טנזניה - ספארי, לושוטו וזנזיבר - חלק ג'

לזנזיבר הגענו בטיסה מטנגה.

דרך הגעה מגניבה לזנזיבר – https://www.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%94+%D7%9E%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%91%D7%94+%D7%91%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8+%D7%9E%D7%98%D7%A0%D7%92%D7%94+%D7%9C%D7%96%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%91%D7%A8

ישנו לילה בטנגה במלון Panori Hotel ולמחרת ב9:40 כבר עלינו על המטוס. הטיסה ארכה כשעה כולל עצירה בפמבה. טסנו עם חברת Auric Air במטוס קטן של 13 אנשים, חוויה בפני עצמה. נחתנו בשדה התעופה בזנזיבר שנראה כמו האנגר נטוש ושם חיכה לנו נהג שלקח אותנו למלון. את ההסעה למלון הזמנו עוד לפני דרך מדריך שהמליצו לנו מלושוטו, קוראים לו מומין. הוא סידר לנו נהג שיקח אותנו מהשדה למלון My Blue Hotel בחוף הצפוני תמורת 20$. הנהג הגיע בזמן ואחרי קצת יותר משעה הגענו למלון. המלון יפהפה, הרבה יותר מבתמונות האמת. הכל מבריק ועם עצי קוקוס. באמת יפה. סיימנו עם הבירוקרטיה והמשכנו לעבר החדר. החדר היה גדול מאוד, עם מקלחת גדולה, מים חמים, כספת, מקרר, מזגן, כילה, טלוויזיה ומרפסת. יש במלון חדר אוכל אחד, מסעדה אחת, בר, שתי בריכות וחוף פרטי. המיקום שלו מעולה, לא רועש ולא שקט והכל במרחק הליכה. 5 דק' מזרחה יש סופרמרקט קטן וכמה מסעדות חמודות.

טיפ נפרד על המלון – https://www.lametayel.co.il/%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%9F+%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%94+%D7%91%D7%96%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%91%D7%A8

בגדול לזנזיבר הגענו כדי לנוח ולנפוש ולכן לא עשינו יותר מידי סיורים באי. החלטנו בתור התחלה לעשות יום סיור אחד ואולי להוסיף בהמשך יום סיור נוסף. את הסיור הזמנו מראש דרך המדריך מומין. שלושה סיורים ביום אחד – חוות תבלינים, אי האסירים וסטון טאון. את הסיור קבענו ליום השלישי שלנו על האי מה שהתברר כהחלטה נכונה, היה לנו זמן להנות מהשקט ומהרוגע ולא לצאת לטיול ישר עוד לפני שהכרנו את המקום.

בסיום הטיול הגיע המדריך ביחד עם הנהג לאסוף אותנו מהמלון ויצאנו לדרך. אחרי בערך כשעה הגענו לחווה. שם ליווה אותנו מדריך מקומי והראה לנו הרבה צמחים ופירות מקומיים. בסוף גם אכלנו קוקוס וקנינו קצת תבלינים הביתה. אחר כך המשכנו לעבר הנמל שממנו לקחנו סירה לאי האסירים. שם היינו עם הצבים והאכלנו אותם, עשינו סיבוב באי ושנירקלנו בערך 40 דק'. נחמד. אחרי כך חזרנו לסטון טאון ועשינו סיור של בערך שעתיים וחצי בעיר. הסיור היה נחמד ומעניין, ראינו הרבה מקומות מרכזיים בעיר ועשינו סיבוב קצר בשוק המקומי. סך הכל הטיול היה נחמד, בתור זוג שהגיע מהספארי ומלושוטו הסיורים היו פחות מרשימים. יכול להיות שמי שמגיע רק לזנזיבר יותר נהנה מהסיורים. הגענו חזרה למלון בסביבות 17:00 אחרי שהיינו תקועים בפקק של 40 דק' בסטון טאון.

טיפ נפרד על המדריך – https://www.lametayel.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%A0%D7%97%D7%9E%D7%93+%D7%91%D7%96%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%91%D7%A8++%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%94+%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%93%D7%90+%D7%90%D7%AA+%D7%9B%D7%9C+%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D

את שאר השהייה בזנזיבר העברנו בעיקר ברביצה על החוף ונהננו מהשקט.

טיפים כלליים –

1. שווה לבחור מלון מרכזי, מקל על ההתנהלות במיוחד למי שלא לוקח פנסיון מלא. החופים ממילא לא מפוצצים מידי (לפחות בתקופה אנחנו היינו, תחילת אוגוסט) ככה שאין משהו שאמור להפריע יותר מידי.
  2. ממרחים – שווה להצטייד בנוטלה או מה שאתם אוהבים, משדרג את ארוחת הבוקר.
  3. בניגוד לספארי, לדעתי שווה להגיע לזנזיבר ורק אז לסגור את הסיורים. התחושה שלי לפחות היא שיש שם הרבה יותר חאפרים ולכן לדעתי כדאי קודם לראות את המדריך ולדבר איתו ואז רק להחליט.
  4. לגבי פנסיון מלא / חצי פנסיון – אנחנו לקחנו חצי פנסיון והספיק לנו לגמרי. למי שאוהב לשתות ולהתפנק אז אולי שווה לבדוק אבל לנו זה לגמרי הספיק. בצהריים או שרק נישנשנו משהו קטן או שאכלנו במסעדה על החוף שעלתה לנו בסביבות 35,000 – 40,000 שילינג לארוחה (בערך 20$).
  5. המקום גן עדן. אין ספק בכלל. לקח לנו יום יומיים רק להבין איפה אנחנו נמצאים. מה שכן, מי שמחפש לעשות דברים או שופינג, כדאי שיחפש יעד אחר. מי שמחפש ים, שקט ומנוחה – זה המקום.
  6. האוכל טוב. לא מדהים ולא כמו בארץ אבל טוב. היה גיוון בארוחות ערב גם למי שלא אוכל חזיר או פירות ים.
  7. להביא הרבה קרם הגנה וספריי נגד יתושים.
  8. ההמלצה שקיבלנו היא לא להכניס לפה מים מהברז ולכן צחצחנו עם בקבוק מים. לא הכי נוח אבל העדפנו לא לקחת סיכונים מיותרים.

ללא ספק אחד המקומות היפים שהיינו, עם חופים מדהימים וים מושלם. מה שכן, האטרקציות מאוד תיירותיות ולא מרשימות במיוחד.

לעוד שאלות מוזמנים בשמחה לפנות אלי, תעשו חיים!

תמונת הפרופיל של nadav256
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של nadav256