רקע

בחרנו לנסוע למרסיי (Marseille) כי חיפשנו יעד שמשלב מצד אחד מסעדות מישלן מעולות ומצד שני אווירת חג מולד ושווקי קריסמס. בעודי משוטט באתר האינטרנט של אל על ומחפש רעיונות מתוך יעדי החברה, צדה את עיניי העיר מרסיי ולאחר בדיקה מהירה מצאתי שיש בעיר 7 מסעדות מישלן, כולל אחת עם 3 כוכבים. חזרתי לאתר אל על כדי לבדוק מחירים ולפתע קפץ מול עיניי חלון פופ אפ שהציע לי להשתתף במכירה פומבית של כרטיסים למרסיי במחיר של החל מ-159$ לכרטיס Lite ללא מזוודה. הצעתי את המחיר המינימלי ולאחר 14 דקות קיבלתי הודעה כי זכיתי בזוג כרטיסי טיסה למרסיי במחיר שהצעתי, דהיינו קנינו זוג כרטיסי טיסה ב-318$ בלבד! את המלון הזמנו דרך אתר בוקינג במחיר של 2200 ש”ח ל-4 לילות (פירוט בהמשך) וכל המסעדות הוזמנו מראש דרך אתרי האינטרנט שלהן או באמצעות התכתבות במייל. ראוי לציין כי בצרפת יש חוק הקובע כי מחירי המסעדות כוללים את דמי השירות ואסור לגבות טיפים בנפרד. במציאות נתקלנו במסעדות שממש רמזו שהם יצפו לקבל טיפ בנוסף ואילו אחרות ממש סירבו לקבל תשלום נוסף. נראה כי ככל שהמסעדה מכבדת את עצמה, כך היא יותר מקפידה על החוק.

יום ראשון 8/12/19

עזבנו את הארץ בטיסת אל על בשעה 05:50 ולאחר טיסה יחסית קצרה ונטולת אירועים מיוחדים נחתנו בשדה התעופה מרסיי פרובנס לאחר כ-3.5 שעות. יצאנו מהשדה ממש מהר, גם כי לא היו לנו מזוודות וגם כי השדה היה יחסית די נטוש ולקחנו מונית למלון. בגלל שזה היה יום ראשון, דהיינו סוף שבוע וגם בגלל שהנסיעה הייתה לכיוון אחד, התעריף היה מקסימלי והנסיעה הייתה מאוד יקרה ועלתה 67 אירו. את מלון La Residence Du Vieux Port הזמנו כהרגלנו דרך אתר Booking. חיפשנו מלון 4 כוכבים עם המלצות טובות ושנמצא ממש בנמל הישן, שזו הנקודה הטובה ביותר להתמקמות במרסיי. המלון היה במיקום חלומי, החדר היה נהדר עם מיטה מאוד נוחה, מכונת קפה, מרפסת המשקיפה על הנמל ועל כנסיית נוטרדם ושירות נהדר. ביקשנו וגם קיבלנו אפשרות לצ'ק אין מוקדם וכבר בסביבות השעה 11:00 היינו בחדר. לקחנו את החדר ללא ארוחת בוקר ונתנו למלון ציון 9. הוא עלה 137 אירו ללילה ובסך הכל 2200 ש”ח.

בתמונות: המלון מבחוץ והנוף המרהיב ממרפסת החדר לנמל ולכנסיה על הגבעה

לאחר שהתארגנו יצאנו להסתובב בשוק חג המולד שהיה ממש מתחת למלון על הנמל. השוק כלל עשרות דוכני אוכל ומתנות וקישוטי קריסמס וביקור בשוק כזה כל פעם קסום ומרגש אותנו מחדש. השוק ישב ממש על גדות הנמל כשבין שני חלקיו ניצב לו הגלגל הענק של מרסיי. לאחר ששוטטנו בשוק כשעה (וזה לא יהיה השיטוט האחרון בו...) עברנו לשוק הדגים הסמוך. ציון 8.

בתמונה: דוכני שוק חג המולד והגלגל הענק ברקע

שוק הדגים נמצא ממש על קו המים של הנמל בצלע הקטנה שלו וכולל מספר קטן של דוכנים המציעים דגים ופירות ים היישר מהים. הוא מעניין, אם כי קטן מאוד והשיטוט בו מסתכם במספר דקות בלבד. לאחר שמיצינו, הגיע הזמן להגיע אל המסעדה הראשונה. נתנו לשוק ציון 7.

בתמונה: שוק הדגים וברקע הנמל

מסעדת Une Table Au Sud מעוטרת בכוכב מישלן אחד ונמצאת ממש צמוד למלון שלנו בקומה השנייה של בניין סמוך. למסעדה יש מספר תפריטי טעימות ואנחנו לקחנו את הגדול ביותר שכלל 8 מנות במחיר של 135 אירו לאדם. הארוחה התחילה במספר פתיחים מחוץ לתפריט והמשיכה עם מגוון מנות המבוססות בעיקר על דגים ופירות ים. מספר מנות מצוינות היו שרימפס מסוג גמבה רוסו בליווי רביולי ממולא בבשר ראש שרימפס מעוטר בפטל בציר סרטנים בניחוח תפוז, דג לבן אלוהי מהים התיכון עם מאפה תפוח אדמה וקציפת גרגר נחלים, דג מולית אדום מדהים עם מגוון תצורות סלקים, תפוז ושזיף וקינוח בלתי נשכח של פנקוטה עם מגוון טקסטורות של תירס ורוטב קרמל מלוח. ארוחה נהדרת, יחסית יקרה לארוחת צהרים, אך לא לתמורה. ציון 9.

בתמונות: קוביות בטטה וטונה, שרימפס גמבה רוסו ופנקוטת תירסים וקרמל מלוח

אחרי החוויה הקולינרית הראשונה החלטנו לנסוע לכנסיית נוטרדם המפורסמת של העיר. כנסיית Notre Dame de la Garde שומרת על העיר ממרומי גבעה ולאחר תחקיר קצר שעשיתי, גיליתי כי הדרך הכי נוחה להגיע אליה היא באמצעות הרכבת הקטנה של מרסיי, שנקראת Petit Train de Marseille. הרכבת יוצאת ממש בסמוך למלון, נוסעת לאורך קו החוף ובמעלה הגבעה עד לכנסייה, עוצרת 25 דקות בכנסייה לביקור ובעיקר לצילום מרהיב של כל העיר הנשקפת מלמעלה וממשיכה עד לנקודת ההתחלה. סך הכל לוקח הסיבוב הזה כולל העצירה שעה ורבע והוא עולה 8 אירו לאדם. בכנסייה אין משהו מיוחד לראות בתוכה והייחוד שלה הוא כאמור בתצפית המדהימה על העיר ועל האיים הפריאולים הסמוכים. נתנו לכנסייה ציון 8.

בתמונה: התצפית המרהיבה ממתחם כנסיית נוטרדם

לאחר שחזרנו מהנסיעה לכנסייה החלטנו ללכת ולצפות במוזיאון Mucem הסמוך. המוזיאון נמצא ממש בכניסה לנמל והוא משלב בין מבנה אבן אחד עתיק מאוד לבין מבנה זכוכית מודרני. הוא יפיפה מבחוץ, אבל מכיוון שלא התעמקנו לפני הביקור מה מוצג בו אז החלטנו שלא להיכנס לפני שאנחנו בודקים שיהיה מעניין. הקפנו אותו וחזרנו בהליכה של כמה דקות למלון.

בתמונה: החלק המודרני של מוזיאון Mucem בשקיעה

בערב היינו מתוכננים ללכת למסעדת Miramar הסמוכה גם היא למלון. המסעדה טוענת לכתר ה”בויאבז” הכי טוב של מרסיי והיא מאוד מפורסמת, פופולרית ויקרה. לצערי, סיגל לא חשה בטוב והחלטנו לוותר על המסעדה.

יום שני 9/12/19

יום קודם ביררנו מה האפשרויות לבקר במפרצים המפורסמים היפיפיים של מרסיי שנקראים Calanques. גילינו כי בחורף יש הפלגות למפרצים מנמל מרסיי רק בסופי שבוע, כלומר פספסנו. מכיוון שסיגל מאוד רצתה לבקר במקום, האלטרנטיבה היחידה הייתה לנסוע לעיירה Cassis הסמוכה יותר למפרצים ולקחת ספינה משם. בירור קצר בגוגל העלה כי יש אוטובוס לשם (M8) במרחק שתי תחנות תחתית מהמלון וזו הדרך הכי נוחה להגיע. הנסיעה באוטובוס לוקחת כ-40 דקות ועולה 4.3 אירו לאדם (ועוד 1.75 אירו לאדם לתחתית). מתחנת האוטובוס בקסיס יש הליכה של מספר דקות לעבר הנמל ממנו יוצאות הספינות. כשהגענו לנמל גילינו כי בגלל הרוח לא יוצאות הספינות באותו יום וחזרנו כלעומת שבאנו… כנראה שנגזר עלינו שלא לראות את המפרצים…

בתמונה: הנמל הציורי של קסיס

בדרך חזרה ירדנו בתחנה הסמוכה למיקום ארוחת הצהריים. השעה הייתה 11:00 והסתובבנו קצת ברחובות התוססים באזור המסעדה עד לשעת הפתיחה. היה שם שוק של סמרטוטים ובילינו בו קצת, עצרנו לקפה והגיעה שעת הארוחה.

מסעדת Saisons מעוטרת גם היא בכוכב מישלן אחד ונמצאת לא רחוק מאיצטדיונה המרהיב של קבוצת הכדורגל אולימפיק מרסיי. המסעדה מעוצבת מודרני מאופק ופשוט ללא מפות על השולחן. במסעדה יש שלושה תפריטים עם שלוש, חמש או שבע מנות. אנחנו בחרנו את ארוחת הטעימות הגדולה בת 7 מנות (כמובן...) שעולה 85 אירו לאדם והאוכל התחיל להגיע לשולחן. גם פה הארוחה התחילה במספר פתיחים מחוץ לארוחה שהוגשו בכלי עץ מדורגים יפים. המנות המרשימות ביותר היו דג מסר ים תיכוני עם ג'לי לימון ובוטרגה, כבד ברווז מושרה בליקר עם תמצית קפה ערביקה וקולי קיפוד ים (מנה בלתי נשכחת ראשונה), דיונון שבושל 7 שעות בדיו של עצמו והפך לראגו עם כרובית ולימון (מנה בלתי נשכחת שנייה) וקינוח נפלא של מוס שוקולד שרוף עם מנדרינות וגלידה יוונית. לסיום הוגשו פטיפורים. בהחלט ארוחה מצוינת שנתנו לה ציון 8.

בתמונות: כבד ברווז ודיונון בבישול ארוך

משם החלטנו לצעוד ברגל בחזרה לנמל הישן. בדרך ביקרנו במדרגות הרחוב המפורסמות Cours Julien, הצבועות במגוון צבעים ומעוטרות בגרפיטי בדפנות, מה שיוצר תמונה מרהיבה בעיקר כשמתבוננים מרחוק. ציון 8.

בתמונה: המדרגות המיוחדות

משם המשכנו לביקור בשוק המהגרים Noailles, שוק ססגוני עם ירקות, פירות ומיטב התוצרת והאוכל של המהגרים הצפון אפריקאים. ציון 7.

בתמונה: שוק המהגרים Noailles

כשמיצינו אותו המשכנו די קרוב לשם למרכז הקניות Centre Bourse הסמוך למלון (אתם שמים לב שכמעט הכל סמוך למלון?). בזבזנו קצת כסף על מתנות לילדים ושוקולדים בסופר מרקט וחזרנו למלון לנוח לקראת ארוחת הערב. ציון 7.

היום בערב אנחנו אוכלים במסעדת Chez Fonfon. המסעדה אינה בעלת כוכבי מישלן, אך היא מומלצת על ידי המדריך, נמצאת במיקום קסום מעל מפרץ קטן שהים שולח לתוך העיר עם המון סירות וגם היא טוענת שיש לה את הבויאבז הטוב בעיר.

בתמונה: המסעדה (משמאל בצבע חום) משקיפה על המפרצון הקסום

בויאבז (Bouillabaisse) זו מנת דגל של מרסיי, מעין מרק ענק עם מגוון גדול של דגים ופירות ים בתוכו ובדרך כלל נהוג לאכול אותו לפחות בזוג. המרק מגיע עם סלסלת טוסטונים ושני סוגי איולי והסברים של המלצר איך נהוג לאכול את המנה. הזמנו שתי מנות, האחת הייתה כמובן בויאבז שאכן הייתה טעימה וענקית, אבל דווקא המנה השנייה הייתה כוכבת הארוחה, פלטת דייגים עם מגוון סוגי דגים ופירות ים מונחים מעל חיטה נפלאה שבושלה בדיו של דיונון. מנה בהחלט בלתי נשכחת. נתנו למסעדה ציון 9. הארוחה עלתה 109 אירו.

בתמונות: הדגים של הבויאבז לפני בישולם למרק ופלטת הדייגים הבלתי נשכחת

משם לקחנו מונית חזרה למלון.

יום שלישי 10/12/19

היום אמור להיות השיא הקולינרי של הנסיעה עם שלושה כוכבי מישלן. אבל עוד לפני מצפה לנו מסלול מרתק בשכונה הצבעונית La Panier הסמוכה למלון. מצאנו באינטרנט מסלול טיול מומלץ בשכונה היפיפיה והתחלנו בהליכה. המסלול מתחיל פחות או יותר בבית העיריה ליד מלון אינטרקונטיננטל המפואר ונמשך לאורך רחובות קסומים וסמטאות צרות עם המון ציורי גרפיטי ססגוניים על הקירות, חנויות בוטיק קטנות, בתי קפה ציוריים והמון שקט. המסלול לקח שעה וחצי ונתנו לו ציון 10. המסלול נמצא באתר: www.lepanierdemarseille.com

בתמונות: מקבץ תמונות מהשכונה הססגונית

משם חזרנו כמה דקות בהליכה קצרה לנמל הישן ולקחנו מונית לארוחת הצהרים.

מסעדת Le Petit Nice מעוטרת ב-3 כוכבי מישלן ונמצאת בתוך מלון בוטיק הנשען על מפרץ קסום שהים יוצר. למסעדה המפוארת חלונות ענק המשקיפים על הים התיכון והמלצרים כל הארוחה משחקים עם הוילונות והצלונים החשמליים על מנת לאזן בין הנוף המרהיב לשמש המסנוורת.

בתמונה: המסעדה ממש נשענת על מימי המפרץ

למסעדה יש מגוון תפריטי טעימות החל מתפריט צהרים במחיר של 120 אירו לאדם ועד תפריט טעימות בן 12 מנות במחיר של 395 אירו לאדם. בניגוד להרגל שלנו לבחור תמיד את התפריט הרחב ביותר, החלטנו הפעם באינטואיציה בלתי מוסברת לקחת את תפריט הצהרים הזול וזו הייתה ההחלטה הטובה ביותר. התפריט נקרא 100Years והוא כולל מגוון פתיחים, 3 מנות ים, קינוח ומגוון פטיפורים.

בתמונה: מי המפרץ הניבטים מהשולחן הצחור

הארוחה התחילה כמובן במגוון פתיחים גדול ומרשים ובהגעה לשולחן של האופה שבצע לנו בעגלה שלו לחם פוקצ'ה איטלקי מעולה עם תפוחי אדמה, עגבניות שרי ורוזמרין שלווה בשמן זית טוסקני מעולה. איזו התחלה מעולה!

בתמונה: איש הפוקצ'ות…

המנה הבאה הייתה תמנון בשתי צורות בישול, מאודה למטה ומעליו תמנון צרוב עם רוטב פלפל ג'מייקני, גבינת פקורינו ועיטורי סלרי ופטריות בשחור לבן ומעל פטריות טריות. על הכל המלצר מזג מיץ חצילים ומנטה. מנה מדהימה ומרהיבה כאחד. את המראה תוכלו לשפוט בעצמכם, לגבי הטעם, תאלצו להאמין לי…

בתמונה: מנת תמנונים מדהימה ומרהיבה בשתי צורות בישול

משם המשכנו לעוד מנה יוצאת מן הכלל, מיקס של דגי מקרל ומולית אדומה עם בוטרגה, שומן דג מטוגן קריספי וקוויאר קריסטל ברוטב חלב כרובית. וואו! מה זה הדבר הנפלא הזה?

בתמונה: מיקס מולית אדומה ומקרל

ממשיכים עם עוד יצירת מופת בדמות דג בס סלמון (שזה מוסר ים מלכותי) עם סיבס קריספי מעליו ומלפפון ים. לצידו הוגש ניוקי אלוהי (ושיסלחו לי הדתיים) ברוטב דיונונים. למה מגיע לנו כל הטוב הזה?

בתמונה: מוסר ים מלכותי

גם הקינוח היה בלתי נשכח וזכה לכתר כוכב הארוחה. זה היה רביולי עשוי לימון ממולא קרם פיסטוקים ודבש, מעליו שקדים ופיסטוקים מקורמלים ומקלות מרנג, לידו מוס נוגט ומוס לימון ואמולסיה של חלב, דבש ושמן פיסטוקים. לצידו הוגשו גלידת פריחת תפוזים וגלידת פיסטוק. הבנתם? כנראה שלא, כי עוד לא נבראו המילים שיתארו את טעמו של הקינוח שהוא קרוב לודאי הטוב ביותר שאכלנו אי פעם!

בתמונה: האם זה הקינוח הטוב ביותר שאכלנו אי פעם?

הארוחה נסתיימה במגוון פטיפורים שלא התעלו לרמה של המנות שקדמו להן ושהוגשו עם מיץ תפוחים וכוסברה מוזר ובשיח מרתק עם רב המלצרים היהודי שסיפר לנו על משפחתו בישראל. לסיכום, ארוחה מדהימה ועם התמורה לכסף הגבוהה ביותר אי פעם וציון מושלם 10.

למסעדה הגענו עם מונית, אך מכיוון שהיא ממוקמת על הים וסמוכה לטיילת החלטנו לחזור לכיוון המלון ברגל, הליכה של כ-3 ק”מ. כמה דקות אחרי תחילת ההליכה הגענו לטיילת שנקראת La Corniche ומאפשרת תצפיות יפות לים, לאיים הפריאולים הסמוכים, כולל Chateau D'if, בית הכלא של הרוזן ממונטה קריסטו.

בתמונה: הנוף מטיילת La Corniche, במרכז Chateau D'if ובית הכלא

לבסוף הגענו חזרה למלון ולאחר מנוחה הגיעה שעתה של ארוחת הערב.

מסעדת Alcyone המעוטרת בכוכב מישלן אחד נמצאת במלון אינטרקונטיננטל, המפואר במלונות מרסיי. המסעדה מציעה שני תפריטי טעימות, האחד עם 5 מנות והשני עם 8 מנות. כשהתייעצנו עם המלצר, הוא המליץ דווקא על ארוחת ה-5 מנות במחיר של 99 אירו לאדם. גם כאן נפתחה הארוחה במגוון פתיחי השף מחוץ לתפריט, מה שנהוג כמעט בכל מסעדות מישלן (אולי זה תנאי לכוכבים?). לאחר מכן הוגשה לנו מנה, גם היא מחוץ לתפריט, שנקראת ביצת הפתעת השף והיינו צריכים לנחש מה היא כוללת. נכשלנו בענק… המנה כללה ברולה של בשר כבש עם סורבה תפוחים וקציפת צ'יפס. איך אפשר לנחש דבר כזה? מנה מדהימה שהבעיה היחידה שהייתה לה היא שהייתה קטנה מידי…

בתמונה: ביצת הפתעת השף

משם המשכנו לעוד מנה מטורפת שכללה אויסטר וכבד אווז עם זקן תיש סגול בבישול ארוך. מנה נפלאה שלימדה אותנו שזקן תיש סגול זה סוג של ירק. לאחריה קיבלנו מנה שהייתה אינטרפרטציה יצירתית מאוד של השף למנת הבויאבז המסורתית ולאחריה הגיעה כוכבת הארוחה, מנה כל כך מורכבת שלא בטוח שהבנו לגמרי מה היא כוללת, אבל היו בה דג לבן עם פירה קטיפתי ומתוק שלא ברור ממה הוא היה עשוי, תפוח אדמה, עלים מטוגנים ובצד רוטב חמאה, קפה ובוטנים. מנה פשוט מדהימה מדהימה! המנה הבאה הייתה רביולי כבש ודלעת שאין יותר מידי מה לספר עליה.

בתמונה: דג לבן עם פירה קטיפתי ורוטב חמאה, קפה ובוטנים

כעת הגיע תור הקינוחים ושניהם היו בלתי נשכחים. הראשון, שהיה סוג של מרענן מחוץ לארוחה, היה קרם וניל עם פירות העונה צלויים, טבעת ברולה וגלידת יוגורט יוונית. וואו גדול. השני, שהיה הקינוח הראשי, הכיל מגוון טקסטורות של אשכולית ויוגורט יווני עטוף בקרם אשכולית. האמת, שלא חשבנו עד אותו רגע שאנחנו יכולים לאהוב אשכולית… פשוט קינוח בלתי נשכח!

בתמונה: קינוח האשכולית

הארוחה הייתה מצוינת ונתנו לה ציון 9.

יום רביעי 11/12/19

לאחר ארוחת בוקר קטנה (כמה אפשר לאכול?) הלכנו ברגל הליכה די ארוכה לכיוון ארמון Longchamp. ההליכה שארכה בסביבות שעה בשדרה הנושאת את שם הארמון לא הייתה מיוחדת או יפה במיוחד, אך הארמון בסופה היה מרשים למדי. גרם מדרגות משני צידיו הוביל לפארק רחב מימדים למעלה עם גינות יפות ובין שני גרמי המדרגות נשפך לו מפל מלאכותי. אחרי מנוחה קצרה בארמון יצאנו בדרכנו חזרה בדרך שונה וקצת יותר מעניינת. סה”כ סיבוב של שעתיים וציון 7.

בתמונה: ארמון Longchamp

את ארוחת הצהרים אכלנו במסעדת המלון המיוחדת. מסעדת Le Relais 50 היא מסעדה מומלצת מישלן, אך ללא כוכבים. גם היא מציעה מספר תפריטים קבועים במחירים של 23-73 אירו לאדם והנחה של 10% לאורחי המלון. אנחנו לקחנו ארוחה שכללה פתיח, מנת דג או בשר וקינוח, הכל לבחירה מתוך התפריט, במחיר של 47 אירו לאדם. כמובן שכל אחד מאיתנו בחר מנות שונות על מנת שנוכל לטעום יותר מנות.

בתמונה: חזיר בר עם מגוון טקסטורות של בטטה

המנות הראשונות כללו ניוקי עם פטריות שיטאקה, מנדרינות וקרוטונים ברוטב מנדרינות חם, מנה יוצאת מן הכלל וניוקי נימוחים במיוחד וכן טרטר מקרל עם גלידת ווסאבי.

בתמונה: סקלופס עם פירה ארטישוק ירושלמי וקוביות ירקות, רימונים וקרוטונים

למנות העיקריות הזמנו מנה אחת של חזיר בר עם מגוון טקסטורות של בטטה, פירורי שוקולד ואגוזי לוז. מנה מטורפת! המנה השניה שהייתה לא פחות טובה הכילה סקלופס עם פירה ארטישוק ירושלמי, קוביות ירקות, רימון וקרוטונים.

בתמונה: הקינוח הטרופי הבלתי נשכח

לקינוח אכלנו מנה טרופית בלתי נשכחת שהכילה מוס פינה קולדה עם קרפצ'יו אננס מגולגל, עוגיות קוקוס וגלידת פינה קולדה ועוד קינוח די הזוי עם סיגר קוקוס ממולא מיקס של טפיוקה ובננה, מונח על גאוקומולי מתוק ומעוטר בפלחי אבוקדו כשבצד גלידת ג'ינג'ר. עוד קינוח בלתי נשכח.

בתמונה: קינוח האבוקדו ההזוי והבלתי נשכח

זו הייתה מסעדה שהגענו אליה ללא ציפיות גדולות והייתה ארוחה יוצאת מן הכלל וציון 9.

את אחר הצהריים בילינו בהשלמת קניות במרכז הקניות הסמוך ובמנוחה בחדר. בערב מחכה לנו ארוחת הפרידה ממרסיי, שיש הטוענים כי היא המסעדה הכי טובה בעיר. מסקרן…

מסעדת Am by Alexandre Mazzia מעוטרת בשני כוכבי מישלן ומציעה ארבע ארוחות טעימות הכוללות סדרות של מנות. יש ארוחות בנות 4,6,8,10 סדרות במחירים של 140-240 אירו לאדם. לא זול, אם כי בצהרים המחירים זולים יותר. בחרנו לשבת על הבר של הפס בו מצלחת השף את המנות והתייעצנו עם המלצר לגבי איזו ארוחה לבחור. הוא הציע לבחור מבין שתי הארוחות עם 6 או 8 סדרות של מנות ואנחנו בחרנו את זו של 8 סדרות שמחירה היה 210 אירו לאדם.

בתמונה: יושבים על הבר מול פס הצילחות

המנות התחילו לזרום לשולחן כאשר כל סדרת מנות כוללת 3-5 מנות. אנסה לסקור את כל המנות בקצרה וארחיב על כמה יצירות מופת. הארוחה התחילה במגוון מסחרר ומדהים של 6 פתיחים שלא השאירו מקום לספק לגבי איכות המסעדה ומה עוד מצפה לנו.

בתמונה: מגוון מסחרר של פתיחים

לאחריה הגיעו אלינו קרקרים נפלאים עם קרם פלפלים ופרחים, טארטלט צלופח מעושן ועליו דיסקית שוקולד, מרק מטורף של ביצי סלמון עם אגוזי לוז מעושנים וקציפת חלב, בריוש ממולא סרדינים ומעליו שומן חזיר, מנה משכרת חושים של סקלופס עם קרם סלק וגרגר נחלים ומעליו בוטרגה וחלב סקלופס כשלצידו טונה מרוססת בבושם של הדג עצמו, לחם מעושן, כפית ענוגה של בשר סרטנים, קוסקוס עם פריחת הדרים, קרם ווסאבי וציר סרטנים שגרם לי לתהות למה חשבתי עד היום שאני לא אוהב קוסקוס והיה טעים ברמות מטורפות.

בתמונות: קרקרים ססגוניים עם קרם פלפלים ופרחים ובריוש ממולא סרדינים

המנה הבאה הייתה טרטר מקרל נהדר עם קרפצ'יו סלק ברוטב השף העשוי רוקט ואורוגולה, מיני פוקצ'ה עם חמאה נהדרת, קריי פיש (סרטן נהרות הדומה ללנגוסטין) יוצא מן הכלל שאוכלים בידיים ולאחר מכן מקבלים צלוחית מים עם פרחים לשטוף ידיים ומגבת, לנגוסטין עטוף בצמח האפריקאי קסאבה (השף גדל באפריקה) ברוטב מתקתק בעיטור חלמון, חומץ אורז, כמון ותערובת עשבים בחגיגת טעמים שקשה בכלל להסביר, מולית אדומה מצוינת עם גביע בצל ובתוכו פטריות וצ'יפס חציל, תרד ששחה בשלולית של רוטב תרד וסלק ומעליו קציפת פטריות.

בתמונות: קוסקוס עם פריחת הדרים, קרם ווסאבי וציר סרטנים וטרטר מקרל עם קרפצ'יו סלק

מרענן חך בדמות כפית פטל ואריסה עוקצנית בישר על תחילתו של גל קינוחים שעומד להגיע. זה התחיל בגלידת ריבת חלב ומאצ'ה נהדרת שהוגשה בכפית, המשיך לבסיס קנולי ומעליו טבעת סוכר שרוף ודיסק של דלעת, כעת הגיע תור מוס בננה, מוס מנגו ופתיתי אורז תפוח ומעל אגוזים מקורמלים, מיד אחר כך הופיעה קומבינציה של כפית אלוורה וצ'ילי, סורבה אננס וגלידת בננה וקרמל עם תפוחים ואז הגיע כוכב הקינוחים הבלתי נשכח עם שוקולד מעושן, צנונית ובייקון ולסיום מגוון פטיפורים.

בתמונה: קינוח מסחרר של שוקולד, צנונית ובייקון

זו הייתה ארוחה מטורפת, מהטובות ביותר שאכלנו, אם לא טעינו בספירה אז היו בה 27 מנות ובסיום כבר היה לנו ממש קשה לאכול. מדהים לחשוב שיש ארוחה גדולה יותר… מסעדה בלתי נשכחת וציון מושלם 10. סיום מדהים לחופשה מדהימה.

יום חמישי 12/12/19

טיסת אלעל לתל אביב אמורה לצאת בשעה 10:30. עשינו צ'ק אאוט מהמלון הנהדר, שילמנו מיסים עירוניים בסך 20 אירו לכל השהייה, הזמנו מונית באמצעות Uber, שהפעם עלתה רק 46 אירו מכיוון שהיה זה אמצע השבוע והגענו במהירות לשדה. הטיסה חזרה הייתה קלה כקודמתה ולקחה קצת פחות מ-4 שעות.

סוף דבר

בסופו של דבר המטרה הושגה ובגדול. מרסיי היא אכן יעד קולינרי נפלא ובנסיעה לפרק זמן כזה גם יש מה לראות בה והאיזון בין תיירות ואוכל היה מושלם. בסך הכל בילינו במרסיי 5 ימים ו-4 לילות ולהלן פירוט ההוצאות:

מסעדות – 1658 אירו / הוצאות נוספות – 417 אירו / טיסות – 319 דולר / מלון – 550 אירו. סך הכל הוצאה של 11,600 ש”ח.

להתראות בטיול הבא :-)