יום 4
היום נוסעים ברכבת (מוקניצה בשבילכם) . ברחבי רומניה יש כמה רכבות קיטור שמונעות בפחם , כזכר לימי עבר וכעת משמשות כאטרקציות תיירותיות. אנחנו ניסע ברכבת בכפר מולדוביצה ובדרך נעבור גם במנזר מולדוביצה , מסדרת המצוירים. לאחר ארוחת הבוקר, אני בודק אם יש מקום ללילה נוסף באלוירה ונאמר לי שכן.
יוצאים שוב לעבר קימפולונג להשלמת שורשים . במרכז העיר יש רחבת משחקים עם טרמפולינה ומתקנים. ( 5 ליי ל-10 דקות על הטרמפולינה)
יוצאים מקימפולונג ומתחילים לנסוע לעבר המנזר. הדרך לשם עוצרת נשימה, הרים ירוקים בדרך מתפתלת, אולי הדרך היפה ביותר שראיתי בטיול.
מגיעים למנזר מולדוביצה, בחוץ כמו בכל אתר כזה, חנויות מזכרות, חולצות תחרה וביצי פסחא. מולדוביצה נשתמר יותר מהומור בקירותיו החיצוניים. המראות דומים, סצנות מהברית החדשה . בחוץ ובפנים עם גן יפה.
משם מרחק 5 דקות נסיעה ואנחנו קונים כרטיסים לרכבת הקיטור, לא לפני שנדרשים להפקיד בחניון עפר מאולתר, 5 ליי. הרכבת יוצאת בחודשי הקיץ בכל יום שבת וראשון בשעה 10:00 ובשעה 14:00 ובשאר הימים רק בשעה 14:00. כרטיס עלה 20 ליי למבוגר, על הילד לא שילמנו. שלושה קרונות מתחברים לקטר המוזן מעץ שהופך לפחם המעלה קיטור שימו לב! אם אתם לא רוצים לצאת כעובדי מפחמה מעושנים ועם חתיכות שחורות בשיער כמונו, התרחקו ככל האפשר מהקטר.
35 ליי למבוגר לרחצה בבריכה המשקיפה להרים , אמבטיית ג'קוזי ענקית וסאונה. קיבלנו גם מגבות /חלוקים ונעלי ספא. המקום פתוח עד השעה 21:00. בחוץ יש גם איך לא, טרמפולינה. בילינו שם יפה וחיפשנו מקום לאכול. שוב נעזרתי בטריפאדוויזור והגענו למסעדה המומלצת ביותר בקימפולונג , אומנם היה רשום שיש לה אוכל מסורתי אך היא נתגלתה כמסעדת פיוז'ן צרפתית , אך היא הייתה מעולה וכמובן לא יקרה. סיום מוצלח ליום מוצלח.