בטיול הראשון שלי התרמיל שקל 19 ק”ג. היום הוא שוקל בין 11 ל-13 ק”ג. ההבדל משמעותי כשאתה נסחב עם התרמיל בדרכים. אני חושב שיש כמה “סודות ידועים” אולי כבר קראתם בכל מיני מקומות אבל אני בוחר להביא את ניסיוני.
קודם כל התרמיל. עשיתי באמת מחקר מקיף באינטרנט וביוטיוב כדי למצוא תרמיל אידאלי. אידאלי פרושו: משקל עצמי נמוך מאוד, חזק ומותאם לגופי. כשאני רואה את כל התרמילים הענקיים שחלק מהאנשים מסתובב איתם אני מעריץ את גבורתם אבל לא מקנא בהם.
מצאתי תרמיל 60 ליטר בעל משקל עצמי של 1.1 ק”ג ואפילו פחות אם מוציאים ממנו תמיכה פנימית. תרמיל חכם ללא רוכסנים, אטום למים ואתה קונה אותו בהתאמה אישי.שולח להם מידות שהם מבקשים ומקבל תרמיל מותאם לך. קניתי ב2013 והוא מטייל איתי לכל מקום.
קישור לא מחייב כמובן: http://www.granitegear.com/crown-v-c-60-ki-packbody-only.html
בתרמיל אני משתמש בשתי שקיות ואקום גדולות כמעין מדפים בארון הבגדים שלי: האחת לבגדים והשניה לתחתונים גרביים וגופיות. יש שקית אטומה למים שבעזרתה ניתן גם לנפח מזרון שמשמשת גם כשקית לכביסה מלוכלכת או כל צורך שהוא.
עד טיולי האחרון ב-2016 באפריקה השתמשתי במזרון מתנפח של OUTDOOR. אבל הוא נעלם לי ועכשיו קניתי מזרון מתנפח מצויין באמאזון: https://www.amazon.com/gp/product/B00UW7LEOW/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1 לא ניסיתי עדיין בשטח אבל יש לו מקדם בידוד מעולה R=4.4, והמשקל 550 גרם. הוא נוח וקליל, מנפח אותו בפה או עם שקית אוויר.
כדי להגיע למשקל קל כמה שיותר אין ברירה זה עולה כסף כי אני קונה מוצרי הייטק אפשר לומר אבל נחסך ממני משקל רב.
מה שעוד חוסך משקל הוא זול מאוד: משחה לכביסה ביד וחוט כביסה קומפקטי. בכל מקום שבו אני ישן שני לילות לפחות אני מכבס ביום הראשון ולמחרת הכל יבש.
ולמה הכל יבש? כי אני קונה הכל: מכנסיים, חולצות, תחתונים וגרביים, הכל, ייבוש מהיר וזה עובד.
יש לי פקק ענק אוניברסלי שמתאים לכל סוג כיור בעולם, מכבס , תולה ולא צריך לסחוב ערמות של בגדים.
שק שינה: מודה, לא מצאתי עד כה שק שינה שאני אוהב. יש לי שק שינה של קרימור שאמור לספק טמפרטורת נוחות של 7 – אבל קפאתי בו במונגוליה כאשר היה באזור ה-7 או -10.
שק שינה ממשי: קניתי במקרה בויאטנם ואני מברך כל פעם. שק שינה דקיק, משמש אותי כל פעם כשאני מגיע למקום חשוד ברמת ההיגיינה שלו אני בפנים, המשי נעים סבבה.
אני משתמש גם בכיסוי לתרמיל של OUTDOOR. http://www.totah.net/items/1016440-%D7%9B%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99-%D7%92%D7%A9%D7%9D-%D7%9C%D7%AA%D7%A8%D7%9E%D7%99%D7%9C-%D7%A9%D7%9C-OUTDOOR, למה? קודם כל ככיסוי כמובן בעיקר בטיסות כדי שישאר עם המטען הרגיל ולא יסחבו אותו ואותי לכל מיני דוכני מטען חריג. דבר שני: אפשר לתקוע בו דברים נוספים שאתה לא רוצה שיהיו בתרמיל כמו נעליים מצופות במשהו מהטיול. כשאני בטיולי אוברלנד אני משתמש בו כתרמיל לילה: מכניס בו מזרון, שק”ש, ובגדים ללילה. יתרון אחרון: כשהוא ריק אני שם אותו מתחת למזרון כבידוד נוסף בין המזרון לאדמה וזה משמעותי.
אני מצרף רשימה שהכנתי ומשמשת אותי לכל טיול. תהנו.
| ציוד אישי בגדים | ציוד נילווה: | ציוד טיולים |
| 2 זוגות מכנסיים פראנה, קולומביה | משקפי שמש | שק שינה |