יום 10 -; מקלבריטה -; מערת האגמים -; אולימפיה העתיקה -; עד קפריסיה
התעוררנו לעוד בוקר שמשי ונעים ולארוחת הבוקר הנחמדה שהכינה עבורנו חורולה בסלון המשותף בין החדרים.
מקלבריטה נסענו כחצי שעה עד קרוב לכפר KASTRIA למערת האגמים (cave of the lake). לאחר המתנה קצרה יצא הסיור לדרך. כפי שהורגלנו, היינו לבד בסיור אך הפעם המדריכה לא ידעה מילה באנגלית (וכמובן גם לא בעברית) ולכן עשינו לעצמינו סיור עם הדרכה מהנייר הכתוב שקבלנו בכניסה. המדריכה היתה מאד מנומסת ולא הפריעה לנו וגם לא האיצה בנו להזדרז. במערה מעט זקיפים, לא כ"כ מעט נטיפים והרבה מאד אגמים. היא גבוהה מאד וההרגשה בה שונה מביקור במערת נטיפים. האגמים -; ברכות חלקם היו מלאים במים וחלקם ריקים. מכיוון שאפאחד לא הפריע לדמיוננו יכולנו לקרוא לכל זקיף או נטיף או אגם בשמות שרצינו ואלו חלק מהם: הר הגולגלות, דג הפוך, דינוזאור רקס, החלום של דודה ג. (מערכת בריכות יפיפיה שדודתנו בוודאי היתה שמחה שתקשט את גינתה), טלה קטן ומלא טלטלים ועוד ועוד. לאחר כשעה יצאנו מהמערה לאוויר הפתוח. ההליכה במערה הלוך וחזור באותה הדרך.
מקסטיריה נסענו בכבישים צרים בין כפרים ועיירות נידחות לאולימפיה העתיקה ARHEA OLYMPIA. מגרש החניה רחוק מהאתר ונדרשת הליכה לא קצרה ברגל בדרך נוחה ומוצלת ברובה. בכל המקומות שחיפשתי היה כתוב שהאתר פתוח עד לשעות הערב אך כשהגענו הסתבר לנו שבעוד שעה הוא נסגר ומזל שלא הגענו יותר מאוחר (זו היתה שעת צהרים). הסתובבנו בין המבנים ההרוסים וקטעי הארכיאולוגיה ונתנו לדמיון לקחתנו למחוזות עתיקים. כצפוי, האתר שימש תפאורה הולמת למשחקי הדמיון של ילדנו ובאזורים המתאימים הם עשו קרבות אגרוף מדומים ותחרות ריצה. אם היה ניתן לנו, משך הזמן המתאים לנו לאתר היה בין שעה לשעתיים. משם הלכנו מרחק לא קטן למוזיאון העתיקות של האתר. המוזיאון גדול מאד ומרשים. המוצגים מסודרים לפי נושאים. אל תפספסו את של הפסל של הרמס. זהו פסל גדול שעומד בדד בחדר משלו כשחלקו הקדמי פונה אל הכניסה לחדר. הפסל ערום ובחלקו הקדמי זהו גבר אך חלקו האחורי דומה יותר לגוף של אישה.
מאולימפיה העתיקה יצאנו בנסיעה לעבר KIPARISSIA אל מלון אפולו ארט
http://www.booking.com/hotel/gr/apollo-resort-art.html?aid=318324;label=postbooking_confemail המלון שוכן בכניסה הצפונית לעיר בתוך מטע זיתים. קבלנו שני חדרים צמודים בקצה המסדרון בקומה הראשונה. החדרים גדולים ומאד נוחים. לשמחתם הרבה של ילדנו הבריכה היתה מלאה ופתוחה לשימוש. לאחר רחצה בבריכה ואח"ר במקלחת (בחדר שלנו 108, יש מקלחת מתוחכמת שמשפריצה מים גם על הגב בזרמים נעימים) יצאנו בנסיעה קצרה למרכז העיר כדי לאכול ארוחת ערב. הכיכר המרכזית וכל הרחובות שסביבה הומי אדם. מצאנו מסעדה של מזון מהיר ובה מבחר מנות שונות. האוכל היה טעים ובכמות נכבדה והמחיר זול משמעותית ממה שהורגלנו עד עתה. (את שם המסעדה איננו זוכרים אך היא נמצאת בפינת הכיכר הגדולה, שלטיה וורודים ויש תמונות של המנות -; מה שמאד הקל על התקשורת והבחירה).