אני ובעלי נמצאים בסרי לנקה לירח דבש שלנו למשך שלושה שבועות וחצי ואנחנו פשוט חייבים להמליץ על המדריך שלנו(שהוא גם מתכנן טיול וגם נהג) שליווה אותנו בשבועיים וחצי מתוכם , ולשתף את המסלול שעשינו. Chathura Lakmal (חפשו בפייסבוק)
צ'טורה הוסמך להדרכה ולכן לכל אתר היסטורי תקבלו הדרכה צמודה ממנו! האנגלית שלו מעולה ויש לו תשובה לכל שאלה, מעבר לזה הוא פשוט חברותי בטירוף, מצחיק, סבלני, נהג זהיר ביותר ופשוט אלוף!
הגענו עם תכנית כללית למקומות שנרצה להיות בהם, ולא רק שעשינו כל מה שרצינו, צ'אטורה הוסיף לנו כל כך הרבה דברים שלא הכרנו! יש לו טיפים אדירים, הוא מכיר כל מקום, הנחות מטורפות והמון קשרים. הירח דבש הזה היה יכול להיראות לגמריי אחרת!
יכולנו להספיק את כל מה שרצינו בזכות זה שהיה לנו נהג, ובנוסף בזכות צ'אטורה יכולנו לסגור דברים שלדעתי היה לנו קשה מאוד לסגור לבד(מידע על מסלולי הליכה, מלווים ייעודיים למסלולים בטבע, ג'יפים לספארי וכ"ו)
זה המסלול המתומצת שעשינו איתו מחולק 15 ימים(לא כולל מלונות ומסעדות):
ספארי Wilipattu: עשינו חצי יום בספארי שמתחיל מ6 בבוקר ובחרנו לסיים אותו ב16:00. ראינו המון בעלי חיים מגניבים(פיל, לאופרד, בופלו,קופים, צבאים, חזירי בר, לטאות, תנין וכ"ו..). עשינו גם ארוחת צהרים בתוך הג'ונגל והקופים מסביב היו באמת חוויה.
Polonnaruwa -חובה בעיניי. חלק ממשולש התרבות, מומלץ לעשות עם מדריך(במקרה שלנו צ'טורה היה המדריך)
Safari Kaudulla park- רצינו לראות פילים, וצ'טורה הפעיל קשרים ובדק באיזה מהספארי הקרובים יש את הכי הרבה ריכוז פילים. הגענו לספארי הזה וראינו כמעט 200 פילים! מקום כל כך יפה, עם המון פילים בסביבה הטבעית שלהם, ועשינו את הספארי לבד ולא עם קבוצה. הג'יפ שנוסעים בו הוא ג'יפ עמידה,אז החוויה נהפכת לאדירה פשוט. שווה לעשות את זה אחרי השעות החמות אם אפשרי.
Sigiria & Dambulla - חובה בעיניי. חלק ממשולש התרבות, מומלץ לעשות עם מדריך(במקרה שלנו צ'טורה היה המדריך)
Hiriwadunna vilage - סיור בכפר : נותן קצת הרגשה לאיך היו חיים פעם בסרי לנקה. כולל שיט קצר באגם, וארוחת צהרים אותנטית.
Knuckeles forest - עשינו מסלול של 4 שעות: מסלול מדהים. היה קשה למצוא מידע באינטרנט לגבי המסלולים באיזור הזה וצ'אטורה אירגן לנו מדריך ומסלול לרמת קושי שלנו.
Kandy :
Royal butanical garden - גן בוטני גדול ונחמד.
Behirawakanda Vihara statue - מקדש מגניב
Temple of the scred tooth - מקדש השן בקנדי. צ'טורה הציע ללכת בשעה של הoffering. חווינו את המקום מהעין של התושבים. מדהים ביותר.
Dancing show & walk on fire - בעיניי היה נראה חובבני מאוד ולא שווה ללכת.
Wood workshop& jewellery workshop- הסבר קצר על סוגי עצים ומה יוצרים מהם, ורואים בעיניים איך יוצרים כל מיני דברים מעץ. לגבי התכשיטים, יש הסבר קצר על איך מוצאים כל מיני סוגי אבני (ספיר, רובי וכ"ו) ובסוף יש חנות תכשיטים למי שמעוניין.
Kandy view point- נקודת תצפית כזאת על כל קנדי
Kalabokka 360 view point - אמורה להיות נקודת תצפית מרהיבה, לצערי היו לנו מעונן כשהגענו למעלה, אבל הדרך לשם הייתה מהממת.
Kandy market - יש מרקט לחנויות בגדים, לתבלינים, דגים וירקות.
Kitulgala ok adventure - עשינו שם רפטינג וקניונינג והיה פשוט מטורף! מומלץ בטירוף! (עשינו את זה כשהיה גשום בטירוף ובכל זאת נהננו וזה אפילו הוסיף לאווירה.)
Nuwara Eliya : נפלנו על יום גשום בטירוף, מזג אוויר לא היה לטובתינו.
Tea Factory - מסביר על התהליך עד מכירה התה. בסוף יש חנות של תה. יקר בטירוף
Ramboda falls - מפל מהמם. בזכות צ'אטורה ראינו אותו מהזווית הכי מרשימה, שנמצאת בתוך בית מלון.
Nuwara Eliya : נפלנו על יום גשום בטירוף, מזג אוויר לא היה לטובתינו.
Market
Adma agro - מקום נחמד שמוכל כל מיני קינוחים עם תותים, ואפשר לראות את החממה עם התותים (רק בעונה)
Train to Ella from Nuwara Eliya - אטרציה מרשימה ביותר. רואים נופים מגוונים של סרי לנקה. לפי המלצת צ'אטורה לקחנו מושבים במחלקה השנייה שם יש חלונות נפתחים והוא לגמריי צדק בהמלצה. (השלישית יחסית צפופה ובראשונה יש מזגן אך החלונות לא נפתחים)
Flying ravana : zip line & archery
Little adams peak
Flying ravana ATV
Ravana pool club- מתחם מדהים עם בריכות וג'קוזי עם נוף משוגע, אוכל טוב וקוקטיילים טובים. חובה בעיניי.
Ella:
Nildiya Pokuna - מסלול אדיר במערה עם עטלפים, כשבתוכה יש מים צלולים בטירוף שניתן לשחות בו. חוויה בלתי נשכחת
Abseiling- ירידה בתוך מפל. חוויה מגניבה בעיניי.
Nine arch bridge - גשר חביב
From Ella
Horton plains - the world's end - עשינו מסלול של 5 שעות שכלל מפל (Bakers waterfall)
סדנת בישול פרטית בhoney bee garden.
Waulpane cave - מערה מגניבה עם 600000 עטלפים, נכנסנו מעט פנימה כדי לראות את המפל שבפנים.ניתן לעשות בה מסלול של כמה שעות(שאותו לא עשינו כי צריך קבוצה, מעילים מיוחדים, ויש הרבה ג'וקים ואני פחדנית). ניתן להגיע למקום הזה רק עם ג'יפ, לכן צ'אטורה האלוף ארגן הכל.
האכלה של פילים קטנים בטבע (פילים חופשיים, אין התעללות)
נסיעה לויליגמה - Galle fort ופרידה מצ'אטורה.