אני וחברה החלטנו לנסוע ביחד לחופשת סקי בבנסקו, בולגריה. היעד נבחר מכמה גורמים : הייתי שם לפני 4 שנים והיה אדיר, וזאת האפשרות הכי זולה לשתי סטודנטיות... בקיצור, לקחנו חבילה הכל כלול דרך אופיר טורס, לשבוע שבין ה27.2 עד ל-5.3.
החבילה עלתה בערך 750 יורו וכללה : טיסות אלעל, העברה מהשדה תעופה למלון, 4 שעות הדרכה ביום (סקי), ציוד וסקי פס, ומלון 4 כוכבים כולל ארוחת בוקר בלבד! האוכל שם זול ויותר נחמד לצאת ולאכול בחוץ בערב.
המלון שלקחנו נקרא vihran palace, והוא במיקום ממש ממש טוב, 2 דקות הליכה מהגונדולה. יתרון נוסף הוא הארוחת בוקר העשירה. חוץ מזה לא התלהבתי יותר מידי מהמלון, אל תצפו לחדרים מפוארים, אבל בשביל המיקום היה שווה. מעבר לזה, הנהלת המלון מפעילה שאטל (הסעה) קבוע כל בוקר מהמלון עד למסלולי גלישה למעלה!!! מה שחוסך את כל הזמן שמתבזבז בתור לגונדולה כל בוקר.
אני לא יודעת אם השבוע שהגענו בו היה שבוע רגיל מבחינת העומס - אבל היה מ-א-ו-ד עמוס. התור בגונדולה לקח בסביבות השעה כל בוקר, וההסעה של המלון לגמרי הצילה אותנו בקטע הזה. מה שכן - גם להסעה יש תור וצריך לדאוג להירשם מראש בקבלה של המלון, זה עולה 5 leva לבן אדם (משהו כמו 10 שקל).
העדפנו לעשות סקי עם קבוצה למרות ששתינו כבר עשינו כמה פעמים - המדריכים שם מצויינים ומכירים את כל האטרקציות במסלולים, מומלץ.
בסוף יום סקי הולכים לשתות בירה בhappy end, פאב שממוקם ממש בסוף המסלול ולכן מושך את כל הגולשים...
מעבר לזה, באנסקו מפוצצת מסעדות, יש את המסורתיות, שנקראות בשם כללי mehana, ויש את אלו המערביות -
אנחנו העדפנו את המסורתיות, אחת שאהבנו במיוחד נמצאת 100 מטר מצד שמאל לפאב ה-lion הבריטי,
היה אוכל טעים ומוזיקה חיה מדהימה.
אחרי האוכל אפשר ללכת לשתות משהו ולשמוע הופעות חיות של הרכבים ממש ממש טובים או בamigo, או בfriendly pub שנמצאים אחד ליד השני.
לסיכום - עדיף לקחת חבילה דרך סוכנות נסיעות (תאמינו לי בדקתי גם לבד וזה יוצא כמעט אותו מחיר והרבה יותר כאב ראש), אופיר טורס בסה"כ היו בסדר גמור, יש להם נציג בולגרי דובר עברית שנוסע איתכם מהשדה תעופה ומסביר על הכל, סובלני ונחמד בהתחשב לכך שהוא עובד עם ישראלים:)
מבחינת השלג ומזג האויר - היה מלאאאא שלג, גם כשהגענו המשיך לרדת. מזג אויר עניין של מזל, נסענו בתקופה שאמורה להיות טובה, למרות זאת היו קצת ימים של רוח שבגלה סגרו את הרכבלים למעלה.
בסה"כ, אני מאוד אוהבת וממליצה על בנסקו, מה שקצת סותר הדבר האחרון שאני הולכת להגיד - מבאס לנסוע לחו"ל ולשמוע כל הזמן עברית מסביבך, ולא מדובר רק על הישראלים הרבים - אלא גם הבולגרים כבר אימצו את השפה והם מחכים לך בכל פתח של מסעדה או חנות עם איזה "אחי אחותי סבבה אחלה אוכל".
יש לי הרגשה שאנחנו מתחילים לעלות להם על העצבים, אז בואו ננסה לא להמאיס את עצמנו בבקשה, לטובת כולנו.
תהנו, והכי חשוב - הבריאות!!!