אתם בני 60 פלוס? אוהבים לטייל?.. אבל עצמאית? הבלוג הזה יכול לעניין אתכם... אני טלי אימא לשלושה וסבתא לשלושה. מה שבן זוגי ואני הכי אוהבים זה לטייל יחד בארץ ובחו"ל. אנחנו מטיילים יחד בטיולים עצמאיים אותם אנחנו מתכננים מראש. מקווה שהמידע והטיפים יהיו לכם לעזר. אשמח לענות על שאלות.

שבוע בדובאי

תמונה ראשית עבור: שבוע בדובאי
טיילת ה"קריק"

מיום שפורסם על הסכמי אברהם היה לנו ברור שנגיע לאחוד האמיריות. סקרן אותנו מאד לראות איך עושים מעיר נמל קשת יום במדבר, מטרופולין תוסס, חדשני, מלא באטרקציות מסוגים שונים.

שבוע בדובאי בשבוע האחרון של מארס 2022.

מלונות: לקחנו שני מלונות, הראשון לשלושה לילות ב- downtown של דובאי, השני במרינה של דובאי לארבעה לילות נוספים. המחשבה היתה לבקר באטרקציות השונות בהתאם למיקום הגאוגרפי שלהן.

מלון taj dubai  - מלון 5 כוכבים מלון קונספט בסגנון הודי. חדרים גדולים עם אמבטיה ומקלחת בנפרד. מן "חדר ארונות" בו יש מקום למזוודות מאד נח ומאורגן. הניקיון טוב מאד. ארוחת בוקר טובה מאד. שירות מצוין. לרכב יש חניה מסודרת חינם. מגיעים לכניסה למלון נותנים את מפתח הרכב לשוער והם מחנים את הרכב. אותה פרוצדורה כאשר רוצים לצאת מהמלון עם האוטו. אנו שלא מורגלים בשירות כזה היה נח מאד!!!

מבחינת מיקום המלון קצת רחוק להליכה ברגל מאזור הביקורים העיקרי, הבורג' חליפה, המזרקה וקניון דובאי, בערב הראשון הלכנו ברגל חזרנו במונית שעלתה 50 דרהם. ולאחר מכן נסענו במכונית שלנו. לקניון דובאי יש מגוון מגרשי חניה מקורים בחינם. תלוי לאיזה חלק של הקניון אתם מעוניינים להגיע. ואם כבר מדברים על חניונים כאשר אתם עולים לקניון תעשו לכם סימנים וצלמו את אזור היציאה כדי שתדעו לחזור לאוטו. הקניון ע נ ק !!!

מלון סופיטל דובאי Sofitel Dubai Jumeirah Beach – מלון 5 כוכבים שממוקםבטיילת JVR החדר היה נעים, קצת יותר קטן מהחדר בטאג' דובאי אבל עם מרפסת קטנה לים. שירות חדרים טוב מאד, נקיון טוב מאד. לגבי ארוחת בקר טובה מאד, אבל השירות פחות טוב. לוקח זמן עד שמקבלים את הקפה וכו'.  מבחינת מיקום המלון יושב קרוב לשפת הים (200 מטר) המלון מספק מגבות לים, ומין "כסא" ישיבה על החול ושמשיה.(לנו לא היה נח). לעומת זאת לשכור מיטות שיזוף 150 דרהם לאחד. אז אם באים לכל היום לים, זה שווה אבל במידה ורוצים להיות רק שעתיים, זה יקר מאד.

בכל איזור הג'ומיירה ביץ יש הרבה מאד מלונות, ולכן כמעט לאורך כל היום יש שם פקקי תנועה. לוקח חצי שעה לפעמים גם יותר להיכנס לאזור.... קחו זאת בחשבון. למלון סופיטל יש חניה שלו, והשוער מחנה את האוטו ( כמו בטאג' דובאי).

אטרקציות שהיינו בהן:

המסגרת של דובאי ( Dubai Frame ) - בניין ייחודי בגובה של 150 מטרים בצורת מסגרת תמונה, עם תצוגות היסטוריות ונוף פנורמי הנמצא בתוך פארק Zabeel Park (זאביל פארק). ניתן לראות ממנו את האזור ה"ותיק" ואת האזור החדש עם גורדי השחקים והמלונות. הבניין בהחלט גימיק. במדד טלי הייתי נותנת לו 5 מתוך 7 אפשרי, שכן אם היית במסגרת דובאי היית בדובאי.

תצפית מהקומה ה- 125 בורג' חליפה Burj Khalifa)) – הזמנתי כרטיסים און ליין כשבועיים מראש. ההמלצות היו להזמין לשעת השקיעה אז התצפית יפה אף יותר. הזמנתי לשעה 18:00 כשבדקתי שהשקיעה בשעה 18:32 . עלות הכרטיסים כמובן יותר גבוהה בשעות אלה. 112.10$ כלומר כ- 360 שח. בפועל הגענו לעליה לבורג' חליפה בשעה 17:00 שעה לפני כפי שהתבקשנו. האיש בכניסה לתור אמר לנו לחזור רבע שעה לפני העליה. הגענו שוב לתור בשעה 17:40. היה תור עצום עוד לפני הכניסה לתור הרישמי לבןרג' חליפה. הצלחנו להכנס לתור ומאז עד שהיינו בתצפית עברו 50 דקות. כלומר הגענו בשעה 18:30. היו כבר דמדומים, כמו כן היתה ראות לא מספיק טובה. בסופו של דבר ראינו עוד גורדי שחקים מסביב יותר נמוכים, ראינו שדובאי עיר בלב מדבר, להגיד שהיה שווה את המאמץ? העמידה בתורים השונים, לכרטיסים, למעלית ועוד  מבחינתי פחות. לא עשה לי את זה. אז טיפ בשבילכם : תזמינו תור לשעות היום כך שלא תלחצו מהשקיעה כשאתם לא למעלה. תחזיקו אצבעות שהראות תהיה טובה. ומקווה שיהיו פחות אנשים בשעות הבוקר וכל החוויה תהיה נעימה יותר.

שייט ביאכטה -  Xclusive Yachts Toursיציאה מהמרינה בשעה 20:00 תצפית מהים על : הדקל, מלון בורג' אל ערב, מלון אטלנטיס וגלגל הענק בעין דובאי. השיט יצא בזמן בגלל שהים היה גלי לא התקרבנו מספיק לבורג' אל ערב, ובכלל לא ראינו את מלון אטלנטיס. השיט היה מלווה בארוחת ערב נקניקיה בלחמנייה, המבורגר בלחמנייה, שיפודי עוף וכו'. רמה די בסיסית. בס"ה היה נחמד לא יותר מזה. עלות 390 ₪.

שייט ביאכטה - קו החוף

מופע לה פרל (La Perle DXB ) – עמי ואני אוהבים לשלב הופעות מעניינות או אחרות כשאנחנו בחו"ל במיוחד כשהטיול שלנו עירוני ולא בטבע. הפעם בחרנו במופע של לה פרל. הופעות פעלולים ואקרובטיקה מיוחדת. ראינו בלס וגאס את לה סולאי, פה הוסיפו עלילה ברוח סיפורי אלף לילה ולילה/ בוליווד, הרקדנים, הלוליינים, המוסיקה, המים, האופנועים, בהחלט מרשימים.

מוזאון האשליות. (Museum of Illusions) – נמצא ברובע אל סייףבעיר העתיקה של דובאי, קרוב לטיילת ה"קריק" (הנחל) במוזאון עצמו יש מוצגים שונים שיוצרים אשלייה אופטית, ובעיקר אפשר להצטלם בתמונות מדליקות. המדריכות במקום שמחות לצלם אתכם כך שהתמונה תראה ממש יפה.

סיור בעיר העתיקה ברובע אל סייף ושכונת אל פהידי, בגלל החום קיצרנו מאד את הטיול הרגלי, היינו רק בשוק שקרוב למוזאון האשליות והלכנו קצת לאורך הקריק. לא עברנו באברה לשוק הזהב והתבלינים בגדה הנגדית. (אני ממליצה על טיול של יום אחד להליכה עצמאית מפורט בבבלוג "דובאי" )

רובע אל סייף

המזרקה המרקדת (The Dubai Fountain) - נמצאת למרגלות הבורג' חליפה מופעלת כל חצי שעה לצלילי מנגינה אחרת, כך שכל הופעה שונה. יש מסעדות שונות בקניון דובאי המשקיפות על המזרקה, נחמד לאכול ארוחת ערב ולראות כל חצי שעה הופעה של המזרקה. מופע המזרקה מהטיילת בחינם. אפשר להיכנס לאזור יותר קרוב למזרקה בעיקר לצילומים. או לצאת לשייט באגם בורג' חליפה ולראות את מופע המזרקות בתשלום כמובן. אם תשאלו אותי? מיותר.

מוזאון העתיד ( Future Museum) – קניית הכרטיסים שבועיים מראש. הזמנו לשעה 12:00 והגענו חצי שעה לפני כפי שמבקשים כדי לעמוד בתור לכניסה. פה הכניסה מסודרת מאד ובאמת בשעה היעודה נכנסנו לאטרקציה המרכזית. המוזאון חדש לגמרי נחנך לפני כחודש ב- 22.2.22 . השהיה מאד נעימה, זורמת, אין תחושה של עומס אנשים. ובהחלט מעניין. שווה ביקור.

מוזאון העתיד

גן הפרחים בדובאי MIRACLE GARDEN)) – גן מטופח, יפה וצבעוני, גן הפרחים הגדול בעולם כמובן מתאים לדובאי. מדהים שהצליחו לעשות כזה גן מקסים במדבר. נעים וריחני להסתובב בו. היינו אחר הצהריים, סביבות השעה 16:00 לא היה חם. היו יחסית הרבה אנשים, בעיקר משפחות אבל לא היה ממש צפוף. הגן גדול מאד ואין מצב לראות הכל. הסתובבנו כשעה וחצי והרגשנו שמיצינו.

הגלובל וילידג'  Global Village)) – כפר ענק ובו תצוגות מהמדינות השונות. מכירת אוכל האופייני למדינה, בגדים, בדים, ומזכרות. הכל ססגוני ומואר. יש מדינות בהן יש הופעות כמו הביתן האירני.

יש ביתני אוכל רחוב וגם מסעדות. אנחנו אכלנו קבב בפיתה מבוסניה, קנפה תורכי וגלידה תורכית סה"כ 130 דרהם. יש חניה רבה מסביב לגלובל וילידג', חלקה רחוקה מאד מהכניסה. השתדלו להגיע לחניה P1  שנמצאת מול הכניסה או ל – 3P במידה וחניתם רחוק יותר העזרו ברכבת הנותנת טרמפ למי שמתקשה ללכת.

הגלובל וילידג'

תצפית על אי הדקלים (The View at The Palm) - מגדל הדקל ממוקם בלב האי פאלם ג'ומיירה. במגדל חניה בחינם, קניון Nakheel, הבריכה AURA Sky Pool אחת מבריכות האינסוף הגבוהות בעולם עם 360 מעלות עם נוף מדהים של כל העיר והים. ובקומה ה- 52 התצפית על אי הדקלים. יש לעלות מהחניה לאחת מקומות הקניון ומשם במעלית אחרת ללחוץ על R כדי להגיע לקומת קבלת הפנים לתצפית. כשהגענו בשעה 10:30 עם כרטיס שרכשנו באינטרנט. קבלה אותנו מארחת שהפנתה אותנו לתור הנכון לעלות לתצפית. בשעת בוקר זו היה רגוע ונעים ולא היו תורים ארוכים לעליה לתצפית. כשירדנו בסביבות 12:00 היה כבר עמוס ורועש. אז היה שווה לקום יותר מוקדם...

טיפ ענק!!! לברכת ה AURA Sky Pool צריך להזמין חודש מראש ממש ההזמנה הראשונה של האטרקציות. אנחנו לצערי לא הצלחנו להשיג כרטיסים והתאכזבנו מאד. במידה והשגתם כרטיסים לברכה אין צורך להזמין לתצפית כי מהברכה רואים כל מה שרואים מהתצפית.

ספארי ג'יפים בחולות – שכרנו ג'יפ פרטי דרך אלדין . ג'יפ פרטי עולה 600 דרהם, אפשר למצוא גם ב- 500 דרהם. החלטנו לקחת גי'פ פרטי מכמה סיבות: 1. לא רצינו פעילויות נוספות כמו: רכיבה על גמלים או רייזרים, או ריקודי בטן וכו' 2. קראנו די הרבה ביקורות לא טובות בקשר לארוחה במאהל  והחלטנו שנפריד בין הפעילות הספארי לבין ארוחת הערב ונאכל בטיילת JVR כאשר נחזור. הנהג הגיע לקחת אותנו מהמלון. נסענו כשעה ורבע עד לאזור החולות. הנהג שאל אותנו אם נרצה נהיגה "רכה" או "קשוחה". בקשנו "רכה", נסע בצורה נעימה ומתחשבת, מידי פעם שאל אם אנחנו בסדר. לאחר כחצי שעה של נהיגה בחולות, החנה בראש גבעה וחיכינו לשקיעה, שהיתה יפה ורומנטית. לאחר מכן חזרה למלון. בהחלט חוויה מעולה. הנהג שלנו ננדו עובד זר מהודו מומלץ ביותר. קשוב מאד עדין וכייפי. אפשר ליצור איתו קשר להזמנה בוואטסאפ במספר: +971555699610

ספארי ג'יפים בחולות

יום טיול באבו דאבי – הזמנו יומיים קודם דרך אלדין בדיקת ,PCR ללא הבדיקה אי אפשר להכנס לאתר במקום סגור. כיון שרצינו לבקר במסגד הגדול ובארמון המלוכה עשינו בדיקה פרטית בה הגיע אלינו למלון אחות ועשתה לנו את הבדיקה. עלות 140 דרהם לאדם. תוצאות תוך 12 שעות.

יום באבו דאבי

הנסיעה לאבו דאבי באוטו שכור מאד נוחה. הכבישים טובים ותוך שעה ורבע היינו שם. Waze עובד בדובאי ואבו דאבי מצוין. הזמנו לשעה 11:30 כניסה למסגד שייח זאיד (הכניסה בחינם) והזמנו לשעה 13:30 כניסה לקסר אל ווטן. רצינו להגיע גם ללובר אבל לא הספקנו.....

מסגד שייח זאיד - זהו אחד מאתרי התיירות הפופולאריים ביותר באבו דאבי. המסגד, הקרוי על שם אביו של שליט איחוד האמירויות הנוכחי (הקבור בקרבת המסגד), הינו אחד הגדולים בעולם ומתאים לאירוח של עד 40,000 מתפללים. המסגד המרהיב ביופיו פתוח למבקרים ללא עלות כניסה ומכונה "הטאג' מאהל" של העולם הערבי. למסגד יש להכנס בבגדים צנועים בלבד: גברים – מכנסיים ארוכות וחולצה עם שרוול ארוך. נשים – מכנסיים ארוכות חולצה עם שרוול ארוך ומטפחת לראש. הכניסה ללא עלות אבל יש להרשם ולקבל כרטיס כניסה עם התאריך ושעת הכניסה.

קסר אל ווטן - (בתרגום חופשי: ארמון האומה), הינו אחד המבנים המרשימים, היוקרתיים והמרהיבים ביותר ביופיים. הארמון המפואר, המעוטר במלואו ומקושט בשטחיו וחדריו בגילופי עץ, שיש וציפויי זהב טהור, נראה כאילו נלקח מהאגדות.

טיפ -לקחת לפחות 45 דקות במעבר בין המסגד לארמון האומה. אנחנו התברברנו מאד עד שמצאנו את החניה והכניסה לארמון האומה.

טיפ נוסף – אם יש לכם זמן כנסו למלון ארמון אמיראטס המלון היקר בהיסטוריה. מבנה המצופה בשיש וזהב, כ – 300 חדרים ו – 92 סוויטות. מסביב למלון גינה מטופחת.

מסגד שייח זאיד

טיפים לסיכום:

כדאי לעשות את גן הפרחים והגלובל וילידג' אחד אחרי השני מבחינת המיקום הם קרובים אחד לשני. אבל בואו עם נעליים נוחות להליכה. ובבוקר לעשות בוקר נינוח בלי הליכה.

שירותים ציבוריים בדובאי זו אחת ההפתעות הטובות. נקי ומצוחצח פשוט לא יאמן! בכל אטרקציה או קניון יש שירותים נקיים, לא משנה כמה אנשים עוברים שם.

חבילה לטלפון הנייד הזמנתי דרך הוט מובל GB 5 עבד מצוין.

הסתדרנו מצויין עם ה - waze.

קניות: קניון דובאי יקר מחירים דומים לארץ, לעומת זאת בקניון Nakheel המחירים היו פחות יקרים ובבוקר שבקרנו שם היו הרבה פחות אנשים ויותר נעים להסתובב מאשר בקניון דובאי.

מסעדות:

1.     מסעדת Vapiano – אכלנו בזו שבקניון דובאי. המסעדה נמצאת בדיוק מול ה"תורים לעליה לבורג' חליפה כשירדנו מהתצפית בערב, אכלנו שם. אי אפשר להזמין מקום מראש, מגיעים למסעדה ואם רוצים לשבת במרפסת מול המזרקות ממתינים קצת. אנחנו המתנו כ- 20 דקות והתישבנו בשולחן קו ראשון למזרקות. היה יפה מאד לראות אותן. האוכל איטלקי הזמנו פיצה פיטריות (עמי לא יכול  בלי) רביולי, ולזניה עם סלט ירקות וקינוחים עלה 266 דירהם. בהחלט מומלצת.

2.     מסעדת ZOU ZOU  מסעדה מזרחית, שוב המרפסת מול מזרקות הבורג' חליפה. הפעם ישבנו בצד וראינו פחות טוב. האוכל היה בסדר אבל לא יותר מזה. אכלנו חומוס, פלטה זוגית עם קבב, שישליק וכו' עם ציפס ותפוחי אדמה ושתיה קלה, עלה 304 דירהם.

3.     מסעדת CATCH 22  נמצאת בטיילת JVR המרפסת צופה לים.מסעדה מעוצבת בסגנון צעיר וקליל, אכלנו שם המבורגר, ציפס, וניתחי סטק עם סלט היה טעים מאד. עם שתיה קלה. עלה 201 דרהם.

4.     The Cheesecake Factory – שתינו כוס קפה ועוגת גבינה מצוינת גודל שאפשר לקבל רק ברשת מארה"ב (מוגזם) שלמנו 107 דרהם.

5.     מסעדת ZOR נמצאת באזור המסעדות THE POINT באי הדקל. ישבנו בחוץ מול המזרקה הצבעונית שליד מלון אטלנטיס מסעדה אוזבקית מצוינת. מנה ראשונה אכלנו כיסונים ממולאים בתפוחי אדמה לעיקרית אכלנו מנה של בשרים על הגריל, ונתח בשר בבישול ארוך עם סלט ירקות שתיה קלה. סה"כ עלה 505 דרהם. ישבנו בחוץ בערב קריר והרסס מהמזרקה די הרטיב אותנו. כדאי לשבת בחוץ אבל הכי רחוק מקו המים והמזרקות.

שכירת רכב בדובאי: תיירים רבים מעדיפים לנסוע במוניות בדובאי משום שהן יחסית לא יקרות. אבל אנחנו לא אוהבים להיות תלויים באחרים וידענו שלמשל לצאת בערב מקניון דובאי למלון שלנו נצטרך לעמוד בין 20 דקות ל 40 דקות נראה לנו הרבה. לעומת זאת התנועה בדובאי סואנת מאד, הכבישים מצוינים אבל יש הרבה מחלפים ולא תמיד קל להשתלב בהם. עמי עשה זאת בגבורה רבה... אז ענין האוטו תלוי בכישרון הנהיגה ובשקט הנפשי של הנהג/ת .

זו פעם ראשונה שאנחנו נוסעים למדינה ערבית, היה מעניין ואחר. לאורך כל השהות שלנו שם זמזמתי את השיר :

"Anything you can do I can do better I can do anything better than you"

הבניין הכי גבוהה, הקניון הכי גדול, המזרקות הכי גרנדיוזיות, לעשות אי יש מאין, כבישים ומחלפים הכי חדישים ומתוחזקים שיש, ניקיון ללא רבב, פארק פרחים מושקע בלב המדבר ועוד ועוד.

המזרקה הצבעונית באזור המסעדות THE POINT

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאיחוד האמירויות