נסענן לפורטוגל אחרי התלבטות. בגלל הקונקשן…. בסוף החלטנו להתגבר על הרתיעה ולנסוע עם טורקיש לליסבון ולחזור מפורטו.
על הטיסה לא ארחיב. משדה התעופה לקחנו שאטל אחרי שבררנו שהוא מגיע מאד קרוב למלון שלנו. המחיר 3.5 יורו. הגענו למלון מרכזי ביותר, נוח מאד, מעל מדרחוב הומה ושוקק. שם המלון residencial-florescente. המחיר ללילה 95 יורו. יצאנו לשוטט במדרחוב הראשי, אוגוסטה (שהם קוראים לו אוגושטה) עד שפת הנהר. הכיכר ליד הנהר ענקית ומרשימה, כיכר המסחר.
למחרת לקחנו, בפעם הראשונה, אוטובוס תיירים כזה שעושה כמה מסלולים בעיר ואפשר לרדת איפה שרוצים ולעלות שוב. אפשר לקנות כרטיס ליומיים. הוא טוב גם לשאר אמצעי התחבורה אבל כדאי לברר הכל עד הסוף…. נסענו לרובע בלם לאטרקציות הרגילות: המגדל, מנזר ג'רונימו, אנדרטת מגלי הארצות והפשטיש דה נטה המפורסם. לא להחמיץ אף אחד מהמקומות הנ”ל… ביום השני לקחנו את המיניבוס למצודה שחולשת על העיר, מבצר ג'ורג' הקדוש. בטיפ שהיה לי (שכנראה סיים את חיי המדף שלו) היה כתוב שהכניסה חינם. היא כבר לא כעשר שנים…. אבל שווה להכנס כי המקום יפה, הנוף עוצר נשימה והאוויר מכניס חזרה את הנשימה.
עשינו עוד סבוב עם האוטובוס הצהוב לכיוון פארק האומות. לצערי לא ירדנו אבל נראה לי שכדאי.
ביום השלישי, שהיה צפוי להיות חם (הרבה יותר ממה שחשבתי שעשוי להיות) נסענו בטראם שעושה סבוב לשתי הגבעות של ליסבון, אלפמה ובאיירו אלטו. ירדנו ממנו כי ראינו שוק חמוד בגן מול כנסיית אשטרלה, שוק עתיקות ופיצ'פקס שאנשים מוכרים.
אח”כ חזרנו למלון ונסענו לקחת את הרכב שהזמנו כדי להמשיך בטיול. לקח אותנו נהג מונית שלא ידע מילה אנגלית, לא ידע איפה הכתובת של השכרת הרכב ובגלל שהוא גבר גבר, גם לא שאל. עד שאנחנו עצרנו את המונית ושאלנו אנשים איפה המשרד של יורוכאר. קבלנו אחלה אוטו, שמנו יעד בג'יפי אס ונסענו לאבורה.
באבורה היה עוד יותר חם, אבל הגענו, כפיצוי, למלון הכי הכי הכי הכי. Albergaria Do Calvario. יפה, נעים, צוות מדהים וחנייה צמודה. עשו לנו משהו קל לאכול ויצאנו לכיוון מונסראג'. עיירה לבנה על קצה הר, עם מבצר מוזר. באזור הזה, אלנטג'ו, הבתים הצבועים בלבן מקושטים בפס צהוב או כחול בחלק התחתון של הבית וגם מסביב לחלונות. מקסים ביותר. חזרנו לאבורה למלון החמוד שלנו ועשינו סבוב לילי בעיר כולל כמובן מסעדה. איך לא.
ארוחת הבוקר במלון היתה נהדרת. דרך אגב, בכל המלונות ארוחת בוקר מצויינת, כוללת ביצים ובייקון. אין ירקות אבל יש דגנים ופירות. כמובן גם גבינות, נקניקים ועוגות…
עשינו סבוב בעיר. מצאנו בה את הכנסיה הראשונה שגובה תשלום בעד הכניסה. בצעד מחאתי, לא נכנסנו והמשכנו את טיולנו בעיר. בגלל שהיה מאד חם, חזרנו לצהריים למזגן במלון, שאגב, היה היקר ביותר בכל הטיול, 108 יורו לחדר (אני יודעת, זה לא הרבה ) והיה שווה כל יורו וחלקיק יורו. בערב הלכנו למסעדה מומלצת ע”י המלון ובדרך בקרנו את האקוודוקט שנכנס לעיר מעל החומה ובין החללים שבו, בנו דירות. פתרון לדיור בר השגה?
למחרת אמרנו שלום בצער גדול למלון, ונסענו לסינטרה. כבר ירדו איזה 8 מעלות. בסינטרה הזמנו חדרים בוילה דאס רוסאס. בית מתוק, עם גינה יפיפיה, חדרים מרווחים מאד וחניה פרטית. המלון עלה לנו 78 יורו.
התחלנו את סיורנו ב-palacio real nacional שהיה מאכזב ואפשר לוותר עליו בקלות. לעומת זאת, המבצר המורי הוא חובה. מראה מדהים מעל סינטרה, חומות מרשימות ורוח נהדרת.
בערב הלכנו למסעדה נחמדה ליד המלון בשם sopa d'avo עם בעלת בית מקסימה. מוס הלימון הוא טעימה מגן עדן.
למחרת נסענו לארמון פנה המהמם בכל מובן אפשרי. פשוט אסור להחמיץ. לעומת זאת, מנזר הקפוצ'ינים לא ממש חובה. חיו שם פעם נזירים בתאים קטנים, סגפניים. החלטנו שגרו שם נזירים גמדיים…
בערב הלנו למסעדה אחרת מומלצת, ע”י אורן, מסעדת dom pipas שהיתה טעימה ולא יקרה.
בבוקר שאחרי היתה רוח חזקה עד מאוד כך שהשהייה בקאבו דה רוקה, הנקודה המערבית באירופה, היתה קצרה ורוחנית ביותר. המשכנו לאובידוש עליה נכתב בלי סוף והיא אכן ראויה לכל השבחים.
משם לאלקובסה לראות את הכנסיה והמנזר. הפתעה. הכנסיה מאד נקיה, לא מצועצעת, ריקה כמעט לגמרי ולכן מרשימה מאד. גבוהה, ארוכה וצרה. בסופה, נמצאים קברי האוהבים, דון פדרו ואינס דה קסטרו. תקראו עליהם במקום אחר. צמוד לכנסיה, שהיא ללא תשלום, ישנו המנזר, בתשלום, ובו בין החדרים העתיקים הוצגו פסלים ויצירות מודרניות מעניינות ויפות והשילוב היה מקסים. לפתע שמענו קול שירה. הלכנו בעקבות הקול והגענו לשני בחורים ששרו אופרה בקול שמיימי… ככה, כדי למכור את הדיסקים שלהם. מקסים.
משם שמנו פעמנו למלון הבא שלנו בבאטלייה. מלון Hotel Mestre Afonso Domingues שנמצא בדיוק ליד הכנסיה/מנזר הענקי. מה זה ליד? מחלון המלון השקפתי על הכנסיה… משגעת. בבוקר שאחרי בקרנו בה, והחלק המרשים שבה הוא הקפלה הלא גמורה, בלי הגג. המקום נבנה כמעט 200 שנה… תחשבו על זה. כל הבנאים והפסלים לא ראו אותה גמורה… מכיוון שאנחנו אוהבי שווקים, קפצנו לכפר סמוך ליום השוק השבועי, שוק גדול ונחמד עם כל טוב. אה, המלון עלה לנו 75 יורו לחדר. מלון מקסים.
מבטלייה נסענו למערת נטיפים עמוקה מאד, מרשימה מאד עם מיליון מדרגות שכל הזמן יורדות עוד ועוד. המזל הוא שבסוף, מעומק 110 מטר, יש מעלית החוצה. למערה קוראים Grutas Mira de Aire. מהמערה נסענו לעיר הבאה שלנו, טומאר. מלון מפואר זה לא מילה. על שפת הנהר, עם מדשאות, קרוב לעיר העתיקה, וכל הכיף הזה עלה רק 79 יורו לחדר. שם המלון hotel dos templarios.
אכלנו בערב במסעדה על שפת הנהר. בבוקר הלכנו לראות, כמו יהודים טובים את בית הכנסת העתיק. לא ריגש אותי בכלל. לעומת זאת, עלינו על ההר למנזר וכנסיה קונבנטו דה כריסטו ושם יצא לנו וואו ענקי למראה הרוטונדה שכמוה לא ראינו בשום מקום אחר, כולל איטליה. משהו מדהים בהחלט.
מטומאר נסענו ליער בוסקו וצפינו במלון המרשים שבמרכזו, בגנים היפים ו.. יאללה למלון הבא שהיה בעצם קווינטה. בית שהוא בין צימר לבד אנד ברקפסט. מקום חמוד להפליא, בעל בית נדיב בצורה יוצאת דופן. הוא קבל אותנו עם כוס יין, הראה לנו מטבח עם מיני בר ואמר שהכל לשרותנו, בלי להוסיף למחיר שהיה...70 יורו ללילה. המקום נקרא quinta de logarssol. ארוחת בוקר אישית, לא מזנון כמו במלון, בעלת הבית הכינה לנו כריכים לדרך.. בחוץ מרחבים של דשא ובריכה. היה עוד זוג אחד במלון…
ישראלים, אלא מה.. ואפילו שכנים. בעל הבית המליץ להם ולנו על מסעדה ואף הזמין לנו מקומות. המסעדה מתמחה בחזירונים על גריל… המממ….. יאמי. היה מעולה. בבוקר שאחרי נסענו לעמק הדורו, לאורך הנהר הרחב והמרשים ונופיו היפים. הרים מלאים טרסות מעובדות של גפנים, בתים בתפזורת ואוניות תיירים בנהר. ישנו שוב בקווינטה, בית עתיק שקיים מ-1860. המחיר 75 יורו לחדר. אוכלים בחוץ על המשטח מול הנהר והשלווה פשוט נכנסת לך לנשמה.
המשכנו לטייל לאורך הנהר משתי גדותיו וחזרנו לארוחת ערב בקווינטה. להפתעתנו הרבה ארוחת הערב היתה פשוט מעולה. זהו, לילה אחרון. אוויר קריר אחרון לפני החמסינים של הארץ. חבל שאי אפשר לארוז אותו לקחת הביתה. בבוקר האחרון נסענו עוד לאורך הנהר עד שהזמן אילץ אותנו לקחת כביש מהיר לשדה התעופה בפורטו.
עד הפעם הבאה...לסיום, את כל המלונות הזמנו דרך האתר http://www.toureply.com/MainPage.aspx
שיש לו שיתוף עם בוקינג. מומלץ גם בגלל שאפשר להתייעץ הרבה מאד בפורום של האתר עם אורן שממליץ על מסלולי טיול, מלונות, טיסות, רכב ועוד.