אהלן! אני אלה, בעלת SOLA - מיזם עסקי חברתי שמעודד נשים לטייל לבד בעולם, בת 35, במקור קיבוצניקית מגרופית שבערבה, נוודת דיגיטלית, יזמת ומרצה. עברתי באינספור מסלולים במגזר הציבורי וטיפחתי קריירה חברתית, מעצימה ומשפיעה. סללתי את דרכי כאישה וכבת אדם בנחישות ועם גב זקוף, אבל אף אחד מן המסלולים שתיארתי עד כה לא שינה את חיי כמו ההחלטה ה"בלתי שפויה" :) שלקחתי לפני כ-4 שנים – לעזוב הכל ולצאת לטייל בעולם. לבד. לטייל לבד בעולם - זו רכבת ההרים המפחידה והטובה ביותר עליה עליתי. רכבת שהעניקה לי את כל מה שמעולם לא חשבתי שיהיה לי, שהפכה אותי לבעלת עסק, לנוודת דיגיטלית ולמגשימת חלומות סדרתית, רכבת שחיזקה והעצימה אותי באינספור דרכים ובעיקר לימדה אותי שאין משהו, או מישהו, (מלבדי) שיוכלו לעצור אותי מלהגשים את חלומותיי. ברוכים הבאים לבלוג שלי!

מרסיי, צרפת- או שאוהבים אותה או ששונאים (אני אוהבת)

תמונה ראשית עבור: מרסיי, צרפת- או שאוהבים אותה או ששונאים (אני אוהבת)
Frioul Islands, מול חופי מרסיי, יולי 2025

אין כמעט מישהו שלא מכיר את פריז, אבל כמה מאיתנו מכירים את מרסיי? ברוכים הבאים לאחת הערים המגניבות בצרפת! מרסיי, העיר השניה בגודלה בצרפת (אחרי פריז), עיר שאו אוהבים אותה או שונאים אותה, אתם יכולים לנחש באיזה צד אני:) עיר מחוספסת, עם טבע עוצר נשימה, מטבח צרפתי ייחודי וטעים ביותר, נמל עתיק, רחובות קסומים וים עוצר נשימה.

איך מגיעים למרסיי מפריז?

רכבת מהירה של 3 שעות/ טיסה של שעה וחצי/ נסיעה ברכב של כ8 שעות

מה יש לעשות במרסיי? 👈הנמל הישן (Vieux-Port) - הלב הפועם של העיר, עם סירות דייג צבעוניות, מסעדות דגים ומאכלי ים, ואווירה ים-תיכונית תוססת

👈בזיליקת נוטרדאם דה לה גארד (Notre-Dame de la Garde) - סמל העיר שנמצא על גבעה (אפשר להגיע עם רכב, אופניים או ברגל) תצפית מדהימה על כל מרסיי והים התיכון

👈שכונת לה פאניי (Le Panier) - הרובע העתיק של העיר, עם סמטאות צרות, גרפיטי צבעוני, בתי קפה קטנים וגלריות. מושלם לשיטוט ולתמונות יפות;)

👈הקלנקים (Calanques) - שמורת טבע יפיפיה של מפרצים בין צוקים לבנים ומים שקופים. אפשר לעשות שייט, קיאקים או טיול רגלי

👈המוזיאון של ציוויליזציות אירופה והים התיכון (MUCEM) - מבנה אדריכלי מהמם (גם אם אתם לא בקטע של מוזיאונים כל כך כמוני בואו לראות את המבנה המרהיב הזה) שמספר את סיפור התרבויות בים התיכון. משהו מגניב שיש פה בקיץ זה אחת לשבוע מקרינים פה סרטים וזה פתוח לכולם בחינם, חוויה מהממת!

👈טיילת Corniche - הליכה מול הים לאורך רצועת חופים מהממת, מתחילה מהנמל של מרסיי

👈הקתדרלה La Major - אחת מהכנסיות המרשימות בצרפת, בזיליקה עצומה עם כיפות מפוספסות באבן לבנה ושחורה. נוף מהמם על הים!

👈Frioul Islands- מול חופי מרסיי נמצאים איי פריול הקסומים, שאליהם אפשר להגיע בהפלגה קצרה מהנמל וליהנות מטבע פראי, ים טורקיז מטריףףף

ואם אנחנו עוד לא מכירים אז היי! נעים מאוד, אני אלה אוסמו, בעלת SOLA- מיזם עסקי חברתי שמעודד נשים לטייל לבד בעולם. בת 35, במקור קיבוצניקית מגרופית שבערבה, נוודת דיגיטלית, יזמת ומרצה. עד לפני כ-4 שנים עברתי באינספור מסלולים במגזר הציבורי וטיפחתי קריירה חברתית, מעצימה ומשפיעה. סללתי את דרכי כאישה וכבת אדם בנחישות ועם גב זקוף, אבל אף אחד מן המסלולים שתיארתי עד כה לא שינה את חיי כמו ההחלטה ה"בלתי שפויה" :) שלקחתי לפני כ-4 שנים - לעזוב הכל ולצאת לטייל בעולם. לבד. לטייל לבד בעולם - זו רכבת ההרים המפחידה והטובה ביותר עליה עליתי. רכבת שהעניקה לי את כל מה שמעולם לא חשבתי שיהיה לי, שהפכה אותי לבעלת עסק, לנוודת דיגיטלית ולמגשימת חלומות סדרתית, רכבת שחיזקה והעצימה אותי באינספור דרכים ובעיקר לימדה אותי שאין משהו, או מישהו, (מלבדי) שיוכלו לעצור אותי מלהגשים את חלומותיי.

מוזמנים לעקוב אחרי המסע שלי באינסטגרם ובפייסבוק:

לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב לאייטם המלא
לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026 לאייטם המלא
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת לאייטם המלא
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת
טסים לאירופה? הנה 5 טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם גל החום לאייטם המלא