לונדון- דצמבר 2018

תמונה ראשית עבור: לונדון- דצמבר 2018

שתי חברות (פעם ראשונה) בלונדון בסוף דצמבר- טיפים ומסקנות.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

כללי-
 תאריך הטיול-
27/12/2018-3/1/2019.
טיסות- turkish airlines. נחתנו בגטוויק, בשעות נוחות. ההמלצה שלי- אם אין חיסכון משמעותי בכסף- תוותרו על הקונקשיין ליעדים באירופה. אמנם לא היו שום בעיות מבחינת זמני ההמראות, אך עדיין עדיף לטוס טיסה ישירה.

מלון- Staybridge Suites London-Vauxhall- מלון דירות עם חדרים גדולים יחסית ללונדון (32 מ”ר). חדרים נקיים ונראים חדשים. כולל ארוחת בוקר. צוות אדיב ונחמד.
 * מחיר: יחסית למחירים בלונדון בתקופה הזו ובכלל- המחיר שלו היה מצויין (קצת יותר מ4500 ש”ח לשבוע)- חשוב להזמין כמה שיותר מראש כי המחירים עולים משמעותית ככל שהתאריך מתקרב.
* מיקום: כשהזמנתי את המלון חשבתי שהוא יחסית במרכז. כשהייתי בלונדון הבנתי שהוא לא במרכז אך קרוב ומקושר למרכז וגם למקומות מרוחקים יחסית ממרכז לונדון. המלון ממוקם כ-5 דקות הליכה מתחנת רכבת תחתית (underground), עילית ותחנת אוטובוס עם מס' רב של קווים המגיעים לכל לונדון.
האיזור עצמו הוא שקט, יש מס' מסעדות באיזור. לחובבי starbucks- יש סניף ממש ליד תחנות הרכבת. ולחובבי פירות היער- יש בסופר sainsbury's שנמצא ממש באותה פינת הרחוב וגם המיץ תפוזים שלהם מצויין.

*מזג אוויר- מעולה! המזג אוויר נע בין 7 ל10 מעלות רוב הזמן. טייץ וחולצה טרמים מתחת לבגדים עושים את העבודה מצויין. הבאנו כובע וכפפות ולא השתמשנו בהם כמעט. לא ירדה טיפת גשם.

* סיילים- יש סיילים בתקופה הזו, הם מתחילים מה26/12 (boxing day). לפי מה שקראתי, מומלץ לא להגיע ב-24-25/12 ללונדון כי הרבה מאוד חנויות ואתרים סגורים ואין תחבורה ציבורית.

* הגעה למלון- מאוד התלבטנו איך להגיע מהשדה תעופה למלון (הנחיתה הייתה בסביבות השעה 11:00). פנינו לאחד משירותי ההסעות הישראלים בלונדון והם רצו כ90 לישט לכיוון.
החלטנו לוותר והחלטנו שנסע ברכבת. קנינו כרטיס רכבת ליום שלם (תקף לעילית ולתחתית) ב15 לישט, דיברנו עם המוכרת והיא הסבירה לנו איך מגיעים למלון. הנסיעה כללה נסיעה ברכבת העילית והתחתית, לא מעט מדרגות והחלפה אחת או שתיים. לשיקולכם.
ביום האחרון, נסענו לשדה התעופה רק ברכבת העילית, נסיעה עם החלפה אחת. דרך הרבה יותר נוחה וקצרה מהדרך הלוך.

oyster card- הייתי מאוד מבולבלת מכמות הכרטיסים שאפשר לקנות לתחבורה הציבורית. בחרנו בoyster card. לפי דעתי הבחירה הייתה מוצלחת. שמים פיקדון של 9 לישט (אותם מקבלים כשמזדכים על הכרטיס) ומטעינים כסף לנסיעות. זה פשוט מאוד ותמיד יהיו אנשים שעובדים שם שיוכלו לעזור. מעבירים את הכרטיס בכניסה וביציאה בתחנות הרכבת ורק בכניסה כשעולים על האוטובוס. הסכום המקסימלי שאפשר לשלם ביום על נסיעות הוא בערך 8 לישט, כל הנסיעות הנוספות בכל אותו היום כבר לא עולות כסף.
חשוב לשים לב להוראות, אני פספסתי את השלב האחרון שהוא להעביר את הכרטיס פעם נוספת כדי לסיים את תהליך טעינת הכסף. חשבתי שהכל בסדר והמשכתי להסתובב כל היום עד שלא הצלחתי להיכנס לרכבת (זה היה כבר בלילה וטענתי את הכרטיס בכסף נוסף כדי לעבור ולחזור למלון). יום למחרת הגעתי לתחנת הרכבת ששם הטענתי את הכרטיס, הסברתי להם מה שקרה, הם עשו את הבדיקות שלהם והחזירו לי את הכסף.

אטרקציות-

שנה שעברה הייתי בפריז באותם התאריכים, לא קניתי כרטיסים מראש. היו תורים ענקיים לכל אטרקציה ונאלצתי לוותר על הכניסה לרוב האטרציות.
 ולכן, השנה קניתי כרטיסים לאטרקציות המרכזיות שרציתי ללכת אליהם, אמנם שיריון האטרקציות מראש מגביל מעט, אך התחבורה הציבורית מצויינת ומגיעים ממקום למקום בלי בעיות.

* Sky Garden- (נמצא באיזור הסיטי). זהו מגדל גבוהה מאוד שעל קומת הגג שלו יש מסעדה וגם תצפית יפה על העיר. צריך להזמין כרטיס לתצפית (הכרטיס הוא בחינם). הזמנת הכרטיסים נפתחת שבוע-שבועיים לפני התאריך. הזמנתי כרטיס לשעה 15:30 (כדי שנראה את לונדון ביום ובלילה, שעת השקיעה היא בערך ב15:50) https://skygarden.london/

* Winter Wonderland- פארק שעשועים קסום ומהממם שמוקם לכבוד הכריסמס בהייד פארק. הכניסה היא בחינם, כמובן שבפנים המתקנים הם בתשלום. קראתי שמומלץ לא להגיע בסופי שבוע בגלל העומס. היה עמוס מאוד גם ביום חמישי. חובה! https://hydeparkwinterwonderland.com/

* Notting Hill וPortobello Market- השכונה הידועה והאייקונית פחות הרשימה אותי, וכך גם השוק. אבל נחמד להעביר שם שעתיים של הסתובבות.

* Natural History Museum Ice Rink- חברה לונדונית אמרה לי שזו אחת האטרקציות היותר מהנות בעונה הזו- והיא צדקה. כרטיס עולה כ-19 לישט (כולל השכרת ציוד). ההחלקה היא ל50 דקות. נהננו מכל רגע ואנחנו לא מחליקות מנוסות במיוחד. יש מקום לשמירת ציוד. תגיעו כרבע שעה קודם כדי שתוכלו להתארגן. בחרנו להחליק בלילה למרות שגם בבוקר המקום קסום.

* Natural History Museum- מוזיאון יפיפיה ומעניין. הסתובבנו שם שלוש שעות בכיף. המוזיאון בחינם (כמו הרבה מהמוזיאונים בלונדון).

* Camden Market- מקום מגניב, אפשר להסתובב שם כמה שעות ולא להספיק לראות הכל. כדאי להגיע מוקדם יחסית (סביבות 10:00). בשעות מוקדמות המקום יחסית ריק- אחר כך הוא מפוצץ באנשים.

* סוהו, פיקדילי, ציינה טאון וכיכר לסטר- ראיתי הרבה אנשים שעושים לו”ז עם שעות ומחלקים את כל האיזורים האלו. אותי זה קצת בילבל לפני שהגעתי ללונדון. כל המקומות האלו מאוד קרובים אחד לשני. תתחילו מהסתובבות בסוהו, בלי שתשימו לב תגיעו לפיקדילי, ציינה טאון וכך לכיכר לסטר. האיזור עצמו יפה והוא עוד יותר יפה כשהוא מקושט לכבוד החג. מה רואים שם? חנויות על חנויות והרבה מאוד אנשים. (החנות הענקית של m&m נמצאת בכיכר לסטר)

* Covent Garden Market- איזור מקסים (גם הוא לא רחוק מאיזור הסוהו..). עוד איזור מקושט מאוד לכבוד החג, הרבה חנויות יוקרתיות מכל הסוגים (אופנה, אוכל, תה). פשוט לסתובב ולהינות מהאווירה.
 באיזור הזה יש את השוקו חם שהוכתר (על ידנו) כשוקו הטעים והיקר ביותר בלונדון. הוא נמצא בSomerset House. עוד זירת החלקה יפה, לידה מוקם כל שנה לכבוד הכריסמס סניף של fortnum and mason, רשת כולבו יורקתית באנגליה. החנות עצמה מהממת ובפנים יש גם בית קפה- מסעדה. שם תמצאו את השוקו!

* Kew Gardens- גנים המרוחקים קצת ממרכז לונדון. כל שנה לכבוד הכריסמס מקשטים את הגן באורות ובגופי תאורה מיוחדים ואפילו בסיום יש מופע של כ10 (שחוזר על עצמו כל הזמן) שמשלב בין מזרקות לבין אורות. האוכלוסייה שם הייתה מעורבת- משפחות, צעירים ומבוגרים. אנחנו נהנינו. המחיר לכרטיס הוא בסביבות ה30 לישט וחשוב להזמין אותם מראש כי הם נחטפים!

* ארמון בקינגהאם- ביקרנו רק מבחוץ. לא טרחנו לראות את החילופי משמרות (הבנו שזה בשעות מסויימות, בימים מסויימים- תלוי במזג האוויר). הארמון עצמו יפה, אבל בהחלט אין מה להשוות לארמון ורסאי או לפרלמנט של בודפשט.

* שורדיץ- שכונת הגראפיטי בלונדון. לדעתי שווה לקחת סיור באיזור. ירדנו בתחנת רכבת שאמרו שהיא קרובה לשכונה, הסתובבנו, ראינו קצת גראפיטי אבל לפי דעתי פיספסנו את האיזור. בקיצור- תשקלו לקחת סיור.

* מופע- מלך האריות- אמרו לנו שאם לא ראינו עוד מופע בלונדון- מלך האריות צריך להיות הראשון. מופע מדהים. נהנינו מכל רגע. המקומות היו מצויינים (130 לישט לכרטיס). ישבנו בRoyal Circle בשורה הראשונה באמצע. לאחר המופע הלכנו לאכול בפיציירה שנמצאת ממש ליד האולם- FRANCO MANCA. האווירה טובה וגם צוות המלצרים שרובם מאיטליה. פיצה מצויינת.

* סיור- לקחנו סיור באיזור הקובנט גארדן עם- שרון מטיילת בלונדון (חפשו בפייסבוק). טיילנו שם אחרי שהגענו לקובנט גארדן פעם ראשונה לבד ואני יכולה להגיד שהיא גילתה לנו את האיזור מחדש, הראתה לנו חנויות מיוחדות ומקושטות ורחובות צדדיים יפים וצבעוניים שפספסנו בפעם הראשונה. היא גם דואגת להאכיל אותך במהלך כל הטיול- אני ממליצה מאוד!

* מופע זיקוקים בערב השנה החדשה- בנובמבר נפתחת מכירת הכרטיסים למופע הזיקוקים. הכרטיס עולה 10 לישט והכרטיסים נחטפים אז חשוב לקנות באותו היום. הכרטיסים מגיעים בדואר. יש המון איזורים, אנחנו קנינו לpink erea. כי הוא היה במיקום סביר יחסית (המיקומים הממש טובים כבר היו sold out).
 הבעייה העיקרית שהכרטיסים לא הגיעו בזמן (הם הגיעו ביום המופע לישראל) ולא שלחתי להם מראש מייל להודיע על זה. בקיצור- הם לא קיבלו את זה שבאתי עם תצלום של הכרטיסים ופרצוף מתחנן. נשארנו בחוץ. חיפשנו במשך כמה שעות של צעידה מיקום טוב לראות את המופע. איכשהו הגענו לאיזור המלון (הוא ליד הנהר) המיקום היה בסדר גמור ראינו את הזיקוקים וחשבנו לשבת בפאב ליד המלון. אך הוא היה סגור (כרגיל).

* רחובות אוקספורד, ריגנט ובונד- רחוב ריג'נט חוצה את אוקספורד ורחוב בונד במרחק של כמה רחובות מהם. הכל כבר נאמר עליהם. חנויות ועוד חנויות ועוד קצת. למי שרוצה לשטוף את העיינים שילך לרחוב בונד שם כל החנויות היוקרתיות (chanel, fendi, d&g...). אחנו נסענו באוטבוס מחנות לחנות באוקספורד.

* strand street- עוד רחוב חנויות מוצלח ומקושט.

אוכל-
 * Coal Office- שיא הטיול מבחינת האוכל הייתה המסעדה של אסף גרניט (תזמינו מקום מראש!) אם הייתי יודעת שכל כך נאהב את האוכל הייתי מזמינה מקום לשתיים האחרות שלו (palomar ו barbary) האווירה היא קלילה וכייפית ובמקומות כאלו כיף לשמוע עברית. המחיר יחסית לכל מסעדה ברמה הזו בארץ ובכלל במסעדות בארץ בסדר גמור.
 *פיצה- FRANCO MANCA (ליד מלך האריות)- https://www.francomanca.co.uk/
*Bens Cookies- עוגיות שוקולד ציפס מעולות, טריות וחמות. תמיד כשנכנסים לחנות הקטנה שלהם יש ריח מדהים של עוגיות. יש הרבה חנויות בכל לונדון. תמיד כיף לנשנוש. https://www.benscookies.com/mobile/

לא נחזור-

* קראתי המלצות בעמוד פייסבוק מסויים גם על מסעדה בשם ivy chelsea garden וגם על פאב בסגנון נרניה שנפתח לכבוד הכריסמס על גג של בית מלון (Savage Garden). מסתבר שהמסעדה היא מסעדה מאוד יוקרתית ונחשת שהרבה מפורסמים אוכלים שם, אני פחות אהבתי. אווירה כבדה יחסית. האוכל היה סביר. מבחינת המחיר- אותו דבר כמו במסעדה נחשבת בארץ. לגבי הפאב, הוא היה מקושט קלות אבל לא מזכיר בדיוק נרניה, ריק מאנשים ועם אוכל לא טעים. ממש לא מומלץ. את המסעדה השלישית שהיא המליצה כבר ביטלנו..
 *Coppa Club- נמצאת בסיטי. מסעדת האיגלואים המצטלמת הייטב לאינסטגרם. אוכל נחמד. לא היה מקום באיגלואים אבל התפשרנו על שולחן בפנים (בהזמנה מראש).

מסקנות וטיפים אחרונים-
* נסיעה באוטובוס היא אופצייה מצויינת להכרת העיר. אמנם היא לוקחת יותר זמן בחלק מהפעמים אך זה שווה את זה.
* תכנסו לחנויות בלונדון (במיוחד באיזור הקובנט גארדן ורחוב בונד), גם אם אתם לא מתכוונים לקנות. יש עולם שלם ומקושט כמעט בכל חנות.
* תכינו את עצמכם שחלק גדול מלונדון הם רחובות ועוד רחובות של חנויות.
* לחובבי הכדורגל שטסים בעונה- יש משחקים שווים באותה התקופה אז שווה לבדוק.
* כל הדרכים מובילות לאוקספורד ולstrand street. לא תאמינו כמה פעמים תמצאו את עצמכם במקרה ברחובות האלה.
* Google maps- האפליקציה הכי טובה שיכולה להיות בעיר גדולה. נותנת מסלולים מדוייקים, בין אם זה צעידה, נסיעה באוטובוס או ברכבת.
 * למי שדואג לגבי שירותים- נכנסים למקדולנס, בורגר קינג או five guys. יש סניפים שלהם בכל פינה בלונדון.

*לונדון לא יקרה יותר מישראל. בערך אותם המחירים.
 תהנו :)

תמונת הפרופיל של רון פינטו