10 ימים ברומניה

טיול לרומניה

25/6-6/7/2018

החלטנו לנסוע לרומניה לפני החופש הגדול , כך שעוד לא תהיה מוצפת במשפחות ומטיילים רבים ואכן, כמעט ולא פגשנו תיירים , ישראלים או זרים. מצד שני , הפתיעה אותנו , ואת כל מזרח אירופה, מערכת גשם רצינית ביותר וכך, מתוך 10 ימי הטיול בחמשת הראשונים לא הפסיק הגשם. היו לכך כמובן השפעות על תכנית הטיול. חשוב לי להדגיש שאנחנו מטיילים עם תכנית כללית ביותר, למעט הלילה הראשון אינינו מזמינים מקום לינה וזה מאפשר לנו חופש תנועה, למרות שלפעמים זה גם מקלקל, כמו למשל בלילה שבו רצינו לישון ב balea lac וכבר לא היה מקום. להלן תיאור הטיול המהנה שלנו , בחלק האמצעי של רומניה.

יום 1:

נחתנו בשדה התעופה הקטנטן של קראיובה.קיבלנו את האוטו ונסענו לקניון קרוב בעיר לחנות של וודפון וקנינו ב-6 יורו סים מקומי. חשוב לציין שהמוכר גם התקין לנו אותו והתאים אותו להגדרות כך שיעבוד. (מומלץ ביותר). משם נסענו לכיוון טרגו-ז'יו. הכביש עוקף את העיר ורק מאוחר יותר קראנו שיש שם פארק עם פסלים של פסל מפורסם. המשכנו לכיוון פטרושני (petrosani) ,בהמשך הכביש צר ומתפתל בהרים ולצידו נהר שוצף. הנסיעה יפה. בהמשך שמענו בלשכת התיירות בפטרושני שכביש טרנסאלפינה (כביש C67). הקטע היפה של מעבר ההרים מתחיל מטרגו- ג'י לכיוון פטרושני ולא כמו שחשבנו , כך שלמעשה פספסנו אותו. הגענו לקראת ערב למלון שהזמנו מראש- castelul de vis ,מקום מעוצב ומוזר אך נחמד ביותר. חדרים גדולים מאד מעוצבים בעץ. צמוד לו מסעדה בה אכלנו א. ערב טובה ממש. (45 ש"ח לזוג).

יום 2:

למחרת נסענו ללשכת התיירות בפטרושני, שם קיבלנו הסבר ממצה על האזור והחלטנו על מסלול בפארק Retezat (מטרת בואנו לאזור).נסענו לקצה הדרומי של הפארק, למקום שנקרא cheile butii. קצת לפני הפיצול בכביש ל cheile butii ,ממש לפני שעוברים את הנחל יש סימן ל cabana buta. שם פונים ונוסעים בדרך עפר כשני ק"מ עד לפיצול שמאלה. ומחנים את האוטו וממשיכים קדימה לכיוון valea marie הדרך אינה מסומנת .הולכים לאורך הנחל,מטפסים על בולדרים וזה לא קל,(אינו מתאים לילדים קטנים). לאחר כ-30 דק' מגיעים לסדרת מפלים cascada maria, יפים מאד.כאן המקום לציין שאנחנו טעינו והלכנו במסלול אחר המוביל למפל אחר במעלה אותו הנחל. לאחר הליכה של 3 שעות הגענו לבסוף לcascada maria. כך שבסופו של דבר הלכנו כ-4.5 שעות 11 ק"מ . המסלול למפל ללא טעויות הינו קצר וקל. בסוף חזרנו למקום בו נשאר האוטו, מרכז מבקרים cheile butii ובהיותנו כה עייפים התפתנו לאכול במסעדה שם שהאוכל בה היה יבש ועייף, לא מומלץ וגם יקר יותר. משם נסענו לצימר שהזמנו ממש אחה"צ בסוף המסלול. צימר מקסים, חדש לחלוטין בכפר לא רחוק מהדרך לHateg.

יום 3:

לנו במקום מקסים, casa badeva, בכפר שנקרא Rau Alb.צימר חדש שממש נבנה לאחרונה, בכפר ,2 ק"מ מהכביש לhateg. הבעלים דובר צרפתית ,חביב ביותר ורוצה לשמח. החדר מרווח ונעים והמקלחת מעולה , מעוצבת,וחדשה. יש מטבח לשימוש עצמי .שילמנו 28 יורו ללילה ו-4 יורו לארוחת בוקר נחמדה.מומלץ אם אתם באזור.אנחנו היינו באזור כי לא הספקנו את כל מה שרצינו לעשות באזור. למחרת ירד רוב היום גשם, חזרנו למערה שהומלצה לנו בטוריסט אינפורמיישן. לא שווה ללכת אליה בשום אופן, גם אם יורד גשם (pestera bulii). משם נסענו ,ע"פ המלצות שונות לטירה בחואנדרה. (Huendera)/ מבחוץ היא מרשימה ומבפנים ממש, ממש מאכזבת. מומלץ לא לנסוע במיוחד, רק אם במקרה,עוברים באזור,כמונו. משם נסענו לגולת הכותרת של היום, בגלל זה נשארנו באזור וזה לא איכזב. למקום קוראים Sarmizegetusa regia, נמצא בסמוך לפארק,gradistea munceluluoi .זהו אתר היסטורי ארכיאולוגי מדהים המתוארך לתק' שושלת דאצ'יה הראשונה, 100 לפנה"ס עד 100 לס"פ. הדרך לאתר יפהפיה והוא עצמו מיוחד במינו. מקום הלינה שהוזמן היה הפנסיון של אירינה בכפר Talisce. זה המקום לציין שמקום זה הומלץ. רבות בלמטייל. אני רוצה להציג דעה קצת שונה. אין ספק שאירינה וכריס בעלה הם מארחים יוצאי דופן. בהגיענו בעשר בלילה הם כיבדו אותנו בקפה ועוגה משובחת ויצאו מגידרם לשמח אותנו. השאלה היא האם זה מחפה על המקום. לא נוי ולא הדר. מקלחת מיושנת, אין הקפדה על דברים קטנים כשמפו וסבונים. לעומת זאת, ארוחת הבוקר היא מופלאה , מכל הלב, עשירה והכל הכל מהמטבח הביתי. לדעתי אין מה לנסוע לשם במיוחד ו...לא מצאתי סיבה לנסיעה מרוחקת יחסית, מכל מסלול.

יום 4:

למחרת.התעוררנו לעוד יום גשום, השני במספר. לאחר התלבטויות מרובות החלטנו לדבוק בתכנית המקורית ולעלות לאתר הסקי Paltinis, כדי לעשות שם מסלול הליכה. לאחר נסיעה ממש קשה בערפל ותנאי ראות אפסיים, לא מצאנו בדיוק מי שיסביר לגבי מסלולים. עמדנו די חסרי אונים מול מפת מסלולים לא ברורה ואז הציל אותנו בחור מקומי שהמליץ על מסלול של כ-3 שעות..למרות תנאי מזג האויר החלטנו להמר. החלטה שבדיעבד הסתברה כלא מאד מוצלחת. התחלנו ללא גשם, מסלול שמתחיל מתחת למנהרה סמוך.לרכבל הפסגה. הסימון,צלב אדום ועיגול כחול. הולכים כשעה ורבע עד שמגיעים לפיצול, האדום ממשיך ימינה ואילו הכחול שמאלה. חןזרים בדרך די רחבה חזרה להתחלה. כל המסלול לוקח 3 שעות. למעשה הלכנו את כולו בגשם שהתחיל כמעט מיד עם יציאתנו. כשסיימנו את ההליכה היינו ספוגים מכף רגל עד ראש אצבע. לאור מציאות קודרת זו החלטנו להתפנק במלון ספא סמוך. Hohe rinne. ,היה פשוט מעולה, פינוק אמיתי ,ספא מצוין וכנ"ל ארוחת.הבוקר עלה 58 יורו. היות ושום דבר לא היה פתוח באזור אכלנו במסעדה של המלון (Conard restaurant) גם א. ערב שהייתה מעולה , הכי טובה שאכלנו ברומניה עד כה, במחיר סביר ובשירות מעולה.

יום 5:

בבוקר היום הרביעי קיווינו שמזג האויר ישתפר אך לא כך. הגשם המשיך לרדת ללא הפוגה ואילץ אותנו לשנות תוכניות. יצאנו מהמלון ב 12.00 אחרי סיבוב נוסף בכל מתקני הספא. נסענו לסיביו, גם שם המשיך לרדת גשם ועשינו סיור לא ארוך במרכז העתיק של עיר יפה זו. המשכנו בנסיעה דרך כפרים סקסוניים יפים. סטינו מדרכנו לבקר באחד מהם, Betrian. מקסים, מומלץ.ביותר. משם המשכנו לצימר בסיגישוארה, casa lia, ממש בלב העיר העתיקה. הסתבר שזו לא היתה הבחירה הכי מוצלחת. רחובות העיר העתיקה צרים , אסורה החניה כך שהרכב שמוריד את המזוודות צריך אח"כ לצאת לחניה בחניון מחוץ לעיר העתיקה. עדיף בהרבה להשתכן באחד המקומות.הנחמדים ברובע מתחת לעיר העתיקה כפי שעשינו ביום שאחרי . כאן המקום לציין שcasa lia , המקום שבו ישנו בערב הראשון, אינו משגע ומלבד היותו בעיר העתיקה איני יכולה להוסיף עליו דבר ולא ממליצה. אכלנו במסעדת יוקרה סמוך לצימר , למעט מרחק של 50 מ' מהמלון ומחיר מופקע, אין לי הרבה דברים טובים להוסיף לגביה.( Georgius Krauss).

יום 6:

למחרת המשיך הגשם המלווה אותנו כל הימים, לרדת. ביקרנו בכל האטרקציות בעיר העתיקה, היפה. ( לבטח מוצלחת יותר ללא גשם שוטף). בהמלצת לשכת התיירות נסענו לתצפית יפה על העיר כולה. הדרך קצת משובשת ומוזנחת ,אך מגיעים ל2-3 מסעדות הצופות על העיר וזה היה מקום נחמד להעביר בו קצת זמן ולחכות שהגשם ייפסק. לבסוף אכן הייתה הפוגה והלכנו לטיול ביער הסמוך, היו המון פטריות ונהננו שוב להרגיש קצת טבע. מקום הלינה הבא היה Vila franca , מלון השוכן בתחתית העיר העתיקה, מעוצב מקסים, חדרים ענקיים בעיצוב עתיק אך.....ללא מעלית. קחו בחשבון כי אנחנו היינו בקומה שלישית ולמזלנו עם מזוודות טרולי קטנות.

יום 7:

יצאנו לדרכנו מסיגישוארה במטרה להגיע לאגם saint Ana. בדרכנו עברנו על יד מצודה נישאה ועצרנו לביקור. ממליצה מאד לבקר -Rupea castel. מבנה מרשים עם נוף יפהפה מלמעלה. המשכנו לכיוון האגם ונתקלנו בדרכים חסומות עקב השטפונות שהיו באזור יומיים קודם. שינינו כיוון ונסענו ישר ליעד הבא, מסלול 7 הסולמות.(( Canion 7 Scariהמסלול יפהפה אבל לא קצר. 12 ק"מ אורכו ולנו, ( גילאי 60-65,) הוא לא היה קל. מתחילים בהליכה בדרך כורכר שבהמשך הופכת לשביל ביער. כל הזמן בעליה, מתונה בד"כ. ההליכה עד לבקתה בה קונים כרטיסים לקטע הסולמות (סימון לבן ,צהוב,לבן) לקחה לנו כשעה וחצי. בהמשך עולים בסולמות התלולים כחצי שעה ואז ממשיכים בעליה תלולה ממש עד לפיצול בו יש נקודה אדומה מוקפת לבן . שם אפשר גם לעלות...עוד שעה לפי מה שנכתב, אנחנו ירדנו חזרה, שוב קטע תלול ממש ולא מאד מסודר. (צריך לזכור שהגענו יום אחרי השטפונות והכל היה מאד בוצי ).לסיכום הלכנו 4 שעות ,טיול מומלץ ממש. משם נסענו לבראשוב, אכלנו במסעדה מומלצת וטובה במדרחוב - La ceaun. הזמנו מקום ביושבינו במסעדה בבית שנקרא Casa tepes. מרוחק כ10 דק' הליכה מהעיר העתיקה, יש לו חניה(יתרון) ומחירו ממש זול- 33 יורו לזוג + א.בוקר(עוד יתרון).

יום 8:

בבוקר טיילנו בבראשוב המקסימה. לצערנו בימי שני הכנסיה השחורה סגורה, מבחוץ היא בשיפוצים ובפנים לא ידוע. עברנו ברח' הצר ביותר,סתמי בהחלט ונהננו מהסתובבות ללא מטרה מוגדרת.משם נסענו לביקור שווה בחנות דקטלון הגדולה שנפתחה בבראשוב. המשכנו לכיוון זרנסטי, ראינו בדרכנו את הטירה בראשנוב והתפתנו, למרות מה שנכתב כאן!!! אז זהו, אל תעשו את הטעות הזו. היא יפה מאד מלמטה אבל כלום בפנים. ממש אפשר לוותר, אפילו חובבי טירות כבעלי, התאכזבו. המשכנו עוד 20 דק' לזרנסטי. Google Map , לא הצליח למצוא את הדרך ליעדנו הבא, zarnesti canyon או gorgh. שאלנו אנשים והם לא דיברו אנגלית, לבסוף המשכנו לנסוע ואז הסתבר שהיינו 100 מ' מלשכת תיירות ואפילו פעילה. שם קיבלנו מפה והנחיות והמשכנו למסלול. נוסעים בדרך עפר לכיוון כפר magura ובפיצול ימינה(יש שלט) ממשיכים בעוד דרך עפר כק"מ וחצי עד למחסום ממנו מתחילים ללכת. הדרך רחבה והולכת בקניון ,לא מאד צר ולצידה נחל. ממנה מסתעפים עוד מסלולים שעולים לבקתות וגם חוזרים כמסלול מעגלי אבל ארוך. התחלנו ללכת בארבע וחצי כך שלמסלול ארוך כבר לא היה זמן. עלינו 3 ק"מ במעלה הנחל ואח"כ ירדנו אותו. המסלול קל ונעים. משם המשכנו לcasa hille בכפר Magura. הדרך, דרך עפר ומתפתלת בתלילות, מפחידה קצת, מתאימה לכל רכב. הכפר נמצא באזור פסטורלי להפליא ונראה כמו שוויץ (שמורת piatra curluli).‏הצימר עצמו לא ממש מלהיב. בעלי הבית נחמדים. בידיעה שאין שם מסעדות הזמנו גם א. ערב שכללה ממליגה, כרוב ממולא ופנקייק ממולא בריבה. על כל זה שילמנו 7 יורו לאדם, מחיר מופקע , זהה למחיר ששילמנו ערב קודם במסעדה נחשבת בבראשוב. האוכל היה ביתי ופשוט. ללא הצדקה.

יום 9:

א. הבוקר במקום הייתה אפילו יותר מאכזבת מארוחת הערב.. כ"א מאיתנו קיבל צלחת קטנה ועליה 2-3 פיסות גבינה, כמה חתיכות ירקות וחביתה. ללא תוספות . שונה מאד מכל הארוחות הנדיבות שאכלנו עד כה בכל שאר הצימרים .החלטנו לא להישאר שם למרות שמאד רצינו לילה נוסף במקום פסטורלי זה. לא היו מקומות פנויים בעמק כולו. אני ממש ממליצה על מקום שראינו והיה מלא, vila hermany. לאחר א. הבוקר יצאנו בהמלצת בעל הבית לטיול מהכפר. נסענו בדרך העפר(כל הדרכים באזור הן דרכי עפר), עד לאחרי הכנסיה, לאחר שמגיעים לפלג השני שחוצה את הכביש עולים שמאלה בדרך כורכר טובה. אנחנו החלטנו להשאיר את הרכב ליד הכנסיה. קצת הצטערנו על זה אח"כ היות וחזרנו מותשים מהמסלול. המסלול היה שביל עיזים שעולה לכיוון הצוקים הצופים אל הכפר. לקראת סוף העליה פוגשים בשוקת מים לפרות וממנה צריך לשים לב לשביל שעולה קצת ימינה לכיוון הצוקים. אנחנו פספסנו אותו והמשכנו הרבה יותר ולבסוף עלינו עליו, כבר היינו די מותשים כי העליה ממש תלולה אבל המראה מלמעלה שווה הכל. הנוף המדהים של העמק פרוש כמו על כף היד. הירידה היתה הרבה יותר קלה. בצער רב עזבנו את האזור ונסענו חזרה לזרנשטי. אכלנו במסעדה חביבה. לאחר מכן התלבטות בגלל קוצר הזמן-. על מה לוותר-הרי הבוצ'ץ או טראנספאגרשן, החלטנו להמר על טראנספאגרשן..לא נדע מה הפסדנו עד לפעם הבאה ברומניה... חפשנו פנסיון באזור ושוב, הרפתקה. הפנסיון מרוחק 15 דק' מזרנשטי, בית מקסים בהרים...רק אין שילוט אליו והוויפיי לא ממש עובד. הסתבכנו רבות בדרכי עפר תלולות. לבסוף חזרנו לכפר והגיעה בעלת הבית , עם ג'יפ דוהר והובילה אותנו. המקום היה נחמד , עלותו 15 יורו לזוג ללילה.

יום 10:

בבוקר הנחו אותנו תיירים מקומיים לקטיף rasberis , בשולי הנחל. היה כיף.. נסענו משם לכביש 7C, טראנספאגראשן. בתכנית ללכת למפלי בליאה, לישון באזור הכביש, ולמחרת להגיע לאגם בליאה, ללכת את המסלול מהאגם למעלה ולהמשיך בנסיעה עד לצד השני. הטיול למפל מתחיל מהמלון והדוכנים שלצידו, היכן שגם עולה הרכבל לאגם בליאה. לנו לקח שעה להגיע למפלים ו3/4 שעה בחזור. העליה תלולה ולא קלה אבל המראה שווה את המאמץ ומרהיב עין.משם ירדנו לכיוון מקום הלינה שהזמנו מאחר ובכל המלונות באזור האגם לא היה מקום פנוי,וחבל.המלון נקרא pensiunea flora, שומר נפשו ירחק. המחיר הגבוה ביותר ששילמנו לתמורה כ"כ נמוכה. . במלון זה שילמנו 54 יורו למקום נחות , לא נוי ולא הדר. פספוס רציני וחבל.

יום 11:

למחרת אכלנו א. בוקר נחותה במלון הלא מוצלח ויצאנו בדרכנו לכיוון Balea lac. הדרך מדהימה ומפותלת כדבעי אך ההגה בידיו המנוסות של בעלי שמשתוקק לפיתולים כאלו, עוברת בבטחה עד שמגיעים לאגם. האגם יפהפה ושווה כל מאמץ, הלכנו לנק' תצפית שונות ובסוף הגענו למסעדה במלון על האגם. נק' יפהפיה ממנה גם מתחיל השביל למעלה לאגם capra, החלטנו לא להתאמץ ביומינו האחרון ולא עלינו. שתינו קפה במסעדה והמשכנו בדרך המפותלת ביותר לעבר אגם ווידראו. כאן המקום לציין שיש רק 2 מקומות לאורך אגם ווידראו בהם ניתן לעצור לשתות או לאכול, אחת בערך באמצע האגם והשניה במלון, כמעט לקראת סופו. עצרנו במלון, רמפה שיושבת ממש על האגם, מקום יפה ממש. המשכנו בנסיעה ארוכה של כ-3 שעות נוספות עד שהגענו חזרה לקראיובה.

(הטיסה למחרת ב 4:00 בבוקר)

המלצה אחרונה בהחלט.דירה מקסימה ביותר בקראיובה. מתאימה לזוג בלבד.נקראת בבוקינג casa mirage. האבא של בעלת הדירה פגש אותנו בפתחו של בית דירות שנראה מוזנח ממש. הדירה בקומת הקרקע- מושלמת. 21 יורו ללילה. בבוקר , 7 דק' לשדה התעופה.

להתראות רומניה- נחזור שוב- בגלל הנופים, בגלל המחיר, בגלל הטיסה הקצרה ובעיקר- בגלל שלא היינו בבוצ'ץ!!!

תמונת הפרופיל של nita15
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של nita15