מסלולים וטיפים ליפן 2024 לבני 50+

תמונה ראשית עבור: מסלולים וטיפים ליפן 2024 לבני 50+

טסנו זאב ואני ליפן באוקטובר 2024. טיילנו 15 יום נטו. המסלול היה טוקיו + האקונה, הוקיידו, קיוטו + נארה, וכמו שכתבתי בעבר אנחנו אוהבים טיול מגוון, הליכות ברמה בסיסית, טבע וקצת ערים. לא קניות, מעדיפים מקומות פחות עמוסים. אוכל טוב וקצת להכיר את התרבות.

הוקיידו נמצאת בצפון - איפוא שכתוב Sapporo, אוסקה וקיוטו קרובות

הוקיידו הוא האי הגדול הצפוני. זו היתה הסיבה שרציתי לסע ליפן. באוקטובר האי נמצא בתהליכי שלכת עמוקים. השנה השלכת איחרה בשבועיים ולא היתה בשיאה אבל בכל זאת נהנינו מגוונים רבים של צבעי הסתיו. בטוקיו וקיוטו השלכת מאוחרת יותר ומגיעה רק בתחילת דצמבר. השלכת מדהימה גם אם רואים רק עץ בודד באדום וכתום. בהוקיידו גרים 5 מיליון איש בעיקר בסאפורו ושטחו פי 4 ממדינת ישראל. הטמפרטורה בחורף כמו בסיביר. אבל בקיץ ממש מומלץ לבקר בו.

מזג האוויר בהוקיידו היה נעים למי שאוהב טמפרטורות של 15-20 מעלות. ובטוקיו ובקיוטו היה יותר חם אבל גם נעים. בקיוטו שאליה הגענו בסוף הטיול היה הכי פחות נעים והטמפרטורה היתה 22-24 אבל לח.

ב 1989 נסעתי פעם ראשונה ליפן. התאהבתי במדינה הזאת. לאחר שנה עברתי לגור בטוקיו עם משפחתי ובני שהיה אז בין 3 חדשים. גרתי בטוקיו שנתיים. בהוקיידו ביקרתי פעם אחת בפברואר בפסטיבל השלג. ב 2008 נסעתי לטיול מאורגן של 8 ימים באוקטובר ועכשיו חזרתי לטייל ביפן. לגור בטוקיו לא היה פשוט. לא דיברתי את השפה ובאותו הזמן אמרו ש JAPAN IS AN ISLAND מה שאומר שכמעט לא היו זרים. למעט כ 100,000 ברובם באיזור שגרתי בו ברופונגי אבל ברגע שיצאת מהמרכז פיליפינים וזרים משגריריות. היו מסתכלים עליך כאילו שאתה קוף בגן החיות. שלטים כמעט רק ביפנית, לא ניתן לקנות בגדים או נעליים כי המידות לא מתאימות ולא תמיד יכולת להבין וגם לא הבינו אותנו. הזרות היתה מאוד חזקה. כיום הרבה יפנים נוסעים למדינות אחרות אולי אפילו יותר מדי. טוקיו הינו הכרך הגדול בעולם ואחד המקומות המבוקשים לתיירים. שער הדולר בשפל והמדינה יחסית זולה.

ביפן מתקיימים הרבה פסטיבלים. צועדים עם קרוניות או בלעדיהן. מסורות של המון שנים ומאוד מעריכים את הטבע. כשגרתי ביפן למדתי סידור פרחים (IKEBANA), וקליגרפיה (ציור יפני). היפנים מעריכים מאוד את הטבע ומשלבים אותו בכל מקום ואני אפילו יודעת קצת יפנית. בזמנו היה מאוד קשה לתקשר איתם בלי גוגל טרנסלייט וגם אם ראית מישהו קורא אנגלית הוא לא היה מדבר ומתבלבל כשאתה מנסה לדבר איתו באנגלית או יפנית שבורה. היו נשים מבוגרות שהסתובבו באופן קבוע עם יוקטה (בגד כותנה כמו קימונו) ובקיוטו הסתובבו גיישות בשעות אחר הצהריים ואפילו ניתן היה להצטלם איתן.

יפן מדינה יפה מאוד אולי המדינה היפה ביותר וגם האוכלוסיה מאוד נימוסית ונעימה אבל הם מאוד לא גמישים והרבה פעמים דברים נופלים על חוסר תקשורת ותרבות. יש קומבינציה של מדינה מתקדמת ומסורת ובודהיזם.

מזג האוויר ביפן מאוד גשום. בעיקר מטפטף. העונה הממולצת לטיולים היא מרץ-מאי ואוקטובר-נובמבר. בקיץ באיזור של מרכז יפן מזג האוויר חם, לח, גשום ומגעיל. בחורף בינואר-פברואר קר אבל שמשי. למזלנו היה לנו רק מעט גשם. יום אחד פה ושם אבל כמעט ולא הפריע. יפן מדינה המסתרעת על קווי רוחב רבים ולכן ניתן לטייל בכל עונה רק צריך לבחור לאן להגיע.

מאחר והטיול היה ל15 יום אז היינו חייבים להתמקד. היינו חייבים לבחור בין הירושימה ומייג'ימה ובין טוקיו והאקונה ומאחר וזאב לא ביקר מעולם ביפן, החלטנו לעשות וי על טוקיו (על אף שגרים בטוקיו 30 מיליון איש ואין סוף תיירים). נחתנו בנריטה (טוקיו) - טסנו ל LAKE AKAN בהוקיידו שם שכרנו רכב ל 6 ימים וטסנו מסאפורו לקיוטו. משם חזרנו דרך דובאי לישראל. (מאחר וביטלו לנו את הטיסה מדובאי לישראל שעה לפני ההמראה, הספקנו לראות את דובאי ואת אתונה).

המסלול היה מה שרצינו וגם מוצלח. החלוקה של טוקיו-הוקיידו-קיוטו נבחרה בעיקר בגלל הפסטיבל של קיוטו ב 22.10 והרצון להיות בטוקיו ביום ראשון. הסתבר שלטייל בלי אוטו היה מבחינתי קצת אתגרי והפיצול של הימים עם אוטו ובלי אוטו היה מאוד מוצלח. הסיום בקיוטו היה מאוד מיוחד. וגם חסכנו זמן וכסף על שינקסן. הפסטיבל היה חויה שונה במיוחד עבור זאב. הציפיות מיום ראשון בטוקיו לא התממשו.

פגשתי ביפן דומה אבל מלאה בתיירים. הרגשתי הרבה פחות זרות. אבל במקומות מסויימים רציתי לברוח בגלל העומס של התיירים. מצד שני היו מקומות שלא הכרתי כי בזמן שגרתי ביפן לא היו ידועים לי. בקיוטו הייתי 5 פעמים ותמיד היתה גשומה. את יער הבמבוק ודרך הפילוסוף לא הכרתי.

מה היינו משנים במסלול?

בהוקיידו היינו מותרים על אטארו (שנראית כמו יפו רק פחות יפה) לא היתה שם שלכת ולא אכלנו מאכלי ים. היא מתאימה למי שיוצא לטיול יום מסאפורו ולכן פופולרית. להיכנס לסאפורו היה ממש מיותר בהתחשב בזה שהיינו בה רק כמה שעות. לא הספקנו כמעט כלום והיינו בטוקיו ובקיוטו אז עדיף היה לנו להשאר עוד לילה באיזור המזרחי של האי עם הטבע היפהפה. ונשארים בהקונה עוד לילה במקום לחזור לטוקיו. מקיוטו אפשר לצאת לטיול יום של נארה, אוסקה או קובה. אנחנו החלפנו ברגע האחרון את הטיול היומי של אוסקה לטיול בנארה.

רכב - פעם ראשונה שזאב נהג בצד שמאל. בימים הראשונים בהוקיידו לא היתה כמעט תנועה אז זה היה מקום אידיאלי להתחיל. בהוקיידו יש הרבה חיות במיוחד איילים שחוצים את הכביש ובמיוחד בלילה. צריך להיזהר והנסיעה בכבישים יחסית איטית. עדיף לקחת רכב לא גדול כי הכבישים צרים. יש מעט אוטוסרדות באיזור המזרחי ולכן לא היה כדאי לקחת FREE PASS. מאוד חשוב לקחת ETC מחברת ההשכרה ואז לא צריך לשלם כל פעם אלא בתום ההשכרה. סאפורו היתה יותר מאתגרת אבל אז כבר היינו מנוסים.

לנהגי המוניות צריך לתת את הכתובת ביפנית והיה אפילו אחד שהייתי צריכה להגיד לו ביפנית איך לסע. ביפן הנהג מונית פותח לכם את הדלת אז תשמרו מרחק מהדלת. מאוד מומלץ עם המזוודות לקחת מונית מתחנת הרכבת הקרובה.

שליחת מזוודות - מאוד מקובל וגם לא יקר ואז לא צריך לקחת את כל הדברים אלא אפשר להתחיל לטייל. זה לוקח 24 שעות. להוקיידו לא שלחנו כי בטיסה זה בעייתי. מטוקיו נסענו לילה להקונה ולקחנו תיק גב. חזרנו חזרה ללילה לטוקיו למלון אחר ושלחנו את המזוודות. בגדול זה היה מיותר. היינו יכולים לחזור לאותו המלון ולסע ברכבת או במונית לשיבויה זה די קרוב. התכנון המקורי היה לשלוח את המזוודות לשדה התעופה של אוסקה ולטייל שם ביום האחרון כי הטיסה שלנו יצאה מאטאמי באוסקה בחצות. לא הצלחנו לשלוח מהמלון בקיוטו כי ביקשו יומיים וחצי קודם למסור את המזוודות. נסענו ישירות מקיוטו לשדה התעופה ובמקום אוסקה העדפנו טיול יום לנארה.

למקסם את היום: ממליצה לעשות נסיעות וטיסות אחר הצהריים או בערב כי השמש שוקעת מוקדם. בהוקיידו ב 1640. כנ"ל טקס תה בקיוטו. בבוקר יש פחות עומס במקדשים. בטוקיו דוחסים אנשים ברכבות בשעות הבוקר ולפעמים גם אחה"צ. זה לא נעים. הרבה מקומות נפתחים רק ב 900 או ב 1000 ואנחנו גם אוהבים לקחת את תחילת היום באיזי. לאכול ארוחת בוקר ולא לרוץ ולהדחס בתחבורה ציבורית. בטוקיו ובקיוטו על מנת לשמור על רמה סבירה של צעדים נעזרנו בלא מעט מוניות. מקומות כמו שיבויה ושינג'קו קרובים. משהו כמו 10 דקות במונית. ברכבת עד שמגיעים לתחנה ומהתחנה ועוד מדרגות זה לוקח 30 דקות ואותה כמות של הליכה ועוד מדרגות וזה בתנאי שלא טועים.

אוכל היה די בעייתי. אני אוכלת כמעט הכל אבל ביפן ברוב המקומות מגישים רק סוג אחד של אוכל. מסעדות קטנות. כמעט ואין דגים מבושלים, מרק מיסו/רמאן מאוד מלוח ויש הרבה מאכלי ים, בקר וחזיר. אנחנו לא אוכלים מקדונלדס, המבורגר ופיצה ומנסים להוריד פחמימות וקמח לבן. עוף זה או שיפודים בברים או שניצל מטוגן או KFC יפני. אנחנו לוקחים איתנו שוקולד מריר, שזיפים, אגוזים וסוכריות. בבתי המלון בדרך כלל יש תמיד ארוחה יפנית של אורז, מיסו, דגים נאים, חמוצים ומיני ירקות מבושלים מוחמצים וגם קצת ירקות וגבינות. במיוחד בקיוטו היו הרבה מסעדות עם תפריט לבחירת השף וממש לא ידוע מה הוא יגיש וזמן הארוחה הוא 2-3 שעות. אבל בדר"כ הסתדרנו ולפעמים התפשרנו. בדרך כלל מזמינים אוכל דרך קיוסק שיש בו אנגלית אבל לא תמיד. לפעמים מלצר ולפעמים קיוסק ביפנית. גוגל טרנסלייט עוזר.

קפה - תחפשו COFFE ROSTICO שזה אומר טחינה של פולי הקפה במקום.

קניות - אנחנו לא אוהבים להיסחב. אפשר לקנות מזכרות ברחוב שמוביל למקדשים רבים. לגבי בגדים כמו יוניקלו - מתאים לאנשים קטנים. המידות יפניות. L זה מידה פחות מהמקובל בישראל והאורך קצר. מידות בבוטיקים בדרך כלל רק לרזים. נעליים במידות קונבנציונליות יפניות. אל תצפו למידה 45 לגברים או 40 לנשים.

תחבורה - לא השתמשנו בשינקסן. טסנו מטוקיו להוקיידו וחזרנו לקיוטו אז לא נסענו ברכבת המהירה. תשתמשו במחשבון כדי להשוות את המחיר לפס רכבות יחסית למחיר בפועל. בדר"כ לא משתלם.

כשנכנסים ליפן צריך ETA וגם למלא דף שאפשר לקבל במטוס או באינטרנט.

רישיון נהיגה - צריך פלסטיק ורישיון בין לאומי שנעשה בשנה האחרונה. אם אין אז אי אפשר לשכור רכב!!!

לינה - אני מאוד ממליצה לישון באירוח יפני לפחות פעם אחת בנסיעה. בריוקן עם אונסן במיוחד בהאקונה. פחות ממליצה על חדרים יפניים מסורתיים כי אז אין ריהוט בחדר אלא רק מזרוני טאתמי ואז לקום מהמיטה בעייתי וגם לשבת בשולחן על הבירכיים. בעבר ישנתי בחדרים כאלו אבל הפעם זה ממש לא התאים לי. כשניכנסים לחדר יש בו רק שולחן ומושבים. את המיטה מסדרים רק כשהולכים לאכול. אם רוצים לנוח - אין איפוא ובלילה אחד הפכנו את כל המזוודה.

ONSEN - ביפן יש תרבות של מרחצאות טבעיות וגם של מרחצאות ציבוריות. ההבדל הוא שבאונסן המים מגיעים מהאדמה. לפעמים יש אונסן במלון וכמעט תמיד זה פינת חמד. בהוקיידו היו בכל מיני מקומות ציבוריים פתוחים אבל זה היה בדרך כלל בחוץ קטן ולא מושך. אולי רק לשכשך רגליים. בלילה האחרון הטיסה היתה מאוחרת ונכנסתי לאונסן ליד הפארק שהיה מעולה. בבתי המלון לפעמים יש אונסן פרטי או גדול ולפעמים פתוח לאוויר. אם הרחצה משותפת צריך לשים בגד ים. נשים לחוד וגברים לחוד אסור לשים בגד ים.

כביסה - כיבסנו במלון בפארנו שהיו בו מכונות כביסה ומייבשים. עדיף להביא מהבית סבון ודף למייבש.

שירותים - תמיד נקי. בדר"כ מחומם ועם מתזים.

פחים - אין. קחו שקית לשים זבל.

כמה מהמלונות המומלצים:

טוקיו - גינזה The Gate Hotel Tokyo By Hulic מיקום מעולה. מלון מעולה ומודרני. יכולנו להגיע לחדר לנוח. קרוב לתחנת הרכבת שמגיעה מנריטה וגם מעל לתחנת הרכבת התחתית. באופן כללי עדיף להיות בגינזה מאשר בשיבויה או שינג'קו למי שההמולה לא נחמדה לו.

האקונה - Centurion Hakone Bettei

ריוקן מעולה מסורתי שנמצא הרחק מהתחנה של Hakone-Yumoto בהרים. 30 דקות נסיעה באוטובוס + 15 ד הליכה בהר או 40 דקות נסיעה במונית.

חדר מערבי. אפשר לבקש הסעה מאיפוא שמוריד האוטובוס לריוקן (כדאי). הם גם מוכנים להסיע למוזיאון הפתוח בבוקר.

אם רוצים ארוחה מערבית צריך להזמין עד 1600 אחר הצהריים וכנ"ל את ה ONSEN. לפני שאתם מגיעים. הארוחה מוגשת בחדר אחד בו יש תאים פרטיים המופרדים ע"י נייר אורז ולדלת למארחת.

טוקיו - פחות ממליצה על SHIBUYA EXCEL HOTEL TOKYO - מלון מנוכר וגדול. ללא לובי. ממש בתחנת שיבויה הענקית שבונים מסביבה. חדר אוכל בקומה ה 21. המיקום טוב אבל לא אהבנו את המלון.

La Vista Akangawa- LAKE AKAN - אחד המלונות שהכי אהבנו. החדר אוכל צופה אל הנחל והאיילים באו לבקר. יש גלידה כל היום ואפשר לבקש אוכל מראש למשל ארוחת בוקר צמחונית (רק שקיבלנו ארוחה צמחונית יפנית).

פורנו - Winery Hotel and Condominium HITOHANA - מלון לא מפואר אבל ממש חביב. יש במלון ביסטרו וגם 2 מכונות כביסה ו 2 מייבשי כביסה.

קיוטו - Ace Hotel Kyoto - מלון מיוחד עם גיטרה ופטיפון בחדר. ממוקם טוב. מגיש ארוחת בוקר על מגש. אם יש קבוצה במלון שמגיעה בבוקר אז הארוחה מגיעה אחרי שעה!!! ליד המלון יש מרכז קניות עם מסעדות. יש קפה קטן חביב עם קפה מעולה שמיועד למרכז ולמלון.

מסעדות מומלצות:

GRILL 54 בקיוטו בצהריים יש בר סלטים ואוכל מערבי. זה במלון. הגענו לשם בגלל הפסטיבל שהתקיים ברחוב.
SABATINI טוקיו מסעדת מישלן איטלקית ממש ליד המלון שלנו. מצויינת.
CEDROS מסעדה קטנה שף יפני אמריקאי. אחת הארוחות הכי טעימות ומצולחות שאכלנו.
 Winery Hotel and Condominium Hitohana פורנו, ארוחת ערב A LA CARD  לכל מי שנאבק באוכל יפני.
GYRE.FOOD מקום לאכול צהריים באומוטסנדו בתוך מרכז קניות. במקום לעמוד בתור ברחוב.
KAMAGERA בפורנו. אהבנו.
Kaiten Sushi Ginza Onodera Kyoto - מסעדת סושי עם מסוע מסתובב. אחת המטובות. מזמינים מהקיוסט והמסוע מביא את האוכל אלייך. איכות מצויינת. לא זולה.

הזמנה מראש - כל בתי המלון וטיסות, הדרכות

כדאי לשים לב בתכנון הטיול מתי סוף שבוע או חג לאומי. בהקונה למשל הסתבר שיש יום ספורט - חופש לאומי וסוף שבוע ארוך. הצלחנו להקדים את כולם בזכות ההסעה של המלון והמיקום שלו, להגיע מוקדם למוזיאון הפתוח ולהספיק את כל התכנית אבל היו מלא פקקים ולא הצלחנו להשיג מונית אפילו בהזמנה של יום מראש. לתכנן ביקור בפסטיבלים אם אפשר. בנוסף הזמננו את הדברים הבאים:

TeamLab Bordeless. הזמנו לשעה 1200. אחר הצהריים יותר עמוס.

Shibuya Skies -אפשר להזמין חודש לפני. אי אפשר לדעת מה מזג האוויר וגם לא מקבלים החזר.

Hakone Pass + Romantic Car - יש לקנות באתר של Emot. הכרטיסים של הקונה PASS מאפשרים את המסלול הכולל את האוטובוס, רכבלים והספינה. זה לא 24 שעות אלא כל יום בנפרד. ואם מגיעים משינג'וקו צריך שהפס יקנה משינג'וקו ולהוסיף עליו את הרכבת הרומנטית שלוקחת 25 דקות פחות וגם לא צריך החלפה של רכבות. לא לקנות את הכרטיס עם הצפיה כי אז הגג פתוח והשמש מסנוורת. אפשר לקנות בתחנה אבל אם רוצים שעה מדוייקת עדיף להזמין קודם באינטרנט.

עבור Hakone Pass אם קונים אונליין באתר של Emot כל כרטיס צריך לקנות של בנייד אחר או להעביר. את הרכבת הרומנטית אפשר לקנות 2 כרטיסים ביחד ואין צורך לקנות ולהעביר. בפועל אין להם שורק דיגיטלי וגם אם יש הם בודקים בכל מקום את ה PASS.

7 האמניות היפניות - הופעה Gion Corner בקיוטו.

טקס תה כולל לבוש - Kimono Tea Ceremony at Kyoto Maikoya, NISHIKI

Suica - לתשלום רכבות ב Samsung (באפל זה בארנק). צריך לקנות כרטיס בשדה התעופה כשמגיעים ליפן ולהטעין אותו. ניתן לשלם בכרטיס בחנויות כמו 7-11.

יום 1 - טוקיו

תחנת גינזה, סימטת צ'יודה ,גינזה

נחתנו ב 1430. קנינו כרטיס Suica. רכבת Narita Express ל Tokyo Station. תחנת הרכבת בנאריטה הומה ולא פשוט להתמצא. אפילו לי שגרתי ביפן. הגענו למלון ויצאנו להסתובב בסמטת האוכל צ'יודה ממש ליד המלון מתחת לפסי הרכבת. אכלנו שיפודים במסעדה ברחוב. היה להם מאחורנית גם מסעדה עם שאבו-שאבו ולא רק יקיטורי. היה מעולה. גינזה בלילה הרבה ברים למוזמנים. לא הרבה מתרחש ברחוב. חנות UNIQULO פתוחה עד 2200. אין מצב שאנחנו עושים קניות ובטח לא ביום הראשון.

יום 2 - טוקיו - סיור עם מדריכה במרחבים האורבניים של העיר.

Ginza, Akihabara, Mitsukoshi, Ueno Market

רובע Ginza- לא לפספס את הפתיחה של כלבו MITSUKOSHI וגם לא את קומת המרתף עם האוכל, קומת הספרים והאומנות.

לשים לב איך מתלבשים האנשים ברחוב. כמה מותגים? מי מסתובב ברחוב?

Akihabara - רובע האלקטרוניקה והמשחקים.

Ueno Market-ארוחת צהרים במסעדה בשוק. לא התלהבנו מהאוכל.

בית עתיק ב Sarugakucho שיבויה.

Aoyama-Daikayama שכונות חביבות.

Omotesando - חנויות מותגים. קניות.

חזרה למלון. בערב נפגשנו עם מכרה יפנית במסעדת SABATINI הצמודה למלון שלנו עם כוכב מישלן אחד. השגנו דג מבושל. היה טעים וגם סביר במחיר.

יום 3 - טוקיו

גני האמה ריקיו, טימלאב, פוקאגאווה

גני האמה ריקיו - ארמון החוף של הקיסר.

טימלאב בורדרלס - מוזיאון האורות. לא לפספס את התה עם ההקרנה של פרחים. נמצא במרכז קניות קטן שאפשר לאכול בו גם לפני וגם אחרי. אנחנו אכלנו יוגורט לפני ואחרי המשכנו ל Fukagawa שבה יש מקדש עם טקס אש. לאחר הטקס הלכנו למסעדה מקומית וחזרנו שוב לטקס. חזרנו למלון. נחנו ובערב שוטטנו בשינג'וקו בבארים ובחניות וראינו גם צעירים בתלבושות מצחיקות.

יום 4 - טוקיו - האקונה

מקדש מייג'י - הרכבת הרומטית - מסעדה במול באומטסנדו - יויוגי פארק

גני הארמון בשעה המזרחי. לא התלהבנו במיוחד. בגני האמה ריקיו היה יותר יפה.

רציתי להיות בטוקיו ביום ראשון כי לזכרוני היו גם חתונות וטקסים שבו מביאים את הילדים בגלאי 3-5-7 למקדש מייג'י. בנוסף בתחנת הראג'וקו הסתובבו כל מיני בנות בתלבושות מוזרות. בפועל הילדים כמעט ואבדו בבליל האנשים וגם לא ניתן לצלם ילדים. אי אפשר היה להיכנס למתחם התפילה. ולא היו חתונות.

מקדש מייג'י - יום ראשון היה עמוס. המתפללים היו מופרדים. לא ככה זכרתי את המקדש אבל זה מה שקורה כשיש המון תיירים. בשלטי הברכה מצאנו שלטים של ישראלים שמבקשים שהחטופים יחזרו.

בדרך החוצה מהמקדש לפארק יויוגי, נכנסנו בתשלום לחלק מהגנים במקדש מייג׳י ונפרדנו מההמונים.

בפארק יויוגי היו מזרקות, שירותים בעיצוב מיוחד - לא לפספס ועצים עתיקים. הרבה יפנים עשו פקניק וגם קבוצה רקדה משירי אלביס פרסלי.

האראג'קו טקשיטה - רחוב צבעוני אבל לא פגשנו יפנים צבעוניים.

חזרנו לאומטסנדו לסמטאות שבהן ניתן לאכול אבל בכל מקום היו תורים ובמקום לאכול במסעדה סינית בשמש ולעמוד 30 ד בתור נכנסנו למרכז קניות ועלינו לקומה העליונה שם מצאנו ארוחת סט מניו מצויינת.

הרכבת הרומנטית הוזמנה לשעה 1500. ברכבת סבלנו משמש מציקה כי הזמנו קרון עם צפיה והגג היה זכוכית אבל הסדרן התעקש שלא נשנה מקום. זאת יפן!!!

הגענו ל Hakone-Yumoto והמשימה היתה למצוא את תחנת האוטובוס. זה לא מספרים. הכל ביפנית. בגלל שהיה יום חופש לאומי התנועה הזדחלה והדרך לקחה כמעט 60 דקות. ירדנו מהאוטובוס בחושך והמלון היה במעלה ההר. מזל שלא ירד גשם ואנחנו ללא מזוודות. אם היינו יודעים שאפשר אז היינו מבקשים מהמלון שיאסוף אותנו. גם לא ידענו שצריך להזמין ארוחה מערבית לבוקר ואפשר להזמין עד שעה 1600.

הריוקאן היה מאוד מיוחד. היינו צריכים להמתין לפקיד הקבלה שהושיב אותנו בספות ושירת זוג אחר שהגיע לפנינו. זה לקח חצי שעה. ואז היה צריך להחליט על שעה לארוחת ערב ולארוחת בוקר וגם שעה לאונסן הציבורי.החדר צפה לנוף המקסים עם אונסן פרטי בחדר ואונסן ציבורי פרטי (שגם היה צריך להזמין מראש אבל התאים לנו שעה 2200 לאחר ארוחת ערב פרטית בחלל משותף עם הפרדה של פאנלי אורז עם כל כללי הטקס היפניים. כל המנות הגיעו במגשים. הרבה צלחות קטנות. היה תפריט יפני-אנגלית והמגישה היתה לבושה בקימונו. כל מנה מקושטת בצבעי הסתיו. החדר היה מערבי עם מיטות. ואפילו נכנסנו לאונסן בחדר שלנו במרפסת. ואחרי ארוחת הערב התפנקנו באונסן הציבורי שהיה פתוח לאוויר.

יום 5 - האקונה - טוקיו

האקונה הר פוג'י

ארוחת בוקר יפנית. הרבה צלוחיות. תמיד יש אורז ומרק.

לא הצלחנו להשיג מונית ליום למחרת שתקח אותנו מהמלון למוזיאון הפתוח. ביקשנו מפקיד הקבלה שימצא לנו מונית. שיחה ארוכה עם גוגל טרנסלייט. בירר את כל הפרטים מאיפה לאיפה. שעה ועוד ובסוף אמר שהוא לא יכול. יפן.

הפתרון שהציע לנו היה שההסעה של המלון תיקח אותנו ללא תשלום למוזיאון. מסתבר שזה שרות שהמלון מציע לכולם. אנחנו פשוט לא ידענו. זה היה נפלא. הגענו למוזיאון עם פתיחתו והצלחנו לעקוף את התורים הצפויים ביום חופש לאומי.

המוזיאון נמצא ליד תחנת GORA וזה המקום האידיאלי לישון בו. לא בהקונה ימוטו כי אז צריך להגיע למוזיאון וזה לוקח שעה.

מתחנת גורה יש מסלול עם רכבת, 2 רכבלים וסירת הפירטים. באמצע ברכבל השני יורדים בתחנת Owakudani לראות את הגופרית והביצים השחורות. לפני ההגעה לתחנה רואים את הר FUJI והיפנים מתפעלים. ההר קדוש ליפנים והראות בדרך כלל לא טובה. למטה רואים את ענני הגופרית. בעבר ניתן היה לסייר באיזור ולבשל ביצים בגופרית. היום כל האיזור סגור ויוצאים סיורים ביפנית בלבד של שעה. יש מרכז מבקרים ותצפית ואפשר לאכול ביצים שחורות. ממשיכים עם הרכבל לתחנת Togendai ומשם לוקחים את ספינת הפירטים ל Moto Hakone Port. שזאת התחנה השניה. טיילנו בחוף ונכנסנו לאכול מרק. טיפסנו למקדש הקונה. המקדש מוקף ביער יפהפה. אולי מיותר לטפס למקדש.

נסיעה באוטובוס של שעה לתחנת הרכבת וטיול ליד התחנה בנחל ובחנויות שמוכרות אוכל ומזכרות. ביפן תמיד חוזרים עם מתנה אבל מתנה מתכלה. עוגיות, פירות, חטיפים מלוחים. כל עוגיה עטופה.

כשגרתי ביפן קיבלנו לפעמים גם נתח בשר, גרביים או קופסאות שימורים.

חזרנו ברכבת הרומנטית לשינג'וקו. משם במונית לשיבויה ופגשנו את המזוודות שלנו.

אקדאני- מקדש הקונה - שיבויה

בערב יצאנו לשיבויה עם מעבר החציה העמוס בעולם (3000 איש בחציה אחת) ומשם למסעדה CEDROS מצויינת בדנקיימה. היתה אחת המסעדות עם אוכל הכי טוב שאכלנו. רק מה שהיינו לבד במסעדה. יום ספורט לאומי. במסעדה היו כסאות בר מסביב לגריל הבישול ושולחן אחד ל 6. ו 3 שפים שעומדים לבשל מולנו. הזוי.

חזרנו לשיבויה להסתובב בסמטאות ולפגוש צעירים ותלבושות הצבעוניות.

יום 6 - טוקיו - Lake Akan

שיבויה - Hachicho - אנדרטת הכלב הנאמן, חנות דון קיחוטה שהישראלים עפים עליו. בעניינו לא שווה להתאמץ ב 6 קומות. מחט בערימת שחט והכל סחורה פשוטה.

מגדל שיבויה. הזמננו מקום ל 10:40. היתה ריאות מצויינת. היה חם והשמש טפחה. אפשר היה לראות את רופונגי (שם גרתי) ואת שיבויה. בגדול אני לא עפה על מגדלים. לראות עיר מלמעלה זה בדרך כלל די סתמי. חזרנו לאיזור המלון לאכול בתוך מרכז הקניות. אפילו הצלחנו למצוא סטיק סלמון לטעמנו. רצינו להגיע ל Mori Art Museum ברופונגי ממש ליד איפוא שגרתי אבל המוזיאון היה סגור בשלישי.

הגענו מוקדם לשדה התעופה לטיסה של 1615 אחר הצהריים. בשדה התעופה היה מסובך. היינו צריכים לקחת מספר לעמוד בתור. הדיילים דוברי יפנית. לא הצלחנו להבין איפוא מוסרים את המזוודות. מאחר והזמננו דרך EDREAM לא הצלחנו לעשות הזמנת מקום לטיסה אבל מסתבר שכולם כן הצליחו. ישבנו בנפרד. לא נורא. מזל שיש גוגל טרנסלייט.

היינו צריכים להגיע למלון ב Lake Akan לפני 2000. אחרת אין ארוחת ערב. לקחנו טיסה לקושירו ועוד היינו צריכים לשכור רכב ולנהוג כשעה +. קצת לחוץ אבל זה מה שבחרנו כי האופציה השניה היתה טיסה ב 11:15 ושריפה של יום. היתה עוד אופציה פחות טובה לטוס למנמבטסו מצפון לאגם אקאן אבל הטיסה היתה אמורה לנחות מאוחר יותר והנסיעה מצפון גם לוקחת יותר זמן. השכרת הרכב לקחה זמן כי יפן זה יפן ואי אפשר לזרז כלום. הם חייבים להסביר לך הכל וגם המרכז של טיוטה לא נמצא בתוך שדה התעופה. לוקח זמן למלא את הפרטים וגם להחליט אם רוצים נסיעה חופשית בHIghWAY. הרבה שלטים של צביים בכביש. פגשנו גם אחד או שניים. הגענו למלון ב 1945 אבל אז היינו צריכים להירשם. הגענו לארוחת הערב אחרי 2000 ואפילו להחליף ליוקטה יפנית אבל הצלחנו להגיע!!!

ארוחת הערב היתה במרתף בחלונות שצופים לנחל. מלא עצים. יופי של מקום. קבוצת איילים באה לבקר. היה מושלם. עוד הספקנו לבקר באונסן של המלון.

יום 7 - Lake Akan

Lake Akan - Bokke + onsen -Lake Kussharo - Wakoto Peninsula

בערב הקודם המלצר כתב שאנחנו אוכלים ארוחת בוקר צמחונית. הוא רק שכח לכתוב מערבית. קיבלנו ארוחת בוקר יפנית.

זה היה אחד הימים היפים בטיול. התחלנו במרכז המבקרים של האגם שם לקחנו מפות והתייעצנו. בטעות הגענו לכפר Lake Akan Ainu Kotanאבל החנויות היו עדיין סגורות ראינו טוטמים והצצנו בעיירה. בחרנו לא להגיע להופעה של שבט האינו. הימים קצרים וצריך לבחור ואנחנו בחרנו לטייל בטבע המדהים מסביב.

כדי להגיע ליעד הבא היה צריך לחנות בחניון ולקבל כרטיס חניה. מאתגר.

Bokke - טיול לחוף הים הגעשי עם וולקנו של בוץ ועיירה נחמדה. אונסן לשכשוך רגליים. עצים בשלכת. הכל כל כך יפה.

Lake Kussharo - אגם גדול שנוצר בלוע הר געש וקופא בכל חורף.

Wakoto Peninsula- טיילנו בשביל הצר עם כל השורשים ואני עצרתי. לא התאים לי.

הפנינסולה ממש יפה וגם שם יש אונסן קטן.

lake Mashu - Mount Oi - La Vista Akangawa

בדרך לLake Mashu Observatory No.1 עצרנו ב Mount Iō עם הפעילות הגעשית היפה. והספקנו עוד להגיע ל Lake Mashu Observatory No.3 האגם כשמו משהו משהו יפהפה. חזרנו עייפים אך מרוצים למלון המקסים שלנו. בדרך פגשנו איילים שחוצים את הכביש אבל הערב לא היו איילים שבאו לנחל.

יום 8 -Tokachigaoka Onsen - Lake Akan

Lake Onnetō, Hokkaidoritsu Tokachi Ecology Park, Tokachi River, Tokachigaoka Park, Tochicagawa Onsen

Lake Onnetō

Yamanoyado Nonaka Onsen

Hokkaidoritsu Tokachi Ecology Park

Tokachigaoka Park - פארק קטן עם שעון פרחים

Tokachi hill observatory

טיול בשקיעה ל Tokachi River שנמצא ליד המלון שלנו.

המלון שהגענו אליו היה גדול. הצלחתי לקבל מסז'. בערב ארוחת ערב במלון בופה עם המון אופציות. החדר היה יפני עם טאטמי ולא הסתדרנו איתו.

יום 9 - Furano - Tokachigaoka Onsen

Farm Tomita, Kanayama Lake, Shikisai-no-Oka (Shikisai Hill),האגם הכחול של שירוגאנה, מפלי שיראהיגה

מאחר והיה צפוי גשם ביום הבא, החלטנו לעשות את הדברים שהיו חשובים לנו כמו האגם הכחול ביום הזה ולא ביום למחרת ולוותר על ביקור בשמורה Daisetsuzan National Park ועל הרכבל. הריאות היתה לא טובה ולא היה טעם להגיע לשמורה.

בילינו את הבוקר ב - Kanayama ו Lake Kanayama Park היפים בצבעי השלכת. והמשכנו הישר לאיזור פורנו.

Farm Tomita - הידועה בשדות הלבנדר ושבילי הפרחים. העונה מסתיימת בספטמבר אבל עדיין היה יפה. אוכל היה קצת בעייתי. הגלידה סגולה היתה טעימה.

Shikisai-no-Oka (Shikisai Hill)

עוד חווה של שדות פרחים ולמות.

האגם הכחול של שירוגאנה

Torinuma Park

המלון היה ממש חמוד. בערב יצאנו למסעדה.

יום 10 - Furano

Furano Cheese Factory, Furano Marche, Ningle Terrace, Asahigaoka Park, Hokkaido Landscape Museum

בבוקר קמתי מוקדם לכבס כדי שלא יתפסו את המכונות. יום גשום.

Furano Cheese Factory

Furano Marche - שוק איכרים וגלידה.

Ningle Terrace - טרסות עם ביתנים של אומנים. מאוד חביב.

Asahigaoka Park - הפארק נמצא בתוך פורנו ליד מגרש גולף. עצרנו בשל המראה המרהיב. זה המקום הכי יפה שהגענו אליו בטיול הזה בשיא הצבע האדום והצהוב.

Hokkaido Landscape Museum המוזיאון היה סגור. פגשנו את השומר שידע על ישראל רבות וגם טיילנו קצת מסביב למוזיאון. בדרך למוזיאון שנמצא מחוץ לפורנו היו עצים ונוף. לא משהו מדהים.

בערב אכלנו במסעדת המלון. היה צפוי שלג בלילה ולא היה ברור אם נוכל לצאת למחרת בבוקר בלי שרשראות שלג אבל היה בסדר.

יום 11 - Sapporo - Furano

Furano , Maruyama Park , Otaru, Temgiuama, Odori Park, Sapporo

נסיעה ארוכה מפורנו לאטארו.

Otaru Canal - אטארו נראית קצת כמו יפו. רק בלי הקסם של יפו ונמצאת מערבית לסאפורו. נסיעה מיותרת. גם הביקור בסאפורו היה מיותר.

Tenguyama -הרכבל היה סגור כי בבוקר היה גשם. הגענו באוטו להר.

נכנסנו לסאפורו וביקרנו ב-

Odori Park

ישבנו בבית קפה מגניב לפני הכניסה לפארק וראינו בתוך המלון חתן וכלה שנתנו לנו לצלם אותם מהוטרינה.

משם למלון שלנו. בערב הלכנו למסעדת גריל עם תפריט מאוד קטן. מסובך היה למצוא את המסעדה בקומה 3. כשנכנסנו למעלית בסוף הארוחה הגיעו 2 מלצרים והשתחבו עמוקות כדלת המעלית נסגרה.

יום 12 - Kyoto - Sapporo

Lake Shikotsuko, Chitose Aoba Park

הדרך לשמורת הטבע היתה מאוד יפה.

Lake Shikotsuko - טיול בתוך מתחם האונסן ומרכז המבקרים. אפשר גם לשוט או לטייל במעלה הגבעה בטיילת ובגשר. כמה מסעדות. במרכז המבקרים אמרו שאין עוד טיולי הליכה מסביב לאגם. מצאנו מסעדה חביבה עם דגי טרוט באיזור מרכז המבקרים. היינו צריכים להגיע לשדה התעופה ניו צ'קוטסה להחזיר את האוטו. מאחר ולא מצאנו שביל טיול אז עצרנו את האוטו בדרך והלכנו לאורך שביל האופניים.

Chitose Aoba Park

ומשם להחזרת האוטו שלקחה יחסית הרבה זמן.

הטיסה להנדה באוסקה. הגענו לקיוטו למלון מגניב. השעה היתה אחרי 2200. הלכנו לSTARBACKS שם מצאנו הרבה צעירים יושבים לבד על המחשב שלהם כמו במתחם עבודה משותף. אוכל היה קצת פחות אבל הסתדרנו.

החדר עם גיטרה ופטיפון היה מגניב. המלון נמצא כחלק ממתחם של מסעדות ומרכז קניות.
יום 13 - Kyoto

kyomizu Shrine, Jidai Matsuri, Sanjusangendo

יום הדרכה עם יקיר. היה מוצלח במיוחד.

מקדש המים הטהורים קיומיזודרה - מקדש מפורסם. בדרך מהמקדש קנינו קצת מזכרות וגם טעמנו את הממתקים היפנים המשולשים העשויים מאורז. היו המון טעמים. הסתובבנו בסימטאות וגילינו את מקדש יאסקה.

אם היינו מגיעים לפסטיבל לבד לא היינו יודעים מתי הוא עובר. המדריך שלנו הוא היה מעודכן באונליין. הוא לקח אותנו למסעדת גריל GRILL54 בתוך מלון שמסלול הפסטיבל עובר בכביש לידו ככה גם אכלנו וגם יכולנו לצאת רק שהתחילה הצעידה.

פסטיבל Jidai Matsuri הוא פסטיבל הנערך מדי שנה ב-22 באוקטובר, יום השנה להקמת קיוטו. מדובר במצעד גדול וחגיגי שמתחיל מהארמון הקיסרי למקדש הייאן. המשתתפים לבושים בתלבושות מדויקות מכל תקופה בהיסטוריה היפנית, לצד דמויות היסטוריות מפורסמות.

Sanjūsangendō - מקדש מאוד מיוחד עם הרבה פסלים. אסור לצלם.

מקדש פושימי אינארי

GION Corner- מופע של 7 האומניות. 45 דקות של מופע לתיירים. בכל זאת קצת תרבות יפנית כמו תיאטרון בובות, סידור פרחים ועוד. הדמויות הזויות אבל זאת המסורת היפנית בקצה המזלג.

לאחר מכן הסתובבנו בסמטאות וחיפשנו מה לאכול בברים.

יום 14 - Kyoto

טקס תה מייקויה, מקדש הכסף, דרך הפילוסוף, תפריט לכלבים

Kimono Tea Ceremony at Kyoto Maikoya, NISHIKI

מקדש הכסף (גינקה קוג׳י)

דרך הפילוסוף על גדת הנהר ממקדש הכסף ועד נאנזוג'י.

תצפית קיגה אינקליין

שוק נישיקי

naramachi

מנוחה במלון.

בערב חזרנו למסעדת הגריל.

יום 15 - Kyoto (יום טיול לנארה)

נארה

החלטנו לסע לטיול יום לנארה במקום לאוסקה. מתחנת קיוטו ל - Kintetsu nara station.

פארק האיילים

גני איסויין

מקדש טודאי ג'י - מפורסם בגלל פסל הבודהה בגובה 15 מטרים.

שוק Nara Central Market ליד תחנת הרכבת.

רצינו לאכול בשוק והיו תורים וגם לא מצאנו מה לאכול עבור שנינו בלי לחכות. מחוץ לשוק היתה שווארמה.

שדרת היגשימוקי - חצינו לעבר הסמטאות מאחורי התחנה. ביקרנו ב 3 מוזיאונים קטנים, בית קפה והסתובבנו בסימטאות המקסימות.

חזרנו ברכבת לתחנת קיוטו ומשם ברכבת התחתית אל המלון. ירדנו תחנה מודקם מדי והדרך היתארכה. חבל שלא לקנו מונית מתחנת הרכבת של קיוטו.

יום 16 - Kyoto

קיוטו - מקדש הזהב, יער הבמבוק, נהר קטסורה, סמטת פונטוצ'ו

היום הכי חם ולח שהיה לנו בטיול. אבל בכל זאת סוף אוקטובר אז יחסית נעים.

מקדש קינקה קוג׳י (מקדש הזהב)

יער הבמבוק שהיה עמוס בצורה לא סבירה

גני אוקוצ׳י סאנסו בתוך יער הבמבוק. פינת חמד ללא ההמון.

נהר קטסורה תצפית וירידה אל הנהר. הליכה לעבר הגשר. עצרנו במסעדת ראמן קטנה שצריך היה להמתין לה 30 דקות. בינתיים טיילנו. אבל אם היינו הולכים עוד קצת למרגלות הנהר היו עוד מסעדות שאחת מהן צפתה אל הנהר. זאב גם הספיק לעבור במקדש טנריוג׳י . יש גישה מהנהר וגם מהיער.

מאחר והיתה לנו טיסה בחצות שיוצאת מאוסקה, החלטתי לעצור באונסן כדי להירגע ולהתקלח. Fu Fu No Yu Onsen. היה מצויין. חלק בחוץ וחלק בפנים. נשים וגברים בנפרד. אפשר גם לעשות מסג' לרגליים ולגב במכונה.

סמטת פונטוצ׳ו במרכז העיר עם המסעדות וחנות הסכיניםברחוב המקבילנתקלנו בקפה משרתות שלקחו אותנו לקומה השניה. אבל מיד ויתרנו לא היה זמן וגם לא באמת רצינו. המשכנו לעבר ה RUNNING SUSHI שאני מאוד רציתי. איכות הדגים היתה מצויינת וההזמנה היתה מקיוסק ואז הסושי נוסע ומגיע אליך.

כאן נפרדנו מקיוטו ומיפן כדי להגיע לשדה התעופה באוסקה לטיסת לילה חזרה לישראל.

יום 20-17 - Dubai - אתונה - תל אביב

ביטלו לנו את הטיסה מדובאי לתל אביב , הספקנו לבקר בדובאי ואתונה.

תמונת הפרופיל של אורנה ברקת

מגזין החיים הטובים: לייפסטייל והשראה לחופשה

עפים על העולם: כל מה שצריך לטיול תרמילאים

ביטוח נסיעות
מבצע מטורף: כרטיס טיסה לניו יורק במתנה למזמינים בחודש פברואר! לאייטם המלא
מבצע מטורף: כרטיס טיסה לניו יורק במתנה למזמינים בחודש פברואר!
החופשות מתייקרות: המדינות המובילות באירופה מכריזות על מסי תיירות חדשים ב-2025 לאייטם המלא
החופשות מתייקרות: המדינות המובילות באירופה מכריזות על מסי תיירות חדשים ב-2025
עוד סיבה לטוס לכרתים: פארק מים ענק ומרהיב יושק בקרוב בריזורט המוביל של האי לאייטם המלא
עוד סיבה לטוס לכרתים: פארק מים ענק ומרהיב יושק בקרוב בריזורט המוביל של האי
אלו 10 היעדים הטובים בעולם לירח דבש: מי זכה במקום הראשון? לאייטם המלא
אלו 10 היעדים הטובים בעולם לירח דבש: מי זכה במקום הראשון?
כיף לטוס לשם: היעד הידידותי חונך טרמינל נוסעים חדש ומודרני לאייטם המלא
כיף לטוס לשם: היעד הידידותי חונך טרמינל נוסעים חדש ומודרני
אל על ואזרבייג'ן איירליינס מכריזות על שיתוף פעולה חדש לאייטם המלא
אל על ואזרבייג'ן איירליינס מכריזות על שיתוף פעולה חדש
חברת התעופה FLYYO כובשת את השוק הישראלי עם 26 קווים חדשים לאירופה! לאייטם המלא
חברת התעופה FLYYO כובשת את השוק הישראלי עם 26 קווים חדשים לאירופה!
תודה לטראמפ: יונייטד איירליינס חוזרת לישראל לאייטם המלא
תודה לטראמפ: יונייטד איירליינס חוזרת לישראל
המומחים חושפים: זה היום הכי זול להזמין טיסות לואו קוסט לאייטם המלא
המומחים חושפים: זה היום הכי זול להזמין טיסות לואו קוסט
יפן נערכת לעונת פריחת הדובדבן 2025: התחזית המלאה לאייטם המלא
יפן נערכת לעונת פריחת הדובדבן 2025: התחזית המלאה
מתכוננים לחופשת הפסח: חברת התעופה האיטלקית הודיעה שתחדש את טיסותיה לת"א החל מאפריל לאייטם המלא
המשבר ממשיך: תושבי האי סנטוריני מתעוררים לבוקר רביעי של רעידות אדמה לאייטם המלא
המשבר ממשיך: תושבי האי סנטוריני מתעוררים לבוקר רביעי של רעידות אדמה
מצאנו לכם את הטיסות הסודיות הכי זולות טיסות זולות ברגע האחרון
לאן טסים עכשיו?
קבלו השראה לחופשה הבאה שלכם לאן טסים עכשיו?
הריזורט המושלם שהילדים יעופו עליו בחו"ל לכתבה המלאה
מסע שלם על הגב: כל מה שצריך לטיול תרמילאים בחו״ל לכתבה המלאה
הטרנד החדש של התרמילאים: המלצות ליעדים לטיול ביניים בלתי נשכח לכתבה המלאה
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! חופשה באזרבייג'ן
חופשה באזרבייג'ן
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה