זהו בעצם סוג של יומן דרכים. משתדל לכתוב בסוף כל יום. עד היום דווחתי מהטיול הראשון שלנו בקרוואן למערב ארהב בקיץ 2010, הטיול השני שלנו בקיץ 2014 לצפון מזרח ארהב, שוב כולנו בקרוואן, טיול חורף 2015 עם אחי ואבא לדרום הודו והטיול האחרון עם אבא לקובה בינואר 2016. ארז -------------------------------------------------------------------------------------------------- בסוף יולי 2010, יצאנו לטיול משפחתי במערב ארהב. יצאנו = יעל רעייתי, הבנות דנה 12, מיכל 9, נטע 6 ואנוכי ארז. כמעט שנה של שאלות ותשובות בפורום צפון אמריקה, כך שלא היה ספק שאני חייב לדווח מהשטח. מפה לשם, יצא לי שדווחתי כמעט ברמה יומית על החיים בקרוואן ומסביבו (אבל בצורה של פוסטים בפורום). על מנת להקל על הקריאה, ולבקשת יקירי פורום צפון אמריקה, העברתי את הכל לבלוג (כמעט ללא עריכה). אז אם סתם מעניין לקרוא, או בשביל לאסוף עוד מעט טיפים, הכל כאן לרשותכם. ארז

פייג' – איך כמעט לא היה כאן שייט - ימים 12-13

לילה טוב מהחניון המשקיף לאגם פאוול - Wahweap Campground, גם הפעם כותבבOFFLINE כי האינטרנט גרוע כאן במיוחד .
ננסה להמשיך מהמקום הקודם בו עדכנתי, אזהינו בבוקר שלאחר הזריחה בגראנד קניון. לאחר התעוררות והתארגנויות, עזבנו את הקמפהחננו את "ריבה" (שמה של הקרוואנית שלנו – שהרי אצלינו רק בנות, אז "RiVa", על שם ה- RV ) בחניון מרכז המבקרים ויצאנו לסיור מה- Mather point מערבה.
 יעל הסבירה נורא יפה
לבנות על תהליך היווצרות הקניון ע"י סימולציה של סווטשרטים נערמים זה על זה – כן כן , כולן בסווטשירט באמצע אוגוסט בגרנד קניון – מדהים לא? העננים ליוו אותנו כלההליכה, מטריות בתיקים, והגשם – 10 מטר לפני שחוזרים לקרוואן, מבול. משם יצאנומזרחה, עד ה Desert Point ומגדל התצפית האינדיאני היפה, היה מרהיב, למרות העננות. כרגיל, הגשםמתחיל מטר מהרכב (איזה פה גדול אני פותח לגורלנו...)

grand canyon
לאחר ארוחת צהרים טובה ב"ריבה" , יצאנו כבר בצהרייםהמאוחרים לכיוון פייג', נסיעה מדהימה לאורך הקולורדו, מאחורה – הקולנוע הנייד שלנוממשיך להריץ סרטים בקצב, אני כבר מיואש מלהגיד להן להסתכל בחלון והיה הרבה עלמה.
לקראת פייג', עצירה בפרסת הסוס (ממש אין בעיה לזהות את החניון בצד שמאל באבןדרך 545), גם ההליכה היתה קלה יחסית בזכות הקרירות. מאמצע הדרך כשרואים רק את הסלעהגדול, נטע היתה בטוחה שאפשר לעלות עליו ולעבור לצד השני - נראה כמו גשר, היה מצחיק לראות אתתגובתה כשהבינה שחסרים כמה מטרים כדי לדלג עליו. בקיצור, המראה – אין מילים, לאיעזרו תמונות או פנורומיות. מפחיד קצת עם הילדים בקצה הצוק, אבל עברנו בשלוםוהתקדמנו לכוון פייג'.

הפרסה

התקלה היומית – מתקשרים בדרך למרינת "אנטילופ פוינט" להזמין סירהלחצי יום – "מצטערים הכל מוזמן למחר" – אני בפאניקה, בשביל מה הוספתי יום בפייג'? והפדיחות עםהחברים בפורום שיעצו לי – תזמין, תזמין ליום מלא גם אם רוצים רק חצי, לא שווה אתהאכזבה. אז אני עקשן/מהמר, לא הזמנתי – אין סירות! טוב ננסה עם המרינה השנייה (Wahweap - הקצתיותר מעצבנים ויקרנים), והתשובה, תגיע נראה. אז הגענו ישר לשם, עמדנו בתור הארוך –"מחר אין סירות - הולך להיות יום מאד יפה – הכל מוזמן", מייאש. מה נותר? תגיעובשבע בבוקר, לא תמיד המחשב מעודכן, אולי יש סירות פנויות שלא רשומות (לא מתאים לאמריקאים הברדק).
עכשיו לך תעיר את כולן מוקדםבבוקר, תבטיח שייט ובסוף אין סירה? חשבנו להחליף יום, אבל אצל צ'יף טטוסי כבר הכלמלא ויש לנו כבר הזמנה ליום הבא. אז חזרנו לקמפ, אני די מאוכזב, פרקתי את יגוני עלברביקיו לכל המשפחה, המבורגרים לנשים ובשר אמיתי לי...
בשש בבוקר, אני כבר עלהרגליים, מנתק את הקרוואן מהחיבורים, התארגנות זריזה וירידה למרינה לנסיון נוסףאין ברירה, כאן צריך להיות ראשון, אז אני צמוד לדלת, ב 7:00 בריצה לפקידה – ישסירה!!! אמנם הגדולה, המהירה והיקרה יותר מזו שתיכננו – אבל עכשיו כלום לא יעצוראותנו מלרכב על גלי אגם פאוול. תוך כדי רישום, מודיע בקשר ליעל על אור ירוקובקרוואן מתעוררים (תרתי משמע) לחיים, התארגנות, בגדי ים, אוכל, קרחונים, צ'ופריםובירה ועוד (דיסקים שכחנו– לא נורא).
ב8:15 כבר היינו על הסירה, החבר'ה במרינההיו מאד נחמדים, הסבר מדוקדק על הסירה והשייט (גם לאנשים כמוני ללא שום נסיון בשייטמנועי), ויצאנו לדרכינו. 10 דק' ראשונות בירבור בכוונים, צריך לתפוס את הפרנציפ, ישגם מצופי סימון ממוספרים בדרך וזה נהיה די פשוט. עצרנו בשתי נקודות מדהימות לרחצהואוכל, היה כיף כיף כיף. הבנות נורא נהנו "אבא יותר מהר, יותר מהר" ויעל – "מספיקאנחנו תיכף נעוף..." הזמן טס לו, מזג האוויר – אידיאלי, לא חם, אין גלים, היה מ ו של ם !

lake powellake powel

חזרנו לצהריים בקרוואן (כרגיל תיקתוק של יעל עם אוכל ביתי שהבנות מתותעליו) ומה עושים אחרי בוקר כזה מעייף.... כן כן – שלאפ-שטונדה בין 3 ל 5, במזגן שלריבה
התעוררנו, ונסענו לביקור באתר החובה של פייג' (גם אם לא מופיע במדריכיהטיולים הרשמיים) – ה"סופר וולמרט" של פייג'. 3 שעות של השלמות ציודים ואוכל + בגדיילדים ("סופסוף יש שופינג בטיול הזה") וחזרנו כבר בחושך לארוחת ערב בקמפ.
לקראתהשינה קצת סיפרתי לחבר'ה על התוכנית של מחר (סכר גלן + אנטילופ) וקיבלנו את היציאההיומית של נטע "איך הוא לא מתבייש הצ'יף החשוב הזה שיקראו לו "צ'יף טוסיק" (ראה 'ציף טוטסי) , הוחלט שקודם נראה אותו מחר ואז נחליט אם מתאים לו השם.
אז זהובדיוק חצות, כולם כבר ישנים, אני שוב נפעם מהרוח הקרירה כאן מחוץ לקרוואן בתקופהשיכלה להיות זוועתית.
מחר אחרי הביקורים, זזים לכוון ברייס. (יש מה לעשות בדרךב-קאנאב?) נצא כנראה בין אחת לשתיים בצהריים בכוון, אז אין ממש הרבה זמן.
לכל מיששאל על תמונות, אני עוד לא העלתי, מחכה ליום עם זמן ואינטרנט מהיר מספיק. אני גםחייב התנצלות על כך שלא מגיב מספיק לתגובות, זמני על המחשב מוגבל (יש כאן איזה 1500חברות על הפייסבוקים השונים) ומעדיף לנצל את הזמן ולכתוב את קורותינו. תודה עלהחיזוקים, באמת לא התכוונתי שיצא לי כזה יומן דרכים, אז אם עוד הולך אני מנסהלהמשיך
לילה טוב מחוף lake powel.

תמונת הפרופיל של ארז.ר (elmo1)
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של ארז.ר (elmo1)

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לארצות הברית (ארה"ב)

לפני שעתיים
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני לאייטם המלא
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה לאייטם המלא
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב לאייטם המלא
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב
בורחת מישראל: חברת התעופה הראשונה להודיע על ביטול טיסות בעקבות המצב לאייטם המלא