בשנים האחרונות מאז יצאתי פעם שניה לאוויר העולם, אני מטייל. אני משתדל לטייל בכל מיני מקומות בעולם שתמיד חלמתי עליהם, יש לי רשימה בראש, בצורה שתחבר אותי למדינות ולמקומות הללו. אני מעדיף טיולי OVERLAND ועיקר החוויות יהיו מטיולים אלו. אשמח לשתף מניסיוני. באופן כללי נכון להיום אני מטייל עם תרמיל ששוקל 11 קג כולל שק שינה. לא רע בעיני.

טיולי OVERLAND

תמונה ראשית עבור: טיולי OVERLAND
משאית של DRAGOMN חוצה את מישורי מונגוליה. יורם לבון (C)

אני תמיד הישראלי: היחיד, הראשון, וכל תואר אחר של ראשוניות שמצטרף לטיולי אוברלנד. אז הבנתי שאולי זה תחום שלא כל כך מוכר למטיילים הישראלים ואלי מוכר אך לא אהוד. החלטתי לכתוב למה אני אוהב טיולים מסוג זה.

מעט עלי: בן 57, פרשתי מוקדם, אוהב לצלם ולטייל בטיולים מסוג זה בכל העולם. התחלתי לפני מספר שנים בטיול משולב בדרום אפריקה. התנדבתי דרך אירגון African Impact כצלם בשמורת הטבע Thanda שם במשך חודש אתה עושה כל יום שני מסעות ספארי בגיפים עתיקים רעועים ומאוד חשופים לשמש ולחיות ומצלם. מצלמים משפחות אריות ומכינים שושלות יוחסין של פילים וכרטיסי הזיכרון ובעיקר הזיכרון האישי שלך מתמלאים בתמונות מדהימות וחוויות שבאמת קשה לי לתאר. כשנגמרה תקופת ההתנדבות נסעתי לבד לאורך דרך הגנים ונהניתי מכל רגע עד שהגעתי לקייפטאון היפה. בקייפטאון הצטרפתי לטיול האוברלנד הראשון שלי.

בעקרון טיול כזה מבוסס על תרמילאים שמגיעים לנקודת מפגש ידועה, בדרך כלל בית מלון בעיר מסויימת. לנקודת המפגש מגיעה גם משאית גדולה שהופכת להיות ביתך לתקופה של בין שבועיים לשנה! לכל משאית יש מסלול ידוע מראש ובו תחנות הצטרפות וירידה. אתה יכול להצטרף למקטע דרך אחד שהוא בדרך כלל כשבועיים או לכל המסלול. זה אינו אוטובוס תיירים ואין מדריכי תיירים. מה יש? יש TOUR LEADER ונהג/נהגת. בדרך כלל מדובר בבריטים ססגוניים וחברותיים אלופים באילתורים שונים. מטרתם להביא אותך ליעד בכל מחיר. ה-TL מנהל את קבוצת האנשים המוזרה ביד רמה ויוצר ממנה קבוצה מגובשת להפליא בדרך כלל, ללא הבדל גיל ומנטליות. לכל משאית מצטרף גם מדריך אחד לפחות מקומי. תפקידו לחבר בין האנשים לבין המדינה שלו. שפה, מנהגים, מאכלים, שוק, מגורים וחילוצים ממצבים שונים הם חלק מתפקידיו של המדריך המקומי. בדרך כלל אנשים דוברי אנגלית טובה ובעלי קשרים מצויינים לאורך הדרך. ותאמינו לי, זקוקים לקשרים אלה. עקרון הנסיעה: עוברים דרך אתרים חשובים, בכל אתר אתה יכול לבחור מה לעשות: להתבטל, לצאת לטייל או כל דבר אחר. יש לך תאריך ושעת יעד בהם אתה אמור לחזור למשאית. אם אתה רוצה, המדריך המקומי מחבר אותך לקבוצה שעושה טיול או טרק באזור. כך למשל, בדרום אמריקה עזבתי את הקבוצה שלי בקוסקו וחברתי לקבוצה מקומית שעשתה את האינקה טרייל הקלאסי למאצו' פיצ'ו. אתה יכול גם לעזוב את המשאית לימים או שבועות ולהתחבר אליה שנית מאוחר יותר בנקודת מפגש שנקבעת עם הצוות.

המשאית עצמה מכילה כל הציוד הדרוש להשרדות בכל שטח: הרבה דלק, מיכל מים ענק עם מערכת פילטרים, מטבח, מקרר, אוהלים ועוד. בכל קבוצה ממנים תת קבוצות: קבוצת בישול, קבוצת נקיון, קבוצת מים ועוד לפי הצורך. קבוצת הבישול מקבלת תקציב ויוצאת לשוק לקנות מצרכים והיא אחראית על שלוש הארוחות הקרובות. די משעשע ולפעמים מדכא לראות אנשים שלא יודעים ולא בישלו מעולם מנסים להתמודד עם הבישול בשטח…

טיול מסוג זה אינו טיול מפנק ורוב האנשים מגדירם ובצדק לדעתי: It's not an holyday it's an adventure! הטיול יכול להיות קשה: נסיעה ארוכה במשאית לא מפנקת, טילטולים רבים,ללא מזגן במשך שעות במדבריות או בהרים או בשלג, לינה בשטח באוהלים (שני אנשים באוהל) ואוכל שמישהו שלא יודע לבשל ניסה לבשל..מצד שני: מגיעים למקומות שאין בהם הרבה תיירים, פותחים את הגג ויושבים על הגג וצופים בדרך, מכירים אנשים נפלאים – הרי מי יבוא לטיול כזה? רק חברה טובים ולא מפונקים.

האנשים מתחברים במהירות. טווחי הגילאים שניתקלתי בהם היו 19-70. תוך שלשה ימים הקבוצה מתגבשת. התהליך מדהים וחוזר על עצמו כל שבועיים כאשר אנשים ותיקים עוזבים וחדשים מצטרפים. הנסיעות הארוכות נותנות לך זמן להיות עם עצמך וגם זמן להכיר את האחרים בקבוצה. שלא לדבר על המשימות המשותפות ממש כמו גיבוש ארוך.

יש שני סוגי אוברלנד: האחד שמו שתיארתי במשאית והשני מבוסס על נסיעה בתחבורה ציבורית וכל כלי תחבורה אפשרי.

התעייפתי, המשך בקרוב. אם יש שאלות אשמח לענות!

תמונת הפרופיל של yoramlav
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של yoramlav