לארמון קנסינגטון

בעיקרון החלטתי ללכת לארמון הזה כי אף פעם לא הייתי בתוכו , והשנה התקיימה תערוכה לזכרה של דיאנה. התובנות לאחר הביקור אין טעם לקנות כרטיסים לארמון זה , הוא דל מאוד ולא מרשים. התערוכה של דיאנה אף היא היתה דלה ולא מרשימה. בתערוכה הוצגו מספר פריטי לבוש של הנסיכה דיאנה ותו לא.

בקיצור חבל על הזמן.

ארמון קניסינגטון

תערוכת השמלות של דיאנה

מיד לאחר הארמון שמנו פעמינו לכיוןן Albert Memorial אנדרטת זיכרון לנסיך האהוב אלברט.

אלברט ממוריאל

אלברט היה הנסיך מבית המלוכה שהחליט לקדם את תחומי התרבות והאומנות במדינה. הוא דאג לחינוך ילדים ולכן החליט להקים מוזיאונים בהם הקהל הרחב יוכל להתרשם ממוצגי אומנות שונים. שדרת המוזיאונים היא פרי יצירתו וצוואתו. המוזיאונים בשדרה לא רחוקים מהאנדרטה והכניסה אליהם היא בחינם.

מכאן נסענו לפיקדילי לארוחת צהריים ברשת אנגוס , היתה ארוחה מוצלחת מאוד. התבשרנו גם שילדים עד השעה 17:00 אוכלים בחינם מה שממש השתלם מבחינה כספית.

לאחר הארוחה נסענו לנוח ולהתרענן בדירה כי בערב אנחנו הולכים שוב להצגה והפעם לפאנטום האופרה.

הגענו לתיאטרון Her Majesty Theatre נרגשים יושבים , הפעם לקחתי מקומות ב – grand circle בקומה השנייה בגלל הנברשת. ההצגה מתחילה אני כולי נרגש עד כדי דמעות נזכר שצפיתי בה לפני כעשרים שנה.

מכיוון שלא היו חמישה כרטיסים רצופים באולם ישבנו באותה שורה כשארבע כיסאות מפרידים בינינו אשתי עם הבנים ואני עם הקטנה. מוזיקת הפאנטום נשמעת וההצגה מתחילה ובתי הקטנה מרותקת ושואלת שאלות ואני עונה בשמחה.זהו הגענו להפסקה כולם מהופנטים הבנים והאישה אומרים במילה אחת וואו זאת הצגה , איזו מוזיקה , איזה תלבושות. הגדול שואל מתי תגמר ההפסקה הוא רוצה כבר שההצגה תתחיל. הסתיימה ההצגה כולם מרוצים , הקהל עומד ומריע לשחקנים. הילדים שלי אומרים מיד וואו אבא היה מדהים , מלך האריות בדיחה ליד ההצגה הזאת. הם מיד מתחילים לחשב בזמן שנותר לנו בלונדון כשבוע מתי נספיק ללכת לראות שוב את ההצגה. ירדנו קנינו מזכרות מההצגה וכל הדרך לדירה הם לא מפסיקים לדבר על ההצגה. כשהגענו לדירה הם הורידו את כל שירי הפאנטום לאייפונים שלהם. הם לרגע לא מפסיקים לדבר על ההצגה. אמרתי לכם שהדעה שלהם עוד תשתנה. במהלך כל הטיול הם שמעו מידי יום את השירים של ההפקה. בזמן שאני כותב את הבלוג חלפו כבר כשבועיים מאז חזרתנו מלונדון באייפונים שלהם עדיין מתנגנים שירי ההצגה המדהימה. זהו נותרה לנו עוד הצגה אחת אלאדין נראה מה תהיה התגובה שלהם. אם אתה מחפשים הצגה טוב ואיכותית והאנגלית שלכם טובה לכו לראות את פאנטום האופרה. המוזיקה בסגנון אופראי קצת אבל הפקה מדהימה מדהימה לא סתם זה משחק בלונדון 31 שנה.

נברשת הפאנטום

האתר ממנו רכשתי את הכרטיסים להצגה פאנטום האופרה

הכרטיסים הגיעו הביתה בדואר.

יום חמישי 27.7.2017

קמנו בבוקר כולנו עוד בהיי מההצגה פאנטום האופרה כולם לא מפסיקים לשיר את שיר הנושא , הילדים בהיי מטורף.

בליווי קולות השירה כל פעם של ילד אחר , ותיאורים מההצגה אנחנו צועדים אל עבר תחנת הרכבת שליד דירתנו היום יש לנו יום קסום שבשיאו נגיע לאולפני הארי פוטר. בגלל אילוצים הלו”ז של היום קצת מוזר. אנחנו נתחיל מחדרי המלחמה של צ'רצ'יל (ניתן היה לשלב את זה עם הסיור באזור הביג בן) לאחר מכן נמשיך לכיוון כרכרות ארמון באקינגהם (ניתן היה לשלב את זה ביום הסיור בארמון באקינגהם). אז נתחיל ירדנו בבוקר בתחנת Westminster (הקו הירוק District Line או הקו הצהוב Circle Line) וצעדנו לעבר חדרי המלחמה של צ'רצ'יל. איך שאנחנו מגיעים לכניסה אנחנו רואים תור ענקי ומסתבר שלא נותנים להיכנס למוזיאון כי פעלה אזעקת אש. מיד מגיע מכבי אש מפנים את כל האנשים ומעבירים אותנו לצד של פארק סנט ג'יימס. אנחנו מחליטים ללכת ישר למרכבות המלכה בארמון באקינגהם כדי לא לבזבז זמן. אנחנו צועדים בפארק סנט גיימס המהמם מגיעים לארמון באקינגהם וצועדים לכיוון הכרכרות. במהלך הפארק הקטנה שלנו מצאה סנאים וניסתה להאכיל אותה אז מבחינתה היא הרוויחה עוד פעילות ואנחנו מנוחה ורביצה על ספסלי הגן. הגענו לכרכרות , זה המקום היחידי שלמרות שהיו לנו כרטיסים מראש נאלצנו לעמוד בתור , האנגלים לא ערוכים כאן כמו שצריך. הסיור הוא סיור קצר , הכרכרות מאוד מרשימות. אני אישית מאוד אהבתי. אני בכלל אוהב את כל מה שקשור לבתי מלוכה ברחבי העולם.

האתר ממנו קניתי כרטיסים לראות את הכרכרות של בית המלוכה

הכניסה לאורוות הארמון

אחת הכרכרות של בית המלוכה

בתערוכת הכרכרות יש אפשרות לילדים להתלבש כרכב (כעגלון).

טוב אז אחרי שסיירנו בכרכרות של המלכה חוזרים לכיוון חדרי המלחמה של צ'רצ'יל , אנחנו מגיעים למוזיאון ויש שם תור ארוך מאוד של עשרות מטרים , מזל שרכשנו כרטיסים מראש אז הכניסו אותנו מבלי לעמוד בתור. במהלך ההמתנה לכניסה גשם זלעפות בחוץ. נכנסנו פנימה הסיור מעניין אך אותי פחות. הרגיש לי כמו שיעור בהיסטוריה בכיתה יוד. פחות עניין אותי. אשתי והבן האמצעי לא אהבו בכלל ופרשו מיד הבן הגדול היה מרותק מאוד עניין אותו לכן אני והקטנה הסתובבנו איתו במשך כשעה וחצי במוזיאון.

חדרי המלחמה של צ'רצ'יל

עוד מחדרי המלחמה של צ'רצ'יל

האתר ממנו רכשתי כרטיסים לחדרי המלחמה של צ'רצ'יל

זהו סיימנו את הסיורים של היום ואנחנו נוסעים לכיוון תחנת יוסטון – הארי פוטר הנה אנחנו באים.

חייב לציין שהבנים הבוגרים שראו את כל סרטי הארי פוטר לא כל כך רצו לבוא לאולפנים נראה להם בזבוז זמן ומיותר. הגדול קרא את כל הספרים וראה את כל הסרטים , האמצעי ראה את כל הסרטים מעולם לא קרא את הספרים והרגיש להם שזה ילדותי ומיותר , בהמשך דעתם עוד תשתנה. הקטנה לא הכירה את הארי פוטר לפני הנסיעה ניסינו לעשות מרתון של צפיה בסרטים הצלחנו לצפות ביחד עד הסרט החמישי. נראה לי מספיק סרטים כדי להבין את הקונספט ואת הרעיון. אז אחרי נסיעה קצרה ברכבת התחתית אנחנו יורדים בתחנת יוסטון. תחנת יוסטון היא תחנה ענקית שמתפקדת כמו שדה תעופה יש ממנה רכבות לא רק מחוץ ללונדון אלא גם מחוץ לאנגליה. מיד כשהגענו לתחנה רכשתי כרטיסים ל – Watford Junction גם אם תגידו בקופות שאתם מעוניינים להגיע להארי פוטר הם ידעו ויבינו איזה כרטיס למכור לכם. הקופאי הנחמד הסב את תשומת ליבי ואמר לי שיש שתי רכבות שמגיעות ל-Watford Junction אחת מהירה ישירה ואחת איטית מאסף. המהירה כ – 15 דקות נסיעה המאספת כשעה. ברוב נחמדותו הוא רשם לי על פתק את מועדי הרכבת המהירה במשך השעה הקרובה. אחרי רכישת הכרטיסים אכלנו צהריים בתחנת יוסטון נכנסנו למסעדה בשם הדיינר של אד (Ad's Dinner). הבחירה הייתה מאוד מוצלחת האוכל הוא בסגנון אמריקאי המבורגרים , שניצלים וכדומה אבל מאוד מאוד מאוד טעים ומוצלח במסעדה היה מסך שהקרין כל הזמן את זמני כל הרכבות שיוצאות מתחנת יוסטון. סיימנו לאכול ניגשתי למודיעין כדי לוודא ב 100 אחוז מאיזה רציף יוצאת הרכבת המהירה שלנו והופ אנחנו על הרכבת , המומים ממהירות נסיעתה ומזה שהגענו תוך פחות מ – 12 דקות ל-Watford Junction. יצאנו החוצה מהתחנה , אי אפשר לפספס את השאטלים שלוקחים אותך לאולפנים. אנחנו קונים כרטיס הלוך חזור לאולפנים ליד האוטובוס בעל שתי הקומות , ועולים מיד על האוטובוס שיוצא מיד לדרך, לבקשת הילדים אנו יושבים בקומה השניה למעלה מקדימה צמוד לחלון באוטובוס (עלות כרטיס בשאטל הלוך וחזור 2.5 פאונד לאדם). לאחר כמה דקות נסיעה אנחנו מגיעים לאולפנים. השעה בערך 16:00 והכרטיסים שלנו לשעה 17:00 אבל מי בכלל בודק את השעה ואנחנו בתור לבידוק הבטחוני כדי להיכנס לאולפנים. עומדים בתור להיכנס דיי נרגשים גם הבנים הגדולים מתחילים לגלות עניין. מסבירים לנו שבשני החדרים הראשונים הכניסה היא כקבוצה ולאחר מכן מתפזרים באופן עצמאי לסייר באולפנים. נכנסנו לחדר הראשון ברקע המון תמונות של כריכות של הספרים ושל הסרטים של הארי פוטר שמתחלפות , יש אפילו תמונה של כריכה בעברית. ואז אחרי כמה דקות מכניסים אותנו לחדר השני אולם קולנוע ענק שם מסבירים לנו שכל מה שנראה אמיתי ומקרינים סרט קצר. בסרט הזה השחקנים הראשיים שמגלמים את הארי פוטר , הרמיוני ורון מספרים שהם בילו 10 שנים מהחיים שלהם באולפנים האלה במהלך צילום כל הסרטים. בסיום הסרט מבקשים מכולם להגיע לקידמת הבמה המסך עולה הדלת נפתחת ואתם נכנסים להוגוורטס לעולם של הארי פוטר. הכניסה היא לחדר האוכל של הוגוורטס. מהר מאוד כולם מתלהבים הבן הבכור עוצר ומתעכב ליד כל מוצג , האמצעי מוקסם איך הכל קם מחדש לתחייה והקטנה מהופנטת. היא מיד מתאמנת בהטלת כשפים , וברכיבה על מטאטא. הסיור באולפנים הוא באמת מדהים ומאוד מושקע. אין צורך לקחת סיורים בתשלום אפשר להסתובב לבד ולהנות מהכל. המזכרות יקרות מאוד , צילום הילדה הקטנה רוכבת על מטאמא בתוך סצינה מהסרט עם דיסק און קי וקופסא + 2 תמונות עלה 50 פאונד. רואים בסיור הכל מהכל. אפילו את המסרגות של אמא ויזלי שסורגות לבד , המברשת שמנקה בעצמה את הכלים , העץ שחובט במכונית ועוד…

אחרי שעתיים – שעתיים וחצי אולי שלוש באולפנים שמנו פעמינו בחזרה לדירה שלנו. זהו עוד יום מוצלח עבר מתחילים להרגיש את סוף הטיול.

האתר ממנו רכשתי כרטיסים להארי פוטר

הסבר איך להגיע לאולפני הארי פוטר

כמו שאמרתי אחת התמונות בחדר הראשון כרזה בעברית של אחד הסרטים של הארי פוטר

נכנסים להוגוורטס

נימבוס 2000

השיעור על הצמחים הצווחניים זוכרים…

המכונית המעופפת של הוויזלים…

יום שישי 28.7.2017

קמנו כרגיל ארוחת בוקר ויצאנו לכיוון תחנת Tower Hill שנמצאת על הקו הירוק District Line או הצהוב Circle Line. משם צעדנו לכיוון Tower Milenium Pier כדי לקחת הפלגה לגריניץ'. הפלגנו עם האוטובוס הימי שנקרא Thames Clippers. תוך פחות מחצי שעה הגענו לגריניץ'. במילה אחת פשוט מדהימה. ירדנו ברציף של גריניץ'. מיד נתקלנו בקאטי שארק במלוא עוצמתה.

הקאטי שארק במלוא תפארתה

המשכנו במעלה הרחוב הציורי של העיירה המקסימה גריניץ'. הכל כל כך ציורי ומקסים כאילו נלקח מהאגדות. החלטנו לשים פעמינו אל השוק הקטן והמדהים של העיירה.

כל כך ציורית ויפה , כאן בדיוק חצינו את הכביש לשוק המקורה.

השוק קטן , מאוד נעים , מאוד ססגוני , עם המון המון עבודות יד מאין נחלת בנימין שלנו. פשוט אווירה מקסימה. אנחנו קונים קצת קשקושים בשוק לילדים וממשיכים לכיוון מוזיאון הימאות , בחרנו שלא להיכנס אליו אבל המתחם מאוד מאוד מרשים.

המשכנו במעלה הפארק למעלה , אין מקום לטעויות הכל משולט נהדר. בגריניץ' יש פארק מקסים , היום שאנחנו נמצאים במקום קצת סגרירי וקריר ולא מאפשר לנו להתרווח ולנוח בפארק אבל באמת שהפארק פשוט מקסים. אנחנו הולכים לכיוון המוזיאון שבמעלה גבעת הפארק. הולכים לראות את קו האפס. כדי להגיע לקו האפס יש לטפס במעלה גבעת הפארק , בכל מקום שקראתי היה כתוב שהעליה קשה והעליה נוראית והיא ממש ממש מעייפת אז הכל שטויות… תאמינו לי. העליה במעלה הגבעה של הפארק מאוד מאוד מתונה ונינוחה. בסוף ממש בסוף יש קטע של עליה תלולה של מדרגות וגם היא לא ממש קשה ואפשרית לביצוע , לא מגיעים עם הלשון בחוץ או ללא אוויר.

טוב אז בשעה טובה ומוצלחת הגענו למעלה ונכנסו למוזיאון. למען האמת הכניסה ממש לא זולה , והמוזיאון לא ממש מוצלח אפילו דיי משעמם. אם אתם לא ממש חייבים לראות את קו האפס ותרו על המוזיאון. לי היה חשוב להראות לילדים את קו האפס אבל האמת שזה ממש לא מצדיק את העלות. בכל מקרה ממליץ בחום לטפס למעלה כי התצפית והנוף מלמעלה משגעים.

האתר ממנו קניתי את הכרטיסים למוזיאון בגריניץ

הפארק המקסים בגריניץ'

עוד קצת מהפארק המקסים

על קו האפס

המרחק של ירושלים מקו האפס

הנוף הנשקף מלמעלה

אז אחרי שהצטלמנו עם קו האפס וקנינו מזכרות , שמנו פעמינו בחזרה הפעם כל העלייה היא ירידה בפארק המדהים של גריניץ'. נכנסנו לאחת המסעדות המקומיות לאכול ארוחת צהריים היה ממש מוצלח וטעים , אחרי ארוחת הצהריים חזרנו לשוק לקניית קשקושים אחרונים ומשם בחזרה לרציף מפליגים לתחנת Tower Hill ולדירה. האמת שחזרנו יחסית מוקדם לשעות שאנו רגילים לחזור אז אני הקטנה והגדול הלכנו לשופינג באוקספורד , אישתי והבן האמצעי חזרו לדירה.

הגדול רצה לקנות קצת בגדים והקטנה רצתה לראות את החנות של דיסני אז המשכנו לאוקספורד.

החנות של דיסני

עוד מהחנות של דיסני

עוד קצת דיסני

יום שבת 29.7.2017

לקחנו את הטיוב ופנינו לתחנת Paddington אליה יש להגיע עם הרכבת החומה בקו Bakerloo. יורדים וצועדים לכיוון ונציה הקטנה , יש לנו שייט שם באחת הסירות לכיוון שוק קמדן. כשיוצאים מהתחנה יש ללכת אחורה לכיוון התחנה הגדולה של Paddington ולהמשיך ישר עד שמגיעים לונציה הקטנה. הליכה לא קצרה. הזמנתי שייט מחברה נחמדה , השייט יוצא בשעה 10:30 בבוקר מונציה הקטנה לעבר שוק קמדן. ההזמנה היא ללא תשלום , הם שומרים מקום עד השעה 10:00 אם לא מגיעים עד השעה 10:00 אז הם לא מתחייבים לשמור את המקום. הגענו בדיוק בשעה 10:00 שילמנו את הכסף לשייט ויצאנו לדרך. השייט הוא שייט תעלות , בתעלת ריג'נט , לאורך כל השייט מקבלים הסבר על מה שרואים בדרך. אנחנו מצאנו את השייט קצת ארוך 45 דקות ובחלקו משעמם. בסופו של השייט הגענו לשוק קמדן.

האתר ממנו הזמנתי את השייט

לאחר ההזמנה תקבלו במייל אישור על שמירת מקום בשייט.

וונציה הקטנה תעלת ריג'נט.

מבט מתוך הסירה ששטה במיימי התעלה.

המסעדה הסינית על התעלה

שוק קמדן הוא שוק ססגוני ויפה המון חנויות מגניבות , המון דוכני אוכל חגיגה צבעונית לעיניים ולחך. בשקט בשקט אפשר להעביר שם יום שלם. הסתובבנו בין החנויות השונות , סופגים את האווירה המדהימה , הבנים קנו חולצו של גיבורי על , חולצות מדהימות , הקטנה הצטלמה לבוק בסגנון ויקטוריאני , וקנתה נעלי ד”ר מרטינס מגניבות , ואכלנו ארוחת צהריים טעימה במיוחד.

קמדן

הרחוב אליו יוצאים מתחנת הרכבת

עוד קצת מהרחוב

ואיך אפשר בלי טעימה מהבוק הויקטוריאני

וגם בזה נתקלנו

יש בקמדן חנות מגניבה , מטורפת לחלוטין , כל המוכרים לבושים בצורה מוזרה , הכל אורות זוהרים , מוזיקה חזקה ורקדנים בכלובים. מומלץ להכנס ולהתרשם אי אפשר לפספס את החנות בפתח שלה שני פסלים ענקיים.

האוכל שם זה לא בעיה כל אחד יכול למצוא את עצמו. כדי לחזור לדירה יש לחצות את הגשר מעל התעלה לעבור לצד השני וללכת ברחוב של השוק לכיוון תחנת הטיוב. מעולם לא ניתקלתי בתחנה כל כך עמוסה. אחרי יום מהנה בשוק חזרנו לדירה בערב יש לנו הצגה אלאדין.

זהו זו ההצגה האחרונה שלנו בלונדון. יצאנו מהדירה נרגשים לקראת ההצגה שהוצגה בתיאטרון Prince Edward Theatre. ההצגה הייתה יפה מאוד. השחקן שמשחק את הג'יני פשוט גדול מהחיים עושה את כל ההצגה. פשוט “קורע” מצחוק.

ההצגה אלאדין היא שואו אחד גדול מאוד. המון ריקודים , תלבושות צבעוניות ונוצצות חגיגה לעיניים.

השחקנים שמשחקים את אלאדין ויסמין לא ממש מוצלחים , אבל המחזמר בהחלט מרשים.

האתר ממנו קניתי את הכרטיסים להצגה אלאדין

זה המיקום שלנו מכאכן ראינו את ההצגה.

לאחר צפיה בשלושה מחזות זמר הדירוג שלנו : במקום הראשון פאנטום האופרה , במקום השני אלאtדין ובמקום השלישי מלך האריות. זהו עוד יום הסתיים. חוזרים לדירה לישון. מתחילים להרגיש את סוף הטיול.

יום ראשון 30.7.2017

הבוקר אנחנו נוסעים לטירת ווינדזור. כדי לנסוע לווינדזור יש להגיע לתחנת Waterloo שנמצאת על הקו האפור Jubilee Line .

רכשתי כרטיסים ואנחנו על הרכבת שנוסעת לווינדזור , הגענו אחרי כשעה נסיעה לווינדזור. אנחנו באים לצאת מהתחנה ויורד גשם זלעפות , אחרי שתי דקות הוא מפסיק חוצים את הכביש ורואים את הטירה נגלית לעינינו במלוא הדרה ותפארתה.

ביציאה מתחנת הרכבת

ביציאה מתחנת הרכבת

טירת וינדזור המהממת.

בסופי שבוע ובתקופת הפסחא המלכה מגיעה לשהות בטירה. הסמל לכך הוא הדגל האנגלי המונף. אנחנו הולכים במעלה הרחוב מבצעים פניה שמאלה והרחוב פשוט מהמם ביופיו. אנחנו מגיעים לטירה תור ענק של ממתינים אך לנו יש כרטיסים מראש ואנחנו נכנסים מיד לטירה עוברים בידוק בטחוני כמו לפני טיסה והנה אנחנו בפנים. אנחנו מטיילים בתוך מתחם הטירה המדהים והולכים לכיוון חדרי הטירה , שוב טור ענק אך הוא מתקדם מהר מאוד ותוך פחות מ – 10 דקות אנחנו בפנים. התור הענק היה למי שרוצה לראות את בית הבובות של המלכה ויקטוריה מדובר בבית בובות ענק עם בובות עם תלבושות וכל מה שעולה על דעתכם וכל זה בשביל בובות. בתום הסיור בבית הבובות נכנסים לחדרים של הטירה עצמה. מה אומר לכם הכל מרשים ומפואר מאוד פשוט מדהים , אנחנו מסתובבים ונשארים פעורי פה. לאחר הסיור בחדרי הטירה אנחנו שמים פעמינו החוצה אני רואה שומר אנגלי ואיך שאנו מגיעים אליו להצטלם עימו מתבצע טקס חילופי משמרות. הקהל עמוד בחצי גורן ומצלם כשהחיילים מתחילים לצעוד קדימה , הם לא רואים בעיינים צועדים עם מגפים מורמות רוקעים ברגליים לעבר הקהל , תוך שנייה הקהל מתפזר לשני הצדדים ומאפשר להם לעבור. לאחר הטירה יצאנו החוצה לרחוב המהמם הראשי של ווינדזור הוא מאוד אסתטי ומטופח. ברחוב יש מרכז קניות שנקרא הקניון המלכותי הסתובבנו בו קצת אכלנו צהריים והתקדמנו לכיוון הרכבת. זהו מחר זה היום האחרון שלנו בלונדון. דרך אגב הילדים אמרו שהטירה היא הארמון היפה ביותר בטיול הזה.

האתר ממנו קניתי כרטיסים לטירת וינדזור

ווינדזור מבט מבפנים.

הפאר וההדר מבפנים

אחד החדרים

טקס חילופי משמרות

יום שני 31.7.2017

יום אחרון בלונדון היום אנחנו מתוכננים להגיע לגני קיו ולשכונת נוטינג היל.

נסענו לגני קיו שנמצאים בזון 6 הנסיעה לשם עלתה יותר מאשר הנסיעה לווינדזור ולהמפטון קורט.

הגענו לתחנת שנקראת Kew Gardens שנמצאת על הקו הירוק District Line

האתר ממנו קניתי כרטיסים לגני קיו

קראתי המון חוות דעת על המקום והתרשמתי שהמקום יפה , במילה אחת אכזבה , עלות הנסיעה ומשך הנסיעה לא מצדיקים את השהות בפארק. יורדים בתחנת הרכבת והולכים בתוך שכונה יפה מאוד לכיוון הפארק. נכנסנו לפארק הכניסה מרשימה בצד ימין יש גנים יפים ואגמון קטנטן.

קניתי כרטיסים לרכבת שעוצרת במספר תחנות בפארק וניתן לעלות ולרדת ממנה כל הזמן. עשינו סיבוב עם הרכבת בפארק שום תחנה לא גרמה לנו לרדת לראות את הפארק. הפארק רחוק מלהיות יפה הוא מתאים לחובבי בוטניקה.

דיי מאכזב. אכלנו בוהריים בפארק שגם היה יקר מאוד ולא מוצלח אבל המשכנו לטייל בו.

רוב תמונות הפרחים הן בכניסה לפארק מצד ימין.

בשלב מסוים הרגשנו שמיצינו את הטיול וחזרנו לתחתית. הבן האמצעי ביקש לחזור לקמדן כדי לקנות עוד חולצה של גיבורי על אז ויתרנו על נוטינג היל אשתי והקטנה חזרו לדירה ואני ושני הבנים נסענו לקמדן לוק , קנינו את החולצה המבוקשת וחזרנו לדירה. הפעם הגדול ביקש לחזור לאוקספורד להשלמת קניות אז קפצתי איתו לאוקספורד להשלמת מסע הקניות חזרנו עייפים אך מרוצים. יאללה מארגנים מזוודות מחר חוזרים לארץ.

עוד קצת גני קיו

יום שלישי 1.8.2017

אנחנו חייבים לעזוב את הדירה בשעה 9:00 כדי להספיק להגיע לטיסה בשעה 13:30 , אנחנו נוסעים באמצעות התחתית יורדים בתחנת Blackfrairs שנמצאת על הקו הירוק ה – DistrictLine ולוקחים בתחנה רכבת ללוטון. אנחנו יורדים בתחנה ולוקחים שאטל לשדה התעופה. אנחנו מגיעים לשדה התעופה אין בדיקה בטחונית ישר ניגשים לדלפקים , אנחנו חוששים אחד ממזוודות הטרולי שלנו מרגישה לי כבדה מידי. אנחנו משלמים פאונד לכל מזוודה שאנחנו שוקלים בשדה התעופה ומגלים שאכן שני התיקים הגדולים שנשלחים לבטן המטוס קלים מידי פחות מ- 23 קילו. מיד אנחנו מעבירים חפצים כבדים מכל טרולי למזוודות וניגשים לצ'ק אין. בצ'ק אין אף אחד לא בודק לנו את המזוודות והטרולי. נותנים לי 5 מדבקות להדביק לכל טרולי שהוא עומד בדרישות של וויזאייר. אנחנו הולכים לכיוון שער העליה למטוס. עוברים בדיקה בטחונית קפדנית מזוודות ובדיקה גופנית ומגיעים לחלק של הדיוטי פרי. כולנו רעבים אנחנו מסתכלים על השעון ועל התורים הארוכים בכל המסעדות ומבינים שלא נספיק לאכול , אנחנו לוקחים Take Away ועד שהוא מוכן אנחנו מתבשרים על עיכוב של שעה בטיסה. טוב התיישבנו לאכול. שדה התעופה בלוטון מפוצץ עד אפס מקום. מכריזים על גישה לשער העלייה למטוס , אנחנו הולכים למטוס. שניה לפני שאנחנו עולים על מטוס שוב גשם מעצבן. במטוס שלוש דילות מהממות ביופיין מאוד אדיבות. המטוס ממריא , מאוד נוח , מגישים בתשלום חטיפים וכריכים למיניהם. מי שרוצה יכול לעלות עם אוכל למטוס. הטיסה מאוד נעימה. הצוות אדיב ומנומס בשעה 21:30 נחתנו בישראל לחום וללחות.

זהו תמו להם 11 ימים של שכרון חושים בלונדון. איזו עיר איזו חוויה. הילדים מאוד אהבו , גם אנחנו.

בתוכנית המקורית היינו אמורים לבקר בעוד שני מוזיאונים מוזיאון המדע ומוזיאון אלברט ויקטוריה אבל ירדתי מזה הרגשתי שהיה לנו מספיק מוזיאונים לטיול אחד.

לסיכום :

לונדון מדהימה עם ילדים וגם Kזוג נשוי לבד. מה אסור לפספס בלונדון : כיכר פיקדילי , כיכר לייסטר , צ'יינה טאון , מוזיאון ריפלי (בעיקר אם יש ילדים בטיול) , ארמון באקינגהם , בניין הפלרמנט , הביג בן , כיכר טרפלגר , פארק סנט גיימס , הייד פארק , תצפית כל שהיא על לונדון , המצודה של לונדון , גשר המצודה , גריניץ' , ווינדזור , קובנט גארדן , המוזיאון הבריטי , שכונת שורודיץ , כנסיית ווסטמינסטר , כנסיית סנט פול , שוק קמדן , גני קנסינגטון , אלברט ממוריאל , מולו אלברט הול , הארי פוטר (אם יש ילדים ואתם חובבים מושבעים) , וונציה הקטנה.

קל להסתדר בלונדון עם התחבורה הציבורית מומלץ לקנות כרטיס שבועי מראש.

טיפ אחרון לגבי מחזות זמר והצגות , לפני שבחרתי את ההצגות הראיתי לילדים טריילרים ביוטיוב של ההצגות השונות בחרנו ביחד במלך האריות , פאנטום האופרה , ואלאדין. בכלל שווה להכין אותם מראש להצגות ואתרים מסוימים.

טיפ נוסף לכל אתר שהגענו אליו השתדלתי לספר לילדים משהו פיקנטי על האתר בנוסף לדברים השגרתיים כדי שיצור אצלם עניין וסקרנות.

מקווה שנהנתם ותפיקו את המירב מהפוסט

אריאל קלפנר.

תמונת הפרופיל של arielkle
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של arielkle

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים ללונדון

לפני 29 דקות
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך לאייטם המלא
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג לאייטם המלא
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה לאייטם המלא
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד לאייטם המלא
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו! לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו!
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ לאייטם המלא
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ
ישיר לגן עדן: אייר סיישל תחזור לישראל במהלך הקיץ, זה התאריך לאייטם המלא
ישיר לגן עדן: אייר סיישל תחזור לישראל במהלך הקיץ, זה התאריך
לא רק ונציה: היעד האירופי הפופולרי שוקל להקפיץ את מס התיירים פי שלושה לאייטם המלא
לא רק ונציה: היעד האירופי הפופולרי שוקל להקפיץ את מס התיירים פי שלושה
בלי מדוזות ועם מים צלולים: 10 האגמים הכי טובים באירופה לשחות בהם הקיץ לאייטם המלא
בלי מדוזות ועם מים צלולים: 10 האגמים הכי טובים באירופה לשחות בהם הקיץ