קוראים לי פלג ואני בחרתי בדרך שונה לחיות את החיים שלי. בתשע השנים האחרונות אני מטייל בעולם, טיילתי ב 108 מדינות ובכל היבשות. בחודשים האחרונים התחלתי לתעד ולשתף את המסע דרך דף הפייסבוק שלי ״לונלי פלג״. לשם אני מעלה תמונות, סיפורים וסרטונים וכיום אלפי אנשים עוקבים אחרי דף הפייסבוק שלי ״לונלי פלג- Lonely Peleg חציתי יבשות על גבי משאיות ורכבות, הקמתי את האוהל שלי לצידי הדרך ועל חופיים לבנים ובתולים, ישנתי בכפרים קטנים באפריקה וחייתי עם השבטים המונגולים. נעצרתי בגינאה, חליתי במלריה קשה, פגשתי ״ילדים חיילים״ שעשו דברים נוראים, חברים מקומיים ביקשו ממני להגשים להם חלום ולשים בשבילם פתק בכותל, רכבתי על סוסי פרא, רקדתי בפסטיבלים, קפצתי את הבנג׳י הגבוהה בעולם וטפסתי על הרי געש. החלום שלי הוא להמשיך ולטייל בעולם, להכיר אנשים וללמוד תרבויות חדשות, והכי חשוב לשתף את המסע שלי עם העולם. אני נווד, אין לי בית או רכוש ואף פעם לא למדתי באונברסיטה. את החינוך שלי רכשתי בדרכים ואת ההשראה מהאנשים שפגשתי בדרך. הפרויקט שלי התחיל לפני כמה חודשים לצד הדרך במערב אפריקה כאשר החלטתי לפתוח את הדף פייסבוק שלי ולשתף את העולם בסיפורים והתמונות שלי. אנשים רבים מתעניינים מאוד בדרך חיים שבחרתי ושואלים אותי שאלות רבות על המסע ועל הדרך שלי בעולם. כיום ״לונלי פלג״ היא תוכנית טיולים אשר מתעדכנת בזמן אמת, מסע וירטואלי אשר הופך את העוקבים שלי לחלק בלתי נפרד מהמסע שלי בעולם! אחרי הצבא כמו כל ישראלי טוב נסעתי לטייל במזרח. החופש והשקט כבשו אותי. לא רציתי לחזור לארץ ולהתחיל להיות חלק מהמערכת. ללמוד, לקנות בית , להתחתן. אבל אין ממש ברירה חייב להיות חלק מכל זה. הדרך היחידה הייתה להמשיך לזוז כל הזמן ממקום למקום. ככה נולד החלום שלי לטייל ל100 מדינות ובכל היבשות. אם כבר לנדוד למה לא לראות עולם לפחות. 8 שנים בדרכים, ועדיין לא חלק מהמערכת. אף פעם לא היה לי תלוש משכורת, בית , רכב, חשבון פלאפון או כל דבר אחר שאי אפשר לשים בתיק. הבית שלי שוקל 13 קילו, אני מתעורר כל יום במקום חדש, תופס טרמפים וישן אצל אנשים טובים לאורך הדרך. הרבה סיפורים, נופיים מדהימים, קצת מזל והרבה חופש. אלו החיים שלי.

אפריקה לא מה שחשבתם- מוקדש לאנשים היפים ליד רמקול ימין

אפריקה ,לא מה שחשבתם- מוקדש לאנשים היפים ליד רמקול ימין.

הפעם רציתי לכתוב על משהו טיפה שונה, אם לא הייתם בארץ מאז שנות ה80 , או שאתם מעל גיל 50 אין שום סיבה מוצדקת שלא תדעו שארץ הקודש עושה דבר מדהים בקנה מידה עולמי. חוץ מחקלאות ,טכנולוגיהונשק ישראל מובילה ומעצבת ז׳אנר מוסיקת הטראנס הבינלאומית . לא פעם שאמרתי שאני מישראל הגדירו אותה בתור ״בירת הטראנס העולמית ״ ובצדק.ה- Dj הישראלים נחשבים היום לטובים בעולם, ומופיעים על הבמות הכי גדולות. הז׳אנר שהתחיל בתור משהו חריג בתחילת שנות ה 90 בארץ , הפך מהר מאוד להיות משהו נורמטיבי. היום כמעט כל נער ונערה בישראל היו במסיבת טבע או פסטיבל פעם אחת לפחות. כור ההיתוך שניסתה ליצור ממשלת ישראל עם קום המדינה נכשל כישלון חרוץ . ממשלת ישראל נכשלה בעיקר בגלל העובדה שהחברה הישראלית היא חברה רב עדתית, ואף אחד לא רצה לקבל, ללמוד או לחלוק מהשונה ממנו. כולם רצו להשאיר בדיוק עם אותו הלבוש, מסורת, מנהגים , תרבות וכמובן מוסיקה. אז נכון, זה לא בדיוק דמות ״הצבר ״ שממשלת ישראל ניסתה ליצור, אבל יש פה התחלה של משהו, משהו שמאחד רבים מין הישראלים, האהבה למוזיקת הטראנס. אף פעם בחיים שלי לא ראיתי מגוון כל כך רחב של אנשים במקום אחד, כמו במסיבות הטראנס. מה שמשותף לכולם זה שכולם רוצים לבואו ולהתפרק מכל הלחץ שיש בארץ, אפילו אם זה רק לכמה שעות, ולהתחבר קצת יותר לטבע, ולתכנים של ״אהבה ושלום. רוקסטים, גלקטיים, יוצאי הודו, ערסים, רוסים, מבוגרים, נערים, ערבים, אתיופיים ,פיראטים למיניהם ,חבורות מהפריפריות או ילדות עשירות מהרצליה. כולם שם, כולם מוזמנים. אתה יכול לבואו לבד או בחבורה, אתה יכול להתלבש איך שבא לך, או לא להתלבש בכלל, לבואו מחופש. זה לא משנה לא יגידו לך פה אי אפשר. זה כמו גן שעשועים ענק למבוגרים. ישראלים מציפים כל שנה את כל הפסטיבלים הכי גדולים בעולם מהboom בפורטוגל ל ozora בהונגריה, לפסטיבלים באוסטרליה וברזיל.
עכשיו אני יספר לכם משהו שהרבה מכם לא יודעים. המילה הנכונה לתאר את זה יהיה ״ קהילת הטראנס בקייפ טאון , דרום אפריקה״ שלדעתי היא אחת מהיפות בעולם. באוקטובר שכל העולם נכנס לתרדמת חורף, בקייפטאון השמש זורחת ואיתה מסיבות הטראנס. עד תחילת מאי כמעט כל שבוע יש מסיבה! החל ממסיבות קטנות של 500 אנשים ועד פסטיבלים של 15,000. אין ספור DJ ישראלים מגעים לקייפטאון כל שנה לנגן ולהנות מאחת הערים היפות בעולם. פסטיבלים של שלושה ימים לאורך כל הסוף שבוע, הפקות ענק והכל מתרחש במקומות הכי פסטורליים מסביב לקייפטאון. כמעט כל מסיבה תכלול אזור קמפינג מסודר,אגם קטן, נהר או בריכה , שירותים, מקלחות , וכמובן דוכני אוכל ושאר פינוקים במחירים נוחים לכל כיס. ההפקה, איכות הסאונד והתפאורה לא תבייש פסטיבלים אפילו בקנה מידה עולמי.
הדובדבן שבקצפת לדעתי הוא הפסטיבל האחרון בעונה, בתחילת מאי africaburn. הגירסה של אפריקה ל burningman בארצות הברית. נכון שזה לא פסטיבל טראנס אבל זה פשוט אחד החוויות הכי טובות שהיו לי בחיים . שבוע באמצע במדבר בלי כסף, טלפון או דאגות. הכל מובנה על הרעיון של לחלוק דברים עם הסביבה, "sharing is caring". ממש נבנית לה עיר שלמה באמצע המדבר לשבע ימים. ישנם ״מחנות״ שמחלקים אלכוהול בחינם, אחרים אוכל, אחרים שתיה חמה, חלק מהאנשים מחלקים דברי אומנות קטנים, וחלקם מכינים דבש , עוגיות ואפילו גראס תוצרת בית לחלק לאנשים. אחרים יחלקו חיבוקים או חיוכים , אני חלקתי ציורי שמן, דבר שהיה הצלחה מסחררת כל שנה. כמו כן ישנם שעורי יוגה, יצירה ,תיפוף , קרקס וכל דבר בעצם שאנשים מוכנים ללמד. להסתובב כל היום בין המאהלים השונים, לראות אלפי אנשים מחופשים, לאכול ,לשתות ולפגוש אנשים מגניבים. ובלילה מופעי לייזר ואורות ,פסלי ענק , רכבים שיורקים אש, אופנועים מוארים בצורות של מדוזות, כרישים ולווייתנים אינספור במות הזויות ומיוחדות עם כל סוגי המוסיקה שאפשר לדמיין.
אז באמת אם אתם אוהבים , הרפתקאות, אנשים יפים, קיץ, פסטיבלים, וטראנס אתם חייבים לבקר בקייפטאון.

מוגש כחומר למחשבה ע''י האדם הנודד
 לעוד סיפורים ותמונות לייק לונלי פלג