טנזניה - ספארי, לושוטו וזנזיבר - חלק ב׳

לפני הטיסה חיפשנו להוסיף כמה ימי טיול בין הספארי לזנזיבר ולאחר חיפושים נרחבים והתלבטויות רבות החלטנו ללכת על שלושה ימי טיול בלושוטו, הרי האוסומברה. לרכס יש צד מזרחי וצד מערבי ולושוטו היא העיר המרכזית בצד המערבי. בדקתי מראש עם כמה חברות שמארגנות טיולים באזור ולאחר התכתבות ממושכת במייל סגרתי עם חברת Tupande. החברה התגלתה כאחרית ורצינית.

קישור לטיפ על חברת Tupande – https://www.lametayel.co.il/%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94+%D7%9E%D7%93%D7%94%D7%99%D7%9E%D7%94+%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%95

אז לאחר 5 ימי הספארי שלנו חזרנו לארושה ולמחרת לקחנו אוטובוס ללושוטו. את הכרטיס לאוטובוס קנה לנו מנהל חברת הספארי לאחר שביקשתי שזה יהיה לאוטובוס טוב. המחיר היה 15000 שילינג לאחד (בערך 7 דולר). שעת היציאה הייתה אמורה להיות 6 בבוקר ומנהל החברה אמר שיארגן לנו הסעה לתחנה המרכזית בבוקר (הוא או המדריך של הספארי יבואו). ב5:30 הגיע המדריך ונסענו 7 דק׳ לתחנת הרכבת. אם אתם יכולים, תבקשו שהמדריך יקח אתכם ולא סתם נהג מונית. יש שם המון אנשים, המון אוטובוסים והמון בלאגן. לבד, אני לא בטוח שהיינו מוצאים את האוטובוס הנכון. מה גם שהאזור לא סימפטי במיוחד וקצת מפחיד. המדריך חנה את האוטו ליד התחנה ולקח אותנו ברגל לאוטובוס ולא עזב אותנו עד שלא שמנו את התיקים בתא המטען וראה שאנחנו מסודרים עד הסוף. חשוב מאוד – לשמור את כרטיסי הנסיעה – לכל אורך הדרך, כל כמה שעות הצוות של חברת האוטובוס בודק את הכרטיסים. האוטובוס יצא ב6:30 (בכל זאת אפריקה) ויצאנו לדרך. בגדול, הנסיעה לא אמורה לקחת יותר מ5 שעות. אבל מה הבעיה? שכל כמה זמן האוטובוס עוצר באיזה שוק ירקות או ליד כמה אנשים שמוכרים דברים, מקבל מהם כסף ובתמורה אותם אנשים עולים לאוטובוס ומוכרים דברים. אפריקה במיטבה. מעבר לזה, האוטובוס דיי צפוף. אבל, הנסיעה עוברת בנופים יפים, במיוחד כשמתחילים לטפס לעבר ההרים. אנחנו היינו עם גוגל מפות וככה ידענו מתי אנחנו מתקרבים. כדאי להכין עוד בבוקר סנדוויצ׳ים או משהו לנשנש כי הנסיעה ארוכה. קשה לדעת מראש כמה זמן תיקח הנסיעה, תכינו את עצמכם ל6 עד 8 שעות. לנו לקח קצת יותר מ7 שעות.

אז לאחר נסיעה לא קלה הגענו ללושוטו. איך שירדנו מהאוטובוס חיכה המדריך מהחברה ולקח אותנו למשרד שנמצא ממש מול התחנה המרכזית. וידאנו את המסלול שתיאמנו מראש ושילמנו עבור הטיולים. הטראק שהרוב עושים כולל שלושה ימי טיול בכמה עיירות באזור במסלול כוכב. אנחנו העדפנו להישאר לישון באותו מלון ולא להיסחב עם כל הציוד שלנו על הגב, ולכן ביקשנו מראש מהחברה שיעשו לנו הזמנה במלון שהם המליצו ותיאמנו שלושה ימי טיול מהמגוון שהחברה מציעה -

1. טיול ביער גשם ותצפית אירנטה.
  2. סיור הכנת קפה + שוק מקומי (השוק מתקיים רק בראשון וחמישי)
  3. מסלול למפלי מקוזו.

אחרי שתיאמנו הכל לקח אותנו המדריך לאכול בפיצרייה בעיירה וליווה אותנו למלון Kakakouana Lodge. המחיר ששילמנו ישירות למלון היה 35000 שילינג טנזני ללילה לשנינו (בערך 17 דולר). החדר לא מדהים אבל שרדנו. למחרת יצאנו לדרך לטיול הראשון.

הטיול הראשון כלל סיור ביער הגשם מגמבה ותצפית אירנטה. סך כל ההליכה 18 קילמוטר. האמת שזה הייתה הליכה מאוד ארוכה וקשה (הכל עליות וירידות) אבל היה מדהים. עברנו דרך כפרים קטנים וראינו איך חיים המקומיים. הסתובבנו ביער הגשם ושם ראינו זיקיות והמון צמחים שמשמשים את המקומיים כתרופות או אוכל, מאוד מעניין. אחרי שהסתובבנו ביער הגשם הגענו לתצפית מעל ביער, שווה לעלות. לקחנו הפסקה קצרה והמשכנו לכיוון תצפית אירנטה. את ארוחת הצהריים אכלנו בחוות אירנטה, שווה ביותר! מגיעים לאזור בתוך היער שבו יש גם כפר נופש וגם מסעדה של שני אירופאים שבנו את הכל. הארוחה כוללת גבינות לחמים וריבות למול נוף מדהים! בהחלט שווה. לאחר הארוחה המשכנו לכיוון התפצית. תצפית מדהימה. בהחלט המאמץ היה שווה. התפצית נמצאת בגובה של 1850 מטר. לאחר התרשמות מהנוף חזרנו לכיוון מרכז העיירה. הגענו בסביבות 17:00.

למחרת יצאנו לסיור קפה ושוק מקומי. התחלנו בסיור קפה, ראינו איך הקפה גדול ואת כל שלבי ההכנה וזכינו להכין גם בעצמנו. כל התהליך קורה בבית מקומי של אישה מקסימה שהראתה לנו הכל וגם נתנה לנו לטעום. בהחלט שווה ומעניין. את ארוחת הצהריים אכלנו בבית האישה, טעים מאוד. אחר כך המשכנו לכיוון השוק. השוק עצמו נחמד, יש מקומות שמאוד קשה ללכת בגלל הריח אבל בגדול הוא נחמד. אחרי שהסתובבנו קצת בשוק ביקשנו מהמדריך שיקח אותנו לטעום את הבירה המקומית שעשויה מקנה סוכר. מגעיל ברמות.

למחרת היה יום הטיול האחרון, שמיד אחריו היינו אמורים להמשיך לטנגה לקראת הטיסה לזנזיבר למחרת. הטיול היה לעבר מפלי מקוזו. לקחנו הסעה ביחד עם המדריך כדי לקצר את הדרך ב10 קילומטר והלכנו סה״כ כ8 קילומטר. ההליכה יפה מאוד כשבסוף הגענו למפל עצמו. מפה יפה, לא גבוה במיוחד אבל נחמד ביותר. כשהגענו לשם היה לנו קצת זמן פנוי ובזמן הזה הכין לנו המדריך צ׳אפטי עם גוואקמולי. טעים בטירוף. ישבנו ליד המפל ואכלנו, היה ממש כיף. אחרי זה חיכינו לנהג שקצת התעכב, לקח אותנו למשרד, אספנו את הדברים והתחלנו את הנסיעה לטנגה. התלבטנו איך להגיע לטנגה כאשר יש שתי אופציות – הסעה פרטית או דאלה דאלה. בגלל שהבנו שהנסיעה בדאלה דאלה תיהיה ארוכה יותר וקשה במיוחד, החלטנו להתפנק ולקחנו הסעה פרטית. גם את ההסעה סידרו לנו דרך החברה ולקחו אותנו שני מדריכים שהם גם נהגים. שילמנו עבור התענוג 90$ אחרי שרצו 125$. הגענו אחרי שלוש שעות. לדעתי היה שווה להשקיע יותר למי שיכול וצפוף בזמן.

טיפים כללים והערות -

1. הנסיעה ללושוטו וממנה בהחלט לא קלה אבל שווה. מאוד נהננו מהסיורים ומאוד נהננו מהאווירה במקום. אווירה כפרית והרבה פחות תיירותית. מרגישים הרבה יותר את המקומיים ואת המדינה עצמה.
  2. ממרחים – גם פה שווה להסתדר מראש עם ממרחים. ארוחת הבוקר שלנו כללה שתי פרוסות לחם וחביתה, לכן הנוטלה מאוד עזרה. בנוסף, לילה לפני קנינו ירקות ופירות ואז שידרגנו את הארוחה. הירקות והפירות מאוד מאוד זוליל ויש בכל מקום.
  3. לסגור מראש – גם פה לדעתי שווה לסגור את הסיורים מראש למרות שאני מניח שבמקום אפשר להשיג מחיר יותר טוב. אנחנו שילמנו 100$ לבנאדם עבור הטיולים ועוד 50$ למלון לשלושה לילות לשנינו.
  4. החלפת כסף – יש במרכז העיירה, מול התחנה המרכזית בנק שיש בו אחלה שער להחלפה, שווה. אנחנו אהבנו לששתמש בשילינג מאשר בדולר ועשינו את זה במשך רוב השהות שלנו.
  5. חבל כביסה – למי שמתכנן להמשיך הלאה ולעשות כביסה, שווה להביא עוד מהארץ חבל כביסה ולעשות בחדר.
  6. טיפ – אנחנו נתנו למדריך בערך 10% שלדעתי מאוד סיפק אותו. בכללי מאוד אוהבים תיירים במקום ככה שכל מי ששמחים לקבל את כל מי שמגיע.

לושוטו מקום מדהים, מאוד מקומי ועממי ואפשר לראות בו ולהבין איך חיים המקומיים. בהחלט שווה להגיע ולטעום עוד קצת ממה שיש למדינה הזאת להציע. וקדימה לזנזיבר!

תמונת הפרופיל של nadav256

בשורות טובות לטסים למזרח: זאת חברת התעופה שתשוב לישראל ממש בקרוב
אירוויזיון 2025: כך תטוסו לעודד את יובל רפאל בשווייץ לאייטם המלא
אירוויזיון 2025: כך תטוסו לעודד את יובל רפאל בשווייץ
האם חברות התעופה האמריקאיות חוזרות לישראל? לאייטם המלא
האם חברות התעופה האמריקאיות חוזרות לישראל?
סאן דור משיקה את יעדי קיץ 2025 וחושפת את הלהיט היווני של העונה החמה לאייטם המלא
סאן דור משיקה את יעדי קיץ 2025 וחושפת את הלהיט היווני של העונה החמה
איך נתב"ג נערך לחזרת החברות הזרות – ומה זה אומר על עונת הטיסות הקרובה? לאייטם המלא
איך נתב"ג נערך לחזרת החברות הזרות – ומה זה אומר על עונת הטיסות הקרובה?
סוף סוף זה קורה: וויז אייר בצעד חשוב שכולנו חיכינו לו לאייטם המלא
סוף סוף זה קורה: וויז אייר בצעד חשוב שכולנו חיכינו לו
גל החזרות נמשך: אייר פראנס חוזרת השבוע לישראל! לאייטם המלא
גל החזרות נמשך: אייר פראנס חוזרת השבוע לישראל!
ממשיכה להתייקר: האם הצעד החדש של בריטניה ירחיק ממנה תיירים? לאייטם המלא
ממשיכה להתייקר: האם הצעד החדש של בריטניה ירחיק ממנה תיירים?
בשורות טובות: איטליה מורידה את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
בשורות טובות: איטליה מורידה את אזהרת המסע לישראל
רסיסים מהחלל: האם טיסות מתעכבות בגלל החלליות של אילון מאסק? לאייטם המלא
רסיסים מהחלל: האם טיסות מתעכבות בגלל החלליות של אילון מאסק?
מבטלת 12 קווים: הצעד הדרמטי של ריינאייר לעונת הקיץ לאייטם המלא
מבטלת 12 קווים: הצעד הדרמטי של ריינאייר לעונת הקיץ
מצאנו לכם את הטיסות הסודיות הכי זולות טיסות זולות ברגע האחרון
לאן טסים עכשיו?
קבלו השראה לחופשה הבאה שלכם לאן טסים עכשיו?
הריזורט המושלם שהילדים יעופו עליו בחו"ל לכתבה המלאה
הטרנד החדש של התרמילאים: המלצות ליעדים לטיול ביניים בלתי נשכח לכתבה המלאה
גלו את כל הסודות של טיסות סודיות פודקאסט למטייל
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! אזרבייג'ן - ארץ האש
אזרבייג'ן - ארץ האש
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה