יצאנו לטיול בת מצווה ב30/06 בטיסת ערב למינכן. טסנו אלעל (הזמנו את הכרטיסים כ-10 חודשים מראש, מחיר זול, כולל מזוודות וארוחות – כ-300 $ לבן אדם). נחתנו במינכן, שם בשדה”ת לקחנו גם את הרכב (הזמנו מהארץ דרך חברת אוויס ל-18 יום, סטיישן – 600 $ כולל ביטול השתתפות עצמית ונהג נוסף חינם. שדרגו לנו לאוטומטי, סטיישן עם GPS במקום) ונסענו למלון הולידיי אין אקספרס munich messe כ-20 דקות נסיעה מהשדה. למחרת, אחרי ארוחת בוקר נסענו למפלי הריין בשוויץ (כשלוש וחצי שעות נסיעה מהמלון). בדרך עצרנו בעיירה סטיין אם ריין. מהמפלים נסענו לצימר ביער השחור: leohof – צימר שמקנה את הכרטיס האדום (עבור 4 לילות, 5 ימים כולל כל המיסים שילמנו 304 יורו). שם נשארנו 5 ימים – כל יום נסענו לאטרקציה שהציע לנו הכרטיס האדום (כל האטרקציות ביער השחור, חוץ מפארק אירופה). באחד הימים נסענו ליום מלא בחוויות בפארק אירופה. בבוקר של היום השישי נסענו לקולמר, משם לטירה Haut-Koenigsbourg Castle ומשם למץ (צרפת). ליד מץ ישנו במלון נחמד, ללא מזגן – לא מומלץ! והמשכנו למערת הנטיפים בבלגיה – Han-Sur-Lesse. משם המשכנו לכיוון הולנד – דה-אמהוף, סנטר פארקס. שם נשארנו שבוע! בחלק מהימים יצאנו לאמסטרדם, אפטילינג ושלל אטרקציות של הולנד לילדים – במחשבה שניה...דה-אמהוף שווה הרבה יותר מכל אטרקציה חיצונית! כעבור שבוע בהולנד חזרנו לגרמניה, קלן. שם היינו יומיים במלון הולידיי אין אקספרס Muelheim, טיילנו בעיר העתיקה בקלן, עשינו שופינג ונסענו ליום מקסים בפנטזילנד. משם המשכנו לגיסן (עיירה ליד פרנקפורקט) לביקור משפחתי ומשם לפרנקפורקט. גם בפרנקפורקט ישנו בהולידיי אין אקספרס Holiday Inn Express Frankfurt Messe, טיילנו בעיר העתיקה (+ שופינג) ומשם חזרנו למינכן. הפעם למלון הולידיי אין אקספרס Munich Airport.
ו...טסנו אלעל לישראל.
כל המלונות הוזמנו מהארץ, דרך האתר של הולידיי אין. לילה במלון + ארוחת בוקר ל-4 עלה לנו 100 יורו ופחות. שבוע בהולנד עלה לנו 1133 יורו בגלל שהזמנו חצי שנה מראש.
רוב האטרקציות נקנו מהארץ – גרופונים, כל מיני אתריי הנחות, דרך גרייבר – כל הקופונים עבדו והתקבלו בברכה (בלי פרצופים, כמו שאנחנו רגילים מהארץ).
לפחות פעם ביום היינו אוכלים בחוץ, לפעמים פעמיים.
נסענו לטיול עם שתי בנות: בת 12 (בת מצווה) ובת 8. הגדולה אוהבת מאוד אקסטרים – נהנתה מכל האטרקציות בפארקיי שעשועים. הקטנה...פחות התחברה לאקסטרים. בכל מקום מצאנו גם משהו שיעניין אותה.