הבוקר התחיל ברחש עדין של גלים שנשברים על החוף של מיריסה. השמש רק התחילה לטפס אל השמיים, צובעת את האופק בגוונים של כתום ורוד וזהב. פתחתי את הלפטופ על המרפסת של הבונגלו הקטן ששכרתי, כוס תה ציילוני חם לידי, והרגשתי שוב את התחושה הזו של חופש אינסופי. יש משהו ממכר ברגעים האלה, שבהם אתה מבין שהמשרד שלך הוא איפה שאתה נמצא באותו רגע. היום זה חוף בסרי לנקה, מחר אולי הרים בצפון תאילנד או רחוב קפה באתונה.
בשבועות האחרונים אני נע בין חופים, הרים וכפרים, עובד עם לקוחות מכל העולם על פרויקטים של תוכן, תרגום וקריאייטיב. לפעמים אני חושב כמה מיוחד זה שלקוחות שלי יושבים במשרדים ממוזגים בלונדון, ואני עונה להם בזמן שאני יחף על חול חמים, מקשיב לרחש האוקיינוס. אבל זה לא רק רומנטיקה. יש ימים קשים. לפעמים החשמל נעלם פתאום, לפעמים האינטרנט נחלש בדיוק כשצריך להעלות קובץ חשוב. אבל איכשהו, כל קושי כזה הופך לזיכרון שאני צוחק עליו אחר כך.
היום, אחרי שהשמש טיפסה עוד קצת והשחפים התחילו לרחף מעל הים, קיבלתי שיחת וידאו מלקוח ותיק מברצלונה. הוא יוצר תוכן וידאו שמדבר על תיירות וסיפורים אנושיים, והייתה לו התלבטות אם כדאי להשקיע בתרגום הסרטונים שלו לשפות נוספות. ישבנו לשיחה ואני רואה מאחוריו את הרחוב הספרדי התוסס, בזמן שאצלי ברקע מתנפנפים עצי הדקל. הוא שאל אותי בפשטות, למה תרגום סרטונים זה כל כך חשוב אם הרי העולם מבין אנגלית.
חייכתי. סיפרתי לו על היום שבו הייתי בלאוס לפני שנה, והכרתי מדריך טיולים מקומי שלא ידע מילה באנגלית, אבל היה לו חיוך שיכול להאיר עיר שלמה. הוא הראה לי מקום נסתר על גדת נהר, מקום שכמעט אין עליו מידע באינטרנט. צילמתי סרטון קצר, תרגמתי אותו לשלוש שפות, ופתאום אנשים מרחבי העולם התחילו לשאול איך מגיעים לשם. אותו מדריך, שלא היה לו מושג מה זה שיווק דיגיטלי, התחיל לקבל תיירים חדשים.
אמרתי ללקוח שלי שסרטון בלי תרגום הוא כמו דלת פתוחה לחדר בלי מדרגות. אתה יכול לראות את מה שקורה בפנים, אבל רוב האנשים לא יגיעו לשם באמת. תרגום הוא לא רק מילים, הוא גשר שמחבר בין תרבויות, בין אנשים, בין עולמות. הוא מאפשר למסר שלך לגעת במי שלא חולק איתך את אותה שפה, אבל כן חולק איתך סקרנות או השראה. ראיתי איך הוא מהנהן, פתאום זה התחבר לו.
השיחה נמשכה עוד קצת, דיברנו על לוחות זמנים, על תקציב, על איך נוכל לשלב תרגומים בצורה חכמה שתשמור על הרוח של התוכן המקורי. ובזמן שהוא דיבר, ברקע שלי עבר דייג מבוגר עם רשת על הכתף. הוא עצר לרגע, הסתכל עלי, חייך והמשיך בדרכו. היה משהו סמלי ברגע הזה, כאילו היקום שלח לי תזכורת. כולנו בעצם דייגים של סיפורים, זורקים רשתות של מילים ומנסים לתפוס לבבות.
אחרי השיחה ירדתי לחוף. הגלים היו גבוהים יותר, והשמש כבר חזקה. פגשתי זוג צרפתים שטיילו עם תרמיל קטן וביקשו שאצלם אותם עם הרחפן שלי. תוך כדי שיחה הסתבר שהם עוקבים אחרי הבלוג שלי כבר כמה חודשים, ושבזכות אחד הפוסטים שלי הם החליטו לעבוד מרחוק ולצאת למסע. זה היה רגע קטן אבל הוא הזכיר לי למה אני עושה את מה שאני עושה. זה לא רק על לעבוד מהמחשב, זה על להשפיע, על לגעת באנשים, על לשתף את הדרך הלא מושלמת הזאת.
בערב התיישבתי שוב מול הלפטופ, הפעם במסעדת חוף קטנה עם אור נרות וריח של קארי קוקוס באוויר. כתבתי קצת ביומן שלי, ערכתי כמה קטעי וידאו, והעליתי תמונה לסטורי. הים היה שחור ומבריק, רק אור הירח שיחק על פני המים. הרגשתי שוב את התחושה הזו של איזון, של חופש שיש בו גם אחריות.
לפעמים אנשים חושבים שלהיות נווד דיגיטלי זה חופשה אינסופית, אבל האמת היא שזה מסע מתמשך של למידה, של חיפוש, של בניית חיים שמורכבים מהרבה רגעים קטנים שמתחברים לתמונה גדולה. כל יום מביא איתו משהו חדש, לקוח אחר, שפה אחרת, נוף אחר. וכל שיחה, כמו זו של היום, מזכירה לי את מהות העבודה שלי. אני לא רק כותב או מתרגם. אני מספר סיפורים, מתווך בין עולמות, נותן למילים כוח להגיע רחוק יותר ממה שדמיינתי.
כשחזרתי לבונגלו, שמעתי את הים שקט. לקחתי נשימה עמוקה, עצמתי עיניים וחשבתי על כל המקומות שעוד מחכים לי, על האנשים שעוד אפגוש, על הסיפורים שעוד לא סופרו. אולי מחר אלמד מישהו חדש למה תרגום זה לא רק טקסט, אלא נשמה שמבקשת שיבינו אותה. אולי זה הייעוד שלי. להיות קול קטן שמחבר את העולם, מילה אחת בכל פעם.