בעקבות העזרה הרבה שקיבלתי מכל משתמשי האתר "למטייל" הרגשתי חובה להעלות גם אני את חוויות הטיול שלי לארה"ב עם בעלי שהיו בספטמבר 2012. כולי תקווה שהטיפים והחוויות יעזרו לבאים אחרי כפי שאני נעזרתי באלו שלפני.
אז מה עשינו?
טסנו ל-23 ימים במהלכם ניסינו לראות הכל מהכל. התחלנו בלוס אנג'לס משם על כביש 1 לסן פרנסיסקו, לאס וגאס, ניאגרה פאלס בקנדה וכמובן, ניו יורק.
הטיול שלנו היה ממוצע מבחינה כספית, אך עדיין נהנינו וראינו את הכל מבלי לחוש שפספסנו כלום.
יום ראשון:
נחתנו בלוס אנג'לס בשעה 10:30 בבוקר. טסנו עם חברת us airways, הטיסה הייתה נוחה יחסית ונעימה. הכיסאות במטוס מחולקים לזוגות בקצוות וחמישה מושבים במרכז ככה שלזוגות זה מאוד נוח ולכל השאר קצת פחות. כבר כשנחתנו גילינו שאבדה לנו אחת המזוודות, ככה כיף להתחיל טיול. בזמן שחיכינו למטוס הבא שינחת יחד עם המזוודה הלכנו לאסוף את הרכב ששכרנו דרך 'ממסי' מחברת ALAMO. המלצה חמה – אל תיכנעו לאיומי הסרק של הנציגים ותגדילו את הרכב... אנחנו לקחנו את הדגם של טויוטה קורולה וזה מספיק גדול גם לחמישה אנשים, חוץ מזה שבגלל שהיה להם עומס של אנשים הם חילקו ג'יפים לאנשים שהזמינו את הסוג "קומפקט" הקטן שזה כמו יונדאי גטס... אחרי שלקחנו את הרכב הלכנו לאכול... אמנם היה מוקדם אבל היינו מורעבים וכמובן שהתחלנו במאכל האמריקאי הכי מפורסם והכי שכיח - המבורגר... ישנה רשת שנקראת Carl's JR שבנויה על אותו קונספט כמו מקדונלדס וברגר קינג. מההשוואה שלנו, הרשת הזו היא הזולה ביותר (אמנם ב2-3 דולרים לארוחה אבל עדיין...) וטעימה.
משם נסענו אל המלון Shelter שממוקם ב- Koreatown. המלון עצמו נחמד, 3 כוכבים, פשוט וחביב, אך הסביבה לא נעימה במיוחד ובלילה לא רצינו להסתובב בחוץ. אם מישהו מחפש מלון ומוכן להשקיע קצת יותר כסף אני ממליצה בחום על המלונות שנמצאים באזור הרודיאו-דרייב ובברלי הילס. ההבדלים במקומות פשוט עצומים. במהלך כל השהות שלנו העברנו את כל הערבים ברודיאו דרייב, אכלנו, ה
סתובבנו וחלמנו על הבתים המהממים. מסעדה מקסימה (רשת מסעדות שנתקלנו בה גם בסן פרנסיסקו בהמשך דרכנו) שנמצאת בבברלי הילס היא
California Pizza Kitchenמומלצת בחום ושם אפשר להזמין חוץ מבשרים גם סלטים, פיצות ופסטות טעימות להפליא.
טיפ חשוב: קשה מאוד להתנייד בלוס-אנג'לס בלי רכב. כל הנסיעות לוקחות זמן והתחבורה הציבורית אינה זמינה וקלה להתמצאות. כל הדרכים מובילות לכביש ראשי אחד בעל אין ספור מחלפים ויציאות שמנתבות את הגישה לכל העיר.
ביום הראשון, למרות העייפות הקשה הסתובבנו בעיר; הלכנו לראות את שדרות הוליווד המפורסמת ובה הכוכבים הטבועים במדרכות, נסענו לרודיאו דרייב ועשינו סיבוב בשכונת בוורלי הילס המהממת.
ביום השני נסענו לעיירת החוף המדהימה ביופיה 'סנטה מוניקה' שנמצאת כחצי שעה נסיעה ומשם לעיירת חוף נוספת 'וניס ביץ' אשר מזכירה במהותה את הטיילת באילת. משם חזרנו למנוחה קצרה ולקראת הצהריים נסענו אל האתר המרהיב 'יוניברסל סטודיוס'. כרטיס כניסה לאתר ליום אחד עולה 80$ושווה כל רגע. חוויה לילדים ולמבוגרים כאחד. מומלץ בחום! ניתן גם להזמין כרטיס הכולל כניסה ליומיים (בערך באותה עלות) ובעלי מאוד הצטער שלקחנו את הכרטיס עבור יום אחד בלבד. כל מתקן מכיל בפעם אחת המוני אנשים (יש כאלה של 200 וכאלה של כמה אלפים) כך שאף פעם לא מחכים יותר מכמה דקות לעלות על מתקן מסוים. לא לפספס את הסיור בקרונות... זה ממש לא כמו שזה נשמע אלא חוויה מהנה! ביום האחרון בלוס אנג'לס נסענו לדיסנילנד בעיר אנהיים מרחק כ50-60 דקות נסיעה ברכב. אנחנו די התאכזבנו כיוון שהיה מאוד חם, מאוד עמוס באנשים והרבה מהמתקנים אינם מתאימים למבוגרים לעומת היוניברסל סטודיוס ולכן אם אתם ללא ילדים עדיף ללכת פעמיים ליוניברסל על מנת להספיק את שלל המתקנים במקום יום כאן ויום שם. בדיסנילנד יש דבר שנקרא תור מהיר – ישנן מכונות קטנות ליד הכניסה למתקן ושם ניתן להוציא כרטיס "מהיר". על הכרטיס שיונפק תופיע לכם השעה בה תוכלו לנצל את התור המהיר. הרעיון, אם הופיע לכם השעה 14:00 על הכרטיס, ועכשיו השעה 13:00, אתם אמורים להסתובב בין שאר המתקנים ובשעה 14:00 להגיע לאותו מתקן בחזרה. המכונות לא מאפשרות להוציא מכל המתקנים במקביל אלא צריך לפעמים לנצל כרטיס למתקן מסוים ורק אז תוכלו לקבל כרטיס למתקן אחר.
סיימנו את הטיול שלנו בלוס אנג'לס ויצאנו לדרכנו עם הרכב לכיוון סן פרנסיסקו על כביש 1. הכביש מהמם ביופיו ומומלץ לעשות אותו בנסיעה. הכביש עצמו הוא כביש מפותל דו סטרי שבו נתיב אחד לכל כיוון. הנסיעה מומלצת בעיקר בשעות היום וכדאי להימנע משעות הערב-לילה במיוחד מכיוון שרוב הנסיעה נעשית כאשר משמאלכם (כאשר מגיעים מכיוון לוס אנג'לס) ישנה תהום. אנחנו תכננו את המסלול כך שאת עצירת הלילה נעשה בעיירה מונטריי הנמצאת כשעתיים דרומית לסן פרנסיסקו וסך הנסיעה לשם ארכה כ-12 שעות, וכדי לא להיתקע עם נסיעה בחושך היינו חייבים לתכנן עצירות מראש: יצאנו מלוס אנג'לס ונסענו על כביש 101 לכיוון העיירה 'מורו-ביי' (Morro Bay) המשמשת כבית גידול של מגוון רחב מאוד של ציפורים, וכן מקום משכנו של ה'מורו רוק', אשר היה לפני שנים רבות חלק מהר געש שהתפרץ. העיירה מקסימה ומהנה ולוקח בערך 3 וחצי שעות נסיעה מלוס אנג'לס להגיע אליה. שם ניתן להסתכל על כלבי הים, ה-מורו רוק, לעשות סיבוב בעיירה ולאכול משהו לפני המשך הנסיעה. צפונית למורו ביי, מתחילה החוויה: מתחברים לכביש 1 ושם ניתן לראות את אמריקה במיטבה; חופים מהממים, כלבי ים, ציפורים ונופים מדהימים. קחו רק בחשבון שגם הנסיעה על כביש 1 אינה קצרה; חייבים לעצור מדי פעם לראות את הנוף וכיוון שיש רק נתיב אחד והכביש מפותל הנסיעה אינה על מהירות גבוהה ואורכת כשעתיים-שלוש (תלוי כמה עצרתם).
לאחר היום העמוס בנסיעות הגענו אל העיירה מונטריי (Monterey) ללינת לילה. זו עיירה שקטה ונעימה אך אין בה יותר מדי תעסוקה מלבד הסתובבות רגלית נחמדה בין החנויות והרחובות, תצפית על המזח בכלבי הים הנחים על האבנים והחוף ולינה. שימו לב שכבר כאשר מגיעים למונטריי יש הבדל משמעותי בטמפרטורות אליהם מתרגלים בלוס אנג'לס... המעלות יורדות והבגדים הארוכים יוצאים מהמזוודה.
ממונטריי אנחנו נסענו לקנות קצת בגדים לפני ההגעה אל הקור האמיתי בסן פרנסיסקו (בלוס אנג'לס היה חם כמו ביולי-אוגוסט באילת ואילו בסן פרנסיסקו היה ממש קר). מצאנו קניון שנמצא על הדרך לסן פרנסיסקו. הנסיעה לקניון מאריכה את הנסיעה בשעה בערך אבל שווה כל דקה במיוחד אם לא הבאתם אתכם הרבה בגדים. חלק מהחנויות הן אאוטלט וחלקן לא אך עדיין המחירים סבירים מאוד.
Great Mall Milpitas
שעות פתיחה: בימים שני עד שבת 10:00-21:00 ובימי ראשון 11:00-20:00.
רחוב: 447 Great Mall Dr. Milpitas CA 95035
משם בנסיעה לסן פרנסיסקו שאורכת כשעה וחצי על כביש מהיר.
בסן פרנסיסקו החזרנו את האוטו ביום ההגעה. סן פרנסיסקו היא עיר עמוסה ואינה פשוטה לנהיגה או למציאת חניות. ניתן בקלות להתמצא בעיר בעזרת התחבורה הציבורית של הרכבת קרונות או בעזרת הליכה ברגל. הרכבת התחתית של סן פרנסיסקו לא נעימה ולא מומלצת. אנחנו ישנו במלון מצויין (!!!) שמצאנו במבצע דרך האתר booking.com והוא ממוקם במרכז העיר ליד היוניון סטיישן והכל במרחק דקות הליכה.
כתובת המלון: 127 Ellis Street, CA 94102 כיכר יוניון, סן פרנסיסקו
אטרקציות בסן פרנסיסקו
התחלנו את היום באי אלקטרז Alcatraz Island בסיור הראשון שיוצא בשעה 09:10 בבוקר מרציף 39.
אלקטרז הוא אי קטן, הנמצא במרכז מפרץ סאן פרנסיסקו, בעבר שימש האי כבית סוהר פדראלי לפושעים מסוכנים. הוא נחשב בזמנו לבית הסוהר הבטוח ביותר בארה"ב בזכות הים הסוער שסביבו ובזכות השוניות הרבות המקיפות אותו. הכלא נסגר בשנת 1964 ואחד הסיפורים המדהימים הוא סיפור הבריחה של 3 מהאסירים שעד היום לא ידוע האם הצליחו לחצות את הים הסוער או לא. ספינות מפליגות לאי אחת לחצי שעה מרציף 41, ה"פישרמנסוורף" Fisherman's Wharf. הביקור באי כולל סיור עצמאי במבנה הכלא, החצר, מבנים צבאיים עתיקים ומתקנים נוספים. מקבלים אוזניות בכניסה לכלא ובעזרת הסיור המוקלט ניתן לסייר בכלא ולשמוע הסברים על אורח החיים בכלא. זהו סיור מרתק ומעניין הנמשך 35 דקות, נכנסים לתאים עוברים במסדרונות וממש ניתן לדמיין את החיים שם. מומלץ ביותר! בזמן ההפלגה הקצרה אל האי ובחזרה נשקפת אל הנוסעים סאן פרנסיסקו המהממת. כרטיסים לאתר צריך לקנות לפחות שבוע מראש (צריך לקבוע תאריך ושעה). אני קניתי את הכרטיסים דרך האינטרנט והגעתי עם כרטיסים מודפסים באותו היום. ניתן גם להגיע עם הדרכון וכרטיס האשראי עמו רכשתם את הכרטיסים ולאסוף את הכרטיסים במקום. פרטים באתר הרשמי של אלקטרז.
לאחר הסיור טיילנו ברציף הדייגים.
הפישרמנסוורףFisherman's Wharf ורציף (Pier ) 39 אזור המרינה התיירותי והמפורסם ביותר בסאן פרנסיסקו הם הרציפים 39-43 הנקראים: "רציף הדייגים". האזור כולו הוא שילוב של מסעדות, חנויות ואתרי בילוי לאורך החוף כשברקע הנוף היפה של מפרץ סאן פרנסיסקו, גשר שער הזהב והאי אלקטרז. מרציפים אלה יוצאות ספינות לסיורים במפרץ, לאי אלקטרז ומעבורות לחופו הצפוני של המפרץ. האטרקציה המרכזית ברציף 39 הם אריות הים השוכבים להם בנחת על רפסודות בקרבת הרציף או משתעשעים במים.
רחוב לומברד Lombard הרחוב המפותל ביותר בעולם. הרחוב נמצא בין הרחובות הייד Hyde וליוונוורת' Leavenworth סלול על מדרון תלול של גבעה ובו פיתולים רבים דמויי האות האנגלית S ושיפועים חדים. הרחוב חד סטרי וניתן לנסוע בו רק במורד הרחוב, מכיוון רחוב הייד Hyde. אסור להחנות את המכונית ברחוב. מי שלא יתגבר על הפיתוי לעצור את מכוניתו ולהצטלם עמה יקבל קנסות כבדים ביותר. לאורך הכביש שתולות ערוגות פרחים מטופחות ולצדן מדרגות להולכי רגל. זהו אחד מסמליה הידועים של סאן פרנסיסקו.
לוקח כחצי שעה להגיע ממתחם הדייגים אל הרחוב, קחו בחשבון שזה דורש עליות לא פשוטות בכלל... החזור קצת יותר בעייתי, במיוחד אם מנסים להגיע אל אזור היוניון סטיישן... אנחנו חזרנו ברגל דרך הרחובות הפנימיים והפחות תיירותיים, לא מפחיד אבל לנו זה לקח באזור השעה וחצי...
המבורגרמוצלח אפשר למצוא במסעדה
SuperDuper שנמצאת ב 721 Market San Francisco, CA 94103
אחד הדברים היותר מרעננים וטעימים שתוכלו לטעום בקליפורניה הוא היוגורט הטעים של Pinkberry שמגיע בכל מיני טעמים חוץ מהטעם הרגיל כמו שוקולד, מנגו, פירות יער ועוד... יש מספר סניפים בסן פרנסיסקו ושווה לחפש את אחד הסניפים.
וכמובן שאי אפשר בלי גשר הזהב. ניתן להגיע אליו באוטובוס שלוקח מהעיר ומחזיר אליה. ניתן להשכיר אופניים ולרכוב על הגשר או שאפשר לעשות את זה גם בהליכה. שימו לב... אורך הגשר כמעט 2 ק"מ...
מסן פרנסיסקו עברנו ללאס וגאס. נסענו ברכבת התחתית אל נמל התעופה (לא הייתי נוסעת שם שוב) ומשם טסנו ללאס וגאס. למי שרוצה להספיק הכול מבלי לבזבז זמן אני ממליצה בחום לקחת טיסות במקום לנסוע שעות וימים ברכב. למשל נסיעה לווגאס אורכת כ-10 שעות ואילו הטיסה אורכה כשעה וחצי בלבד, חוץ מזה שמחירי הטיסה יצאו יותר זולים מהנסיעות, הדלק והמלונות בדרך.
כדאי לקחת אתכם דפים מהאינטרנט המסבירים כל אחד על האטרקציות במלונות כדי שתדעו מתי להגיע, לאן ועבור מה. בוגאס ישנם 2 אאוטלטים, אחד בצפון ואחד בדרום וניתן בקלות עם האוטובוסים העוברים בסטריפ להגיע אליהם וחזרה למלון. האוטובוסים בכלל מאוד מומלצים. ניתן לקנות כרטיס חד פעמי, יומי, דו יומי ושבועי וניתן לעלות ללא הגבלה בכל שעות היום והלילה. במיוחד בגלל שכל כך חם שם, קשה לנוע ממלון למלון חוץ מזה שהמלונות מאוד רחוקים אחד מהשני וממש לא פשוט לעבור את כולם ברגל.
טיפ חשוב: רשת מלונות Harras, שכוללת מלונות מרכזיים כמו פריז, ריו וסיזרס פאלאס וגם רשת MGM ומלון לוקסור, מציעים כרטיס מיוחד התקף למשך 24 שעות לכל ארוחות הבופה במלונות השייכים לרשת. עלות הכרטיס 45$ לאדם. שימו לב שבשביל לאכול במלון סיזר פאלאס (המדהים והעשיר מכולם) תצטרכו להוסיף 10$ עבור כל ארוחה. אם החלטתם לרכוש כרטיס כזה (שיוצא ממש זול בסופו של דבר), מומלץ לקנות אותו מאוחר יחסית בערב וכך לנצל ביום המחרת ארוחת בוקר, צהריים וערב מוקדמת נוספת (ארוחות הערב הן העשירות ביותר). מומלץ: ארוחת בוקר ב'פריז', ארוחת ערב ב'סיזר פאלאס'.
בנוסף, יש כרטיסים מוזלים להצגות ומופעים שניתן לרכוש בדוכנים הממוקמים במספר מלונות בסטריפ ונקראים
Ticket4tonight. הכרטיסים נמכרים רק באותו יום ועבור אותו יום בלבד על בסיס מקום פנוי. המחירים בדרך כלל זולים משמעותית אך צפו לתורים. הופעה מומלצת המציגה במלון Wynn היא של Le Re – The Dream. האולם עגול וההופעה במרכז כאשר הכל בתוך מים. מדהים ומומלץ. אנחנו קנינו כרטיס דרך et4tonight ושילמנו 120$ לאדם, מחיר שנחשב לזול יחסית. למי שמעוניין לראות את המופעים של
Cirque du Soleil צפו למחירים הנעים מעל 180$ לאדם.
מלאס וגאס טסנו לראות את מפלי הניאגרה. הטיסה ארוכה (כ-8 שעות) וכמובן שכללה קונקשיין. לפי מה שביררתי, המפלים מהצד הקנדי מרשימים יותר וחוץ מזה שלא הזיקה לנו עוד חותמת בדרכון. לשם כך נחתנו בנמל תעופה באפאלו (Buffalo Niagara Int'l (BUF)) הנמצא בצד האמריקאי משם שכרנו רכב מחברת Alamo ועברנו את הגבול נסיעה של 45 דקות עד המפלים והאכסניה. בצד הקנדי הכל קרוב והכל ניתן לעשות בהליכה רגלית. בצד הקנדי, ניתן לראות את המפלים מכל זווית ומכל כיוון: ממגדלי תצפית, ממערות בתחתית המפל, מסירות, מרכבל ומראש המפלים.
כל יום שישי בערב, בשעה 22:30 מסוף מאי ועד סוף אוגוסט יש זיקוקים מעל המפלים (מומלץ בחום)
אטרקציות בצד הקנדי
בכל מלון/אכסניה ישמחו לעזור לכם ולהציע לכם משלל האטרקציות הקשורות למפלים, לפעמים במחירים זולים יותר.
ישנה אפשרות לקנות כרטיס משולב (עולה כ-50$ לאדם) הכולל 4 אטרקציות מרכזיות בצד הקנדי הקשורות למפלים. מומלץ.
עלמת הערפל Maid of the Mist
הסירות יוצאות מדי 15 דקות משני צדי הנהר. הן פועלות החל מה- 4 במאי ועד ה- 24 באוקטובר. שעות הפעילות משתנות בהתאם לעונה. בקיץ הן פועלות בין השעות 9 בבוקר ועד 19:45 בערב. משך ההפלגה כחצי שעה.
בעלייה לסירה מקבלים מעיל גשם ארוך, מכיוון שההפלגה היא חוויה מרטיבה למדי.
הסירה מפליגה לבסיס המפל האמריקאי ומפל הפרסה הקנדי. מדהים לשמוע את רעם המפלים ולחוש את רסס הפנים על הפנים. חוויה מדהימה בה חשים את עוצמת הטבע.
שעון הפרחים:
זהו אחד מסמלי העיר, הידועה בגניה הרבים.
נבנה בשנת 1950 בהשראת שעון הפרחים שבאיידנבורו, סקוטלנד, ונחשב לאחד משעוני הפרחים הגדולים בעולם. קוטרו: 12.2 מטרים. הפרחים בשעון מוחלפים פעמיים בעונה. בכל פעם נשתלים בו כ- 15,000 שתילים. באביב נשתלות בשעון סיגליות. השעון תוכנן, נשתל ומתוחזק ע"י אגודת ניאגרה פארק Niagara Park Commission.
בסמוך לשעון יש גן עם פרחי לילך הפורח מדי שנה בסוף חודש מאי.
השעון ממוקם כ- 2.5 קילומטרים צפונית לגנים הבוטאניים של ניאגרה.
קליפטון היל, Clifton Hill הוא אזור תיירותי ססגוני ובו שפע אטרקציות, כגון: מוזיאוני שעווה, מוזיאון Ripley's Believe it or not המציג מוצגים מוזרים ומדהימים, מוזיאון השיאים של גינס, מרכז שעשועים משפחתי בשם: Dazzleland, מיני גולף, בית מכושף, הבית של פרנקנשטיין וכמובן שפע של מסעדות ובתי מלון.ניאגרה פולס שופעת גנים מטופחים. בנוסף לשעון הפרחים יש בה גנים בוטאניים, פארק פרפרים, ופארק מקסים בשם פארק המלכה ויקטוריה, אשר הכניסה אליו חינם וממנו תצפית נהדרת על המפלים. הגנים פורחים החל מראשית האביב ועד סוף הסתיו.
טיפ חשוב מבחינת הניווט, הנווט שלי היה מתוכנן להמנע מכבישי אגרה, דבר שיצר מסלול של 10 שעות נסיעה מנמל התעופה באפאלו למעבר לקנדה. אחרי שהבנתי את זה כיוונתי את הנווט לנקודה הכי קרובה לכביש האגרה ומשם השילוט ברור... שימו לב, בפועל זו נסיעה של כחצי שעה- שלושת רבעי השעה....
ניו-יורק
לאחר 3 ימים בהם שהינו בקנדה (יומיים גם מספיקים בהחלט – לוקח כחצי יום לעשות את כל האטרקציות שישנן (בכרטיס משולב), ועוד חצי יום – יום להסתובבות ומנוחה) חזרנו חזרה לצד האמריקאי ומנמל התעופה של באפאלו טסנו לניו יורק – נמל תעופה לה גארדיה (LGA).
הרכבת התחתית
הסאבוויי (הרכבת התחתית) הוא אמצעי התחבורה הזול, הנוח ולרוב גם המהיר בעיר. בשעות השיא, 9:00 ו- 17:00, הרבה יותר צפוף כאן מאשר ברכבת ישראל ביום ראשון בבוקר, אבל עדיין התחתית הינה אמצעי מהיר וזול. למרות שהוא מסומן באות M בעיגול והכרטיס נקרא מטרוקארד, מתברר שהמילהמטרו בכלל לא בשימוש, מעתה אמרו רק "סאבווי". הכניסה לתחנה מסומנת על ידי כדורים עליהם האות M.
התשלום בסאבוויי נעשה באמצעות מטרו-קארד, כרטיס מגנטי שמשמש גם לאוטובוסים (שבהם אפשר לשלם גם במטבעות של רבע דולר). כניסה חד פעמית עולה 2 דולר, כולל החלפה של קווים (כל עוד נשארתם בתוך מערכת המנהרות של הסאבוויי)ו/או מעבר לאוטובוס בתוך שעה מרגע החתמת הכרטיס. אם קיבלתם את הכרטיס הצהוב עם הפס המגנטי שמרו אותו, ניתן להטעינו כאשר תגיעו לכניסות שלא מאויישות בקופאים ורק כך תוכלו להכנס. שימו לב לכיוון אליו אתם יורדים. אם נכנסים לכיוון אחד בחלק מהמקרים לא תוכלו לעבור צד במידה והתבלבלתם אלא אם תצאו לחלוטין מהמטרו ותאלצו לקנות כרטיס נוסף.
לוקח קצת זמן להתמצא ולהבין מי נגד מי אבל תמיד אפשר לשאול אנשים על הרציף. כשאתם יורדים לתחתית בפעם הראשונה בקשו מהמוכר את מפת הרכבת, היא ניתנת בחינם. מרגע זה אל תזוזו בלעדיה.
איפה מטיילים?
במידה ואתם רוצים לראות את פסל החירות יותר מקרוב ואת נופה האורבני המהמם שלמנהטן יותר מרחוק, אך לא מוכנים לשלם 40$ תמורת כרטיס לשייט התיירותי, נצלו פיתרון כייפיוחינמי, שהוא חוויה ניו יורקית מוצלחת במיוחד: שייט ב"סטייטן איילנד פרי" (Staten Island Ferry), מעבורת שההפלגה בה חינם, ואותה תזהו לפי צבעה הצהוב – כתום. היאמפליגה כל חצי שעה עגולה ממנהטן לסטטן איילנד, ויוצאת מהרציף הממוקם בהצטלבותהרחובות וויטהול ו-ווטר בטרי פארק. אפשר לרדת בסטטןאיילנד taten Island . יש משם תצפית מדהימה על פסלהחירות ועל צידה הדרומי של מנהטן ואפשר פשוט להישאר על המעבורת מבלי לרדת ממנה ולחזור חזרה למנהטן.
לאחר שחזרתם חזרה לצד של מנהטן אפשר להמשיך דרך battery park אל ה- wall street המפורסם אל ה- גראונד זירו (חורבות מגדליהתאומים) שבמרכז הסחר העולמי – world trade center ולבקר במוזיאון ההנצחה.
קניות
כאן אפשר למצוא את האאוטלטים הכי שווים ואם רציתם לעשות קניות עכשיו זה הזמן.
2 אאוטלטים חשובים:
Woodberry – 84$ לאדם הלוך חזור
jersey gardens – 13$ לאדם הלוך חזור
2 האאוטלטים הם ללא מס ולכן הם זולים יותר משאר האאוטלטים. כמו כן, יש את כל החנויות האפשריות במחירים מצחיקים ועבור כל המשפחה. אפשר לקחת אוטובוסים מ Port Authority Bus Terminal שנמצא בטיימס סקוור. אנחנו ביקרנו פעמיים בjersey gardens ואפילו בפעם השנייה ראינו חנויות חדשות שכאילו לא היו שם לפני. הנסיעה אליו היא יותר קצרה וכמובן יותר זולה. אם יש לכם הרבה זמן וכוח שווה גם לבקר באאוטלט השני, וודברי.
אתרים מעניינים
מומלץ לחפש בכתבות השונות על ניו יורק והאטרקציות שבה. לא יהיה לכם משעמם לרגע, כל רחוב קסום מקודמו וכמובן שאסור לוותר על הטיימס סקוור, סנטרל פארק המדהים, השדרה החמישית ועוד ועוד ועוד.
אוכל
דווקא בניו יורק ראינו הכי פחות מקדונלדס מכל המקומות האחרים. יש שם בשפע דוכנים ניידים של אוכל שנקראים חלאל (אנחנו לא ניסינו) אבל נראה כי קונים משם הרבה. מומלץ בחום (יש בכל ארה"ב) לאכול בסאבווי שמוכרים כריכים עם כל מה שתרצו (טוסטים, טוסט נקניק מדהים, קציצות ברוטב, חביתות ועוד). ב-$5 ניתן לקנות כריך ענק ולשים בתוכו כל מה שתרצו. מומלץ בחום, אנחנו אכלנו שם כמעט כל יום מרגע שגילינו את הרשת המדהימה.
דונאטס – דאנקן דונאטס זו רשת מוכרת ומומלצת בחום. יש שם דונאטסים טעימים שלא תצליחו להפסיק לאכול בדולר אחד, קפה, וממש ארוחות שלמות. הרשת זולה, טעימה וממכרת בטירוף... מומלץ הדונאטס בוסטון עם מילוי וניל בפנים והדונאטס הרגיל עם הציפוי הורוד והסוכריות. וואו כמה שאני מתגעגעת לזה... הרשת פזורה בכל רחבי ניו יורק (האמת שלא ראינו מחוץ לניו יורק סניפים) ונגישה ביותר
תהנו!