באמצע ספטמבר 2018 יצאנו אימי (77) ואני לטיול בין שמונה ימים בבאקו.
אתן כאן טיפים נקודתיים –
החלפת כסף – בנמל התעופה החלפתי את כל הכסף שרציתי למהלך הטיול. מיורו למנט ( מנט=2ש”ח). השער בסדר. למה להסתבך בחיפוש בנק או חלפן??
מונית למלון - עלות 25-30 מנט. לא יותר. צאו מנמל התעופה וקחו מונית מקומית. לא לפחד להתמקח. בעדינות, בנימוס אך בהחלטיות. אפשר עוד בארץ ליצור קשר עם אלי, בחור מקומי מקסים שאפילו לא יודע אנגלית אך יש לו בבית מי שמתרגם לו הודעות טקסט. צרו עימו קשר בוואצאפ.**רשמתי את פרטיו בתחתית.
קניית סים מקומי – בחנות של Azercell (יש סניפים רבים בעיר). קנינו סים (לא לשיחות. רק לאינטרנט, וואצאפ...)עלה 20 מנט בלבד. בחנות התקינו לנו. בטיסה חזרה ארצה החלפתי לסים הישראלי.
נסיעה ברחבי העיר – במונית (לא יותר מ3-4 מנט לנסיעה בתוך העיר). לפני היציאה מהמלון, לבקש שיזמינו לכם מונית ואז העלות תמיד נמוכה – 3 מנט לנסיעה.
נסיעה ארוכה אל מחוץ לעיר - המדריכים יקרים יחסית (לדוגמה: 250מנט לנסיעה לקובה KUBA. משך נסיעה 3 שעות). חייבים להגיע לשם. הדרך מקסימה, העיירה, העיר היהודית, הכפרים...המדריך גם אכל א.צהריים על חשבוננו (הזמין מה שרצינו אך הכפיל או שילש את הכמות ואכל כמעט לבד את הכל). הארוחה הענקית עלתה 80 מנט! ארוחה ממוצעת וטובה עולה כ 10מנט לאדם.
**המלצה שלי- הציעו לנהג מונית רגיל לקחת אתכם ליעד שתרצו ובקשו ממנו הצעת מחיר. זו תהיה הצעה זולה מאוד. מבטיחה.
סיפור קטן שלי – לאחר נסיון מר עם נהג פטפטן ותאב בצע כסף, פניתי לנהג המונית שלקח אותנו מהעיר למלון (אינו דובר אנגלית), אמרתי לו את שם האתר שאליו ארצה להגיע למחרת והצבעתי עליו. עיניו כמעט יצאו מחוריהן מרוב הפתעה מהולה באושר. על גבי צג הטלפון הוא רשם את המחיר שירצה ( 30 מנט לשתינו לעומת 150 שרצה “מדריך”). מודה שחששתי מאוד בהתחלה. התייעצתי במלון ואנשי הקבלה גם הם היו מופתעים מאוד מהמחיר. בסופה של התלבטות ארוכה החלטתי.
בבוקר הנהג הגיע נרגש מאוד, נקי, מגולח ומצוחצח. חולצה לבנה, רכב מבריק. היה יום נפלא וגדוש. נסענו לפארק הלאומי קובוסטן (Qobustan), כ 45 דק' נסיעה מבאקו.
חייבת להמליץ על הבחור (אם אתם מתעקשים- בן 52 וכבר סבא לנכדים. לא דובר אנגלית אך הצלחנו לתקשר לא רע. הבטיח ללמוד את השפה)…
בסופו של יום נהדר, שילמתי לו כפול. 60 מנט. למה לא בעצם?
פרטים של הנהג - Ali (אלי). טלפון +994559111703.
קחו אותו כנהג הבית שלכם. הוא מקסים, חייכן וצנוע מאוד. מקווה שעם ההצלחה שתגיע והיא תגיע, הוא לא יתקלקל וישתנה…
איפה לטייל - באקו עצמה, שנקראת גם “עיר הרוחות” בגלל הרוחות החזקות שנושבות בה, מהממת ביופיה. המוזיאונים, הארכיטקטורה, העיר העתיקה, מגדלי הלהבה ביום ובלילה, האתר להנצחת הנופלים במלחמה האכזרית עם הארמנים (מקום יפהפה ומיוחד מאוד), הטיילת הכי מדהימה שראיתי, הניקיון (בכל מקום עשרות מנקים), תחושת הביטחון בכל פינה (שוטרים בכל מקום לרווחת האנשים).
בכל בוקר ב 05.30 יצאתי לאימון. הדרך הטובה ביותר להכיר כל פינה בעיר… ממליצה בחום. ולאו דווקא בשעה זו :-)…
מחוץ לבאקו – העיר היהודית היחידה בעולם ליד קובה, הכפרים היפים צפונית ממנה, הפארק הלאומי קובוסטן...יש המון לראות במדינה המיוחדת הזו. ההצעה שלי – הכינו רשימה של מקומות ואתרים שתרצו לבקר בהם בבאקו ומחוצה לה, ובכל יום הזמינו את הנהג שיקח אתכם ליעד אח. לא לשכוח לסכם מחיר מראש.
האזרים ברובם מוסלמים חילונים. הם נחמדים מאוד מאוד. השכר החודשי הממוצע נמוך מאוד (כ 200-400 מנט) ולכן אל תהססו לתת טיפ לנותני השירות.
המלון המומלץ שלנו-Boutique 19 Hotel. מלון בוטיק נעים במיקום נהדר צמוד לעיר העתיקה (אחד מקירותיו הוא חלק מהחומה). אנשים נהדרים שיעשו הכל לרווחת הלקוחותיהם. ארוחת בוקר לא מגוונת כמו בבתי המלון הגדולים אך מספקת וטעימה מאוד.