אהלן! אני אלה, בעלת SOLA - מיזם עסקי חברתי שמעודד נשים לטייל לבד בעולם, בת 35, במקור קיבוצניקית מגרופית שבערבה, נוודת דיגיטלית, יזמת ומרצה. עברתי באינספור מסלולים במגזר הציבורי וטיפחתי קריירה חברתית, מעצימה ומשפיעה. סללתי את דרכי כאישה וכבת אדם בנחישות ועם גב זקוף, אבל אף אחד מן המסלולים שתיארתי עד כה לא שינה את חיי כמו ההחלטה ה"בלתי שפויה" :) שלקחתי לפני כ-4 שנים – לעזוב הכל ולצאת לטייל בעולם. לבד. לטייל לבד בעולם - זו רכבת ההרים המפחידה והטובה ביותר עליה עליתי. רכבת שהעניקה לי את כל מה שמעולם לא חשבתי שיהיה לי, שהפכה אותי לבעלת עסק, לנוודת דיגיטלית ולמגשימת חלומות סדרתית, רכבת שחיזקה והעצימה אותי באינספור דרכים ובעיקר לימדה אותי שאין משהו, או מישהו, (מלבדי) שיוכלו לעצור אותי מלהגשים את חלומותיי. ברוכים הבאים לבלוג שלי!

האם אפשר למצוא זוגיות כשמטיילים בעולם?

תמונה ראשית עבור: האם אפשר למצוא זוגיות כשמטיילים בעולם?
בולגריה, BEAR SANCTUARY Belitsa מרכז הצלה לדובים, ספטמבר 2025, אלה אוסמו

לפני חודש עברתי לגור בבנסקו, בולגריה. יותר נכון יהיה להגיד שלפני חודש עברתי לגור עם הבן זוג שלי בבנסקו בולגריה. רגע מה? יש לך בן זוג? כן, גם אני צריכה לצבוט את עצמי לא מעט פעמים בתקופה האחרונה כדי להאמין ולקלוט שזה אמיתי. להאמין שמה שייחלתי לו, וכל כך רציתי, כבר המון שנים, קרה. כמה שברונות לב עברו בדרך הזאת, כמה ״בקרוב אצלך״ קיבלתי וכמה ״אבל את יפה איך אין לך בן זוג?״ וגם ״אני יודעת שמתחילים איתך מלא תפסיקי להיות כזאת בררנית״, או, הכי שנוא עליי, ״כשתשחררי זה יגיע״. אבל איך משחררים משהו שאת כל כך רוצה?

בנסקו, בולגריה, ספטמבר 2025, אלה אוסמו

שאת רואה סביבך את החברות והחברים שלך עם ילד שני או שלישי, והפייסבוק מלא בתמונות של טבעת וזה מעקצץ ולוחץ לך על הנקודה החשופה. ואת זו שמספרת את כל סיפורי הדייטינג שחברים שלך לא חוו בגילאי ה30 פלוס, עוד איזה דייט כושל או דווקא סיפור אקזוטי מחו״ל, עם מישהו שלא תראי יותר בחיים, עוד דוש שנפרד ממך בהודעת ואצאפ או זה שאמר ״את ממש מדהימה אבל אני לא בשל לזוגיות״, אבל נשמה אתה כבר בן 40 מתי תהיה בשל? ואת כבר מדמיינת את הplan b, את האופציה שתביאי ילדים לבד, כי את רוצה להיות אמא ויש את הביציות מוקפאות מגיל 33.

ברלין, יולי 2025. אלה אוסמו

ואת שואלת את עצמך מה קורה, למה זה לא מגיע? את כבר בת 34 יאללה השעון מתקתק וכל זה, ואת רוצה, עכשיו את כבר ממש רוצה. נכון שרצית גם לבד, רצית המון לבד, הלבד צעק ממך, ורצית גם לראות עולם ולטייל ולעוף על החיים שלך אבל עכשיו את רוצה לחוות את זה בשניים ולא רק באחד.

לפעמים החלומות מתגשמים ממש מהר, ולפעמים לוקח להם 35 שנה להגיע, במקרה הזה אני חושבת שזה שילוב 😅

בנסקו, בולגריה, נובמבר 2025. אלה אוסמו

אז, כותבת לכם מבולגריה, מהקוורקינג שאני יושבת לעבוד. מדי פעם מציצה לעבר פלו, בן הזוג הגרמני שלי בחצי שנה האחרונה, שיושב ממש ממולי עם המחשב שלו, מרוכז במסך, מחייכת וצובטת את עצמי לוודא שזה אמיתי.

החלטתי ליצור הרצאה חדשה שבה אני מכניסה אתכם ללב שלי, למסע האישי שעברתי גם בדרך להגשים חלום ולטייל בעולם וגם בדרך למציאת אהבה שהיתה רצופה בשברונות לב ורגעים כואבים אבל גם מחזקים. אני מתרגשת ממש:) ההרצאה תתקיים ב10.3 ב19:00 בזום ולא סתם בחרתי לעשות אותה סביב יום האישה. אשמח לראות אתכם!!

כל הפרטים על ההרצאה החדשה שלי ב-10.3.26 פה:

ואם אנחנו עוד לא מכירים אז, היי! נעים מאוד, אני אלה אוסמו, בעלת SOLA- מיזם עסקי חברתי שמעודד נשים לטייל לבד בעולם. בת 35, במקור קיבוצניקית מגרופית שבערבה, נוודת דיגיטלית, יזמת ומרצה. עד לפני כ-4 שנים עברתי באינספור מסלולים במגזר הציבורי וטיפחתי קריירה חברתית, מעצימה ומשפיעה. סללתי את דרכי כאישה וכבת אדם בנחישות ועם גב זקוף, אבל אף אחד מן המסלולים שתיארתי עד כה לא שינה את חיי כמו ההחלטה ה"בלתי שפויה" :) שלקחתי לפני כ-4 שנים - לעזוב הכל ולצאת לטייל בעולם. לבד. לטייל לבד בעולם - זו רכבת ההרים המפחידה והטובה ביותר עליה עליתי. רכבת שהעניקה לי את כל מה שמעולם לא חשבתי שיהיה לי, שהפכה אותי לבעלת עסק, לנוודת דיגיטלית ולמגשימת חלומות סדרתית, רכבת שחיזקה והעצימה אותי באינספור דרכים ובעיקר לימדה אותי שאין משהו, או מישהו, (מלבדי) שיוכלו לעצור אותי מלהגשים את חלומותיי.

מוזמנים לעקוב אחרי המסע שלי באינסטגרם ובפייסבוק:

לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא